vajaks abi enduuro ostmisel
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
vajaks abi enduuro ostmisel
kaks aastat on saadud nüüd sõita yamaha dt125r-iga ja on plaanis midagi võimsamat osta. kas oskate soovitada mõnda 250ccm enduurot millega oleks võimalik sõita nii maanteel kui ka mööda põlde ja arvele võtmis võimalus ka olemas oleks? hinnaklass võiks jääda umbes samaks mis on 99a DT-l.
dt125 hinnaks oleks umbes 1500-1800 euri. Selle raha eest oleks sobiv 90ndate esimese poole klx250 või klr250. Sportimiseks poolkõva ehk on street-legal'id. Erinevatest väljamaistest enduuro/offroad foorumitest leiad kindlasti palju huvitavat infi, kuidas neid tuunida, sportlikumaks ajada, mida neist üldse arvata ja mis vead küljes on. Euroopas need tsiklid eriti levinud ei ole.
-
Teema algataja
enduro
mis sa jamad võrridega võta kohe ktm lc4 ja asi mutt
pommkõva ratas
1800 eur saab juba midagi valida
pommkõva ratas
1800 eur saab juba midagi valida
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Ma just alles käisin Saksas tsikleid toomas, üks mees tahtis samuti midagi sarnast ja ma kuhjasin talle hunniku pakkumisi kokku... kui huvi on, võin seda kraami tutvustada, mul jäid pildid ja info arvutisse alles. Jaanuari lõpus-veebruari alguses on järgmine Saksa minek, siis võin midagi kaasa haarata Sulle. Kui kiire poiss oled, siis võin Rakveres sulle paari endurot näidata, mille ära tõin (suuremad küll, aga neid saab ju alati drosseldada), päeva-paari pärast viin nad klientidele ära.
isakene
56 486769
isakene
56 486769
Drosseldada???? Sa mõtled NUSSERDADA???isakene kirjutas:Rakveres sulle paari endurot näidata, mille ära tõin (suuremad küll, aga neid saab ju alati drosseldada), päeva-paari pärast viin nad klientidele ära.
ehk siis eesti keeles Per??e/Kannikasse keerata?
Ilusat DROSSELDAMIST vana lõpus ja palju DROSSELDUSI ka uuel....
Soovib,
Kommionu
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
olen kommionu ja mellaga nõus.sa võid drosseldada ja nusserdada või mida iganes nõiasõnu sinna juurde lugeda niipalju kuipalju sul aega on.eesti passi läheb ikkagi niipalju kw.kuipalju on neid saksa passis.
üks sõber (kes on saksat autosid siia sebinud nii aastat 15) on teinekord saunas rääkinud kuidas algusajal käis passides aastaarvu võltsimine.mingid keemikud olid lausa sellepeale spetsialiseerunud.ja ajasid sellega lausa pisikese varanduse kokku.
tänapäeval ei lähe sellised asjad enam läbi.tänu kiirele võrgule on kõik asjad liigagi kiiresti järele kontrollitavad.
üks sõber (kes on saksat autosid siia sebinud nii aastat 15) on teinekord saunas rääkinud kuidas algusajal käis passides aastaarvu võltsimine.mingid keemikud olid lausa sellepeale spetsialiseerunud.ja ajasid sellega lausa pisikese varanduse kokku.
tänapäeval ei lähe sellised asjad enam läbi.tänu kiirele võrgule on kõik asjad liigagi kiiresti järele kontrollitavad.
-
irw
Kommionu, parem mine seleta kodanikele Ramos (minuteada seal tegeldakse tsikli võimsuse piiramisega) ka ära oma versioon sellest, millega nad seal Sinu meelest tegelevad...
...ainult vaata, et Sind ennast pärast seda ka kogemata ära ei drosseldata...
ja eriti lühinägelikele lisaküsimus: pliiiz, näidake mulle ära, kuskohas on mu tekstis öeldud, et võimsuse kärpimine ENNE arvelevõtmist peab toimuma??

