load

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
sexyer

load

Lugemata postitus Postitas sexyer »

Tere!

Tahaks teada,et kui võimsa mootorratta lubasi saab 16 aastane teha ja kui palju see maksta võiks?

Aitäh!
Kasutaja avatar

Cyberdyne
Tsikkel: Yamaha XT 660 X
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Cyberdyne »

Kust metsapunkrist sa välja roomasid?

Ikka 125ccm ja kuni 11kW ja arvestada tuleb jämedalt 5k
Kasutaja avatar

sven

Lugemata postitus Postitas sven »

siiski läheb üle 5k ma usun. Ainult kool vb küll 5k jah,aga ark ja möllud juurde. 6k kindlasti.
Sven.

bilabong

Lugemata postitus Postitas bilabong »

sven kirjutas:
siiski läheb üle 5k ma usun. Ainult kool vb küll 5k jah,aga ark ja möllud juurde. 6k kindlasti.
Mingi 4500 läheb arvatavasti kõik kokku sest algul läheb ju küll rohkem aga pärast saad ma ei mäleta kas tulu või käibemaksu tagasi
http://ziimu.risk.ee/stuff/rolleri%20pildid/ --> minu roller (Pildid on kasutaja r1s7o tehtud//respect)
Kasutaja avatar

manager2

Lugemata postitus Postitas manager2 »

bilabong kirjutas:
Mingi 4500 läheb arvatavasti kõik kokku sest algul läheb ju küll rohkem aga pärast saad ma ei mäleta kas tulu või käibemaksu tagasi
koolituskulude pealt saad siiski tulumaksu tagasi taotleda (seda siis, kui täidad kevadel tuludeklaratsiooni). käibekat ei anna sulle küll keegi tagasi. Käibemaks on teadupärast lõpptarbijale kehtestatud maks, mis kaasneb sisuliselt iga toote ja teenusega (va. mõned erijuhud).
Ehk siis saad 4500 kroonist tagasi taotleda 23% (1035.-). ja seda juhul, kui sul maksuameti poolt aktsepteeritava litsensiga koolitaja tõend ette on näidata.

korrigeerige, kui midagi valesti kirja panin.
THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME

Teema algataja
tytarlaps

Lugemata postitus Postitas tytarlaps »

eks see oleneb ka autokoolist ...
seal, kus mina käisin, saab praegu load kätte 3500 rahaga .. selle sees on ka ARKi eksamid :roll:
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

tytarlaps kirjutas:
eks see oleneb ka autokoolist ...
seal, kus mina käisin, saab praegu load kätte 3500 rahaga .. selle sees on ka ARKi eksamid :roll:
:shock: :? Hirmsalt tahaks teada, mis kool see nii mõnusaid hindasid pakub... Ehk avaldad suure saladuse?
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Kasutaja avatar

bjorn
Tsikkel: Honda VFR800 ´98
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bjorn »

Usun, et tegemist on autokooliga, kus hinnakirjast on juba maha arvestatud tulumaks.

Nii mõnigi autokool üritab sellega rohkem kliente tõmmata ligi. Tegin uurimustööd enne autokooli minekut ja otsustasin sellise kasuks, kust hiljem maksud saad kah tagasi: olen lõpetamas b-kati OÜ Autosõit autokoolis. Sellest hooajast seal võimalik ka a-kati lube teha.

B-kat peaks kohe varsti käes olema, siiamaani super olnud nii teooria kui ka sõidutunnid. Soovitaks õpetajat sõiduks nt: Andrus Must (konkreetne) või Argo Mataloja (paindliku graafikuga, meeldiva iseloomuga sõiduõpetaja, kes ei aja taga sõidutunde vaid seda, et õpilane saaks autojuhtimise selgeks).

Sügisel tõenäoliselt samasse kooli ka a-kati tegema. Loodetavasti sama hea kogemuse osaliseks saan kui b-kati tegemisel.
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

Usun, et tegemist on autokooliga, kus hinnakirjast on juba maha arvestatud tulumaks.
Palun, ära räägi jura!!!! Puht teoreetiliselt on küll võimalik, et reklaamis panevad selle numbri (hinna) mis tuleb välja kui sa tulumaksu maha arvad, kuid usu mind, ükski kool ei saa reaalselt võtta sul vähem raha tingimusel, et kevadel sa enammakstud tulumaksu tagasi ei saa!!!
Ehk siis saad 4500 kroonist tagasi taotleda 23% (1035.-). ja seda juhul, kui sul maksuameti poolt aktsepteeritava litsensiga koolitaja tõend ette on näidata.
Jutt täitsa õige. Lisaks ainult veel nii palju, et seda ka tingimusel, et oled sellel aastal (mille kohta deklaratsiooni esitanud) vähemalt 1035 kr tulumaksu maksnud! Kui ei ole üldse maksnud (ei töötanud, või töötasid mitte ametlikult, või said kokku tulu alla tulumaksuvabatulu mis on 24 000 kr aastas), ei saa sa selle kooli raha pealt midagi tagasi.
Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)
Kasutaja avatar

Kuki
Tsikkel: XR

.

