trahv
Moderaator: Moded
-
musttank
Teema algataja - Postitusi: 117
trahv
nüüd see tuligi. läxin vähe drivama ja 40 alas oli radari järgi 69,9. Trahviks tuli 144 euri. Küsiti kui palju saad palka ja mitu last on?
Siit moraal-- väike sissetulek ja ohtralt lapsi ning trahvgi tuleb pea olematu.
Honda cbr 600 F4i 02.a. from the usa.
Buell Firebolt XB12R 04.a. samuti usast.
Buell Firebolt XB12R 04.a. samuti usast.
-
yankee
Re: trahv
juhtus see soomes ? kui nii, siis soomes saab trahvi palga järgi !musttank kirjutas:nüüd see tuligi. läxin vähe drivama ja 40 alas oli radari järgi 69,9. Trahviks tuli 144 euri. Küsiti kui palju saad palka ja mitu last on?
-
deadbeatd69
-
Luik
-
Tort
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 178 korda
Muide rääkides sellest Soome astmelisest tulumaksust ja trahvidest. Täiesti nõme Keskerakondlik süsteem minumeelest. Kui sa näed vaeva, oled nutikas ja ettevõtlik ning pingutad tuleviku nimel, siis heal juhul teenid sa palju raha. Kui sa teenid palju raha, siis sa maksad ka selle pealt teatud protsendi maksu, ning summa on kokkuvõttes tunduvalt suurem, kui miinimumpalgaga seltsimehel. Aga miks see protsent peab suurem olema? See on ju diskrimineerimine. Mingid vennad veavad kuskil kuuritaga seanahka ja käivad kord nädalas Säästukas käru lükkamas ja maksavad protsentuaalselt palju vähem, summalt niikuinii vähem. Kas see ongi siis riigipoolne tasu vaeva nägemise eest? Vesi varimajanduse veskile
. Tulusid näidata ei ole ju kaval siis, seda enam et lisaks maksudele hävid ju trahvidega tunduvalt rohkem. See on täiesti mõistusevastane, et mingi mees saab 120k euri trahvi, olgu ta kui rikas tahes.
-
joel
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 122 korda
Noh, kahe otsaga asi jällegi. Trahvi mõte on inimest karistada ja talle pointi selgeks teha, et ta tegi midagi valesti. Kui sa miljonärile määrad trahviks 500 euri, siis tema jaoks on see peenraha, samas lihttöölisele võib see väga suur summa olla. Seega kõigile võrdselt trahve määrates võib öelda, et vaese inimese jaoks on karistus palju rängem ju.
Joel
-
Tort
Tõsi küll, aga see võiks mingi piirini olla (äkki ongi samas, ei ole kursis). Aga kui see piir on kõrgemal, kui 120k euri, siis on küll midagi mäda. Pealegi, load lähevad ju kõigil samamoodi minema pärast mitut rikkumist. Kas suurepalgalistel lähevad kauemaks?
Või kui keegi tapab kellegi ära, kas siis rikkad lähevad kauemaks vangi? Ei ole ju õige värk.
-
Tort
Ma kiresin sellepärast, et mina ei tahaks elada riigis, kus rasket tööd ja vaeva pärjatakse suurema maksuprotsendiga (ei piisa sellest, et rahaliselt maksan niikuinii rohkem) ja ka trahvid on progresseeruvad. Ma usun, et mingi lagi peaks nendel trahvidel olema, näiteks 10k euri, sest ükski riik ei tohi minu meelest võtta oma kodanikult lubatud piirkiiruse määra ületamise eest sellist utoopilist summat nagu 120k euri, olgu see kodanik kui rikas tahes. Lisaks distsiplineerib ju ka see, et pärast näiteks teistkordset ületamist lähevad load nii miljardäril kui ka töötul. Just see lubade kaotamine ongi see asi, mida karta, ja seda kardab võrdselt nii proletariaat kui aadlik. See on filosoofiline küsimus, kas rikkalt peaks rikkumise eest rohkem võtma, kui vaeselt. Eetilisest küljest on see vale minumeelest. Mis siis, et ma ise sinna rikaste hulka ei kuulu ega ilmselt saagi kuuluma ja ma peaks olema kadeda eestlase kombel õnnelik, et mingeid vendasid niimoodi lüpstakse, aga näed ei ole.
