IZ ja tema head/vead?

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
zava

IZ ja tema head/vead?

Lugemata postitus Postitas zava »

IZ ja selle head/vead?
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

see IZ on üks tore pill selles mõttes on ta lihtne nagu jalgratas et kui võtad planetad siis see üks pütt on ikka üks ja käib kah korralikult kui ikka asjast hoolitsetud on, muidugi jawa kasuks räägib see et jawal on jõudu rohkem, mul omal oli kunagi planeta, mõnus aparaat 1 pütt ja kaks sumpat ja ma poleks seda küll jawa vastu vahetanud. ja planeta sport oli kunagi uju eriti pop asi, tehas toodab siiani kunaguise planeta spordi mootoriga endurosid
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

Eh, mul siis Planeeta 5 (90a)
Sai ostetud, kuna tol hetkel lihtsalt parema rattajaoks raha ei jätkunud ja endise jawa omanikuna ma uuesti kasutatud jawat osta ei riskinud (näpud õlised koguaega)

Kuna 1 silinder, siis mootor mida pole piinatud ja millest pole viimast võetud on suhteliselt igikestev. Ka käigukasti kohta räägitakse suhteliselt sama, kui otseselt pole lõhutud. (enda hooaeg möödus probleemivabalt)
Suurim probleem on vibratsioon ja jawal isiklikult tundus sadul olema mugavam veic.
selline natuke robustne, hea laia lenksuga (nagu mu omal) suht hea sõita ja kindel juhtda. pikemad otsi kui 100km korraga on natuke väsitav sõita.
Maantekiirus+ muutub mootor jõuetuks ja kiiruselt 100+ on möödasõit üsnagi riskantne.
Laidetakse nõrka genekat ja viletsat laadimist, endal sellega probleeme polnud.
Sageli on esiamortides ja ka esiotsas loks, see on jawal töökindam justkui.
Sidur, vähemalt eboniit (või kuidas iganes neid kutsutakse) ketastega on üsna õrn. Ei kesta, kui armastatakse ratast ringi lasta(eriti kõval pinnal).

Lootus leida normaalses korras eksemplari on suurem kui sama heas seisukorras jawat.
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Noh, jawa ja planeta tase on nagu vaz 2101 võrrelda iz 412 kuga.
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

Rein kirjutas:
Noh, jawa ja planeta tase on nagu vaz 2101 võrrelda iz 412 kuga.
ehk siis ühed mustad mõlemad :P
olles omanud mõlemit ja sõitnud nii iz 412 kui ka vaz 2101
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

ee.. no minu arvamus pole küll kahjuks päris erapooletu.. :oops:
olles sõitnud jawaga mitu hooaega ja izh planeet 5 korra proovinud..

jawa sõidumugavus on tunduvalt minuarust parem, nii sõiduasendi kui vedrustuse poolest. izhi esiots on nightmare.. see töötab nii nagu, ei töötakski. :oops:
jawa on olemuselt sportlikum võrreldes Planeta 5ga. ühepütise P suurim pöördemoment tundus olema vahetult peale tühikäiku.. natuke kentsakas oli sõita.
Minu rumal arvamus on see, et izh kestab kauem, sest tema olemus on juba selline et "ei sunni peale keerama".
Jawa jälle nii hästi ei kesta, sest ratas võimaldab tunduvalt sportlikumat sõitu.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

mina ka oma arvamuses lähtusin sellest, et olen jawat manud, aga iz i proovinud, iz nagu pehme, lödi ja uimane tundus. Autodest olen omanud mosse pirukat ja samal ajal sõprade sigulle proovinud. Ja kohe tuleb tuttav tunne, võrdluseks jawa ja iz i vahel. 8)

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

iz planeta(56) heaks on see et on väga vastupidav. mingeid vigu ei olegi kergemal mehel ehk raskem käima lüüa ;) halvaks omaduseks toon et vanematel on vastik plagin juures.
iz jupiter -= on siis juba 2 silindriga sutsu võimsam,heaks omaduseks on see et ta käib nagu mootorratas,halvaks ehk seda et kahe silindriga topelt mured,süüdet raske susida jne
iz planeta sport = izidest kõige sportlikum 1 pütane läheb edasi nagu loom aga varuosad on defkad ja kallid

ise sõidan jupiteri mootoriga rattaga :) ütlen kui jup on korras ilusti ei vahetaks ma teda eluseeski plan vastu.

Siller
Tsikkel: Rattatu

Lugemata postitus Postitas Siller »

plusss see et käigukast tugev.

