mootorratta toomine
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
mootorratta toomine
Kas keegi saaks tuua mulle saksamaalt tsikli.see asub esseni juures.Hindkokkuleppel
Re: mootorratta toomine
Miks mitte ise seda teha?alayn kirjutas:Kas keegi saaks tuua mulle saksamaalt tsikli.see asub esseni juures.Hindkokkuleppel

Kasuta otsingut ja küsi üle kui millesti aru ei saa.
Transpordi osas soovitaks arco transi, -positiivsed kogemused.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Re: mootorratta toomine
sokk üritab siinkohal kasutada seda "üleküsimise" värki. Proovisin otsingut ka, aga ei leidnud vastust.CB500 kirjutas:küsi üle kui millesti aru ei saa.

Olen kahevahel - kas lasta tuua või ise sõita. Huvitab isesõitmise ametlik kulu. See peaks siis sisaldama arvelt mahavõtmist, transiitnumbri vormistamist/maksumust, kindlustust ja ehk veel midagi? Kas Poolakad/Leedukad on ikka veel nii kõvad mehed, et miskit "oma" kindlustust või "dooljat" nõuavad? Või aitab neile fritsude vormistatud paberitest? (Ratas on Saksas.) Ärme siinkohal hakka diskuteerima bensiinihindade üle ja mainime, et kommentaarid stiilis "ära põe!" ning "muidugi too ise" (edit: sorry! CB 500, no offence!) ja "mömm!" ei ole teretulnud. Huvitavad numbrid. Kas Rostckist või läbi Rootsi ning sealt laevaga - need arvutused leian ka netist. Sakslaste lehekülg, millele juhatab meie ARK, ei olnud mulle piisavalt informatiivne (vähemalt selle ingliskeelne versioon). Seetõttu oleks põrgulikult tänulik kui keegi midagi konkreetset oskab tähendada. Asjaga väga palju aega samuti ei ole - kaua unistatud ratas ootab ja raha on teele saadetud. Siia tuleb ta "one way or another", küsimus on nüüd selles kas keegi oskab mulle nõu anda ja kas suudan säästa kopika järgmise kokkutuleku tarbeks või mitte...

Kiired ja asjalikud vastused teretulnud...
terv, sokk
Siinkohal pean siis täpsustama, et "ise" all pidasin siiski silmas ise asjaajamist tuua laskmise osas, mitte ise rattaga saksast siia sõitmist.
Allpool natuke seda mida ma otsingu all silmas pidasin.
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... dud&t=8334
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... dud&t=7391
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... idud&t=155
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... dud&t=1007
Allpool natuke seda mida ma otsingu all silmas pidasin.
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... dud&t=8334
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... dud&t=7391
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... idud&t=155
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... dud&t=1007
Asi selline, et Viljandimaal elab selline mees nagu Karl Kuusik. Tema poole pöördudes on võimalik kokku leppida Saksamaalt igasuguste asjade äratoomine. Toonud tsikleid ja autosid ja haagissuvilaid jne jnt...
Ka grupi Saksamaale viimine näiteks ostureisile.
Telefon on 5534597 või kuna ta praegu tihti ka Soomes viibib siis +358509229761
Ka grupi Saksamaale viimine näiteks ostureisile.
Telefon on 5534597 või kuna ta praegu tihti ka Soomes viibib siis +358509229761
-
- Tsikkel: Kawasaki VN15 SE, ZX-6R
- Tänanud: 5 korda
- Kontakt:
mina tõin oma tsikli ise saksast siia sõites juuni keskel. maksma läks see umbes 150 euri (registrimaks, euroopa transiitnumber ja kindlustus kaheks nädalaks). ükski piiripunkt ei küsinud isegi ratta dokumente näha enne eesti piiri, rääkimata mingitest oma kindlustuse nõudmisest või muudest maksudest. sõitsime siis läbi saksa, poola, leedu, läti, eesti.
Kawasaki VN15 SE ...kisub näo naerule
Servus! Teeme sellest siis soku rattatoomise teema!
to Sekopää: Africa Twin ootab (väike Sefiir saab ilmselt müüki pandud).
to ollo: Kohe kindlasti ei plaani ma rahalist võitu saada sel moel, et ise tagasi sõidan! Tõttöelda ei plaani ma üldse mingit võitu saada peale selle lootuse, et ostetud ratas on hea, korras ning teenib mind ustavalt ja kaua-kaua (papp on nigunii juba ära saadetud...). Hetkel on plaanis toomisest korraldada mõnepäevane sõit läbi Taani-Rootsi, mis pisut ka puhkuse ette käiks. Nii et soodsast transast ei ole siin mitte haisugi!
terv, sokk

to Sekopää: Africa Twin ootab (väike Sefiir saab ilmselt müüki pandud).
to ollo: Kohe kindlasti ei plaani ma rahalist võitu saada sel moel, et ise tagasi sõidan! Tõttöelda ei plaani ma üldse mingit võitu saada peale selle lootuse, et ostetud ratas on hea, korras ning teenib mind ustavalt ja kaua-kaua (papp on nigunii juba ära saadetud...). Hetkel on plaanis toomisest korraldada mõnepäevane sõit läbi Taani-Rootsi, mis pisut ka puhkuse ette käiks. Nii et soodsast transast ei ole siin mitte haisugi!

