Ebays-t tellimine ja kätte saamine?

Info kaupmeeste ja nende tegemiste kohta, kaupmeeste mootvarustuse pakkumised. Kasutajate avastatud head diilid ja grupiostud.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

mayhem kirjutas:
kas kellegil on infot? kui tellida ameerika netipoest kaupa lasta see saata sealolevale aadressile kes paki omakorda edasi saadab kui eraisiku saadetise kas lisatakse siis pakile makse või tolle?
Kirjutab et on kingitus ja paneb paki väärtuseks $10 ja makse ei lisata.

oma_jope

Re: Ebay, Paypal ja maailm.

Lugemata postitus Postitas oma_jope »

fishbone kirjutas:
Usast ostes arvestage impordimaksuga. (võin eksida aga ligi 25%).
paraku eksid jah. Usast ostes on see _enamasti_ (aga mitte alati!) 6%.

Täpsemalt saab igaüks veenduda nii:
- www.emta.ee ja otsid sealt üles EMTS-i
https://apps.emta.ee/emts/do/qry/sbn/ex ... 4000000#go
(mozillaga on see mul inglisekeelne aga IE-ga eestikeelne)

- sealt leiad end huvitava kauba koodi. Näiteks
-Mootorrattad -> "sisepõlemis-kolbmootoriga, silindrite töömahuga üle 800 cm³" - kood on 8711500000
- kui õige kood käes, klõpsad sellele ja jõuad lehele:
https://apps.emta.ee/emts/do/qry/sbn/me ... 8711500000
- seal valid õige päritoluriigi (antud juhul USA) , klõpsad otsi/search ja saad kõik "impordimeetmed". Neist enamoluline on Kolmanda riigi tollimaks / Third country duty (antud juhul siis 6%).

Olulise tähtsusega tegevus on koodi õigesti määramine. Näiteks
tsikliosade jaoks on üldiselt grupp 8714 - "Osad ja tarvikud rubriikide 8711-8713 sõidukitele". Aga kui kaubaaarvet/pakkelehte kaasas pole siis on Eesti Tollil keeruline koodi määrata ja võidakse valida mingi muu kaubakood. Saajal oleks siis mõistlik kontrollida, et ega ta rahaliselt pügada ei saa. Vahel paneb saatja tollikoodid kaasa (kaubaarvel, pakkelehel vms) aga mitte alati. Praktikas tuleb ka seda ette, et saatja on eksinud ja mõni kood on vale. Sel juhul on võimalik (aga ei pruugi olla vajalik) see ära parandada.
Kronreif, Trunkenpolz ja Mattighofen ruulivad

oma_jope

mx77 kirjutas:
mayhem kirjutas:
kas kellegil on infot? kui tellida ameerika netipoest kaupa lasta see saata sealolevale aadressile kes paki omakorda edasi saadab kui eraisiku saadetise kas lisatakse siis pakile makse või tolle?
Kirjutab et on kingitus ja paneb paki väärtuseks $10 ja makse ei lisata.
siis on see risk, et kui pakk peaks kaduma minema, siis hüvitatakse saajale see 10 taala ja kogu moos.
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

oma_jope kirjutas:
fishbone kirjutas:
einohhikka....

Päris kindlasti EKSID IKKA SINA "OMA JOPE" ISE....

esmalt lisatakse ju kauba maksumusele transakulu ja siis veel EU toll ja kõige lõpuks KÄIBEMAKS!!!!! seega on 25% ikka päris reaalne!!!!
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Kommionu kirjutas:
oma_jope kirjutas:
fishbone kirjutas:
einohhikka....

esmalt lisatakse ju kauba maksumusele transakulu ja siis veel EU toll ja kõige lõpuks KÄIBEMAKS!!!!! seega on 25% ikka päris reaalne!!!!
Jutt oli impordimaksust, kommionu kirjeldus on kogukulu. Transpordi maksumus pole maks vaid teenus, käibemaks on EV maks, mida maksad väljastpoolt EU-d toodud kaubalt, mille väärtus koos transpordikuluga ületab seda piirmäära, mida võib riiki tuua ilma maksudeta. Impordimaks on selles suurusjärgus, mis oma_jope mainis. Tehakse ka veel vahet päritoluriigi järgi minuteada, kui nt. kaup tuleb küll USAst, aga on valmistatud Koreas, siis on mingi teine imordimaksu tariif jälle. Parandage kui eksin.
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

Kommionu

saqu kirjutas:
Jutt oli impordimaksust, kommionu kirjeldus on kogukulu.
jessakene...

