Motokoera Pööripäev 2006

Kui korraldad üritust ja tahaks sellest teada anda. Tahad kiita või kiruda olemasolevaid.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Pinchu
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Motokoera Pööripäev 2006

Lugemata postitus Postitas Pinchu »

See aasta 3. juuni siis jälle toimumas Motokoera Pööripäev, ehk üks lõbus tsikliralli kõigile.
Infot http://www.motopesakond.ee/ ja täpsemalt http://www.motopesakond.ee/index.php?op ... &Itemid=26.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Võistluse juhedi kohaselt on rattad jaotatud kahte klassi - bike või enduro. Sain ma õieti aru?

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Kolme klassi: Külkad ka ;)
Samas puudub sel aastal naisteklass, nagu ma märkasin.
Kasutaja avatar

toim

Lugemata postitus Postitas toim »

Kui on nii nagu varemgi, s.t. et trass on kõigile sama, siis sina Kris oleksid oma rauaga tõenäoliselt bike klassis, s.t. et puudub eelis läbida lühikesi pinnase ja kruusalõike sellise kiirusega nagu enduurod.(maanteel sõidetakse enamasti ikka kuskil lubatud kiiruse kandis - legend on lihtsalt selline, et kui väga puusse ei pane vahepeal, siis kihutama küll ei pea)
Samas üldarvestuse esikolmikus on peaaegu alati figureerinud ka maanteemürsud.
Seega sõiduoskus, legendi lugemine ja nuputamine kontrollpunktides on kõik võrdselt tähtsad.

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

to kris

eestikeeli on möeldud siis bike= tänavarattad ja enduurosid.
Kasutaja avatar

kris.

Oleks võinud siis kohe nii öelda - mootorrattad ja enduurod :twisted: .

terv
Kris.
Riding with a King!

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Tekkis selline küsimus, et ega kellelgi (näiteks koraldajal) ei juhtu olema võimalust mõne eelmise aasta legendi kuskile rahvale tutvumiseks riputada, et uued huvilised ka aimu saaks, et millega on tegemist? Eelmiste aastate oma vast ei ole nii salajane...
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

sys kirjutas:
Tekkis selline küsimus, et ega kellelgi (näiteks koraldajal) ei juhtu olema võimalust mõne eelmise aasta legendi kuskile rahvale tutvumiseks riputada, et uued huvilised ka aimu saaks, et millega on tegemist? Eelmiste aastate oma vast ei ole nii salajane...
Mine kohale, võta see ilmaime esimest korda kätte ja hakka mõistatama. Nii on palju huvitavam.
Mina ei saanud alguses mitte midagi aru :D Seda parem tunne oli siis, kui kõik laabuma hakkas ;)
Kes mett teeb, see mett sööb!

domingo
Tsikkel: MT-09

Lugemata postitus Postitas domingo »

ja lisaks kõigele napsas pikk toimi eest karika omale :)
Kasutaja avatar

toim

Lugemata postitus Postitas toim »

nojah, vahva oli see, et legend oli kilomeetrites, mul aga odo luges rõõmsalt miile - siis istusimegi Mariööga 15 min pingsalt enne starti ja arvutasime kilomeetreid miilideks:P aga polnud hullu midagi - ju siis ühtki suuremat arvutusviga sisse ei tulnud, kuna finis õnnestus ikka üles leida.

A muidu on kõik lihtne ja loogiline, a'la 0,30km pärast vasakule siis 1,60km pärast paremale siis seisa ja kirjuta kolmandasse ritta talu nimi, mis jääb sinust paremale jne... lõpuks ajakontrollpunkti pead jõudma etteantud aja jooksul. Lisakiiruskatsed on väikesed harjutused platsil või maastikul - käivad enamasti aja peale.
alla ja pealekeeramiskohtade juures olemasolul veel märk ka näidatud, et saaksid kontrollida, kas oled ikka õigel teel.

Trass on eeldatavasti ka see aasta huvitav 8)
Kasutaja avatar

kris.

Mõned uitküsimused tekkisid ...
- lubatud ka kaardilugeja kuid osavõtutasu ikka tsikli kohane?
- Afterparty maksab kaardilugejale 150.-, juhile osavõtumaksu hinna sees?

