mootorratta toomine

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

udu kirjutas:
well, ütleme siis nii:
ma tean, et seda ratast saab siin arvele
ma tean, et ma saan selle ratta siin liisingusse.
küsimus oli ikkagi täpses paberimajanduses.
ilmselt peaks olema sedasi:
- kohapeal saab arve (mis tuleb ära maksta transafirmal) ja tehnilise passi
- arve alusel siin saab saksa käibemaksu tagasi
- müüakse asi edasi liisingule ja pannakse eesti km otsa.
- esmane arvelevõtmine tehakse rattale kohe liisingu nimele,
- ostutehinguid on 2: müüja --> transafirma ning transafirma --> liising

kui ratas maksab 5keur, siis sellest km on 800eur, ehk 12,5k eek,
mis on minu jaoks ntx piisavalt suur raha, et sellist trikki teha :)

kes sellist teenust pakuks siis?
Udu, krt, sa ju võiksid neist asjadest pisut rohkem teada :)
Mingit Saksa km-i tagasitaotlemist ei ole vaja. Kasutatud sõiduki müügil, kui ostja ja müüja on mõlemad KM-kohuslased (s.t. eraisikult selliselt osta ei saa, aga seda tead sa vast isegi), tehakse arve kohe 0% käibemaksuga (EU sisene kauba liikumine). Ostja (ehk sinu nägemuses siis transafirma) arvestab soetusmaksumuselt Eestis käibemaksu ja peab selle riigile maksma. Hea uudis on, et samas saab ta selle kohe ka sisendkäibemaksuna maha arvata, nii et reaalset maksukohustust ei teki. Teisele Eesti residendile kauba edasimüügil lisab arvele KM-i ja kannab selle rõõmsalt Maksuametile edasi. Samas Liising (kes selle Eestis ostab), saab transafirmale makstud käibeka jälle sisendkäibemaksuna maha arvata.
Muus osas on su jutt enamvähem õige. Täbar lugu on selles, et transafirmad ei taha reeglina rahasid liigutada, AGA see ei ole tegelikult ka oluline. See vahepealne "hangeldaja" ei pea ju olema transafirma, võib olla suvaline Eesti KM-kohuslane, kes 1)ostab tsikli 2)ostab transafirmalt selle äratoomise teenuse 3)müüb tsikli liisingule maha. Tegelikult võib ostja olla ka liising otse, aga sellega ei pruugi liisingutegelased nõus olla, nad tavaliselt tahavad Eesti firmalt osta ja sealgi pirtsutavad, et suvaliselt OÜ Elmar&pojad firmalt ei osteta.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”