Kommionu, parem mine seleta kodanikele Ramos (minuteada seal tegeldakse tsikli võimsuse piiramisega) ka ära oma versioon sellest, millega nad seal Sinu meelest tegelevad...

...ainult vaata, et Sind ennast pärast seda ka kogemata ära ei drosseldata...

ja eriti lühinägelikele lisaküsimus: pliiiz, näidake mulle ära, kuskohas on mu tekstis öeldud, et võimsuse kärpimine ENNE arvelevõtmist peab toimuma??
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
kulla isake.
otse loomulikult võib pärast arvelevõtmist drosseldada.aga siis tekib küsimus milleks.
teatavasti drosseldatakse kahel põhjusel.
1.load pole piisavad. 2.kindlustusmakse on väiksem.
eelnevalt oli juttu yamaha TDR-st.see on ju 11kw.kaldun arvama et kutil on A1 load.sa võid ju seal pärast arvelevõttu teha mis tahad selle rattaga,aga passi jääb ikkagi algne suur KW.nii et seaduslikult ei saa ta ikkagi sõita.
otse loomulikult võib pärast arvelevõtmist drosseldada.aga siis tekib küsimus milleks.
teatavasti drosseldatakse kahel põhjusel.
1.load pole piisavad. 2.kindlustusmakse on väiksem.
eelnevalt oli juttu yamaha TDR-st.see on ju 11kw.kaldun arvama et kutil on A1 load.sa võid ju seal pärast arvelevõttu teha mis tahad selle rattaga,aga passi jääb ikkagi algne suur KW.nii et seaduslikult ei saa ta ikkagi sõita.
Pljaa... Jäta juba see mootorrataste DROSSELDAMISE jutt.. Drosselda oma koera või kassi või vanaema kui sa kohe kuidagi ilma drosseldamata ei suuda olla...isakene kirjutas:irw![]()
Kommionu, parem mine seleta kodanikele Ramos (minuteada seal tegeldakse tsikli võimsuse piiramisega) ka ära oma versioon sellest, millega nad seal Sinu meelest tegelevad...![]()
Ja RAMO ei tegele mingi DROSSELDAMISEGA... Drosseldamisega tegeled ju vaid SINA!!!
Mootorratastel on võimsuse piiramine eesti keeles ju deforseerimine!!!
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Saab küll kui tahab. Eestis esmaregistreerimisel tuleb arvele nende kilovattidega, mis saksa passis kirjas - tulemus: on omanik, aga sõita ei või. Et sõita saaks piiratud lubadega, laseb võimsuse piirata ja teeb ARKis uue passi. Mis piirajast peale seda edasi saab on teine teema. Passivahetus maksis 200eek.Hr.Nõel kirjutas:sa võid ju seal pärast arvelevõttu teha mis tahad selle rattaga,aga passi jääb ikkagi algne suur KW.nii et seaduslikult ei saa ta ikkagi sõita.
-
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 118 korda
Ega see drosseldamine nüüd nii väga mööda öeldud ka pole:
drossel - tehn. teat. ahendusseadis (näit. ventiil, klapp, diafragma, düüs) voolava vedeliku, auru v. gaasi rõhu vähendamiseks.
drosseldama - tehn. voolava vedeliku, auru v. gaasi rõhku drosseli abil vähendama
Allikas: Eesti kirjakeele seletussõnaraamat
drossel - tehn. teat. ahendusseadis (näit. ventiil, klapp, diafragma, düüs) voolava vedeliku, auru v. gaasi rõhu vähendamiseks.
drosseldama - tehn. voolava vedeliku, auru v. gaasi rõhku drosseli abil vähendama
Joel
-
Kui nüüd lõpuni aus olla, siis drosseldamisega tegelen ma küll, nimelt minu igapäevase leivateenimise alal (tööstushüdraulika ja -pneumaatika) on sõnad "drossel" ja "drosseldamine" igapäevased insenertehnilised terminid. Aga pisut ülekohtune oleks väita, nagu ainult mina Eesti Vabariigis sellega tegeleksin.Kommionu kirjutas:Pljaa... Jäta juba see mootorrataste DROSSELDAMISE jutt.. Drosselda oma koera või kassi või vanaema kui sa kohe kuidagi ilma drosseldamata ei suuda olla...
Ja RAMO ei tegele mingi DROSSELDAMISEGA... Drosseldamisega tegeled ju vaid SINA!!!
Mootorratastel on võimsuse piiramine eesti keeles ju deforseerimine!!!

