Tartu politsei kontrollib kõiki tartu rollereid mai kuus!!! → Re: Tallinnas peatas mind eile politsei.
Re: Tallinnas peatas mind eile politsei.
Kui on märk kus koos on ÜHEL MÄRGIL jalgrattas ja jalakäija, (Jalgrattas/Jalakäija) siis seal EI TOHI sõita mopeediga. Kuid kui on ainult märk jalgratta tee (jalgrattas) siis seal PEAB sõitma mopeediga. (kuigi enamus politseiseidel on autos uuendamatta seadustikud kus seda sees pole).jan22 kirjutas:Tõlgi siis ära!shadows kirjutas:Järjekordne tarkpea tagataskus. Mine sinna uuri märki, arvan ,et märgil oli jalgratta ja JALAKÄIJATE tee. Sellisel juhul , ei tohi sõita.jan22 kirjutas:Eile peatas mind peaaegu rammides politsei patrull ja küsis miks ma siin sõidan,põristasin siis just 10-15km/h omateada rattateel,seal jalutas siis ka inimesi rannast.Lubade kontrolliks olen natuke vana,nimelt sõidan juba aastaid autoga.
Ütlesin,et olen ju rattateel ja üritan rahulikult liikuda,et mitte kellelegi pihta saada,sõitsime kahekesi seljas.Tema mainis et ma ei sõida ju jalgrattaga ja siin ikkagi jalutavad inimesed,mõni võib viga saada.
Olin lausa hämmingus,et LE ei ole mõnele politseile isegi täpselt teada.
Mainisin siis,et jalgrattateel võib sõita mopeediga ja mul on 50cc sõiduk.Tema pahmatas seepeale,et on väljaskutsel ja tal ei ole aega muidu teeks ta mulle trahvi.
Siis imestatakse miks inimesed ei usalda Eesti Politseid!
Jan.
(13) Jalgrattatee all mõistetakse vastavalt «Liiklusseaduse» § 4 lõikele 5 jalgratta ja mopeediga liiklemiseks ettenähtud teeosa või sama otstarbega omaette teed, mis on tähistatud vastavate liiklusmärkide või teekattemärgistega.
Jan.