terv, sokk
-
Teema algataja
tõstaks uuesti vana teema üles, et kuidas saab lasta saksast endale ratta siia tuua?
Kes sellega tegeleks ja jagaks paberimajandust.
soov oleks saada umbes sellist teenust,
et ratas korjatakse sealt peale ja müüakse siin liisingusse,
samas tuleb kellegil kuskil võtta tagasi saksa käibemaks ja lajatada otsa eesti oma.
Oskab keegi soovitada, kes sellise teenusega hakkama saaks,
või millised dokumendid peaks liikuma, kui seda ise teha?
Kes sellega tegeleks ja jagaks paberimajandust.
soov oleks saada umbes sellist teenust,
et ratas korjatakse sealt peale ja müüakse siin liisingusse,
samas tuleb kellegil kuskil võtta tagasi saksa käibemaks ja lajatada otsa eesti oma.
Oskab keegi soovitada, kes sellise teenusega hakkama saaks,
või millised dokumendid peaks liikuma, kui seda ise teha?
-
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
sa enne uuri igaksjuhuks kas seda ratast üldse arvele ja liisingusse saab.
Hakka sellest pihta.
motopaks
Hakka sellest pihta.
motopaks
Viimati muutis Laisaar, 07 Dets 2005, 13:19, muudetud 1 kord kokku.
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
Teema algataja
kui raha pole takistuseks, siis lähen poodi ja ostan uue.Raigo kirjutas:Kui raha pole takistuseks,siis www.docs.ee osutab full service tüüpi toomist.
Miks ei peaks Saksas müüdavat ratast siin arvele saama? üks EU kõik ju.
Liisingusse peaks ka saama, kui on piisavalt uus ja liiga bike ei ole.
-
- Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid
Keegi pole väitnud ,et pead uue ostma,kuid antud firma osutab sellist teenust,mistõttu on ratta hind sulle kõrgem kui ta väärtus turul on.
Kindlasti soovitan uurida kas ratast liisingusse saab võtta.
Kindlasti soovitan uurida kas ratast liisingusse saab võtta.
Viimati muutis Raigo, 07 Dets 2005, 13:26, muudetud 1 kord kokku.
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
udu kirjutas:Miks ei peaks Saksas müüdavat ratast siin arvele saama? üks EU kõik ju.
Motopaks andis sulle head nõu, kuidas elu lihtsamaks teha. Kui tahad hardcore, lase ratas ära tuua aga mõtle toojale ka välja hea vabandus, miks sa maksta ei saa

-
Teema algataja
well, ütleme siis nii:
ma tean, et seda ratast saab siin arvele
ma tean, et ma saan selle ratta siin liisingusse.
küsimus oli ikkagi täpses paberimajanduses.
ilmselt peaks olema sedasi:
- kohapeal saab arve (mis tuleb ära maksta transafirmal) ja tehnilise passi
- arve alusel siin saab saksa käibemaksu tagasi
- müüakse asi edasi liisingule ja pannakse eesti km otsa.
- esmane arvelevõtmine tehakse rattale kohe liisingu nimele,
- ostutehinguid on 2: müüja --> transafirma ning transafirma --> liising
kui ratas maksab 5keur, siis sellest km on 800eur, ehk 12,5k eek,
mis on minu jaoks ntx piisavalt suur raha, et sellist trikki teha
kes sellist teenust pakuks siis?

