Kuidas saaks mopi mootori siduri lahti?

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Kuidas saaks mopi mootori siduri lahti?

Lugemata postitus Postitas makuke »

Probleem on selles, et ei saa seda sidurikorvi lahti.
2. teine probleem on selles et ma keerasin magneti kruvi lahti aga ikka ma ei saa seda kätte.

Aidake.
Kasutaja avatar

SKy15

Lugemata postitus Postitas SKy15 »

magneti saad tõmmitsaga lahti ja sidurikorvi tegin nii lahti et panin midagi vahele et kinni hoiaks ja keerasin lahti :wink:

zten00
Tsikkel: DR800

Lugemata postitus Postitas zten00 »

Magneti saad nii lahti, et paned suure kruvikeeraja või heebli magneti alla, et seda üles suruda. Siis keerad poldi sinna keskele tagasi, aga mitte täitsa kinni. Lööd kergelt vastu polti haamriga ja ise surud samal ajal magnetit üles. Küll siis tuleb.
Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke

Äitähh soovituste eest. Sidurikorvi sain lahti aja seda magneti asja proovin hiljem. Kuna juhuslikult pole seda mootorit varem lahti võetud siis ma kardan magneti eemaldamisega need mootoripooled katki teha. Pole kindel et see kannatab nii tugevat jõudu. Enne ma ma proovisin nii, et surusin kahe heebliga magnetit ülesse ja ma vajutasin pea aegu poole keha raskusega aga ei midagi.

Endiselt on oodatud soovitused magneti eemaldamisest.
Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke

Küsiksin veel, et kust ma saaks osta tõmmitsat. Ma sain täna aru et kui omad moppi on see hädavajalik.
Kasutaja avatar

ivar
Tsikkel: GSXR

Lugemata postitus Postitas ivar »

Pane puuklots magneti küljele ja löö haamriga vastu puuklotsi(proovi magnetit küljelt küljele lüües lahti loksutad).
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Magnet võetakse maha tõmmitsatega!

vanema tüübi kontaktsüütega mootoril on magneti tõmmits sarnane võrritõmmitsale - tõmmits keeratakse magneti keskel olevasse auku, ku spetsiaalselt on keere tõmmitsa kinnitamiseks.

Elektronsüütega mootoril on tõmmitsaks lihtsalt üks sobiva keermega polt, mis keeratakse samasse auku, kust muidu läheb läbi magneti kinnituskruvi. See tõmmitsana kasutatav polt toetub siis vastu väntvõlli ja surub magneti väntvõllilt maha.

Ühtegi heebli ega haamrimeetodit ei soovita - väntvõll suhteliselt pehmest materjalist ja kõverdub imekergesti. Samuti võimaluse korral vanematel mootoritel mitte kasutada ka magneti ääre tagat võtvat 2-kõrvalist universaaltõmmitsat - oht kõveraks painutada metallist kauss, kuhu magnetid kinnituvad.

zten00
Tsikkel: DR800

Lugemata postitus Postitas zten00 »

[quote="makuke"]Äitähh soovituste eest. Sidurikorvi sain lahti aja seda magneti asja proovin hiljem. Kuna juhuslikult pole seda mootorit varem lahti võetud siis ma kardan magneti eemaldamisega need mootoripooled katki teha. Pole kindel et see kannatab nii tugevat jõudu. Enne ma ma proovisin nii, et surusin kahe heebliga magnetit ülesse ja ma vajutasin pea aegu poole keha raskusega aga ei midagi.

Endiselt on oodatud soovitused magneti eemaldamisest.[/quote]
Sa pead haamriga vastu poldipead kergelt lööma. Muidu pole lootustki seda lahti saada ainult kangutades.
Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke

oldmoped kirjutas:
Elektronsüütega mootoril on tõmmitsaks lihtsalt üks sobiva keermega polt, mis keeratakse samasse auku, kust muidu läheb läbi magneti kinnituskruvi. See tõmmitsana kasutatav polt toetub siis vastu väntvõlli ja surub magneti väntvõllilt maha.
Vabandust kuid mu nupp ei noki. Kas ma pean siis seda polti hakkama välja kiskuma? või löön seda haamriga, et see magnet lahti tuleks?
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Selles augus magneti sees, kuskohast kinnituspolt läbi läheb, on keere.
Keerad kinnituspoldi sealt välja.
Valid magneti augu läbimõõdu ja keermega sobiva poldi (see on jämedam, kui oli kinnituspolt).
Keerad selle sobiva poldi sinna sisse.
See polt sisse keerates surub oma otsaga vastu väntvõlli otsa ja magnet tuleb väntvõlli otsast maha.
Kui magnet on lahti tulnud, siis eemaldad magneti seest ka selle tõmmitsana kasutatud poldi.

Mingit haamritööd vaja teha ei ole!
Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke

Ok sellest ma sain aru aga kas sellel magneti sees on ka keere?
Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke

oldmoped kirjutas:
Selles augus magneti sees, kuskohast kinnituspolt läbi läheb, on keere.
Keerad kinnituspoldi sealt välja.
Valid magneti augu läbimõõdu ja keermega sobiva poldi (see on jämedam, kui oli kinnituspolt).
Keerad selle sobiva poldi sinna sisse.
See polt sisse keerates surub oma otsaga vastu väntvõlli otsa ja magnet tuleb väntvõlli otsast maha.
Kui magnet on lahti tulnud, siis eemaldad magneti seest ka selle tõmmitsana kasutatud poldi.

Mingit haamritööd vaja teha ei ole!

Suuur aitähh sulle....lippan nüüd asja kallale
Kasutaja avatar

oldmoped
Kontakt:

Vabnadan natuke, kui segadust tekitasin - käisin just spetsiaalselt kontrollimas... ja oh imet, imet - osadel magnetitel on seal tõmmitsana töötav keere, osadel magnetitel on see auku lõikamatta jäätud... kuigi toote kood on sama. Eks uuri siis kõigepealt, enne kui sinna polti üritad keerama hakata, kas sul on sattunud keermestatud auguga magnet või ilma.

Sileda augu puhul päästab siis ikkagi vaid ääre tagant võttev tõmmits... aga siis tuleb kinnituspolt auku jätta ja vaid natukene lahti keerata - muidu ei ole tõmmitsa surukruvi otsa kuhugi lihtsalt toetada.
Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke

ma käisin ka garaasis aga mul pole keermestatud. ma ise proovisin sinna keeret teha mis õnnestus. ma sain küll selle poldi sisse keerata kuid see oli lühike ja see oli mu kõige pikem polt. jama lugu kohe sellega. Aga kas te teate kust ma saaksin endale tõmmitsa. Mul pole isegi ettekujutust milline see on
Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke

Jama on ka veel selles, et seda mootorit pole imekombel kunagi lahti võetud(kruvida jm täiesti puutumata). Seetõttu on see magnet seal eriti kõvasti kinni :S
Kasutaja avatar

Teema algataja
makuke

jess. Sain magneti lahti. 2 heebliga surusime magnetit ülesse ja haamriga lõime kord üht kord teist heeblit ja lõpuks saime lahti.
Suletud

Mine “Mopeedid”