Niisiis, esimene inseneriterminoloogia õppetund hr Kommionule. Drosseliks nimetatakse vedeliku või gaasi vooluhulka reguleerivat ventiili, milles reguleerimine toimub ventiili ristlõikepindala vähendamisega reguleerimispunktis. Nii et tinglikult võime drosseliks nimetada ka suvalist düüsi või takistit, mis vedeliku või gaasi liikumisteele on pandud. Niisiis, kui mootorratta mootori võimsuse kahandamine toimub sisse - ja väljalaskekanalite läbilaskevõime piiramise läbi, siis nimetatakse antud operatsiooni mootori DEFORSSEERIMISEKS DROSSELDAMISE TEEL! Mootori deforsseerimine mingil muul meetodil (aju, düüsikomplekt, jm) EI OLE drosseldamine. Kuna minu juures asuvaid mootorrattaid deforsseeritakse peaaegu eranditult mootori sisse- ja väljalaskeavade läbimõõdu vähendamisega, siis nimetasin ma antud toimingut DROSSELDAMISEKS. Kas pean veel rohkem asja lahti seletama dlja osobenno tupõh?Mootori drosseldamine on deforsseerimine. Mootori deforsseerimine ei pruugi alati olla drosseldamine - nii lihtne see ongi.

...a kui Su vanaema teab, misasi on drosseldamine, siis ta on küll üks äraütlemata tark vanainimene... minu sügav austus tema vastu...

