Honda VFR 750. KIIRE

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
keevitaja
Tsikkel: Tsiklitu

Honda VFR 750. KIIRE

Lugemata postitus Postitas keevitaja »

Tere. Olen väga huvitatud sellisest rattast aga kuna olen täiesti algaja (v.a. nõuka rattad) siis sooviksin võimalikult kiiresti palju infot -90a. VFR-i kohta. Ratas ise on sõitnud 80 000km. Millele tuleks ostmisel erilist tähelepanu pöörata (kuluosad,mootori ressurss jne.) Ette tänades.
Kasutaja avatar

Whitebalance
Kontakt:

:D

Lugemata postitus Postitas Whitebalance »

80 000 on NATUKENE PALJU läbisõittu aga see-eest on see läbisõit reaalne !! Pole keritud ei midagi.. Muidu juba 40 kg on selline mõnus läbisõit, et juba on midagi (anna andeks kui ma ültelsin, et see on läbisõit juba)! Ma olen ise sõitnud suure kilometraas tsikliga ja tal on selllised väiksemad tükid mis on ajahamba poolt ära kulutatud.. Loomulikult oleneb kõik omanikust. 80kg MOOTORRATAS VÕIB OLLA KA ÜLIHEAS SEISUKORRAS, KUI ON OLNUD NORMAALNE OMANIK. Ikkagi on soovitatav ise silma ja käega kõik ülekatsuma!

Mida katsuma mida vaatama! Pidurikettad (nende peal on kulumisaste kirjas kui õhukesed võivad olla), klotsid vaata, et väga õhukesed ei ole. Katsu käega kõik kohad üle, et kiiges, ratastes, laagrites ja kaelas ei oleks mingeid imelikku liikumisi mida ei peaks olema! Siis veel kett seal peaks pinguti peal olema näidis kui palju tohib olla kulunud, kui seda ei ole siis vaata silma järgi, et seal akkes 3/4 jagu ruumi oleks siis peaks kindlasti korras olema loomulikult neid mehhanisme on erinevaid. (ei tohi olla põhja pingutatud) Hammakal vaata, et hammas ei oleks väga sile pealt. Siis viska pilk korra paagi ja sadula alla vaata, et kõik ilus oleks. Soovitav uurida, ega kuskil lekkeid ei ole ja et töötaks ilma kõrvalheliteta ja reageeriks gaasile hästi. Kui mootor soe siis vaata kõrgemaid pöördeid ka, et välistada teatud pööretel välja tulevad vead.(neid on suhtkoht vähe siiski kõik on kuulda juba madalalt!) Küsi millal küünlad, õlid, õlifilter, piduriõlid, aku ja rehvid vahetatud, kui üle 1 a siis küsi alla :D

Kui ostad siis see ei ole ainuke mootorratas nii,et uuri turgu ka ;)
Viimati muutis Whitebalance, 06 Dets 2006, 23:35, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Teema algataja
keevitaja

Väljanägemine on hea aga mis gondlite all seda ei oska öelda. Seepärast küsingi, et millele peaks erilist tähelepanu pöörama. Muideks pidurikettad olid küll kulumisjälgedega aga see on ka kõik mis väliselt silma hakkas :oops:
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Vana V4 puhul peaks uurima kas/mis on tüüpvead, kunagi magnal näiteks oli nukkade õlitusega probleeme, uuri netist kas pole analoogseid hädasid. Mingit infot peaks siitki foorumist leidma. Kui ratast on normaalselt hooldatud, siis mootori ressurss küll otsas olla veel ei tohiks.
See `90a ratas on minujaoks enne aastatelt liig vana kui Honda mootor läbisõidult.
Viimati muutis CB500, 07 Dets 2006, 00:06, muudetud 1 kord kokku.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

Nongrata
Tsikkel: Kawasaki ZZR1100

Lugemata postitus Postitas Nongrata »

Vaata, et amordi simmerid ei lekiks, kontrolli pidurikettad- voolikud, kett, piilu katete taha (väikesest peeglist võib abi olla), et näha ega vedelikke ei leki, elektrivärk vaata üle, katsu ega lokse pole ratastes, esikahvlis jnejne.
Väga hea oleks pikem proovisõit teha, praegu ilma on. Iga leitud vea eest tingi hinda alla loomulikult.
Sellise läbisõidu juures pead sa paratamatult mõned jupid uued panema- pidurikettad, kett jmt. Kui ära ostad, siis on sul talvel piisavalt aega ratas lahti võtta, kõik üle kontrollida ja suveks korda teha. Mu vanal rattal (82a XJ750) oli müües pea 70k ees, polnud häda midagi va. esihargi simmerid ja veel paar pisiasja.
Ära kiirusta selle asjaga, tee kõike rahulikult, ega see pole naisevõtt.
Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

vfr750 on tuntud kui töökindel ratas, nukkvõllide jama mis vanematel Honda V4-del oli seda mudelit enam ei kiusa.
Kui rattal raam ja esihark sirge ning mootor kõlab normaalselt siis võid rahumeeli ära osta, kui hind on hea.

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

cl

Lugemata postitus Postitas cl »

teemaalgatajle rahustuseks, sellele rattale 80tkm on sissesõit, see mootor on üks vastupidavamatest tsiklimaailmas, nukkasid aetakse ringi hammasratastega, õlitus on suurepärane ja vesijahutus hoolitseb hea jahutuse eest.

vt ka neid teemasid:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... fr&t=23751
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... fr&t=16786

samas ole valmis, et 16a vana ratas vajab paljude kummitihendite vahetust, amordisimmerid/pidurikolvimansetid etc.

cl

raunts
Tsikkel: Aprilia Pegaso 650

Lugemata postitus Postitas raunts »

Endal sama ratas. 97 a. usa'st imporditud. läbisõit ~30-35k. kondlid [Motobot: õige on "gondlid"] vähe kannatada saanud kuna konteineris kukkus küllili. aga muidu ütleks küll et väga hea masin. väga andestava käitumisega ja esimeseks rattaks piisavalt hea. Kui ostma hakata seda siis ma jälgiks gondleid [Motobot: õige on "gondleid"]. kellade küljepealt on võimalik vahele piiluda ja vaadata kas on lapitud. kett, hammikas, madalatel pööretel kuulata mootorit, mul enal on kuulda kerget tiksumist. aga niipalju kui ma lugenud olen siis peaks see tüüp-hääl olema. sarnast tiksumist on kuulda ka sõbra Kawa 6r'il. üldjuhul on juba eelnevalt mainitud mida jälgida. mootor on tal igatahes väga vastupidav.
Kasutaja avatar

Teema algataja
keevitaja

Sai siis ratas ära ostetud. Esialgu väga rahul aga hooaeg alles tulemas. Olen gondlid maha võtnud ja mõned väiksed praod mis silma hakkasid ära liiminud. Kett ja hammikad olid uued, jahutusvedeliku vahetasin igaksjuhuks ära, õli ja filtrid vahetan enne hooaega :) . Ratta seisukorra järgi otsustades oli päris hoolikas omanik :D . Aga mis ma ikka siin kiitlen nagu mingi poisike, lihtsalt olen praegu rattaga väga rahul. :lol: P.S. Olen väga tänulik inimestele kes võtsid vaevuks nõu anda ja kasulikele linkidele soovitada (w) :bsmile:
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”