Grilli valik
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 139
- Liitunud: 09 Okt 2008, 11:24
- Tsikkel: Suzuki Marauder
- Asukoht: Nõmme
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Grilli valik
Peaks ostma uue grilli kuna eelmine ufogrill lagunes laiali.
Oskab keegi jagada soovitusi milline oleks hea?
Olen mõelnud ka gaasigrillile, aga need on kallimad. Samas kui need nii palju paremad on siis võiks oma hind õigustada ka.
Ufodega ei viitsi väga enam jännata, süte saamine võtab kaua aega ja kui mitu satsi liha teha vaja siis vahepeal jõuavad söed otsa saada.
-
- Postitusi: 172
- Liitunud: 05 Juun 2009, 16:42
- Tsikkel: Honda Hornet
- Asukoht: Tallinn
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Re: Grilli valik
Meil on juba ca 10 aastat olnud kasutuses isetehtud grill. Sai seakünast kokku keevitatud ja igati ennast ära õigustanud. Süte saamine käib niimoodi, et taod ahjupuud peenemaks ja laod grillile kena kuhja ning tuld. Pole mingit süütevedelikuga mässamist ja süte käima puhumist.
-
- Postitusi: 2868
- Liitunud: 18 Nov 2006, 18:23
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Asukoht: Maal
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 34 korda
- Kontakt:
Re: Grilli valik
Ja küna võiks olla nii pikk, et ühes otsas saab jooksvalt sütt juurde toota puudest, kui pikem ja rahvarohkem pidu on
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Re: Grilli valik
Söe grill: Kui tahtmine ikka söega mässata, siis on müügil ka mingid kauapõlevad söed/pressitud junnid mis on väheke kallimad tavalisest söest, kuid pikema peo korral on väga asjalikud. Isetehtud grillis võid ka puid põletada söe saamiseks, aga see tihti päris ajamahukas ettevõtmine. Kui oled grilli ostnud siis enamus tootjaid on lõkke tegemise grillis ära keelanud sest see vähendab märgatavalt grilli eluiga, kuid künas võid teha mida soovid. Samas see selline suht "vene" stiilis grillimine.
Gaasi grill: Hiljuti sai endale soetatud,esialgu olen päris rahul. Selline valge inimese värk - pole mässamist sütega, süütevedelike ja süüte tablettidega. Paned sädet ja 10 minuti pärast läheb juba liha peale. Lõpuks ega aru saa kas liha tehtud sütel või gaasi grillil. ihtsalt kuradi mugav on seda asja teha gaasi grillil. Esialgu julgen öelda, et ka järgmise grilli ostan gaasilt töötava.
ja grillitud liha.
Re: Grilli valik
Kindlasti ei saa olla nõus eelmise postitusega. Pole aru saada kas grillitud liha on tehtud gaasikal või sütel? AInuke variant oleks pakkuda seda, et su gaasikas on omaette klassist ja teeb imesid või sa ei oska lihtsalt grillida:D. See vahe on liiga suur et märkamata jätta. Aga mõni grillib 2korda aastas ja siis tõesti vahet pole mida ja millega sa grillid.
Kindlasti oleneb mida sa oma lihast või grillitavast asjast saada soovid.
Esimese asjana soovitan kindlasti soetada Webberi grill/smoker/ufo või mis iganes tarvikut soovid.
Materjal on palju paksem ja vastupidavam. Olen ise grillkokk ja suvel cateringidel kasutame ainult Webberi grille. Webberil olemas ka kõiksuguseid gaasigrille.
Vanemad grillid juba 3-4 aastat vanad ja suve jooksul keskmiselt 110-140 üritust, ehk siis kodutingimustes võid 10 aastat korraliku hooldusega lasta.
Mida rohkem mässamist, seda parem tulemus. Pean silmas liha grillides peaks ikka kasutama sütt aga mingit köögivilja grillides gaasikat( lihtsalt mugavam )
Kui BBQ liha soovid, siis smoker kindel soovitus. Lihtne kasutada ja tulemus super, kordi parem kui kodukividest kokku laotud suitsuahi. Soovi korral võimalus kokku keevitada korralikust rauast suur BBQ ahi, saad oma grillimise natuke teisele tasemele viia ja terve suguvõsa ühe korraga ära sööta:)
Kindlasti ära osta kõige soodsamat selveris pakutavat ufokat või gaasikat. Parem natuke rohkem raha alla panna ja selle eest saad ka vastava grilli.
