Elektri probleem?

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
klemm

Elektri probleem?

Lugemata postitus Postitas klemm »

Tervist!
Viga siis selles, et lülitasin välja mootori, tahtes käima panna see ei käivitunud (starterist!), vändast läks ilusti. Tundus kuidagi imelik, sest just hetk tagasi olin käivitanud starterist, hakkasin siis edasi uurima.
Lükkasin süüte sisse ja panin suunatule plinkima, väga ebaühtlaselt plinkis teine, vilkumisel olid jube lühikesed vahed ja vilkumise ajal ei põlenud suunatule pirn korralikult, st. "värises".. Proovisin ka signaali, ka see ei töödanud korralikult, heli nagu "lainetas".
Kui panna mootor käima, ja lülitada ka sisse suunatuli vilkuma, siis mida rohkem gaasi anda, seda eredamalt ja kiiremalt hakkab tuli vilkuma - Ebanormaalne!
Teadmiseks veel, et näppisin kõik pistikud gondlite alt veel läbi, kaitse on terve ja aku täis (kuid vana).
Rolleriks Piaggio Sfera -93

ummy90

Lugemata postitus Postitas ummy90 »

aku klemmid saavad korralikult ikka ühendust? soovitaks need korralikult üle puhastada. võimalusel ka proovida teise akuga (kasvõi auto omaga)
Kasutaja avatar

Teema algataja
klemm

Puhastasin, keerasin kõvemini klemmid kinni ka, juhtmetes katkisi kohti ei paistnud olevat..
Aga miks ta huvitav Starterit järgi ei võta.. :(

Dark

Lugemata postitus Postitas Dark »

Tundub küll, et sul hakkab aku tühjaks saama.
Kasutaja avatar

Teema algataja
klemm

Going to Check!
Kasutaja avatar

Teema algataja
klemm

Vist siiski ongi Akus probleem.. Kuid kuidas sai minna sõidu ajal aku surtsti läbi? Liiga tugev laadimine vms? Täna sai käidud sõitmas pikki otsi küll, kas see põhjustas selle? Süüte sisse keerates langes Aku pinge 8 voldi peale, poole gaasiga näitas VoltMeter 17/18 Voldi vahel.. On see normaalne?

vare271

Lugemata postitus Postitas vare271 »

Kontrolli kaitsmed üle, endal oli kunagi sama jama.

ummy90

Lugemata postitus Postitas ummy90 »

klemm kirjutas:
Vist siiski ongi Akus probleem.. Kuid kuidas sai minna sõidu ajal aku surtsti läbi? Liiga tugev laadimine vms? Täna sai käidud sõitmas pikki otsi küll, kas see põhjustas selle? Süüte sisse keerates langes Aku pinge 8 voldi peale, poole gaasiga näitas VoltMeter 17/18 Voldi vahel.. On see normaalne?
võimalus 1 et aku on läbi
võimalus 2 mingi kontakt paneb näkku.
aga kui kontaktid korras siis ei ole midagi teha kui akut minna ostma. ikkagi igaks juhuks võtaks kasvõi vanemate autolt korra aku ära ja prooviks :P aga 17-18v on kuidagi väga kõrge pinge :S 8v on loomulikult liiga madal. aga 17-18 :S ei kujuta ette, oled kindel et pinge tõesti oli selline?
edit: palju laadimidpinge muutub pöörete muutmise ajal? kui ikka voltides siis on pingeregulaatoriga vist probleeme?
Kasutaja avatar

benelly
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas benelly »

vare271 kirjutas:
Kontrolli kaitsmed üle, endal oli kunagi sama jama.
Teadmiseks veel, et näppisin kõik pistikud gondlite alt veel läbi, kaitse on terve ja aku täis (kuid vana).

Robskar

Lugemata postitus Postitas Robskar »

17-18v Pinge on tõesti liialt suur.Aga no kui kõik siiamaani korralikult töödand,siis pole ju probleemi.
Roller peaks laadima täis gaasil alla 15v. VÕi oli see hoopis koguaeg 14,2v. Mingi aeg alles oli mul sellega suur kamm. Täna juhtus täpselt mul sama. Panin rolleri tööle, läksin sõitma. Siis läksin poodi ja loomulikult keerasin süüte välja. Tagasi tulles ,vajutaisn starterit, ei mingit kõssu( sama effekt,kui ei vajuta pidurit). Siis Kiirelt liigutasin starteri pistikut, ikka ei midagi.
Kuna signaal,ega miskit ei töödand, proovisin vänta. Töötab. Siis tuli kohe pähe,et aku ikka tühjaks ei saand, midagi ta peaks ikka tegema. Alles olid 2 varjanti 1. kaitse, või 2. aku juhe.
Kuna seal ei viitsind ehitama hakkama sõitsin koju ära. Siis vaatasin korra juthmed üle, kõik olid ühenduses, aga ikka ei töödanud. Siis sakutasin igaks juhuks kõiki juhtmeid ja voilaa. Kaitsme juhemis läheb eraldi tuli naktsi küljest. Jakkasin pisut pikema juhtmega,ja panin aku klemmi külge. Asi ants =P.
Vaata veel kõik üle. Sest mul oli samamoodi nagu sa kirjeldasid. Kui roller käis,siis töötas signaal vaikselt, ja signaal töötas imelikult( ja see tik,tak tegi prr ,prr =P). Samas kui vajutad pidurit,siis ei tee midagi.
Muidugi ei pea ju sul olema aku juurest katki.
Kasutaja avatar

