Elektri probleem?
Moderaator: Moded
Elektri probleem?
Tervist!
Viga siis selles, et lülitasin välja mootori, tahtes käima panna see ei käivitunud (starterist!), vändast läks ilusti. Tundus kuidagi imelik, sest just hetk tagasi olin käivitanud starterist, hakkasin siis edasi uurima.
Lükkasin süüte sisse ja panin suunatule plinkima, väga ebaühtlaselt plinkis teine, vilkumisel olid jube lühikesed vahed ja vilkumise ajal ei põlenud suunatule pirn korralikult, st. "värises".. Proovisin ka signaali, ka see ei töödanud korralikult, heli nagu "lainetas".
Kui panna mootor käima, ja lülitada ka sisse suunatuli vilkuma, siis mida rohkem gaasi anda, seda eredamalt ja kiiremalt hakkab tuli vilkuma - Ebanormaalne!
Teadmiseks veel, et näppisin kõik pistikud gondlite alt veel läbi, kaitse on terve ja aku täis (kuid vana).
Rolleriks Piaggio Sfera -93
Viga siis selles, et lülitasin välja mootori, tahtes käima panna see ei käivitunud (starterist!), vändast läks ilusti. Tundus kuidagi imelik, sest just hetk tagasi olin käivitanud starterist, hakkasin siis edasi uurima.
Lükkasin süüte sisse ja panin suunatule plinkima, väga ebaühtlaselt plinkis teine, vilkumisel olid jube lühikesed vahed ja vilkumise ajal ei põlenud suunatule pirn korralikult, st. "värises".. Proovisin ka signaali, ka see ei töödanud korralikult, heli nagu "lainetas".
Kui panna mootor käima, ja lülitada ka sisse suunatuli vilkuma, siis mida rohkem gaasi anda, seda eredamalt ja kiiremalt hakkab tuli vilkuma - Ebanormaalne!
Teadmiseks veel, et näppisin kõik pistikud gondlite alt veel läbi, kaitse on terve ja aku täis (kuid vana).
võimalus 1 et aku on läbiklemm kirjutas:Vist siiski ongi Akus probleem.. Kuid kuidas sai minna sõidu ajal aku surtsti läbi? Liiga tugev laadimine vms? Täna sai käidud sõitmas pikki otsi küll, kas see põhjustas selle? Süüte sisse keerates langes Aku pinge 8 voldi peale, poole gaasiga näitas VoltMeter 17/18 Voldi vahel.. On see normaalne?
võimalus 2 mingi kontakt paneb näkku.
aga kui kontaktid korras siis ei ole midagi teha kui akut minna ostma. ikkagi igaks juhuks võtaks kasvõi vanemate autolt korra aku ära ja prooviks
edit: palju laadimidpinge muutub pöörete muutmise ajal? kui ikka voltides siis on pingeregulaatoriga vist probleeme?
17-18v Pinge on tõesti liialt suur.Aga no kui kõik siiamaani korralikult töödand,siis pole ju probleemi.
Roller peaks laadima täis gaasil alla 15v. VÕi oli see hoopis koguaeg 14,2v. Mingi aeg alles oli mul sellega suur kamm. Täna juhtus täpselt mul sama. Panin rolleri tööle, läksin sõitma. Siis läksin poodi ja loomulikult keerasin süüte välja. Tagasi tulles ,vajutaisn starterit, ei mingit kõssu( sama effekt,kui ei vajuta pidurit). Siis Kiirelt liigutasin starteri pistikut, ikka ei midagi.
Kuna signaal,ega miskit ei töödand, proovisin vänta. Töötab. Siis tuli kohe pähe,et aku ikka tühjaks ei saand, midagi ta peaks ikka tegema. Alles olid 2 varjanti 1. kaitse, või 2. aku juhe.
Kuna seal ei viitsind ehitama hakkama sõitsin koju ära. Siis vaatasin korra juthmed üle, kõik olid ühenduses, aga ikka ei töödanud. Siis sakutasin igaks juhuks kõiki juhtmeid ja voilaa. Kaitsme juhemis läheb eraldi tuli naktsi küljest. Jakkasin pisut pikema juhtmega,ja panin aku klemmi külge. Asi ants =P.