Viimati muutis isakene, 28 Dets 2005, 14:09, muudetud 3 korda kokku.
-
Grahvi jutt õige. Ainult võimsuse piiramine tuleb teha litsenseeritud töökojas, kes selle toimingu kohta ARK-i jaoks vastava paberi väljastab. Ning kasseerib selle eest umbes kolm kilo eesti raha. ...a mis sellest ikka pikalt jahuda, sellest on kusagil eespool mitu korda juttu olnud....grahv kirjutas:Saab küll kui tahab. Eestis esmaregistreerimisel tuleb arvele nende kilovattidega, mis saksa passis kirjas - tulemus: on omanik, aga sõita ei või. Et sõita saaks piiratud lubadega, laseb võimsuse piirata ja teeb ARKis uue passi. Mis piirajast peale seda edasi saab on teine teema. Passivahetus maksis 200eek.
-
Siinkohal on kirjateadlased küll pisut mööda pannud... drossel ei vähenda mitte voolava vedeliku, auru v. gaasi RÕHKU, vaid HULKA... rõhu vähendamiseks on teised vahendid. Teatud tingimustel saavutatakse drosseldamisel ka rõhu vähenemine, aga see on kaudselt saavutatav funktsioon.joel kirjutas:Ega see drosseldamine nüüd nii väga mööda öeldud ka pole:
Möhh..joel kirjutas:Ega see drosseldamine nüüd nii väga mööda öeldud ka pole:
allikas võõrsõnastik:
drossel = drossel tehn paispool, induktiivtakistusega pool voolu
stabiliseerimiseks v reguleerimiseks elektriahelas!!!!
Ilusaid drosseleid leiab siit!!!!
http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store. ... 1b&lng=est
Eesti keeles on selle asja nimetus deforseerimine...
Tehke mingi 14 lehekülge vaidlust, sest üks ei saa lihtsalt tunnistada, et ei teadnud mis on drosseldamine, mis on jumala normaalne, mina ka ei teadnud näiteks ja kui mina juba ei tea siis on see kindlasti täiesti normaalne sest mina olen tegelikult ju kõige targem.
Oleks ma näiteks eile õhtul selle teada saanud siis oleks ma drosseldanud enda kõri ette mingi huinaa mis oleks vähendanud läbivoolava vedeliku hulka jättes samal ajal mulje, et panen kõvasti napsu sest klaas on ju pikalt suul.
Nüüd tänu sellele, et nagu selgus, et ma olen ka tegelt paras tainas kes ei tea midagi drosseldamisest, ühesõnaga siis, pohmell. Väga suur.
Samas on jälle hea, et ma ei teadnud mis tähendab drosseldamine, sest kohal olid ka mingid tibinad ja nemad ka ei teadnud drosseldamisest midagi. Ja kuna ka mina ei teadnud veel mis tegelikult tähendab üks õige drosseldamine ei saanud ma seda neile öelda. Seega jäime kõik mõnusalt purju. Hiljem aga kui olin juba väga purjus sain ma targaks, nagu kõik purjus inimesed. Tundub et ma hakkasin midagi drosseldamisest jagama, sest ma üritasin, õnnestunult muideks
, ühele tibinale seda selgitada ja kuna teda huvitas asi ka praktikas siis me drosseldasime veidi. ma ei tea kuidas õnnestus. aga minu arust siiski mingeid teatud vedelikud voolasid kuid kas drosseldatult või mitte selles ma pole kindel. Isegi täna teades selle sõna tõelist tähendust poel ma kindel, et drosseldatult see juhtus. Kuid ma loodan. Ja usun 
Igatahes järgmine kord, mida arvestades kuupäeva ei tule kaua oodata, ma katsun ennast veidi drosseldada siis oskan ka drosseldamise erinevaid aspekte, tagajärgi ja tulemusi erinevates praktikates täpsemalt teieni tuua.
Lugupidamisega
RacerX
Oleks ma näiteks eile õhtul selle teada saanud siis oleks ma drosseldanud enda kõri ette mingi huinaa mis oleks vähendanud läbivoolava vedeliku hulka jättes samal ajal mulje, et panen kõvasti napsu sest klaas on ju pikalt suul.
Nüüd tänu sellele, et nagu selgus, et ma olen ka tegelt paras tainas kes ei tea midagi drosseldamisest, ühesõnaga siis, pohmell. Väga suur.
Samas on jälle hea, et ma ei teadnud mis tähendab drosseldamine, sest kohal olid ka mingid tibinad ja nemad ka ei teadnud drosseldamisest midagi. Ja kuna ka mina ei teadnud veel mis tegelikult tähendab üks õige drosseldamine ei saanud ma seda neile öelda. Seega jäime kõik mõnusalt purju. Hiljem aga kui olin juba väga purjus sain ma targaks, nagu kõik purjus inimesed. Tundub et ma hakkasin midagi drosseldamisest jagama, sest ma üritasin, õnnestunult muideks