Kui soovid Webberi grillide kohta rohkem informatsiooni, anna teada. Samuti kui mingi konkreetse grilli kohta küsimus, anna aga julgelt teada.
Re: Grilli valik
Tõesti-tõesti, ma pole mingi proff grillija ega gurmaan. See on midagi sarnast et proffile autosõitjale ei sobi ju automaatkäiguvahetus ja ESP-d ja muu jama, vaja ikka kõike ise ja omamoodi teha. Tavakasutaja jaoks on tihti ka grillimise iseenda läbiviimise mugavus ja lihtsus oluline, pole aega mässata nende süte süütamise ja muu sellise ajastamise, ostmise ja tegemisega. Lõpuks unustad ikka liha grillile ja pool liha on üle kärssand, sest sai vähe kauem saunas oldud...
Aga absoluutselt kui soov teha väga häid roogi siis tuleb neid ikka õigete ja proffi asjadega teha. Samas kui grillid mingit poest ostetud valmis toodetud ja marineeritud keskmiselt kvaliteetset asja, siis gaasigrill on ikka päris mugav nende toodete grillimesks.
Re: Grilli valik
http://gaasigrill.ee/ Mul selle firma toode ja ülirahul liha ei kõrbe ära ja mahlane nagu proffi tehtud.
Re: Grilli valik
http://www.stoveman.ee/product_categories/grill-tooted/
Vaata Grilli ja Lõkkeaset, nendest peaksid küll midagi sobivat leidma.
Tegelikult ämmal/äial on aias see komplekt http://www.stoveman.ee/products/stovema ... ofi-katus/ . Väga hea grill aga ise seal lihhi küpsetades seda katust küll vajalikuks ei pea - pigem võtaks lihtsalt selle grillvanni "Villu". Vann on just paraja sügavusega neil, et süsi poleks lihast liiga kaugel, muidu võib veel nälga surra . Pikkust ka parajalt, et saab teises otsas sütt pidevalt juurde toota.
Ufo on tüütu nikerdis jah....ja noh gaasigrill või elav tuli, lepapuu ja selle suits - valikute küsimus
Re: Grilli valik
Selles ongi asi et igaüks eelab erinevat asja:)
Kui tahad natuke profesionaalsemate grillide kohta infot siis võin sulle seda jagada, aga kui tahad lihtsalt sussutada oma lihajupikest, siis sobib bensupaak ka pmts tagurpidi keerata, kaas maha lõigata ja tuld:)
-
- Postitusi: 4071
- Liitunud: 06 Apr 2005, 12:08
- Tsikkel: BMW
- Asukoht: Saaremaa/Tallinn
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Re: Grilli valik
Leidsin kuurinurgast kolm veneaegset gaasiballooni. Neist saab küll tulevikus vihased grillimassinad välja lõigata
-
- Postitusi: 4071
- Liitunud: 06 Apr 2005, 12:08
- Tsikkel: BMW
- Asukoht: Saaremaa/Tallinn
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Re: Grilli valik
Ei tahaks. Kaks kulub BBQ moodi asja tegmise peale ja ühest siis teeks lihtsalt grilli. Sellised pisikesed tulevikuplaanid mul siis nende balloonidega tehtud. Tundub hea tummine plekk ka olema, mis temperatuuri peaks hoidma. Odavama otsa poe omad nagu paberist.
Re: Grilli valik
Kui liiga palju vaba aega on.. https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 2596_o.jpg
-
- Postitusi: 450
- Liitunud: 07 Juul 2008, 20:14
- Tsikkel: HD Bobik 103
- Asukoht: Viljandi
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 8 korda
Re: Grilli valik
Carl kirjutas:Kui liiga palju vaba aega on.. https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 2596_o.jpg
See on jahh neile, kel palju vaba aega ja kõht pole kahh tühi. Kõige tavalisem mangaal ajab asja ära, peamine on ikka liha marineerimine.
HD Bobik 103 & 2x Jawa 638
varem: KMZ 650 Dneprr; HD XL 1200 Sportster; TransAlp 650; HD 883 Sportster Roadster; HD 1200 Sportster Custom; KTM 390 Duke; Triumph Thunderbird 1600
Re: Grilli valik
HD meestele
Carl kirjutas:Kui liiga palju vaba aega on.. https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 2596_o.jpg
Re: Grilli valik
Tandoor, meie maal natuke võõras värk, kuid kui asja õigesti tööle(käppa) saab, on muresid vähem.
Saab rahulikult saunas käia ja ei pea kogu aeg sütt sudima. Vajab ainult eelnevat kütmist.