Vaata veel kõik üle. Sest mul oli samamoodi nagu sa kirjeldasid. Kui roller käis,siis töötas signaal vaikselt, ja signaal töötas imelikult( ja see tik,tak tegi prr ,prr =P). Samas kui vajutad pidurit,siis ei tee midagi.
Muidugi ei pea ju sul olema aku juurest katki.
Roller peaks laadima täis gaasil alla 15v. VÕi oli see hoopis koguaeg 14,2v. Mingi aeg alles oli mul sellega suur kamm. Täna juhtus täpselt mul sama. Panin rolleri tööle, läksin sõitma. Siis läksin poodi ja loomulikult keerasin süüte välja. Tagasi tulles ,vajutaisn starterit, ei mingit kõssu( sama effekt,kui ei vajuta pidurit). Siis Kiirelt liigutasin starteri pistikut, ikka ei midagi.
Kuna signaal,ega miskit ei töödand, proovisin vänta. Töötab. Siis tuli kohe pähe,et aku ikka tühjaks ei saand, midagi ta peaks ikka tegema. Alles olid 2 varjanti 1. kaitse, või 2. aku juhe.
Kuna seal ei viitsind ehitama hakkama sõitsin koju ära. Siis vaatasin korra juthmed üle, kõik olid ühenduses, aga ikka ei töödanud. Siis sakutasin igaks juhuks kõiki juhtmeid ja voilaa. Kaitsme juhemis läheb eraldi tuli naktsi küljest. Jakkasin pisut pikema juhtmega,ja panin aku klemmi külge. Asi ants =P.
Vaata veel kõik üle. Sest mul oli samamoodi nagu sa kirjeldasid. Kui roller käis,siis töötas signaal vaikselt, ja signaal töötas imelikult( ja see tik,tak tegi prr ,prr =P). Samas kui vajutad pidurit,siis ei tee midagi.
Muidugi ei pea ju sul olema aku juurest katki.
-
speed fighter
Jube keeruliseks läheb asi 
Ise katsusin kõikide juhtmete pistikud üle, et oleks kindlalt kinni.
Mina kaldun siiki arvama, et asi on akus, kuna pikemalt sõites ja mitte akuvoolu kasutades, suutsin panna suunatule 5 sekundiks normaalselt käima

Kaitse on terve, ja tõesti mind üllatas ka VoltMeter, kui nägin nii kõrget pinget. Täna mõõdab uuesti üle ja vaatab juhtmeid teravama pilguga..
Ise katsusin kõikide juhtmete pistikud üle, et oleks kindlalt kinni.
Mina kaldun siiki arvama, et asi on akus, kuna pikemalt sõites ja mitte akuvoolu kasutades, suutsin panna suunatule 5 sekundiks normaalselt käima
Kaitse on terve, ja tõesti mind üllatas ka VoltMeter, kui nägin nii kõrget pinget. Täna mõõdab uuesti üle ja vaatab juhtmeid teravama pilguga..
Re: Elektri probleem?
Ma olen suht kindel, et aku läbi ja ei võta enam voolu sisse.. Tule mõnipäev minu juurde, mul garaasis 2 auto akut ja krokodillid, siis katsetame, mida ta auto aku pealt teeb..klemm kirjutas:Tervist!
-
Kirs
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Mismõttes kontrollida? Kontrollisid ju laadimispinget. 17-18 see kohe kindlasti olla ei tohi. Normaalne 14V kopikatega.klemm kirjutas:Kus see relee asub ja kuidas seda kontrollida saab?
Üldjuhul on pingerelee kinnine(must või hõbedane) metallist, selline ribidega ´karp´. Kui rikkis siis vahetatakse uue vastu välja. Asukoha kohta kül lei oska midagi kindlat õelda. Ise esmalt otsiksin esigondli alt.
Üks pilt Vespa pingeregulaatorist: http://scooter-center.com/catalog/image ... ig4498.jpg
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.