JyrkaEE
Tsikkel: -

Lugemata postitus Postitas JyrkaEE »

olles isegi planeta (1964. a.) omanik, tean öelda nii mõndagi selle masina kohta.
planeta mootor on väga töökindel ja odav ülal pidada. väga lihtsa ülesehitusega on ta samuti. endal mootoriga erilisi probleeme pole olnud. vahetanud olen vaid süütepooli ja kondeka. liiga varase süüte korral tekib vändal tagasilöök, mis mind veel üle tsikli või lenksu pole visanud. käima on teda raskem lüüa, kui jawat. üle pole ta minu käes veel kuumenenud, kuid samas peenestada teda samuti ilus ei ole. normaalne sõidukiirus jääb ikka kuhugi 80-90 kanti. vibratsioon on teatud pöörete juures ysna nauditav ;). käigukast on tehtud vastupidav ning ka sidur tundub usaldatav. elektrisüsteem on väga lihtne ja kergesti arusaadav. esihark on tõesti halva kvaliteediga ning vajab üsna tihedat ülevaatamist. bensiinikulu tundub täitsa talutav. omadest kogemustest võin õelda, et 4 l/100 km on täitsa reaalsus. jõudu on minu arvates täiesti piisavalt. isegi kahekesi sõites. väga praktiline on minu masina sadula käepide (näiteks hargile tõstmisel). samas segab see tüdrukutel juhi ümbert kinni hoidmast.
kui nüüd võrrelda planeta 1'e jawa 638ga, siis on need minu jaoks kui öö ja päev. esimene sümboliseerib rahulikku ja muretut teel kruiisimist, teine aga (selle aja mõistes) metsikut tõmmet ja närvilist sõidustiili, tagumik prinkis.

kui ühe lausega õelda, siis planeta on ideaalne sinu esimeseks tsikliks, sõidutamaks sõpru ja murdmaks nende tüdrukute südameid, kelle jaoks vaid värv oluline on ;). "pereauto" rollis (korviga variant) jääb ta aga kahjuks arvatavasti mingil ajahetkel hätta.
Pots ja postivahe.
Kasutaja avatar

hevimees
Tsikkel: VFR1200F,VFR800V-TEC
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas hevimees »

iz on ok mootor aga kõik ülejäänud ratta osad ei taha kohe kommenteeridagi.omasin kunagi jawa 638.see oli ka päris hää aga sellel ei pidanud käigukast vastu kui olin seda 12 korda saand vahetada ja ümber lapata siis sai villand.sõidetud umbes 100000km siis aitas panin iz jupiter 2 mootori peale jawa generaatori ka külge 12v mis on hea ja töökindel.raami keevitasin ka,et leegitorud mööda saaks raamist.sõit jätkus ja jawa on mugav ja hää kuni esihark veel nässakaks pole muutunud.käigukasti probleem kadus kuid asendus kolvi ja vända probleemiga.head pusimis !

Teema algataja
killer555

Lugemata postitus Postitas killer555 »

jawa generaator ei ole tugev eriti 6v-ne. Jawal on parem käimar , mootor tugevam(2 pütti ikkagi) , välimus kõvem jne.
Kasutaja avatar

Hotrod
Tsikkel: vs750 chopper

Lugemata postitus Postitas Hotrod »

planeta tundub hea ratas, lihtne ja värki..
mul miskipärast planeta 5 kuumeneb hirmasti yle, sulatab tsikli ymbert ära.. veelombist läbi sõidan siis karastab ära metalli :P
eip tea mis häda, segu on rikas ja syyde mitte kõige varajasem
Real Hot Rods don't leak oil.
They mark their territory.
Kasutaja avatar

Rennes
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rennes »

hevimees kirjutas:
snip ....12 korda saand vahetada ja ümber lapata siis sai villand.sõidetud umbes 100000km siis aitas panin iz jupiter 2 ... snip
Hevimees ära jama :) 100 000 jawaga ... medalit ka tahad ? :twisted:

/me nokib niisama : icic
Rennes aka Pröksuga Mülka
Kasutaja avatar

hevimees

killer555 kirjutas:
jawa generaator ei ole tugev eriti 6v-ne. Jawal on parem käimar , mootor tugevam(2 pütti ikkagi) , välimus kõvem jne.
jupiteril on küll 2 pütti ma pole planeedist rääkinudki ega ka 6v genekast.6v on pask mul pole kunagi normaalselt töötanud.
Kasutaja avatar

hevimees

Hevimees ära jama :) 100 000 jawaga ... medalit ka tahad ? :twisted:

/me
ei taha medalit. aga ega tänapäeval pole kellelgi aega enam ratta otsas elada ka niivisi.oli vihm või lumi ikka 2 rattal.nüüd enam vihmaga ei kipu tiirule.liigesed ka taastunud juba enam ei taha raksuvaid põlvesid

Teema algataja
janno823

Lugemata postitus Postitas janno823 »

Soultrain kirjutas:
see IZ on üks tore pill selles mõttes on ta lihtne nagu jalgratas et kui võtad planetad siis see üks pütt on ikka üks ja käib kah korralikult kui ikka asjast hoolitsetud on, muidugi jawa kasuks räägib see et jawal on jõudu rohkem, mul omal oli kunagi planeta, mõnus aparaat 1 pütt ja kaks sumpat ja ma poleks seda küll jawa vastu vahetanud. ja planeta sport oli kunagi uju eriti pop asi, tehas toodab siiani kunaguise planeta spordi mootoriga endurosid
Vaidlen vähe vastu jawal kiirus/kiirenuds parem aga nt Iz 56 / planetal toorest jõudu rohkem, omad kogemused on täitsa olema :)

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

Postitatud 27.Jaanuar 2004

Pilt
Suletud

Mine “Mootorratastest üldiselt”