Ettesõit !!!
Muide, ettesõitja seisukohast vaadatuna on väga raske adekvaatselt hinnata (peateel) läheneva tsikli kiirust. Survivalilt meenub väike katse, kus proovisime määrata umbes 200 meetri pealt läheneva tsikli kiirust. Täpseid numbreid ei mäleta, kuid ütleme, et pakkumised tehti 70 ja 130 km/h vahele ja tegelik kiirus oligi kusagil 130 kandis. Point selles, et kaugelt vaadates tundub vaatajale tsikli kiirus väiksem kui tegelikult on. Sellest tekib eksiarvamus, et küll-ma-jõuan.
Veel üks tähelepanek. Sõitsin enne päeva ajal kaugtuledega. Nüüd sõidan lähituledega. Järgnev hinnang on subjektiivne, kuid mulle tundub, et varem olid ettekeerajaid vähem, või õigemini enne ootasid ettekeerajad kannatlikumalt kui nüüd. Kaugtulega sõites tundub tsikkel lähemal kui on (?) või tundub kiirus suurem (?) või on autojuhtidel lihtsalt elutempo kiiremaks läinud.
Veel üks tähelepanek. Sõitsin enne päeva ajal kaugtuledega. Nüüd sõidan lähituledega. Järgnev hinnang on subjektiivne, kuid mulle tundub, et varem olid ettekeerajaid vähem, või õigemini enne ootasid ettekeerajad kannatlikumalt kui nüüd. Kaugtulega sõites tundub tsikkel lähemal kui on (?) või tundub kiirus suurem (?) või on autojuhtidel lihtsalt elutempo kiiremaks läinud.