Mis määre käib?
Moderaator: Moded
Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja
Mis määre käib?
Viimati kui sai gaasi käepide maha kistud 99 aasta R6 pealt, siis seal oli mini määre all. Aga mis täpsemalt? Kas seal võis olla mingi grafiitmääre või mingi spetsiaalne asi, et pide kergemalt libiseks mööda metalli?
Re: Mis määre käib?
grafiitmäärde eelis tavalise laagrimäärde ees (mida vanasti tavotiks nimetati) on suurem temperatuuri ja survetaluvus, sellel küll mõtet pole. Kui üldse midagi panna, siis tavalist laagrimääret või ehk ka sünt.vaseliini.
Mul polnud seal midagi kui lahti võtsin. Hoolsa peremehena määrisin siis ikka ära. Mõne aja pärast gaas enam ise end maha ei keeranud. Või noh, keeras küll, aga jube laisalt. Võtsin uuesti lahti ja nühkisin kaltsuga kõik purukuivaks ja kõik oli jälle OK. Mine ja saa siis nüüd aru sellest ilmaelust eksole
Koostööd tegevate materjalide paar on minu ratta puhul siis teras plastmassiga.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kui siis WD-40 lasta vahele, et minginegi määrimine seal toimiks, määrded ja mootorõlid on natuke paksud ja mingi hetk on seal vahel kui kleepuv hallikat värvi löga, mis ei lase detailidel normaalselt liikuda. 

Viimati muutis matti, 11 Apr 2010, 23:21, muudetud 1 kord kokku.
-
- Tsikkel: Yamaha TDM 850 3VD
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Ega ta ikka ei aura kuhugi..
Ta jääb väga õhukese kihina. Väga madala viskoossusega. 

-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Kõige kindlam on nn. kuivmäärded - teflonmääre näiteks või kui pole võtta siis sünt. vaseliin - need asjad passivad sellisesse kohta... miski õli või tavott oleks küll väga vale sinna toppida
kuivõrd oma rattal kah juba pikemat aega lahti see osa, siis käisin ja viskasin pilgu peale. Samuti kuiv. Ja tundub ka üpris mõistlik. Nii, et pese vast algatuseks puhtaks ja pane kokku. Kui ei liigu, siis ilmselt see õli kah ei ole lahendus...spinna kirjutas:Mul polnud seal midagi kui lahti võtsin. Hoolsa peremehena määrisin siis ikka ära. Mõne aja pärast gaas enam ise end maha ei keeranud. Või noh, keeras küll, aga jube laisalt. Võtsin uuesti lahti ja nühkisin kaltsuga kõik purukuivaks ja kõik oli jälle OK. Mine ja saa siis nüüd aru sellest ilmaelust eksole![]()
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
On, nagu Tramm ütles. Kui kasvõi üks hõõrdepaar on plastmass, siis sinna vahele mingit mineraalõli baasil määret (sh igasugused WD-40-d) panna ei tohi. Plast kiilub nendega kinni ja lõpuks laguneb. Olgu ikka tehniline vaseliin, millega üldiselt määritakse igasuguseid plastmehhanisme. Või siis päris kuiv, ka see on parem mineraalõlidest.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Pane loomulikult määret. Kui muidu tolm ja sodi sinna kinni ei jää, siis pärast määret ikka jääb.MatiMets kirjutas:Viimati kui sai gaasi käepide maha kistud 99 aasta R6 pealt, siis seal oli mini määre all. Aga mis täpsemalt? Kas seal võis olla mingi grafiitmääre või mingi spetsiaalne asi, et pide kergemalt libiseks mööda metalli?
Ja kui üks panek on, siis pane trossidele ka ikka ....
-
Tolm ja sodi??
No ei tea, aga minu rattal see kraam rutska alla küll ei pääse.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Kui sinna määre mahub, siis mahub ka tolm.Tsikkelröövel kirjutas:Tolm ja sodi??
-
Suletud laagritesse mahub ka määre, aga tolm?
Minu masinal nt on rutska vahel ka miski tihedast vahtplastist tihend. No ei ole nimetamisväärset tolmu seal vahel.
Minu masinal nt on rutska vahel ka miski tihedast vahtplastist tihend. No ei ole nimetamisväärset tolmu seal vahel.