Millise vahendiga puhastada nahka

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
harrastaja

Millise vahendiga puhastada nahka

Lugemata postitus Postitas harrastaja »

Sõitsin täna päris suurel kiirusel läbi mitme sääseparve ja kümned mesilased/herilased/mardikad sekka. Pill, kiiver ja nahk näevad pehmeltöeldes huvitavad välja.. tegelt asi päris hull. Tsikli ja kiivri mõistan ise ka puhtaks teha aga nahka näed ei saa.

Äkki oskate soovitada mõnda vahendit või meetoodi, kuidas ödökad ja plekid ära saab, nii et nahk ka kenaks jääb.
ZX10R '12
KX250F '14
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Kas mõnest korralikust nahkriiete poest ei või midagi sellist leida?
...Kahjuks ei oska ise aidata, kuid kui nüüd teema üles võtsid, siis omalgi oleks seda vaja...
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

See küll tagantjärgi tarkus, aga korralikult hooldatud naha pealt ei ole küll mingi eriline probleem putukaid maha saada ...
Kui keemiaga möllata ei taha, siis keegi siin soovitas kunagi märja marli (või mingi suvalise riidetüki) natukeseks ajaks peale panna. Sealt tulev niiskus leotab s***a lahti 8) .

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

Pealik

Lugemata postitus Postitas Pealik »

oma varustust hooldan mesilasvahaga, umbes nädalas korra nühin riided üle sellega. kui "laipu" väga palju siis enne käin niiske lapiga üle ja siis vaha peale. müüakse seda kinga ja naha kauplustes.
Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

Omades ise valget nahka siis võin soovitada väga lihtsat asja mis mind on aidanud...väike nõudepesu käsn märjaks tilk Fairit peale ja anna tuld...tulemus alati hea olnud, ehk aitab ka sind!
SM

jalakask

Lugemata postitus Postitas jalakask »

kui vähegi oma nahka uue ja ilusana hoida tahad siis FAIRY kyll sellele kaasa EI aita;)
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Kust seda mesilasvaha peaks küsima? Ise kolasin ikka mitu kingapoodi selle nahahooldus küsimusega läbi.. valik oli lühidalt öeldes, kas vaht(spray) või siis seep. Vahu kohta ütles ühes poes müüja ise ka, et see puhastab rohkem teoorias kui praktikas. Ostsin siis seebi ja ausalt öelda ega see ka mingi imeloom ei ole, puhastab ju küll, aga pakendil olnud jutu põhjal ootasin enamat.
Kaldub ka vist sinna Fairy poole varsti..
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

tons
Tsikkel: FZ1N

Lugemata postitus Postitas tons »

Oma nahkkombet pidevalt Fairy-ga puhastanud ja muud, et ta hästi kõik sitikad ja muu jama sealt maha võtab pole küll täheldanud! Hästi lihtsalt ei usu, et ta nahale midagi peaks tegema!

Pealik

Lugemata postitus Postitas Pealik »

kinga poodides peaks olema seda mesilasvaha aga jah kerge teda leida ei ole, ise ka otsisin tükk aega taga enne kui leidsin. ei mäleta enam mis poest ma ta ostsin. igatahes mina olen selle kraamiga rahul, kaitseb nii mustuse kui ka niiskuse eest ja hoiab naha värske ja uuena. soovitan peale kanda svammiga mitte riidest kaltsuga, näiteks nõudepesu või vanni nuustik on väga hea.

Rauntz

Lugemata postitus Postitas Rauntz »

ise puhastan oma kombet prismast ostetud vahendiga (nime paraku praegu ei mäleta kuid pudel on pruuni sildiga ja pihustiga) ja üldiselt võib rahul olla... Võtab ära ka kopitanud lõhna, mis tekib pikaajalisel niiskes keskkonnas seismisel. Hind vist oli mingi 25-26 eequ ja jätkub teda 2-3 korraks terve kombe puhastamiseks.
Kasutaja avatar

Teema algataja
harrastaja

Lugemata postitus Postitas harrastaja »

Tänud kõigile! Proovin hellalt Fairiga.
ZX10R '12
KX250F '14
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

jalakask kirjutas:
kui vähegi oma nahka uue ja ilusana hoida tahad siis FAIRY kyll sellele kaasa EI aita;)
harrastaja kirjutas:
Tänud kõigile! Proovin hellalt Fairiga.
peas on ikka kõik korras? :mrgreen:
Kasutaja avatar

sepp

Re: Millise vahendiga puhastada nahka

harrastaja kirjutas:
Sõitsin täna päris suurel kiirusel läbi mitme sääseparve ja kümned mesilased/herilased/mardikad sekka. Pill, kiiver ja nahk näevad pehmeltöeldes huvitavad välja.. tegelt asi päris hull. Tsikli ja kiivri mõistan ise ka puhtaks teha aga nahka näed ei saa.