Põhimõtteliselt võiks täitsa tulla ... ja asja lõdvalt võtta, sest näiteks slaalomi katsete tulemus on minu puhul juba ette teada: halvim aeg + 10 sekundit :-(.

terv
Kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Jannes
Tsikkel: R1200R -17
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Jannes »

kris. kirjutas:
Põhimõtteliselt võiks täitsa tulla ... ja asja lõdvalt võtta, sest näiteks slaalomi katsete tulemus on minu puhul juba ette teada: halvim aeg + 10 sekundit :-(.
Parafraseerides Pierre de Coubertin'i, siis: "Tähtis pole võit, vaid osavõtt".
Sinusugune vana mees võiks ju seda ikka mäletada :twisted:
Aga ma arvan, et Sa teeksid üritusele au oma "Suure Sinise" osavõtuga!

Tegelikult mul ka paar küsimus: millal eelregistreerunud ära maksma peavad.
Ja mis siis saab, kui selgub, et mõjuval põhjusel siiski osa ei saa võtta?
Sui generis
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

ohpljääääää :evil: :wack: (help) isakene jõudis vahepeal oma tsikli maha ärida ja uus alles kahe nädala pärast tulemas... ohsakrt...
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

kris. kirjutas:
- lubatud ka kaardilugeja.
Kaardilugeja on lubatud.
Ebamugavaks läheb asi platsil, kuna tema(kese) vedamise kohustus ka seal nõutud. Pole midagi, et jätad raja äärde ergutama, ikka kaasa kallutama :twisted: Koos alustatu peab ka koos lõpetatud saama.
Mudamülgastes müdistades on kahene tandem kah paras katsumus, aga nõnda karastubki teras. Reisikohver oleks mõistlik koju jätta :twisted:

kris. kirjutas:

terv
Kris.
Kindlasti tasub minna! Kui trass läbitud on selline tunne nagu oleks millegi heaga hakkama saanud (paar kroomimeest bike usku ümber pööranud :twisted: või midagi ).
Kasutaja avatar

kris.

kris. kirjutas:
- lubatud ka kaardilugeja.

Mudamülgastes müdistades on kahene tandem kah paras katsumus, aga nõnda karastubki teras. Reisikohver oleks mõistlik koju jätta :twisted:
Ega ma rajameistri juttu "mudamülgaste puudumisest sellel aastal" eriti tõsieselt ei võtnud ka :evil: .
No vaatab ... kui tulen siis koos kaardilugejaga ja kohvreid ei hakka maha kiskuma - mis see mõni kilo poole tonni juures ikka enam päästab :twisted: .

terv
Kris.
Riding with a King!

domingo
Tsikkel: MT-09

Lugemata postitus Postitas domingo »

sügisralli mudaugust jäin ma ilma , sest liikusin oma legendi järgi ja naine luges mulle telefonist gloobust ette, aga see kevadine lombike oli täiesti laevatatav :). stiili näited näeb siit http://www.motolist.ee/gallery/MKPP2005
Kasutaja avatar

SuVa
Tsikkel: ETV1000; MT10-36

Lugemata postitus Postitas SuVa »

Hello kihutajad!

Pisut siis selgituseks.
Maksmine paraku vaid kohapeal stardi eel ja sulas.
Legendist saab aimu näiteks siit: http://www.mosseliiga.ee/legend.html
Rallist osavõturaha on tõesti tsiklipõhine ja selle sees on ka juhi õhtu, kuid õhtu kulud seljakotile tuleb tasuda eraldi (kõigil ju pole seljakotte).
Domingo poolt presenteeritud pildimaterjal kvalifitseerub küll kategooriasse "extreme", kuid sel korral laevatamisega ei ole plaanis tegeleda. Rõhutan - ralli toimub 100% Eesti TEEDEL ! Loomulikult ilmataadi vimkade eest vastutama ei hakka :P.
Vastu tulles krisi soovile üritame leida võimaluse "peenemate" vigursõiduelementide lisamiseks.
Ja veel: kuna oluline ralli juures on ka aeg, siis soovitaksin varuda kaasa korraliku kella. Legendi lugemiseks kaarditaskuga paagikott ei teeks kah mitte halba.