-
- Kontakt:
sest kui see ratas on sinna näiteks usast toodud ja on uuem kui 97 aasta siis võib Eesti ark sind selle rattaga lihtsalt koju tagasi saata sest tüübikinnitust pole. Seega, uuri välja selle ratta vin kood ja uuri enne arkist järgi. Minupärast too mis tahad, ma lihtsalt soovitan sellised asjad enne järgi uurida.udu kirjutas:kui raha pole takistuseks, siis lähen poodi ja ostan uue.Raigo kirjutas:Kui raha pole takistuseks,siis www.docs.ee osutab full service tüüpi toomist.
Miks ei peaks Saksas müüdavat ratast siin arvele saama? üks EU kõik ju.
Helista näiteks arcotransi.
motopaks
Viimati muutis Laisaar, 07 Dets 2005, 13:42, muudetud 1 kord kokku.
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
-
Teema algataja
Jaanuari lõpus võimalik Pariis-Tartu marsruudi ümbrusest peale korjata ja Eestisse toimetada kuni viis ratast. Lihtsalt tagasikoorem veel puudub hetkel ja miks mitte. Hind sõltub siin sellest kui kaugel sellest trassist tsikkel asub. Aga näiteks eelmisel talvel lasin endale tsikli Saksamaalt tuua Arco Transiga sest ise ühe ratta toomine on mõttetult kulukas. Toodi nende terminali ja maksin 3500 + km. Olin ka rahul. Samas otsin võimalust Münichi lähistelt varuosa Eestisse toimetamiseks.
Mis kuradi käibemaks, mis saksast tagasi ja eestis uuesti??? Füüsilisel isikul ei ole makse ühenduse siseselt. Sa ostad kauba koos käibemaksuga, siin võtad arvele, teed ülevaatuse, kindlustuse ja tuld. Hind ei huvita kedagi. Kui arvel on kirjas müüja, ostja ja vajalikud tehnilised andmed vin jne. ning ratas on tüübikinnitatav siis polegi muud vaja.
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
Teema algataja
kus sa nägid füüsilist isikut:Bick kirjutas:Mis kuradi käibemaks, mis saksast tagasi ja eestis uuesti??? Füüsilisel isikul ei ole makse ühenduse siseselt. Sa ostad kauba koos käibemaksuga, siin võtad arvele, teed ülevaatuse, kindlustuse ja tuld. Hind ei huvita kedagi. Kui arvel on kirjas müüja, ostja ja vajalikud tehnilised andmed vin jne. ning ratas on tüübikinnitatav siis polegi muud vaja.
müüja --> transafirma ning transafirma --> liising
ja mis moodi sinu nägemuses liising pilti mahtus?
Udu, krt, sa ju võiksid neist asjadest pisut rohkem teadaudu kirjutas:well, ütleme siis nii:

Mingit Saksa km-i tagasitaotlemist ei ole vaja. Kasutatud sõiduki müügil, kui ostja ja müüja on mõlemad KM-kohuslased (s.t. eraisikult selliselt osta ei saa, aga seda tead sa vast isegi), tehakse arve kohe 0% käibemaksuga (EU sisene kauba liikumine). Ostja (ehk sinu nägemuses siis transafirma) arvestab soetusmaksumuselt Eestis käibemaksu ja peab selle riigile maksma. Hea uudis on, et samas saab ta selle kohe ka sisendkäibemaksuna maha arvata, nii et reaalset maksukohustust ei teki. Teisele Eesti residendile kauba edasimüügil lisab arvele KM-i ja kannab selle rõõmsalt Maksuametile edasi. Samas Liising (kes selle Eestis ostab), saab transafirmale makstud käibeka jälle sisendkäibemaksuna maha arvata.
Muus osas on su jutt enamvähem õige. Täbar lugu on selles, et transafirmad ei taha reeglina rahasid liigutada, AGA see ei ole tegelikult ka oluline. See vahepealne "hangeldaja" ei pea ju olema transafirma, võib olla suvaline Eesti KM-kohuslane, kes 1)ostab tsikli 2)ostab transafirmalt selle äratoomise teenuse 3)müüb tsikli liisingule maha. Tegelikult võib ostja olla ka liising otse, aga sellega ei pruugi liisingutegelased nõus olla, nad tavaliselt tahavad Eesti firmalt osta ja sealgi pirtsutavad, et suvaliselt OÜ Elmar&pojad firmalt ei osteta.
Just, olloga igati nõus, tegi mu eest töö ära
tnx. Ennist ei pannud seda juriidiliste isikute vahelist toimingut tähele. Jäin selle esimese posti juurde tukkuma, kus info ebapiisav ja ostjast-müüjast polnud sõnagi. Juriidiliste isikute puhul rakendub 0% käibemaksu maksumäär, aga seda juba ollo rääkis.
Peace

Peace
Kes mett teeb, see mett sööb!
Njahh... Raske see varuosa sul on?mel kirjutas:Samas otsin võimalust Münichi lähistelt varuosa Eestisse toimetamiseks.
ZX-6R-2005 mootori toomise eest tahtis arcotrans saada...
LÄHTEKOHT: 84556 Kastl, Saksamaa SIHTKOHT: Tallinn
Mootorratta mootor. ~25kg. mõõdud 50/50/50 cm
Transport uksest – ukseni: 3000 EEK+18%km = 3 540 EEK
Kontakt tellimisel: Marko Männiste, marko@arcotrans.ee , tel 6 816 011.
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kuni 20 kg Saksamaalt Eestisse saatmine maksab postiga ~50 EUR. Lihtne, kiire, toimib, müüjalt nõuab ainult pisut pakkimisosavust ja suurte asjade saatmiseks (nagu mootor) heasti ei sobi.
http://www.deutchepost.de/ vms....
http://www.deutchepost.de/ vms....
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
ratta toomine
sa võid ostu-müügi paberi juba eelnevalt fritsule ära faksida,ja tema seal kirjutab selle järgi originaali(meie ARK ei tunnista koopiat).siia jõudes allkirjastad selle .ainult sellisel juhul pead talle enne raha ka üle kandma.
-
Teema algataja
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.