Äkki oskate soovitada mõnda vahendit või meetoodi, kuidas ödökad ja plekid ära saab, nii et nahk ka kenaks jääb.
a kle... mis pilli sa kaasas vead kui käid kimamas?
jäta pill koju,endal ka mõnusam tsikliga sõita... loodan, et see on mingi väike suupill, ega ei kujutagi ette kuidas sa suure pasunaga ringi sõidad. :ner:

MESILASVAHA on minul myygil!
tsiklimehed/naised ostavad seda kõvasti. purgi hind on kõikides jaemyygi kohtades yle eesti 150eeki.
mina myyn seda tsikli-inimestele 125eeku purk.
valikud on must,värvitu,pruun.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

ja kuskohas see "minul müügil" siis ka asub?
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

sepp

spinna kirjutas:
ja kuskohas see "minul müügil" siis ka asub?
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... nin&t=4349
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Fairy on tegelikult üllatavalt hea ja hell puhastusvahend. Eemaldab satikad, ei kriimusta (ei kiivrivisiiri ei nahka), ning seda on soovitatud isegi määrdunud dubljonka kergeks puhastamiseks (hellem kui spetskeemia). Eks tal on ka omad miinused, kuid neid peaks siiski olema vähem kui mõnedel muudel vahenditel nin osasid neist on võimalik vältida. 1. 99% pesu- ja puhastusvahendeid tuleb materjali pealt hoolsalt eemaldada, fairy näiteks veega. 2. Puhastusjärgne hooldus peab olema korralikum kui lihtsalt hooldus. Kuna vesi kuivatab nahka, on vaja ta peale puhastamist korralikult sisse õlitada/vahatada.

Z
Elu on...

ergi

Lugemata postitus Postitas ergi »

tavaline silikonõli aerosool aitab nahka säilitada pehme ja elastsena, peale õlitamist tulevab sitikadsatikad paremini maha
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Kas silikoon mitte ei ummistanud naha kõiki poore nii et nahk enam ei "hinga"?

Z
Elu on...

tonnisson

Lugemata postitus Postitas tonnisson »

Mina alati kasutanud seda kingapoodides müüdavat vahtu. Pudelis on see vedeliku kujul, kui välja pumpad muutub vahuks. Putukalaibad pole kunagi probleemiks olnud, see vaht on piisavalt niiske, et need lahti leotada. Pärast jääb nahk läikiv, pehme ja libe, justnagu poest ostetud. Nüüd kasutan sama ollust auto nahksisu küürimiseks.
Kasutaja avatar

pacaan
Tsikkel: ZX12R turbo
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas pacaan »

nagu juba eelpool mainiti, tasub nahka perioodiliselt hooldada (mesilasvaha vm. naha konditsioneeriga) siis sellist probleemi ei teki, et putukad jm jama maha ei tule.

Hooldatud naha pealt võtan mina peale sõitu putukad ja tolmu maha kergelt niiskete beebi p....se pühkimis lappidega, käib ka pehme, kergelt veega niisutatud lapp.

Kui sitikad ja muu s**t juba naha sisse on hakanud pugema siis nahaseep (glütseriiniga) - saab hipodroomil asuvast hobusetarvete poest - ja shvamm või isegi (pehme)hari on abiks. Pärast nahk rasvaga - saab 125-ga sepa käest - sisse määrida. Ka motodepoo müüb mingid IXS conditioner-möginat, väike purk ja odav. Testinud ei ole.
8,64 @ 1/4 - Kawasaki ZX12R turbo
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas HRQ »

Ise olen kasutanud dainese nahahooldusvahendit. Karbis kaks väikest totsikut, üks on puhastusvahend, teine vaha. Natukene mässamist ja tulemus on väga 5+ Samas kiiruga olen pesusvammi ja vedelseebiga putukaid eemaldanud, tulevad kolinal maha.
Valmistan KROSSI NAASTREHVE ja JÄÄPIIKE
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee

kult
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kult »

Hooldusest pikalt-laialt juttu aga mismoodi pesta nahkkindaid(vooderdus määrdunud)?Vesi+Fairy aga mismoodi kuivatada?Niiskelt õlitada?
Tänud ette
8)
Ummamuudu...
Kasutaja avatar

IvarSiim

Mesilasvaharasvaga ikka!!!

Lugemata postitus Postitas IvarSiim »

Las kindad / või teised nahast riided/ ikka korralikult ära kuivada ja siis
kasuta vana head MESILASVAHARASVA!!! See selline universaalne möks, mida saab kasutada praktiliseslt kõikide nahktoodete puhul. Makasb midagi 50-55 eeki ja saadaval nahahooldusvahendite / kingade/ müügi osakonnas. Lapiga või poroloni tükikesega hea peale kanda õhukese kihina. Ja las 12 tundi seista. See imendub nahasse ja kaitseb nahka ja teeb üldse naha pehmeks.