SuVa@rajal

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

Minu isikliku arvamuse kohaselt on alati olnud väga lõbusa üritusega, just nimelt tema erinevuse tõttu teistest motoüritustest, kus sõidetakse kohale ja juuakse ennast rihmaks. Sellel aga on kohalesõitmine olulisem osa kui rihmaks joomine..ja pärast saunas jätkub juttu kauemaks :)
Hitchiker - esimene reganu !!
Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600
Kasutaja avatar

Rennes
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rennes »

Heh, söitsid korra paigiga lombist läbi, nüüd aasta hiljem jahuvad veel sellest :)
Rennes aka Pröksuga Mülka
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Tundub huvitav

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Tundub huvitav üritus olevat. Paraku customiga vist reaalsest võistlusmomendist ei räägi?
K1200S
Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

kuna mina olen praegu oma kullakesega kuidagi vastikult ettevaatlik ja saarik ja piiks lubasid kevadel pühalikult mu maha lüüa kui helgaga midagi juhtub, siis seekord ise ei osale, aga kõigile, kes ei ole varem seda sõitnud, siis IGATAHES SOOVITAN OSA VÕTTA :) üritus on lõbus, huvitav, eriti kui ei ole enne nö rahvarallit sõitnud, vihale ajav (sest kohtunikud teevad ju liiga ja alati on midagi valesti ja midagi ei sobi jnejnejne), samas kohale jõudes on mõnus väsimus kallal, seni on õhtuti hea söök olnud kohapeal, ainult jooki tuleks endal kaasa orgunnida (kohtunikud liiguvad ju autodega ;) ). ja härma talu saunast on minul eelmisest aastast küll head mälestused.
kellel on mingeid lisaseadmeid (jalgratta spido, gps, pastakas! vmt) siis tirige aga kaasa.

mumm@kord piiksuga soolo-ja-üld II, kord naiste II :)
väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

kris.

Re: Tundub huvitav

Bladyhell kirjutas:
Tundub huvitav üritus olevat. Paraku customiga vist reaalsest võistlusmomendist ei räägi?
Tühja see võistlus, võib ju kohe otsa lõppunkti poole keerata :lol: . Ise lähen kah rohkem seltskonda nautima kui et oma sinise "elevandiga" reaalset võistluskonkurentsi pakkuma. Eriti platsikatsetel ;-).

terv
kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

mella

Millisel alusel liigitatakse tsikkel klassi BIKE või ENDURO?
Et siis mingid konkreetsed parameetrid mitte "kohtunik kohapeal mõtleb välja" ;)

Külkat on ilmselt lihtne identifitseerida.
Kasutaja avatar

Torpedo
Tsikkel: Ural Solo '06
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Torpedo »

Pikk kirjutas:

Kindlasti tasub minna! Kui trass läbitud on selline tunne nagu oleks millegi heaga hakkama saanud (paar kroomimeest bike usku ümber pööranud :twisted: või midagi ).
Pikk hei, tule pööra mind bike usku... Saad näha, kui kibe ja tänamatu on ühe usukuulutaja töö. :D

(Torpets@nuputab, kas viitsib ka kohale lohiseda vei mitte.)

EDIT: Näikse, et praegu täitus mul veerandtuhandes postitus. Uskumatu, et ma nii palju olen viitsinud plõksida. Aga palju õnne kõigile selle puhul. :lol:
I'm not a gynecologist, but I'll take a look.

Joseph

Lugemata postitus Postitas Joseph »

Omalt poolt julgen kah soovitada ja tegelikult ei ole vahet, millise rattaga oled - osavõturõõmu jagub kõigile küllaga.

Ja minu meelest oli ka mõni selline kaardilugeja kaasas, kes kiiruskatse ajal elas kaasa, tegi pilte (eks see ole ka ohutusest tingitud).