-
triplekix
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
jahh aga kui lubateta sõidu eest trahv on mingi kilo euri, siis miljardäril vapsee pohh need load.
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
Tort ! Mitmedki poolsotsialistliku ühiskonnakorraga riigid, sh Rootsi ja Soome on juba üsna tihti jutuks võtnud maksusüsteemi teema. Tagasisammu on raske teha muidugi, aga oma "hea elu eest" on nad maksnud valusalt : peredes on kombeks üks laps korraga ja tulevased penskarid hakkavad nälga jääma, sest kedagi ei ole neile pensioniraha teenimas. Seega progressiivne maksusüsteem on oma lühinägelikkust ja silmakirjalikkust juba tõestamas. Mis trahvi puutub, siis see kas see mitte ei ole Soomlastel kombeks määrata mingi % sissetulekust. Seega umbes nii nagu meie tulumaksusüsteem. Ei midagi progresseeruvat, kui kõigile võrdselt valusalt.
Kui sissetuleku kohta valetama juhtud, siis alles läheb tõsisemaks kurnamiseks
Kunagi aastaid tagasi keegi tuttav soomlane seletas mulle midagi sellist.
Kui sissetuleku kohta valetama juhtud, siis alles läheb tõsisemaks kurnamiseks
Kunagi aastaid tagasi keegi tuttav soomlane seletas mulle midagi sellist.
Suzuki GSX 750 Inazuma
-
triplekix
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
120 k euri mu arust väga mõistlik trahv, arvestades seda, et see mees teenib 100 x rohkem.
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.
Õigusabi.
Õigusabi.
arvestame näiteks:Tort kirjutas:Vot ma ei oska kommenteerida seda trahvi skeemi, aga 120k kiiruseületamise eest on selge overkill, olgu kodanik kui rikas tahes. Minu arvamus lihtsalt.
2004 aastal teenis Bill Gates oma aktsiatelt 3,3 miljardit dollarit dividende, mis teeb kroonides, kui kasutada hetkekurssi 12,25 : 40,425 miljardit krooni.
välja näeb see nii:
40 425 000 000 krooni.
päevas teenis Bill seega 110 753 425 krooni.
kui nüüd teeksime härrale trahvi Ollila näite põhjal 1 877 000 krooni, oleks see 16,95% tema päevateenistusest.
kui võtame näiteks korraliku eesti töömesilase töötasuks meelevaldse 15.000, siis päevapalgaks oleks 480 krooni, millest 16,95% teeks 81 krooni ja 36senti.
81 krooni trahvi omg!! Ega polt ikka ei julgeks niimoodi kihutada küll siis...
kui aga tahaksime teha Billile õiglast trahvi siis:
15.000 palgaga vennale tehakse näiteks 3000.- trahvi, mis on tema 6 päeva töötasu.
Billile väänaksime siis 660 miljonit krooni trahviks. vot see on õiglane ja tartu maantee remont saaks kohe kibekiiresti kah valmis!
Elu peab olema proportsioonis härrased
THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME
tead, neid kellel on "nii palju raha" tuleb ju kah kuidagi distsiplineerida. mul on ausalt öeldes siiber nendest vendadest, kes oma Ferraride ja Hummeritega teevad siin mis tahavad. Mitte, et ma ise heameelega mõne sellise roolis ei tuuritaks vahetevahel, aga no olgem ausad, on ju ka Eestis inimesi, keda ei morjenda mitte ükski välja mõeldud "x päevapalga" suurune trahv. Kui ikka nädalalõpu pidutsemise eelarve on paarsada kilo, siis mida siin köhida - punased tuled ja pidevad jooned jms pask on ju mõtetud asjad. seda enam kui väike koka ninaaugus on.Tort kirjutas:Manager, see EI ole normaalne, seda ma tahangi öelda. See on paratamatus, et mõned saavad väga rikkaks, aga sellist summat neilt võtta +30 kmh eest ei ole õiglane minumeelest. See on kõigest minu arvamus. See ei ole primaarne, et "aga tal on ju nii palju raha".
THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME
Soome moto: Kui endal pole siis teistel ka olla ei tohi. Natike koomiline see süsteem. Mis 16 aastane, kes enda eest vastutab ja saab ütleme 1000kr kuus taskuraha. Nii päevapalk tuleb siis(20 tööpäeva kuus) 50kr, millest 16,95% on 9,75 kr. Ossa...see on kõva pool eurot. Vaata julgkes isegi ilma lubadeta sõita

-
kris.
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 15 korda
- Tänatud: 26 korda
Trahvi määratakse päevapalkades, analoogselt nagu meil trahviühikutes (mis seotud keskmise palgaga ?). Ainult et Soomes arvestatakse Sinu konkreetne päevapalk vastavalt eelmisel aastal deklareeritud tuludele. NB! Just eelmise aasta tuludele. Siit tulevad ka suured käärid, kus sellel aastal ei pruugi tulusid ollagi, kuna eelmisel aastal müüsid firma maha (nagu Saunalahti kuttidega juhtus). Aga maksad ikka nii et silm sinine. Kohus vist siiski vähendas Lambo-meest trahve, kes täpsemini mäletab see parandab.spinna kirjutas:Mis trahvi puutub, siis see kas see mitte ei ole Soomlastel kombeks määrata mingi % sissetulekust. Seega umbes nii nagu meie tulumaksusüsteem. Ei midagi progresseeruvat, kui kõigile võrdselt valusalt.
Kui sissetuleku kohta valetama juhtud, siis alles läheb tõsisemaks kurnamiseks![]()
terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Aga see on ju vabatahtlik tegevus!!! Keegi ei kohusta kedagi miskit rikkuma.gangsta kirjutas:...ja peab vähem trahvi ka veel maksma kui sigadusi teeb. ...
Krt! olen oma neljakümnenelja eluaasta juures küll alles poisike veel, et siin statistikat teha, kuid mul pole elu-sees olnud situatsiooni, kus ma peaks vastu oma soovi näiteks liikluses sigatsema.
Või kui rikud - no siis vastavalt oma rahakoti võimekusele...
-
Tort
Ühest küljest tõsijutt. Teisest küljest, kui ühtlane autode voog sõidab pirita teel 83 kmh ja sina oled see ainus tropp Lamborginiga, kes sõidab 68 kmh suures trahvikartuses (hoolimata sellest, et see Lambo jääb 2x kiiremini pidama samalt kiiruselt, kui mõni mosse, millel ketassaag pakiraamil), siis on natuke imelik küll vist. Mitte, et peaks kindlasti kihutama, aga siin on räägitud sellest ühtlasest liiklusvoost vs. piinliku täpsusega kiirusepiiragnutest kinnipidamine. Valgel suvisel ajal hõredapoolse liiklusega kuival maanteel 90 alas 105-ga sõitmine ei ole minumeelest tõepoolest väga julm kuriteguMix kirjutas:Aga see on ju vabatahtlik tegevus!!! Keegi ei kohusta kedagi miskit rikkuma.
Kõik õige! Kuid - jutt käib trahvidest ja kirjutasin nimelt sõna "sigatsema" nagu ka kodanik, keda mina omakorda tsiteerisin.Tort kirjutas:... kui ühtlane autode voog sõidab pirita teel 83 kmh ja sina oled see ainus tropp Lamborginiga, kes sõidab 68 kmh suures trahvikartuses, siis on natuke imelik küll vist. Mitte, et peaks kindlasti kihutama, aga siin on räägitud sellest ühtlasest liiklusvoost vs. piinliku täpsusega kiirusepiiragnutest kinnipidamine. Valgel suvisel ajal hõredapoolse liiklusega kuival maanteel 90 alas 105-ga sõitmine ei ole minumeelest tõepoolest väga julm kuriteguMix kirjutas:Aga see on ju vabatahtlik tegevus!!! Keegi ei kohusta kedagi miskit rikkuma..
Üldine liiklusvoog jne... pole elusees probleeme olnud koos üldise liiklusvooluga lubatust kiiremini sõitmise pärast. Seda täpselt nii kaua, kuni sellest liiklusvoost mingil moel silma ei hakka paistma (kasvõi näiteks teistest aeglasema sõiduga).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.