ebayst ostmine.

Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

apsik kirjutas:
Aga algajale võin Ebayerile soovitada. Eufooriasse pole mõtet kohe sattuda, süvenemine on väga vajalik. Vajalik on ka piisava koguse nutsu reaalne-kohene olemasolu....

üks asi millega tasuks arvestada, kui osta .comist, või mujalt välaspoolt eud. Nimelt kui müüja on epood, siis juhul kui ta paneb arve kaasa, tuleb kenasti tasuda käibekas, mis võib mõnikord peale head ebay ostu tekkinud tuju rikkuda. Seadus näeb ette, et kui summa ületab firma müüdud asja puhul 22 euri ja eraisiku müügi puhul 45 (mõlemad summad koos transaga), siis tuleb tasuda käibekas. Eraisik võib jah alati mitte mainida palju asi maksis, märkida et kingitus jne, aga paljud müüjad kirjutavad kauba kirjelduseski, et nad ei märgi saatmisel et tegu on kuingitusega ja ei märgi vale hinda jne.

Mul on ses suhtes mitu korda vedanud, kuna olen enamus (kokku 50+ ostu) comist ostnud (sekka ka müüjad hongkongist ja austaaliast jne) siis käibekat maksin nüüd esimest korda viimase ostu puhul. Pean tunnistama, et ma ei uurinud asja piisavalt ja see asi tuli mulle üllatusena. Selle konkreetse ostu puhul polnud summa suur, aga asju ostes tasub seda arvestada, et eriti kui tegu on müüjaga kes arve kaasa paneb võib see nii minna. Miks mul kõik mainitud summa ületanud asjad käibeka alla pole läinud, ma ei teagi.. kas tolli kontroll on pisteline vms.

Kk
Viimati muutis kalle, 18 Mär 2006, 01:15, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”