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

noh esimene aasta ehk 2003 võitis Juss suure custom-rotikaga, teisel kohal oli kaks noort vihast bikerit Iz - planetaga. niet ratas ei mängi küll suurt fagotti. Viimastel aastatel on aga jah mülkamehed ruulinud, küll aga ei ole see tingitud mitte mülka eelistest vaid meeste kogemustest ma kahtlustan
Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Hitchiker kirjutas:
Viimastel aastatel on aga jah mülkamehed ruulinud, küll aga ei ole see tingitud mitte mülka eelistest vaid meeste kogemustest ma kahtlustan
Kahtlusta uuesti :D kogemustel ja ratta kaalul on mõlemal väga oluline tähtsus.
Kerge ratas tehnilisel slaalomrajal on eelis.
Legendi järgi keskmine maantekiirus 44 km/h ei ole maanterattale eelis.
Mudakatse on endurole eelis.
Ratta lükkamine on kerge ratta puhul eelis.
Sügisene motokoer andis liialt palju eeliseid kergetele metsaratastele see on selgemast selge. Uus klassifitseerimine annab teistele ka võimaluse, kuigi kõige õnnetumas seisus on kõikvõimalikud kroomid, millega keerata ja kallutada keeruline.

Iseenesest on üritus väga lahe, SuVa and Co. näeb kurja vaeva. Respect!.
Kuna klassid lahku löödi, siis oli selleks järelikult vajadus ja ma sellega nõus.
Kindlasti tasub minna.
Torpets, seekord jääb mul tulemata. töö töö töö töö töööööööö ööö öö ö ...... ja vaja Pärnus käia.
Kasutaja avatar

mella

Pikk, kas kerguse alusel jaotuvad rattad Enduro ja Bike vahel?
Et siis 125ccm bike on Enduro klassis ja piips oma 200kg kaaluva LC8-ga on Bike?
Või sain ma sust valesti aru? :lol:

Suva võiks nüüd määratluse panna ka paika. Muidu ei saagi aru, mis klassis olema peab..
Kasutaja avatar

kris.

Re: Tundub huvitav

kris. kirjutas:
Ise lähen kah rohkem seltskonda nautima kui et oma sinise "elevandiga" reaalset võistluskonkurentsi pakkuma. Eriti platsikatsetel ;-).

terv
kris.
Krt ega nii kindlalt enam ei teagi - tööl puhuma hakanud kondistioneer tagas tugeva nohu ja palaviku :evil:. Eks vaatab kuidas kiirkorras alanud ravi tulemusi annab.
Deem!

terv
kris.
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

mella kirjutas:
Pikk, kas kerguse alusel jaotuvad rattad Enduro ja Bike vahel?
Et siis 125ccm bike on Enduro klassis ja piips oma 200kg kaaluva LC8-ga on Bike?
Või sain ma sust valesti aru? :lol:

Suva võiks nüüd määratluse panna ka paika. Muidu ei saagi aru, mis klassis olema peab..
Mella ära hakka jälle, saad aru küll mida ma mõtlesin. Jah isegi Piipzu 200 kg LC8 on kerge. Jah isegi selle rattaga on väga mugav metsas põristada. Jah isegi selle rattaga on mugavam kui ilmselt millise tahes pea et 300 kg kaaluva matkarattaga postide vahel tiirutada.

Sinu puhul on ju tegelikult savi mis klassis sa sõidad. Kui vaja katse võita laenad aga selleks momendiks vaja mineva ratta ja teed asja ära. Milleks sulle klassifitseerimist :twisted:

Ma ei teinud seda eelmist posti virisemise pärast ja pole mõtet ju hakata vaidlema teemal bike vs. enduro maastikul. Võrdsete sõidus on võitja niigi teada. Ja nagu enamus on öelnud, see pole võidu peale sõitmine! Sinul muidugi on iga liigutus võistlus, aga see selleks.

On mets ja on maantee, sellest peaks piisama. On selge et kõiki ei saa võrdselt kohelda. Kui kiirendamise peale läheb on selge, et kroom on halvemas seisus. Kui superbike ja kroomiga kestvussõiduks läheb on eelis ilmselgelt kroomi kasuks.

Sama kehtib metsarataste kohta. Mis metsaratas see AT on Olevi suki, toimi katoomi või rennese Husabergiga võrreldes? Aga eeldaksime, et sellisel sõidul ta siiski metsaraja valiks.

Keelata ei saa kedagi ja polegi eesmärk. Katsu leppida, et igal pool ja iga hinna eest ei pea sina võitma. Sellelaadsed sõidud on pigem pure fun eesmärgil väikse võistlusmomendiga. Ja miks mitte anda teistele ka võimalust, eriti kui auhinnalaud seda võimaldab.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”