Mentide teadmik
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Kõik on ju nii ilmselge.
Roller ei ole mootorsõiduk, roller on nagu jalgratas - osta ja lükka garaasi.
Jalgrattal ei tohi mootorit olla.
Roller tohib olla kuni 50cc ja valmistaja kiirus ei tohi ületada 45 km/h.
Kui rollerile pannakse 70cc mootor, siis ta pole enam mopeedide alla klassifitseeritav roller, vaid mootorrataste alla käiv.
Rolleriga jms. peab sõitma jalgratta teel viimaste olemasolul, mootorrattaga ei tohi. Rolleri jms. juht, kes on üle 16 eluaasta vana ei vaja lube, mootorratta juht vajab.
Äkki on mõistetav näide:
Kui ma ostan jalgratta ning panen mootori külge, siis ta pole enam jalgratas, vaid on abimootoriga jalgratas ja ma pean kiivrit kandma, mis eelnevalt polnud kohustuslik.
Kui ma ostan hayabusa, tjuunin külge pontoonid ja sõukruvi, siis ta ei ole enam mootorratas, vaid isearetatud veesõiduk.
Kõik rollerid, millel on vahetatud 50cc pütt 100c vms. vastu on isearetatud tüübikinnituseta mootorrattad, aga mitte rollerid.
Sellest tulenevalt muutuvad Teie kohustused ja õigused seaduse ees.
Roller ei ole mootorsõiduk, roller on nagu jalgratas - osta ja lükka garaasi.
Jalgrattal ei tohi mootorit olla.
Roller tohib olla kuni 50cc ja valmistaja kiirus ei tohi ületada 45 km/h.
Kui rollerile pannakse 70cc mootor, siis ta pole enam mopeedide alla klassifitseeritav roller, vaid mootorrataste alla käiv.
Rolleriga jms. peab sõitma jalgratta teel viimaste olemasolul, mootorrattaga ei tohi. Rolleri jms. juht, kes on üle 16 eluaasta vana ei vaja lube, mootorratta juht vajab.
Äkki on mõistetav näide:
Kui ma ostan jalgratta ning panen mootori külge, siis ta pole enam jalgratas, vaid on abimootoriga jalgratas ja ma pean kiivrit kandma, mis eelnevalt polnud kohustuslik.
Kui ma ostan hayabusa, tjuunin külge pontoonid ja sõukruvi, siis ta ei ole enam mootorratas, vaid isearetatud veesõiduk.
Kõik rollerid, millel on vahetatud 50cc pütt 100c vms. vastu on isearetatud tüübikinnituseta mootorrattad, aga mitte rollerid.
Sellest tulenevalt muutuvad Teie kohustused ja õigused seaduse ees.
Viimati muutis AzA, 08 Mär 2006, 14:42, muudetud 1 kord kokku.
Aga mulle meeldib.