Lugemata postitus Postitas Kuki »

Kuna küsimuse esitaja on 16- aastane, siis olen ma üsna kindel, et tal pole sellist tuluallikat. Ja ilmselt saab ta mingi osa tagasi.
Ja kui kuskil on a-kati lubade tegemine alla 4k, siis on see variant, et see asub kuskil tähtsamatest linnadest kaugemal.
Aga mina soovitan otsida hea autokool, see, et sa saad hea sõiduoskuse jms on ilmselt väärt seda tuhandet/kahte krooni rohkem ja selle summa juures, ei tohiks see enam suur takistus olla.
Ja rohkem infot saad näiteks erinevate kategooriate-võimsuste jms kohta www.ark.ee ...
Kasutaja avatar

Freaksmart
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Freaksmart »

Kuna küsimuse esitaja on 16- aastane, siis olen ma üsna kindel, et tal pole sellist tuluallikat. Ja ilmselt saab ta mingi osa tagasi.
No kui tal sellist tuluallikat pole, siis tema küll ei saa sealt mingit osa tagasi.
Sel juhul RANGEL SOOVITAKSIN kooli raha maksta ÜLEKANDEGA otse ISA või EMA konto pealt!!! Ei tasu teha nii, et vanemad annavad raha lapsele ning too omakorda kannab siis oma kontolt üle või maksab sularahas kooli kassas. See tekitab vaid täiendavat jooksmist kevadel nii maksuametniketele, lapsele, kooli sekretärile kui ka lapsevanematele ja pikendab raha tagastamist!

Vanemad maksavad oma kontolt selle raha kinni ning kevadel deklareerivad ka omal deklaratsioonil seda kulu ning saavad tõenäoliselt 5 päeva jooksul raha tagasi.
Jawa 634 (15kw); Jawa 638 (17kw); Suzuki GS500E (34kw); Hyosung GT650 (60kw); BMW F800S (63kw)

Teema algataja
Kristoferr

Lugemata postitus Postitas Kristoferr »

Kuulge suured tarkurid. Kui oskate kirjutada foorumisse siis peaks oskama ka netist välja otsida autokoolide hinnakirjad!
Pole seda tühja loba siia vaja.
See mis eelmine mees kirjutas tulumaksu kohta on õige jutt, aga tahaks näha autokooli kes paneb hinnakirja selle hina kust on tagasisaadav tulumaks juba mahaarvutatud :lol: :arrow: :wack: See summa iga inimese kohta ju erinev ja sõltub tema teenitud tulust jms.

Siin on laiskadele link, mis Aide autokool teilt kursustele saamiseks kasseerib: http://www.aide.ee/index.php?id=6
Usun et need hinnad peaksid olema kuskil eesti keskmised :wink:
Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

RE

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

Mina olen aru saanud, et kõige kindlamad kulud on ARKi riigilõivud ja autokooli teooriatunnid. Sõiduga on nii ja naa. Võid ka 20 kilo õpetaja juhendamisel maha sõita kui tahad :lol: Eks sust endast sõltub, et kui kindlalt end tunned.

Kui ikka varem eriti sõitnud ei ole, siis soovitaks võimalikult palju harjutada. Hea on iseseisvalt harjutada mõne asutuse kinnisel territooriumil, kus "milky-way" sinu vastu huvi ei tunne.

Küsimus ei saa lõppkokkuvõttes olla rahas vaid selles, et kas sa ühes tükis koju laekud või mitte. Aga jah, mina arvestasin kokku 6 kiloga, läks siiski vähem.
K1200S

Teema algataja
sexyer

Lugemata postitus Postitas sexyer »

Selge,aitäh!

Suveks lähen tööle küll,aga ma lihtsalt uurisin,ega ma arvatavasti lube ei tee...

Teema algataja
tytarlaps

Karupoisile:
Hinnakiri kehtib alates 01.09.2005 a. ning kursuste sisse on arvestatud 16 tundi med. koolitust (hind sisaldab käibemaksu)
Eksamisõidu auto on kooli poolt ja selle kasutamise eest eraldi maksma ei pea. Samuti on koolieksamid tasuta. Riigilõiv tuleb tasuda vastavalt seadusele õpilasel endal riiklikule eksamile pääsemiseks.