-
- Postitusi: 3190
- Liitunud: 29 Mär 2008, 19:37
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 195 korda
Re: Grilli valik
kult kirjutas:Tandoor, meie maal natuke võõras värk, kuid kui asja õigesti tööle(käppa) saab, on muresid vähem.
Saab rahulikult saunas käia ja ei pea kogu aeg sütt sudima. Vajab ainult eelnevat kütmist.
Mis sellel asjal grillimisega pistmist on?Grillimise ja saunatamise mõte ongi seda kambaga teha ja alati saab vahikorda üle võtta või ümber grilli möla ajada.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Postitusi: 2868
- Liitunud: 18 Nov 2006, 18:23
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Asukoht: Maal
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 34 korda
- Kontakt:
Re: Grilli valik
franz125 kirjutas:kult kirjutas:Tandoor, meie maal natuke võõras värk, kuid kui asja õigesti tööle(käppa) saab, on muresid vähem.
Saab rahulikult saunas käia ja ei pea kogu aeg sütt sudima. Vajab ainult eelnevat kütmist.
Mis sellel asjal grillimisega pistmist on?Grillimise ja saunatamise mõte ongi seda kambaga teha ja alati saab vahikorda üle võtta või ümber grilli möla ajada.
Suund on ikka ja alati olnud lihtsad asjad keeruliseks teha
Sellepärast grilli ümber möla ajamine enam moodne ei olegi
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Postitusi: 302
- Liitunud: 27 Juun 2004, 15:25
- Tsikkel: Mutt
- Asukoht: Põlvamaal põlvest põlve
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 7 korda
Re: Grilli valik
Mihkel555 kirjutas:/.../ sobib bensupaak ka pmts tagurpidi keerata, kaas maha lõigata ja tuld:)
Olen vaadanud korduvalt maal vedelemas üht GAZi vmt masina paaki ja mõelnud, et kas seda kuidagi kasutada saaks. Paistab, et tuleb ette võtta.
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
-
- Postitusi: 1112
- Liitunud: 13 Jaan 2006, 11:54
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Asukoht: Harku
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Re: Grilli valik
kult kirjutas:Tandoor, meie maal natuke võõras värk, kuid kui asja õigesti tööle(käppa) saab, on muresid vähem.
Saab rahulikult saunas käia ja ei pea kogu aeg sütt sudima. Vajab ainult eelnevat kütmist.
Heh, hunti sa tandoorist eemale saad minna, kui tandoori õigesti kasutad- küpsetamist alustatakse umbes 400-500 kraadi juures ja kui sa õigel hetkel lähedal pole, siis saad liha asemel peotäie sütt Olen kuulnud küll, et on võimalik pista jahtuvasse ahju kanakamakad sisse ja lasta neil mõned tunnid seal vedeleda, aga see pole enam tandoori kana...
Fraz125- grillimisega on pistmist parasjagu nii palju, et see on grillimine.
Minu kodune tandoor:
https://imagizer.imageshack.us/v2/640x4 ... 6/fs4f.jpg
https://imagizer.imageshack.us/v2/640x4 ... 5/1uol.jpg
-
- Postitusi: 1177
- Liitunud: 26 Jaan 2005, 15:37
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Asukoht: Hiiumaa
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 70 korda
Re: Grilli valik
holma kirjutas:Leidsin kuurinurgast kolm veneaegset gaasiballooni. Neist saab küll tulevikus vihased grillimassinad välja lõigata
Jah, nendest saab teha, aga nad on täpselt natuke liiga väikese läbimõõduga, et mugavad olla - suht õhuke söekiht lihale liiga lähedal... Kui me räägime kaanega grillist.
-
- Toetajaliige
- Postitusi: 7197
- Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Asukoht: Harjumaa, Saue vald
- Tänanud: 1859 korda
- Tänatud: 517 korda
Re: Grilli valik
Tõnis kirjutas:Peaks ostma uue grilli kuna eelmine ufogrill lagunes laiali.
Oskab keegi jagada soovitusi milline oleks hea?
Olen mõelnud ka gaasigrillile, aga need on kallimad. Samas kui need nii palju paremad on siis võiks oma hind õigustada ka.
Ufodega ei viitsi väga enam jännata, süte saamine võtab kaua aega ja kui mitu satsi liha teha vaja siis vahepeal jõuavad söed otsa saada.