Igatahes järgmine kord, mida arvestades kuupäeva ei tule kaua oodata, ma katsun ennast veidi drosseldada siis oskan ka drosseldamise erinevaid aspekte, tagajärgi ja tulemusi erinevates praktikates täpsemalt teieni tuua.
Lugupidamisega
RacerX
Viimati muutis racerx, 30 Dets 2005, 11:37, muudetud 2 korda kokku.
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Kui juba OT-ks läks, siis t..a ma ei või! Sa oled raudselt siiani vähemalt 1 promillises jääknähus, sest nii head sürri teksti päris kaine peaga ikka kokku ei pane! Cheers! Ja võta üks õlu - läheb paremaks! Ja siis kohe homme õhtuni tihe drossel peale!racerx kirjutas:Tehke mingi 14 lehekülge vaidlust, sest üks ei saa lihtsalt tunnistada, et ei teadnud mis on drosseldamine, mis on jumala normaalne, mina ka ei teadnud näiteks ja kui mina juba ei tea siis on see kindlasti täiesti normaalne sest mina olen tegelikult ju kõige targem.
Samas on jälle hea, et ma ei teadnud mis tähendab drosseldamine, sest kohal olid ka mingid tibinad ja nemad ka ei teadnud drosseldamisest midagi. Ja kuna ka mina ei teadnud veel mis tegelikult tähendab üks õige drosseldamine ei saanud ma seda neile öelda. Seega jäime kõik mõnusalt purju. Hiljem aga kui olin juba väga purjus sain ma targaks, nagu kõik purjus inimesed. Tundub et ma hakkasin midagi drosseldamisest jagama, sest ma üritasin, õnnestunult muideks, ühele tibinale sea selgitada ja kuna teda huvitas asi ka praktikas sisi me drosseldasime veidi. ma ei tea kuiad õnnestus. aga minu arust siiski mingeid teatud vedelikud voolasid kuid kas drosseldatult või mitte selles ma pole kindel. Isegi täna teades selle sõna tõelist tähendust.
Lugupidamisega
RacerX

-
ic:)joel kirjutas:Eesti keeles, nagu ka paljudes muudes keeltes, on tihti ühel sõnal mitu tähendust...Kommionu kirjutas:Möhh..
allikas võõrsõnastik:
drossel = drossel tehn paispool, induktiivtakistusega pool voolu
stabiliseerimiseks v reguleerimiseks elektriahelas!!!!
muideks, piltlikult öeldes, teeb elektriline drossel elektriahelas vooluga ligilähedaselt sama tööd, mis mehaaniline drossel vee või gaasiga...

Viimati muutis isakene, 30 Dets 2005, 12:19, muudetud 1 kord kokku.
-
10 points kohe minu poolt ka... ühed õige insenerimõtlemisega mehed, kes teooria kohe praktikasse rakendavad ja eksperimenteerima hakkavad...Fazer kirjutas:Kui juba OT-ks läks, siis t..a ma ei või! Sa oled raudselt siiani vähemalt 1 promillises jääknähus, sest nii head sürri teksti päris kaine peaga ikka kokku ei pane! Cheers! Ja võta üks õlu - läheb paremaks! Ja siis kohe homme õhtuni tihe drossel peale!racerx kirjutas:
Oleks ma näiteks eile õhtul selle teada saanud siis oleks ma drosseldanud enda kõri ette mingi huinaa...

...kui kokku saame, siis minu poolt

Teie jaoks on see jah nali aga minu jaoks on see praegu väga karm laks ja õpetus, et loll pea on ihunuhtlus.
ehk kui ikka drosseldada ei oska, rääkimata selelst et ei teagi mis see on, siis ära joo !!!
Ma nüüd tõesti lähen teise tuppa ja mul on seal üks grappa ja üks hennessey ja midagi veel kindlasti.
Lähen tiba praktiseerin neid tehnikaid.
Kui ma nüüd mõne tunni pärast midagi toksinud siia pole siis järelikult ma vist ei jaga seda asja veel hästi.
Igaks juhuks head vana aasta lõppu
ehk kui ikka drosseldada ei oska, rääkimata selelst et ei teagi mis see on, siis ära joo !!!
Ma nüüd tõesti lähen teise tuppa ja mul on seal üks grappa ja üks hennessey ja midagi veel kindlasti.
Lähen tiba praktiseerin neid tehnikaid.
Kui ma nüüd mõne tunni pärast midagi toksinud siia pole siis järelikult ma vist ei jaga seda asja veel hästi.
Igaks juhuks head vana aasta lõppu

-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
See on üks ütlemata peen töö muide, sest need vedelikud kipuvad ka kõige väiksema avaga (mis iseenesest on ju päris hea) drosselist läbi pugema. Kuid tõestatud on, et väga väikese drosseli läbinud vedeliku hulgaga kaasnevad üüratud materiaalsed kulutused aastateks. Nii, et ettevaatus poleks siinkohal liiastaga minu arust siiski mingeid teatud vedelikud voolasid kuid kas drosseldatult või mitte selles ma pole kindel.