Kategooriad Teooria (EEK) Sõit (sõidutund/EEK) Kokku (EEK) Märkused
A (A1) _____ 600 _______ 270 _____________ 3500 20 õppesõidukorda + ARK eksam, 40 õppetundi teooriat
A (25+) ____ 600 _______ 350 _____________ 4300 20 õppesõidukorda + ARK eksam, 40 õppetundi teooriat
Tartus on ikka vähe odavam kui Tallinnas ... samas maidea millisest linnast antud teema algataja pärit on :roll:

Teema algataja
gio18

Lugemata postitus Postitas gio18 »

Lugesin teema esimesi postitusi ja vaatasin, et 5k läheb tlnas jämedalt maksma A kat. Hinnavahe on iis ikka päris päris suur. Ntx siin hiiumaal saab kusagil 2 kiloga kätte . vot nii
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

gio18 kirjutas:
Lugesin teema esimesi postitusi ja vaatasin, et 5k läheb tlnas jämedalt maksma A kat. Hinnavahe on iis ikka päris päris suur. Ntx siin hiiumaal saab kusagil 2 kiloga kätte . vot nii
Mine või hiiumaale tegema :P
Just enjoy ... nothing less, nothing more
Kasutaja avatar

Whitebalance
Kontakt:

:D

Lugemata postitus Postitas Whitebalance »

Seal ei ole vict neid eriti raske ka teha ;)

Teema algataja
Laiksoo

Lugemata postitus Postitas Laiksoo »

Paides teen mina 3000.- rahaga! (:

Teema algataja
tytarlaps

suure paduvihmaga küll, kuid üleminekueksam tehtud nagu nalja :)
nüüd täis-A olemas ja muudkui sõitma :)

Aista
Tsikkel: Yamaha MT-07

Lugemata postitus Postitas Aista »

mul läheb mootorratta ja autojuhilubade tegemiseks alates esmaspäevast koos on odavam teha kuulsin.
öeldi, et enda masinaga läheb odavamaks.

Teema algataja
Cheehad

Lugemata postitus Postitas Cheehad »

Tekkis küsimus. Et kui ma tahaks mootorratta lube teha, aga pole kunagi mootorratta seljas istund, kas siis autokoolis kus ma mootorrattalube teen õpetatakse sõitma ka ? Noh käikude vahetus jne..
Kasutaja avatar

manager2

Lugemata postitus Postitas manager2 »

nu mis sa ise arvad???
kui sa autokooli lähed, kas tõesti sinu arvates eeldatakse, et oled ennem ilma lubadeta ringi kimanud. :shock:
THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME

Teema algataja
Kristel

Lugemata postitus Postitas Kristel »

Soovitan sul ikka enne mootorratta kooli minekut korra ratta peale istuda ja ise natuke proovida. Ise alustasin ka õppimist vaikselt parklates ja kinnistel aladel. Vastasel juhul pead sõidutundide eest palju juurde maksma. Ise lõpetasin just mootorratta kooli.

Jõudu
Kristel
Kasutaja avatar

westel
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas westel »

äkä...
kohe pannakse linna vahele kimama :D
ainult näidatakse kust gaasi keerata :wink:
Kasutaja avatar

sven

Lugemata postitus Postitas sven »

Cheehad kirjutas:
Tekkis küsimus. Et kui ma tahaks mootorratta lube teha, aga pole kunagi mootorratta seljas istund, kas siis autokoolis kus ma mootorrattalube teen õpetatakse sõitma ka ? Noh käikude vahetus jne..
Loomulikult õpetatakse alguses sulle põhi asjad ära. Et kus sidur ja kus gaas :P Kui need selged ja platsil oled paar tundi sõitnud,siis viiakse alles linna.
Sven.

Teema algataja
Cheehad

Lugemata postitus Postitas Cheehad »

ei jah seda küll, et kus gaas ja kus sidur ja pidur jne. Aga just need keerulisemas asjad, et lugesin et käike ei tohi alla lappida ilma vahesidurita jne..
Sõber rääkis mulle, et enne peab sõita oskama kui mootorratta lube lähed tegema. Mul tundus see nii imelik.
Noh ma arvan, et ma sõita ikka oskan. :D
Rolleriga olen paar korda sõitnud, aga jah rolleril pole käike :D

asdf123

Lugemata postitus Postitas asdf123 »

Sõber ajas lolli juttu sulle, selleks see autokool ongi, et ta nad sind SÕITMA õpetaks ;). Sälita närvi ja mine proovi.
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

loll jutt, et peab oskama! mina olin minskiga ühe tiiru teinud, kui kooli läksin. õpetaja pani mu nii ilusti sõitma nende kümne tunniga, et lust kohe. isegi vähem vist tegin neid tunde kokku... asi on inimeses kinni, aga kui sul vähegi koordinatsiooni, silma liiklusolukorrale ja võimet mõelda, käsi ja jalgu korraga liigutada erinevates suundades on, siis pole mingit probleemi.

ärge põdege, minge kooli, ronige tsikli selga ja kuulake õpetajat.
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

piret kirjutas:
õpetaja pani mu nii ilusti sõitma nende kümne tunniga, et lust kohe. isegi vähem vist tegin neid tunde kokku... asi on inimeses kinni...
Kui autojuhilube pole (või samal ajal teed), võib vabalt minna ka üle kümne tunni. Puuduv liikluskogemus annab tunda.
Oled esimene kord linna vahel :shock: , kaasliiklejad on :evil: ja kui eluga tagasi tuled, oled 8)
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”