kampaania "Märka mootorratturit!"

Joseph

Lugemata postitus Postitas Joseph »

Oleme nüüd siis septembrist alates väikese pausiga rääkinud kampaaniast "kuidas teha mootorratas märgatavaks". Ideid on palju, kuid ega me vist väga konkreetsete sammudeni jõudnud ei ole. (ärge pange pahaks sellist arvamust).

Mulle tundub, et igasugused kleepsud, voldikud jms ei tööta - võid ju neid vaadata, kuid kui ikka üleni hall mehike halli tsikli seljas imevigureid teeb, siis seda autojuht lihtsalt ei näe. Ja ega need meie kaubandusvõrgus müüdavad värvilised riided kah kuigi kirevad just ei ole. Seega peaks olema nn kampaania suunatud kahele põhitegurile:
1. Mootorratturite endi sõiduoskuste parandamine (Kalle, Pritsu ja teised on seda juba öelnud);
2. Mootorratturite endi nähtavaks tegemine.

Arvestades seda, et bikerlastel on peale foorumi lugemise/kirjutamise ka muud ülesanded koolis või tööl, siis tundub mulle, et käsitletud ideid teostada on suht raske.

Teeks omalt poolt ettepaneku, et iga bikerlane lihvib oma sõiduoskusi (loomulikult need, kes seda vajalikuks peavad - meil ju ka suuri sõidumeistreid) ning täiesti vabatahtlikult kannab neoonvesti või -neoon õlapaela (VIIMANE ON KINDLASTI MUGAVAM). Mõlemad neist suurendavad tuntavalt võimalust, et autojuht märkab Teid. Karujänes kunagi rääkis, et kui ta oma õlapaela kannab, on autojuhid ilmses segaduses (arvavad, et politseinik) ja liiklevad äärmiselt korralikult. Puudu on peaaegu päris politseinikust vaid valge kiiver ja tsikkel ning sinine sõidukombinesoon.

Tavalist neoonvesti on meie kaubandusvõrgus küll saada, õlarihma osas ma nii positiivne ei ole.

ET ME SAAKSIME AGA KA SÕNALE KAMPAANIA RAKENDUSE - TULEME ÜHEL ILUSAL KEVADPÄEVAL KÕIK KOKKU (NT TABASALU ÕPPERAJALE), KOOS VESTIDE VÕI ÕLARIHMADEGA, LIHVIME SÕIDUOSKUSI VÕI LOBISEME NIISAMA NING SIIS KELLEGI TUTTAV AJAKIRJANIK KIRJUTAB SELLEST LOO VÕI VÄNTAB FILMI MÕNE TELESAATE JAOKS.

Ja selle aasta teoks võiks saada bikerlaste õhtustel ühistel väljasõitudel vestide-paelte kandmine.

Mine “Vaba teema”