Impordimaks ju koosnebki tollimaksust ja KÄIBEMAKSUST!!!!!

"Väikese väärtusega kaup" tähendab kaupa, mille tegelik koguväärtus ei ületa 22 EUR ühe saadetise kohta.

Eeltoodust lähtuvalt, kui tellite väljaspoolt EL internetipoest kaupa ja saadetise väärtus ületab 22 EUR e. 344 EEK, tuleb teostada
imporditollivormistus ja tasuda impordimaksud - tollimaks ja käibemaks.

Lugupidamisega,

Aili Kalbin
Põhja Maksu- ja Tollikeskus
vanemspetsialist
telefon 88 00 814
tolliinfo@emta.ee[/b]
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Kommionu kirjutas:
saqu kirjutas:
Jutt oli impordimaksust, kommionu kirjeldus on kogukulu.
jessakene...

Impordimaks ju koosnebki tollimaksust ja KÄIBEMAKSUST!!!!!

OK see oli terminoloogia küsimus - impordimaksud mitte impordimaks. Mina ajasin segamini tollimaksuga. Lihtsalt saime valesti aru üksteisest. Nagu ka MTA kodaniku selgitusest selgub - ei ole ühte maksu nagu impordimaks, vaid impordimaksud = tollimaks ja käibemaks. No aga see on juba tähenärimine. Kogu asja juures on kibe lugu see, et transakulu loetakse ka kauba väärtuse hulka ja selle summa pealt tuleb ka nimetatud maksud maksta (ja mitte väike ei ole see summa USA-st tellides). Samas tädi kirjutises võiks küll sõnast kinni hakata ja väita, et saadetise väärtus on ikka see summa, mis asjad sees maksavad mitte koos transakuluga. Kui ma näiteks kauba tagasi saadaks, ei antaks mulle poes ju transpordi eest raha tagasi, vaid ikka kauba maksumuse ulatuses.
Ise olen üritanud mõnele online müüjale selgeks teha, et pangu kaubaga kaasa arve ainult kauba maksumusega, nagu transa oleks tasuta ja ma ostan ta käest eraldi nt. mingeid kinkekaarte (gift certificate nt kehtetuid) transpordikulu ulatuses, aga ju siis ei ole see skeem ka päris JOKK kuigi minu arust peaks edukalt toimima. :D
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Eesti Posti tolliosakonnast uurised (kui mul endal tuli usast asju) selgus, et kui KAUBA deklareeritud maksumus ületab 22EUR, hakkad maksma makse. Ja makse maksad siis juba nii kauba, kui transpordi maksumuse pealt.

st kui kaup maksab 21EUR, ei tohiks midagi juhtuda. Kui 25EUR, siis maksad kauba ja transa pealt koos.

Selline oli tollivormistaja jutt, pole seadusest üle kontrollinud.

mega1

Lugemata postitus Postitas mega1 »

olen ostnud ja nii ta on üle 22 euri on väljapooltEU-d tulev kraam kaup+transport+toll+käive+tollivormistustasu.

oma_jope

Kommionu kirjutas:
oma_jope kirjutas:
fishbone kirjutas:
einohhikka....

Tõepoolest minu näpukas, muidugi rääkisin ma _tolli_maksust, mitte impordimaksust. Nagu juba mainiti, praktikas ei kasutatagi ainsust - "impordimaks", vaid ikka mitmust - "-maksud".

Kommionu on muidugi ka tore - selle asemel, et selgitada mõisteid, segab ta vett ja toob maksude teemasse sisse transpordikulud. Transa ja km on väljastpoolt EL-i tellides elementaarsed asjad, millest on siin foorumis juba 100 korda jahutud. Nii rumalaid kasutajaid siin vaevalt (enam) on, kes loodavad usa-st vms. non-EU riigist kaupa saada ilma transpordi eest tasumata ja ilma ilma km maksmata (eranditest siin juba räägiti).

