Kas kohe kevade esimene laks?
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
Igal ristmikul on möödasõit legaalne, kui tegemist ei ole ristmikuga, kus möödasõitja ja möödasõidetav on kõrvalteel või teekatte märgistus keelab vastassuunda sõidu või on möödasõidu keelu märk.joel kirjutas:Erinevalt reguleerimata ülekäigurajal möödasõidust on teatud ristmikel möödasõit legaalne. Kas ka mõistlik, on iseküsimus.
Ehk möödasõitu ei tohi teha lähenedes ristmikule, kus peatee on risti sõidusuunaga.
Raskem on asi parema käe reegli alas. Kuid siiski on sellisel ristmikul paremalt tulijal alati õigus, ehk peatee, seega parema käe reegli alas ei tohi ristmikule lähenedes või ristmikul teha möödasõitu. Isegi kui paremal on lage põld ja kedagi näha pole, ei tohi möödasõitu alustada, sest paremalt tulijale peab andma teed (paragraaf 135).
Iseasi on veel teekatte märgistusest tulenevad piirangud.
Tean raudselt seda, et pöörates ristmikule ei tohi sattuda vastassuuna vööndisse - sestap õppesõidukid sõidavadki justkui järelkärudega.
Muide ei tohi tsiklil oleva juhi peanupp ka kallutamisel vastassuuna vööndisse sattuda.
Peab täitsa uurima kuidas on otse sõites ristmiku ületamisel selle sättega.
Kuigi no kamoon - kui ma sõidan piki Pärnu-Tallinn maanteed, siis ei jõua ma iial jälgida, kas ma ristmikul mööda ei sõida juhuslikult va. juhul kui teekatte märgistus näitab teisiti või on määdasõidu keelu märk. Seal on ju mustmiljon kruusateedega ristmikku.
Möödasõit on igal juhul ainult ja ainult mööda sõitmine vastassuuna vööndi kaudu.
Kahe ja enam realisel teel mööda sõitmine on möödumine pärisuuna vööndi kaudu.
Kui too Viljandi maantee on 2 suunaline ehk ühes sõidusuunas on 1 pärisuund, siis oli tsklistil õigus sellest bussist mööduda vasakult, kui ta ei kaldunud vastassuunda. Ma ei leia kuskilt keeldu pärisuunas vasakult möödumise kohta.
§ 137. Pärisuunavööndis ei tohi* ees sõitvast sõidukist mööduda:
1) piiratud nähtavusega teelõigul, kui pärisuunavööndi sõidurajad pole tähistatud teekattemärgistega;
2) reguleerimata ülekäigurajal;
3) aeglustusraja, teepeenra või ühissõidukipeatuskoha teelaiendi kaudu. Nõue ei kehti möödumisel sõidukist, mis on vasak- või tagasipöördel.
§ 2
(35) Pärisuunavööndi all mõistetakse sõidukite ühes suunas liiklemiseks ettenähtud sõiduteed või selle osa. Kahesuunalise liiklusega sõidutee puhul mõeldakse pärisuunavööndi all sõidutee parempoolset osa, mida vasakult piirab liikluskorraldusvahend, selle puudumisel sõidutee mõtteline keskjoon. Sõidutee keskel samal tasandil asuvate trammiteede korral on suunavööndite eralduspiiriks trammiteede mõtteline keskjoon. Pärisuunaline trammitee kuulub pärisuunavööndisse.
Aga mulle meeldib.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.