Kiviõli krossirada

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded


Teema algataja
cagiglioni
Postitusi: 39
Liitunud: 28 Apr 2004, 12:52

Kiviõli krossirada

Lugemata postitus Postitas cagiglioni »

Kiviõli linna pressiteade

26.mai 2006.a.



Kiviõli tuhamäel algas motoraja ehitus



Täna alustati Kiviõli tuhamäe kõrvale kerkiva seiklus- ja turismikeskuse krossiraja I etapi ehitust. Töid teostab Kiviõli ettevõte Formet Grupp OÜ, kes osales ja võitis käesoleva aasta alguses toimunud motokrossi raja ehitamise konkursi.



Baltimaade kõige kõrgema tehismäe küljele rajatava motoraja I etapi maksumuseks kujuneb umbes 550 000 krooni, millest 100 000 krooni tuleb Kiviõli linna eelarvest. Ehituse põhifinantseerija on EAS, projekti toetab ka Kiviõli Motoklubi.



„Esimese järguna teeme ära krossiraja ehitamiseks vajalikud mäepealsed tööd. Tööd kestavad hinnanguliselt juuni lõpuni. Täna alustasime raja ettevalmistustöödega hiljem kaetakse rada kattega, mis sobib võistluste korraldamiseks,” ütles Formet Grupp OÜ osakonna juhataja Margus Murula ja lisas, et pealelõunal on kohal ka buldooser, mis lükkab mäenõlvale sisse raja trajektoori.



Sihtasutuse Kiviõli Seiklusturismi keskuse nõukogu esimees Madis Olt lisas, et motokompleksist kujuneb keskuse üks kõige tõsisem osa. „Kompleks peab töötama 12 kuud aastas ja siin saavad tegeleda motospordiga nii harrastajad, sportlased kui ka turistid. Sportlaste jaoks on see treeningu ja võistlusbaasiks, harrastajad saavad kasutada raja kergemaid lõike ja turistidele hakatakse tulevikus HTV-sid üürima. Rajal saavad sõita ka autod ning tulevikus võib see kujuneda meelispaigaks dziibijuhtidele.”



„Alanud ehitus on vaid üks osa suurest Kiviõli seiklus- ja turismikeskuse projektist, millega on juba ammu tegelenud grupp aktiviste. See on vaja ellu viia. Tulevikus saab Kiviõli linna tuhamäest peab saama ilus ja vägev koht,” ütles Kiviõli abilinnapea Maksim Danilov.



Danilovi sõnul rajatakse aja jooksul Kiviõli tuhamäele motokrossirada, mootorrataste mäkketõusurada ja erineva raskusega suusarajad. Rajatakse ka parklad autodele ning toitlustus- ja majutuskohad. „Tahan tänada kõiki, kes on mitme aasta jooksul selle projektiga aktiivselt tegelenud. See on eesmärk, mida on raske ellu viia, kuid nad ei ole oma jonni jätnud ega alla andnud.”



Kiviõli linnavolikogu esimehe Hille Ilvese sõnul on Kiviõli vana tuhamägi tuntust kogunud juba aastaid. „Traditsiooniks on kujunenud mootorrataste mäkketõusuvõistluse korraldamine - seega on hea, et mäe laialdasem kasutusele võtmine jätkub mootorratastele mõeldud rajaga. Tuhamägi on populaarseks saanud ka turistide hulgas nii lähedalt kui kaugelt."



Kiviõli linnapea Voldemar Trummi sõnul on Kiviõli olnud pikkade traditsioonidega spordilinn. „Iga spordirajatis, mis linnas valmib, annab noortele võimaluse nii ennast kui ka sporti arendada ning aitab kaasa ka linna arengule. Samas hoiab noori eemale ka halbadest harjumustest ja pahategudest. Spordivõistlused laiendavad aga Kiviõli tuntust nii vabariigis kui ka väljaspool.”



Lisainfo:

Maksim Danilov, tel. 53 469 946

Madis Olt, tel. 51 06 133



Fotod: Maksim Danilov, www.zone.ee/virupr/pilt
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”