Jawa 638

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Nitroid

Lugemata postitus Postitas Nitroid »

Sisemõõt oli õige, aga välismõõt oli vanal simmeril märgituga võrreldes suurem. Kõveralt ta otseselt pesas just polnud.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Krt, ma ka ei tea. Simmerlingid on siiski sellised standardsed asjad (Jawa ajastul vähemalt olid), ma natuke kahtlen, kas 51 mm sai olla standardmõõt. Küllap on too uus sul ka ikka 50? Asi ka selles, et kui ikka tõesti liiga suur simmer jõuga sisse lüüa, siis kui mõlki ei lähe, koonusesse läheb ikka ja ei pea. Ma lihtsalt ei usu eriti, et sul õnnestus liiga suur simmer pessa lüüa, selliseks asjaks oleks ikka nii palju lolli jõudu vaja, et kui kasvõi pool aju alles, saaks aru, et asi valesti.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

DioX

Lugemata postitus Postitas DioX »

Tervist Biker rahvas !
Vaatasin netis ringi ja leidsin sellise asja nagu http://www.roker.kiev.ua/techinfo/638/dop/bsz.htm juhtmeteta süüte süsteem Jawa -le !
Eriti ei saand aru milliseid asju kasutati seal aga äkki leidub ka Eestlaste seas kes on juba sellise süüte süsteemi aretanud ja oskab rääkida kust ta materjali (vajalike asju) on saanud jne ???

Räägitakse ,et mootorrattas muutb selle süstemmiga palju stabiilsemaks ja ei pea kogu aeg süüdet paika panema !

Willie
Tsikkel: FLH

Lugemata postitus Postitas Willie »

DioX kirjutas:
Tervist Biker rahvas !
Vaatasin netis ringi ja leidsin sellise asja nagu http://www.roker.kiev.ua/techinfo/638/dop/bsz.htm juhtmeteta süüte süsteem Jawa -le !
Eriti ei saand aru milliseid asju kasutati seal aga äkki leidub ka Eestlaste seas kes on juba sellise süüte süsteemi aretanud ja oskab rääkida kust ta materjali (vajalike asju) on saanud jne ???
Jutt käib siiski kontaktivabast süütest. Juhtmed on ikkagi vajalikud.
Pilt

DioX

Jah aitäh paranduse eest minu viga , ehk siis kontkivaba süsteem jawale Kas keegi on pannud enda Jawale sellise või oskab aidata seda panna nt öelda kust milliseid asju eesti saada võiks ?

kinkz

Lugemata postitus Postitas kinkz »

halli andur ja võimendusblokk on vaz 08 kontaktivabal süütel sama, et saaks kasutada seda, aga ei tea kust sellist kahe väljundiga süütepooli saab

neid andureid ja võimendusblokki on müüa sigullipoodides ja ei ole väga kallid ka

INTRU

Lugemata postitus Postitas INTRU »

Mis takistab kahte süütepooli panemast :shock: ???

zod
Tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas zod »

kinkz kirjutas:
halli andur ja võimendusblokk on vaz 08 kontaktivabal süütel sama, et saaks kasutada seda, aga ei tea kust sellist kahe väljundiga süütepooli saab
suvel otsisin sellist pooli taga volga ja sigullipoodidest (skeemil on volga süütepool) kuid ei õnnestunud eestist leida. samas peaks paljudel lääne ratastel olema kahe väljundiga süütepoolid.
edit:
Motodepoost saaks ca. 400eek'ga kuid enne võiks keegi kinnitada et need valitud kommutaatori/hallianduriga sobivad.
Hall'i andur ja kommutaator kõige lihtsam hankida romulast pea suvaliselt masinalt.

Valmiskomplekt oli kloostrimetsas mälujärgi 1.5k.
INTRU kirjutas:
Mis takistab kahte süütepooli panemast :shock: ???
Kas see lahendus mitte ei eelda kahta süütepooli? Kahte Hall'i andurit? Paranda kui eksin.
Viimati muutis zod, 25 Veebr 2007, 15:12, muudetud 2 korda kokku.

vashooder

Lugemata postitus Postitas vashooder »

Kui vaja kahe väljundiga süütepooli, siis võid küsida motodepoo lammutusest. Seal raudselt on. Endal on 600-ne gixxef, tollel ka kahe väljundiga poolid. Olen selles 101% kindel ,et enamusel teistel lääne ratastel on veel kahe väljundiga poolid peal. Millel on kaks või enam silindreid.
D6-> minsk125-> vashood3m-> cz250-> gsx600f

kinkz

Lugemata postitus Postitas kinkz »

et miks mitte panna kahte süütepooli?

teatud mööndustega kindlasti saab, aga see kahe väljundiga süütekas näeb päris elegantne välja :) ja töökindlust võib ka loota.