Edu drosseldamisel ja head aastanumbrite vahetamist kõigile!
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
ai kurat, naera segaseks
siis oli Kommionul õigus, kui ta täpsustas:
nüüd on igatahes minu sõnavaras uus kindel koht sõnadel drossel (väikese avaga asi, millest vedelikud läbi käivad) ja drosseldama (vt. eelmist lõiku):
racerx ära vahet sisse jäta, muidu vaevled aastavahetusel haigevoodis

siis oli Kommionul õigus, kui ta täpsustas:
"Drosseldada???? Sa mõtled NUSSERDADA??? ehk siis eesti keeles Per??e/Kannikasse keerata?"

nüüd on igatahes minu sõnavaras uus kindel koht sõnadel drossel (väikese avaga asi, millest vedelikud läbi käivad) ja drosseldama (vt. eelmist lõiku):
racerx ära vahet sisse jäta, muidu vaevled aastavahetusel haigevoodis

-
Teema algataja
racerx kirjutas:Sellist mootorratast ei ole olemas kui pead silmas endurotsiklit.
On olemas mingeid 84 aasta offroad tsikleid ehk sellise hinna eest.
Soovitaks kokku koguda mingi 40 000 eek min. ja proovida leida Husqvarna CRE250cc 2 takti.
olen nüüd püüdnud seda leida saksast...aga tulemusteta...kas oskate mõne lingi anda kust seda leida...ja mis aasta oma see Husqvarna peaks olema?
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Halb vaadata, kuidas teemaalgaaja postitust läbustatakse.
Siin siis sulle hetkel pakutavad masinad, mis sulle huvi võivad pakkuda:
Honda: kahjuks küll suhteliselt vana
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 0c315956l6
KTM: kindlasti hea, aga kahjuks ilma tulede ja muu juurdekuuluvata
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 30315956l6
KTM: ka kindlasti hea, aga kahjuks ilma tulede ja muu juurdekuuluvata
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... aa315956l6
Suzuki: suhteliselt uus, aga kahjuks ilma tulede ja muu juurdekuuluvata
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... be315956l6
Kawasaki: suhteliselt uus, aga ka natuke hinnalisem
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 89315956l6
KLE 500: kui 1800 Euri siis ehk mahub juba ka see piiridesse?
http://www.motodepoo.ee/details.php?id=4796&grupp=114
Sinu eelistusi arvestades arvan, et ehk on sulle sobiv ka Suzuki DR 350, igatahses tasub kaalumist. Head valimist!
Siin siis sulle hetkel pakutavad masinad, mis sulle huvi võivad pakkuda:
Honda: kahjuks küll suhteliselt vana
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 0c315956l6
KTM: kindlasti hea, aga kahjuks ilma tulede ja muu juurdekuuluvata
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 30315956l6
KTM: ka kindlasti hea, aga kahjuks ilma tulede ja muu juurdekuuluvata
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... aa315956l6
Suzuki: suhteliselt uus, aga kahjuks ilma tulede ja muu juurdekuuluvata
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... be315956l6
Kawasaki: suhteliselt uus, aga ka natuke hinnalisem
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... 89315956l6
KLE 500: kui 1800 Euri siis ehk mahub juba ka see piiridesse?
http://www.motodepoo.ee/details.php?id=4796&grupp=114
Sinu eelistusi arvestades arvan, et ehk on sulle sobiv ka Suzuki DR 350, igatahses tasub kaalumist. Head valimist!
Moto-orineteerumine: http://www.villamoto.ee