oma_jope

saqu kirjutas:
Tehakse ka veel vahet päritoluriigi järgi minuteada, kui nt. kaup tuleb küll USAst, aga on valmistatud Koreas, siis on mingi teine imordimaksu tariif jälle. Parandage kui eksin.
nii see on. Minu viidatud lehel tuleb ja saabki valida justnimelt _päritolu_riigi (aga mitte selle, kust ta EL-i poole teele pandi). Ekstreemsetel juhtudel võib päritoluriigi tuvastamine olla päris kõva keemia kui näiteks tooraine on pärit aafrikast, tööjõud aasiast aga know-how euroopast :). Aga sellise teemaga tavabiker vast kokku ei puutu.
Kasutaja avatar

Habanero

Lugemata postitus Postitas Habanero »

Mella kirjutas
Eesti Posti tolliosakonnast uurised (kui mul endal tuli usast asju) selgus, et kui KAUBA deklareeritud maksumus ületab 22EUR, hakkad maksma makse. Ja makse maksad siis juba nii kauba, kui transpordi maksumuse pealt.

st kui kaup maksab 21EUR, ei tohiks midagi juhtuda. Kui 25EUR, siis maksad kauba ja transa pealt koos.

Selline oli tollivormistaja jutt, pole seadusest üle kontrollinud.
Minul oli samasugune küsimus, kus mulle üritati selgitada, sinu poolt esitatud fakti. Mina väitsin, et transat ei tohiks kaubana käsitleda ja seda peaks võtma, kui teenust. Hilisema jõulise diskussiooni käigus nad siiski nõustusid minu arvamusega ja ma transa pealt käibemaksu ei maksnud.
Fakt aga on see, et nad ise ka täpselt ei tea, kuidas seda arvutatakse ja tehakse nii, nagu on mugavam ja rohkem raha sisse toob. Kui deklaratsioon vormistatud, on seda väga raske juba muuta ning selle peale mängitaksegi.
Parim leida USA'st persoon, kes sulle selle eraisikuna saadab ja pääsed igasugusest jamast. Tarne ehk on veidi pikem. Olen ka kasutanud lahendust, kus olen kauba hinna palunud näidata ~$10 ning tuua välja ainult transa. Puuduseks on kindlustus, mis pannakse kauba maksumuse järgi.

Ehh, lihtsam on Saksast või UK'st tellida...
Kui sa ei higista, pole piisavalt kuum.

ON: Husqvarna TE 610IE
OLI: Honda XRV "Africa Twin", Husqvarna SM 570R
Kasutaja avatar

Kommionu

mega1 kirjutas:
olen ostnud ja nii ta on üle 22 euri on väljapooltEU-d tulev kraam kaup+transport+toll+käive+tollivormistustasu.
nii... peaaegu õieti...

Päris õieti oleks aga nii....

asja maksumus + transpordi kulu eestisse...
sellelt summalt arvutatakse EU toll ja lisatakse tollivormistustasu...
nii ja viimasena arvutatakse kogu kompotilt KÄIBEMAKS!!!!!
Kasutaja avatar

Kommionu

oma_jope kirjutas:
Kommionu on muidugi ka tore - selle asemel, et selgitada mõisteid, segab ta vett ja toob maksude teemasse sisse transpordikulud.
aga loomulikult on transpordi maksumus kulu mida arvestatakse kauba EU tolli ja edaspidi ka käibemaksu arvutamisel
Kasutaja avatar

Habanero

Lugemata postitus Postitas Habanero »

Kommionul on õigus:
http://www.emta.ee/?id=3264
Kui sa ei higista, pole piisavalt kuum.

ON: Husqvarna TE 610IE
OLI: Honda XRV "Africa Twin", Husqvarna SM 570R
Kasutaja avatar

Hans
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hans »

Väike erinevus on selles, kellelt/kust ostad: kui firmast/juriidiliselt isikult siis 22 EUR, kui eraisikult, siis 45 EUR. Nii väitis mulle Eesti toll paar nädalat tagasi. Ja kasseeris ka vastavalt...:evil:

Hans
V-MAX
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

mella kirjutas:
Kullerteenusega on mul negatiivne kogemus. Saksa Hermes kasutab mingit mõttetut poliitikat või on siinne parner pohhuist.
Mul on ukse peal kirjas, et Hermese kuller helistagu sellele numbrile... Ja pakk saadeti 2x saksa tagasi. No ma ei istu ju töö ajal kodus ;)
Eks nüüd proovin tööaadressile.