Ma oleks juba sel aastal omale uue gaasigrilli ostnud,aga üks tuttav kolis majast korterisse ja andis enda söe oma mulle(minu vana oli läbi).Korralik gaasi grill on igati mugav ja hea asi.Muidugi need kõige odavamad ei ole just need mida peaks ostma.Kindlasti peavad olema restid malmist ja ka malm plaat on vajalik.Head veise sisefileed teha ei ole tule peal lihtne ,aga gaasiga saab ka vähem osav kokk hakkama,muudest asjadest rääkimatta.Söegrilli lihal on muidugi spetsiifiline mekk,aga gaasipeal tehtud liha on ka väga hea.Olen kunagi ühel Enn Tobrelutsu koolitusel osalenud ja seal tegi ta gaasi peal üli häid asju.Nüüd olen sõbra juures ka ise gaasiga kätt harjutanud ja väga mugav on.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Postitusi: 1212
- Liitunud: 18 Okt 2003, 23:52
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Asukoht: Kohatu küla, Märjamaa vald
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
Re: Grilli valik
Kui kuukulgur, siis ise ostsin omale kunagi Hortesest roostevaba. Tal oli miski 10a. garantii. Nüüd on vist oma 5 aastat vana, pole mingeid väsimuse tundemärke ilmutanud.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
-
- Toetajaliige
- Postitusi: 7197
- Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Asukoht: Harjumaa, Saue vald
- Tänanud: 1859 korda
- Tänatud: 517 korda
Re: Grilli valik
holma kirjutas:Leidsin kuurinurgast kolm veneaegset gaasiballooni. Neist saab küll tulevikus vihased grillimassinad välja lõigata
Nendel on mõnus "Lõhn" ka juures.Kõigepealt kui oled lahti lõiganud küpseta neid endid mõnes suures lõkkes ja ikka jupp aega,sest muidu sa butaani lebra sealt välja ei saa.Vene ajal polnud ju puhas propaan, vaid butaani propaani segu neis balloonides.Avatud grilli jaoks sobivad veel kuidagi,aga BBQ jaoks pead ikka väga puhtaks saama,enne kui sinna liha panna võiks.
Mul on üks selline lahtisena paar aastat õues olnud,aga haiseb ikka nagu raibe.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Postitusi: 4071
- Liitunud: 06 Apr 2005, 12:08
- Tsikkel: BMW
- Asukoht: Saaremaa/Tallinn
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Re: Grilli valik
Ja, ma tean. Suurem risupõletamine ees ja siis oligi plaan lõkkese visata. Võtan ikka kraani ka enne ära
-
- Postitusi: 1112
- Liitunud: 13 Jaan 2006, 11:54
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Asukoht: Harku
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Re: Grilli valik
XL1000 kirjutas:Nendel on mõnus "Lõhn" ka juures.Kõigepealt kui oled lahti lõiganud küpseta neid endid mõnes suures lõkkes ja ikka jupp aega,sest muidu sa butaani lebra sealt välja ei saa.Vene ajal polnud ju puhas propaan, vaid butaani propaani segu neis balloonides.Avatud grilli jaoks sobivad veel kuidagi,aga BBQ jaoks pead ikka väga puhtaks saama,enne kui sinna liha panna võiks.Mul on üks selline lahtisena paar aastat õues olnud,aga haiseb ikka nagu raibe.
Piisab, kui eemaldatud ventiiliga ballooni tulel küpsetada seni, kuni värv ära kärssab (mida peab niikuinii tegema), peale seda pole enam mingit lõhna.
Omale sai kunagi selline tehtud- käras grilli, BBQ-na ja pisut pretensioonikamana ka suitsuahjuna.
-
- Postitusi: 4071
- Liitunud: 06 Apr 2005, 12:08
- Tsikkel: BMW
- Asukoht: Saaremaa/Tallinn
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Re: Grilli valik
Ülbe asi! Kas suitsutoru võib peenem ka olla? Küll aga poes suht suure läbimõõduga need ongi ainult.
-
- Postitusi: 1112
- Liitunud: 13 Jaan 2006, 11:54
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Asukoht: Harku
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Re: Grilli valik
holma kirjutas:Ülbe asi! Kas suitsutoru võib peenem ka olla? Küll aga poes suht suure läbimõõduga need ongi ainult.
Tegelikult oleks peenem toru sobivam, aga nagu sa ütlesid- neid torusid (vendi toru, mõistliku hinnaga) pakutakse ainult suure ja suurema diameetriga
Re: Grilli valik
tsingitud resti sellises kohas kasutada (tsink mürgine), väiksema vendi toru läbimõõt peaks vist 100-ne olema
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.