speed fighter

Lugemata postitus Postitas speed fighter »

endal oli pingeregulaatoris voolujuhe oksüdeerunud. elektroonika ei töötand tänu sellele! 8)
MBK Rocket / Aprilia SR / Gilera Runner 70ccm / MBK Nitro / Yamaha Aerox /Aprilia sr racing replica/ !!!!Aprilia Area 51!!!! / Macal
CY-50(müügiks sai ostetud) /
Kasutaja avatar

Teema algataja
klemm

Jube keeruliseks läheb asi :P
Ise katsusin kõikide juhtmete pistikud üle, et oleks kindlalt kinni.
Mina kaldun siiki arvama, et asi on akus, kuna pikemalt sõites ja mitte akuvoolu kasutades, suutsin panna suunatule 5 sekundiks normaalselt käima ;) :P
Kaitse on terve, ja tõesti mind üllatas ka VoltMeter, kui nägin nii kõrget pinget. Täna mõõdab uuesti üle ja vaatab juhtmeid teravama pilguga..
Kasutaja avatar

ats91

Re: Elektri probleem?

Lugemata postitus Postitas ats91 »

klemm kirjutas:
Tervist!
Viga siis selles, et lülitasin välja mootori, tahtes käima panna see ei käivitunud (starterist!), vändast läks ilusti. Tundus kuidagi imelik, sest just hetk tagasi olin käivitanud starterist, hakkasin siis edasi uurima.
Lükkasin süüte sisse ja panin suunatule plinkima, väga ebaühtlaselt plinkis teine, vilkumisel olid jube lühikesed vahed ja vilkumise ajal ei põlenud suunatule pirn korralikult, st. "värises".. Proovisin ka signaali, ka see ei töödanud korralikult, heli nagu "lainetas".
Kui panna mootor käima, ja lülitada ka sisse suunatuli vilkuma, siis mida rohkem gaasi anda, seda eredamalt ja kiiremalt hakkab tuli vilkuma - Ebanormaalne!
Ma olen suht kindel, et aku läbi ja ei võta enam voolu sisse.. Tule mõnipäev minu juurde, mul garaasis 2 auto akut ja krokodillid, siis katsetame, mida ta auto aku pealt teeb..

edgar77

Lugemata postitus Postitas edgar77 »

laena sõbralt rolleri aku
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Kirjelduste järgi tundub pingerelee viga olevat, et laadimisvool nii kõrge on. Ime, et pirne pole veel läbi põletanud. Eeldatavasti aku selle pärast õhtal ongi, liiga suure laadimisvooluga ´keetis´ lihtsalt selle ära. Nii juhtub ka uue akuga mõne aja pärast.
Kasutaja avatar

Teema algataja
klemm

Kus see relee asub ja kuidas seda kontrollida saab?
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

klemm kirjutas:
Kus see relee asub ja kuidas seda kontrollida saab?
Mismõttes kontrollida? Kontrollisid ju laadimispinget. 17-18 see kohe kindlasti olla ei tohi. Normaalne 14V kopikatega.
Üldjuhul on pingerelee kinnine(must või hõbedane) metallist, selline ribidega ´karp´. Kui rikkis siis vahetatakse uue vastu välja. Asukoha kohta kül lei oska midagi kindlat õelda. Ise esmalt otsiksin esigondli alt.
Üks pilt Vespa pingeregulaatorist: http://scooter-center.com/catalog/image ... ig4498.jpg
Kasutaja avatar

Teema algataja
klemm

Mul see jublakas taga vasaku gondli sees..
Kus kohast saaks uut pingeregulaatorit ja mis hinnaga?

Robskar

Lugemata postitus Postitas Robskar »

See juba on suht kallis.
Minu rollerile( honda diole) leidus seda brauer motorist.
350-500 oli selle hind. ( hinnad tükivad meelest minema,ja arvatvaasti on sul teine hind, sest mul oli juba kuju teistsugune).
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”