Kui nahk on niiskust saanud või läbi märg, siis ära kunagi pane liiga kuuma kohta kuivama, nagu radikate peale vmk. Ikka natuke eemale ja anna aega nahal endal kuivada ja niiskusel välja aurata. Tean seda omast käest, sest kord, kui olin liiga palju hard-rocki manustanud, nahkriided vihmast läbi marjad, siis viskasin püksid elektriradika peale kuivama! Ja hommikuni kuivasid..... ja kuivasid nii, et hommikuks olid kuivanud ning pudenesid sõrmede vahel!!!!!!

Ehk sain sind aidata?
Ivar

kult
Kontakt:

Tänud IvarSiim aga...
mu sõidukinnaste sisevooder tahab pesemist :roll:
Ummamuudu...
Kasutaja avatar

IvarSiim

vat see.....

Lugemata postitus Postitas IvarSiim »

Vat see juba raskem probleem!!!!!
Aga võta kätte ja pese vooder ära! Muud küll ei oska soovitada!
siim
Kasutaja avatar

Sadness
Tsikkel: Mutt
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 7 korda

Re: vat see.....

Lugemata postitus Postitas Sadness »

IvarSiim kirjutas:
Vat see juba raskem probleem!!!!!
Aga võta kätte ja pese vooder ära! Muud küll ei oska soovitada!
siim
OT: Mul on kahtlane tunne, et Ivar Siim on naasnud Hard Rocki manustamise mõnusasse kuid ohtlikku rüppe... Võin ka eksida. :)

Aga mis puutub nahktoodete puhastamisse, siis minu meelest on lihtne valem: pese millega tahad, peaasi, et puhtaks saab ja siis töötle mingi nahasõbraliku asjaga üle - mesilasvahatooted, silikoonaerosool. On ka nahkmantleid ja -tagisid saapaviksi ja pepumehemäärdega (vaseliin) töödeldud - mõnda aega töötas küll.

Nahkpükse kannatab käsitsi pesta küll, räägitagu keemilisest puhastusest midaiganes. Aga mis puutub kuivatamisse, siis on Ivar Siimul õigus: tasapisi, kui ei taha, et riideesemest pudemed saaks.
----
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"

kult
Kontakt:

Pesingi voodri ära.Koos kinnastega(IXS),sest vooder eraldi välja ei käi.Nüüd kuivavad.
Kas keemiline puhastus kindaid üldse puhastada võtab?
Ummamuudu...
Kasutaja avatar

real
Tsikkel: Yamaha XJ900, VStrom 650

Lugemata postitus Postitas real »

Keemilise puhastusega küll ei ole mõtet hakata jändama. Pese kindad käsitsi ära ja kuivavad rahulikult ära ning töötled vahadega jms üle. Ma pesin ükskord masinaga nahkkindad, ei juhtunud ka midagi. Peale kuivamist olid küll sellised...mitte eriti kaubandusliku väljanägemisega, aga natuke vaevanägemist ning varsti jälle nagu uus. Keemiline puhastus pole ka igakord õige asi. Ükskord tahtsin viia sinna pesus värvi saanud särki, öeldi, et seda ei saagi puhtaks. Lasin siis teist korda masinast läbi ja oli puhas:)

Lannu

Lugemata postitus Postitas Lannu »

Ma olen kaks aastat juba kasutanud Orto värvitut kingakreemi, kõige odavam ja köige tõhusam.

Varustuseks on tsiklisõiduks õmmelda lastud nahast tagi ja püksid. Kui on teada, et läheb vihmaga sõiduks, kergelt kreemise lapiga üle tõmmata ja teeb naha täitsa vihmakindlaks.

Sinine vilkur
Tsikkel: Kawasaki VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas Sinine vilkur »

Tere kõigile! Kas neid nahapuhastus ja -hooldusvahendeid kannatab kasutada ka värvitud nahal? Tegelikult on vist kõik nahad värvitud, ma pean silmas, et kui on mitmevärviline tagi- näiteks osa valgeks värvitud. Minu tagil on taskulukud ääristatud oranzi nahaga, hakkasin sealt mingit plekki süljega õrnalt maha nühkima, aga jätsin pooleli, sest tundus, et see koht läks heledamaks ja beezimaks naturaalnaha värvi ehk siis vist hakkas värvi maha hõõruma. Võib-olla on mu sülg happeline :shock: või ei tohi üldse süljega hõõruda, mul naine alati poriseb, kui niimoodi teen. Tagi ise täitsa ok, Helsingist ostetud ja Soomes ka valmistatud- Sweepi kõige ostetum mudel (eurobiker.fi). Äkki on kellelgi vastavaid kogemusi või oskab asjalikku nõu anda?
Ei viitsi väga sageli sõna võtta. Eelistan näost-näkku, mitte näoraamatut.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”