DHL pakid on Eesti posti järeleminemine. Aga üle 2kg pakid on DHL-ga eestisse kirves. Soome näiteks odavam.
.
Ise sain tagagondli DPD kuller/trans`iga. Siis juhtus keegi kodus olema. Esituled tõi UPS ja siis olnud kedagi kodus. Aga nad vähemalt jätsid lipiku postkasti, et kuller käis sellel kellaajal ja palun helistage numbril... Ja lepid nendega ise aja kokku millal sulle ja neile sobib või lähed ise järgi kontorisse.

DPD`ga oli saatmis hind nt. 20 EURi ja pakk tuli ostuhetkest alates 3 nädalat, kuigi ma usun, et müüja viga, et nii kaua. DPD trackingut vaadates tuli 5 päeva saksast.

UPS`iga 13 EUR ja 1,5 nädalat.

See hinnavahe on vast pakisuurusest sõltuv ?
Just enjoy ... nothing less, nothing more

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Krt seda teab, millest ta sõltub. Olen saanud enam-vähem samas mõõdus pakke nii 40- kui 200-eurose saatmiskuluga Euroopast :evil:
Joel

Matrix

Lugemata postitus Postitas Matrix »

Sama siin. Kord küriti USA-st bensupaagi saatmise eest 300 US ja teine koht küsis selle eest 160 US-i
Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

Kas te nagu selle peale olete mõeldnud, et on olemas erinevad transpordifirmad ja on olemas erinevad müüad kes võtavad lisaks shippingule ka kopsakama handlingu tasu. Sealt need vahed tulevadki.

Matrix

Lugemata postitus Postitas Matrix »

Olen küll, aga sinna vastu ei saa eriti ju midagi teha. Nimetatud korral maksin isegi kauba eest ära, kuna algul oli postikulu 6x odavam, saatis ta mulle maili ja ütles, et kõige odavam on FedEx ja 300 US-i, kui ma sellega nõus ei olnud maksis ta raha mulle ilusti tagasi ja tehing jäigi ära. Ju siis oleks saanud selle kauba liiga odavalt, et ei tahtnud sellega ära anada, kuna oksjoni alghinnast oli see veidi kõrgem ainult ja ta lootis oma 100 US-i asmesl saada kindlasti 400-500 US-i.
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

No sa saad ju alati kontrollida nii FedEx-i ja ka USMail lehelt saatmise kulusid. Hästi ei usu, et nad tillikat tahavad teha.
Kasutaja avatar

Nigga

Nad ei teegi tillikat. Panevad kindlustuse ja suvalise handlingu summa juurde.
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Mul on korduvalt juhtunud, et kui küsin sakslasest müüjalt saatmiskulusid, saan mingi 35 euri pisiasja eest. Siis kirjutan vastu, et "palun saada DHL-ga, 8.60 EUR". Ja pole mingit probleemi. Enamasti juhtub see odavalt/alghinnaga saadud kauba puhul.
Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke

Lugemata postitus Postitas MrR »

saatmiskulu määrab ebay müüja ise. see sisaldab saatmist, pakendit, tema sõitmist postkontorisse ja kes teab veel mida.

see tuleb eelnevalt kokku leppida, ehk järgi küsida, kui ei ole välja toodud, ja siis liita oksjoni summale otsa!
Kasutaja avatar

Nigga

et nagu mida mina ütlesin siis???
Kasutaja avatar

MrR
Tsikkel: Bayerische Motor Werke

Lugemata postitus Postitas MrR »

ütlesidki seda. aga nagu öeldakse, kordamine on tarkuse ema :P
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

Kas kellelgi on DPD-ga kogemusi.

Huvitab just, et kas toovad ise koju ära või saadavad mingi teate ja kui ise koju kipuvad tooma siis kuidas tegutsevad peremehe eemalviibimise korral?

Ette tänades.

mega1

Lugemata postitus Postitas mega1 »

http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=29569

kõik saio alguse sellest et dpd ei helista vähemalt mulle mitte
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 371 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

mul on dpd-ga nii palju kogemusi, et ma ei julgegi koju tellida :P igaks juhuks tellin töö juurde :P siin on keegi alati "kodus"
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kaupmehed, kaubandus & ühisostud”