DioX

Nii selline probleem ,et panin süüte paika, laadisin aku täis , proovisin käivitada ei käivitu ! Siis võtsin õhupuhasti ära ja lasin süstlaga läbi karbussi bensiini silindrisse ning läks laksust tööle aga ainult mõneks sekundiks kuni bens ära põleb ja siis enam ei taha minna käima ! milles võiks asi olla ? Kas karburaatorit vaja puhastada ? Kompressioon olemas aga segu ei imeta sisse millegipärast ?

Panthera
Tsikkel: Honda

Lugemata postitus Postitas Panthera »

puhasta karpa ära siis räägime edasi :lol:
Kasutaja avatar

randmevääne2
Tsikkel: Yamu,KTM,Kawa

Lugemata postitus Postitas randmevääne2 »

99% tõenäosusega on karpa puhas.see bents mis sa süstlaga sinna lisad põleb ilusti ära aga karpa ujukikamber on ikkagi peaaegu tühi ja kütust juurde ei tule,külm mootor aga vajab rikkamat segu.eelevalt siin kirjeldasin ka karpa ringiehitust mingil määral. hetkel ise just tegin ka selle protseduuri järjekordse 638 taastamise juures.ratas käivitus oodatust paremini ja ei surnud välja ega midagi,hoolimata sellest et töötas ainult üks silinder.
kordan veelkord et 638 karpa pole just külmkäivituse suhtes õnnestunud variant
Kasutaja avatar

agent007
Tsikkel: Honda CB400T ´80

Lugemata postitus Postitas agent007 »

Mul endal on selline tunne, et ma ehitan ujutamise sellele karpale. Proovisin ise ka seda bensiini taset seal kambris reguleerida, kuid asjatult.

DioX

Nii,et tuleb välja siis pean tegema ujutamis süsteemi ,et jawa saaks rohkem bensu peale !
Nagu ma randmevääne jutust aru sain (mis 1 leheküljel kirjas ) siis pean ma tegema karburaatori alumise osa lahti ja laskma ujuk põhjani välja,et bensu oleks seal see piisavalt külma mootori jaoks ?
Kasutaja avatar

ints0000
Tsikkel: Honda Transalp XL600V
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ints0000 »

Sõbra 638-le sai kaa kunagi ujutamisnupp tehtud sinna ujukikmbri ühte lisaõhu kanalisse. Pastaka vedru kaa ja töötas küll :P
Kasutaja avatar

randmevääne2

puurid ülevalt karpa kestast augu läbi nii et saad traadi või vardaga üjukit alla vajutada.üritan lähiajal pilte üles panna siis on vast asi selgem
Kasutaja avatar

agent007

Piltide eest oleks tänulik jah!
Kasutaja avatar

unimüts

Lugemata postitus Postitas unimüts »

agent007 kirjutas:
Otsi siit samast foorumist kodanik 3m pani selle pildi üles planeta5+jikov teemas. Põhimõte on kerge. Kunagi uurisin, ka jawa.ee kaudu kas seda saab osta. Väideti, et 638le on kõik sellised omaloomingud. 634 pidi aga see süsteem tehasest paigaldatud olema OSADEL karpadel.
http://img406.imageshack.us/img406/5894 ... 779zs2.jpg
Yamaha Fazer fzs 600 (1998)- naisele
Ja otsin juba ise uut kaherattalist...
Kasutaja avatar

randmevääne2

agent007 kirjutas:
sai siis endalgi karpa lõpuni valmis ehitatud ja mõned ülesvõtted tehtud.leidsin õnneks ka neid käigivahetusvõlle.

http://beta.album.ee/ranne2
Kasutaja avatar

agent007

randmevääne2 kirjutas:
agent007 kirjutas:
sai siis endalgi karpa lõpuni valmis ehitatud ja mõned ülesvõtted tehtud.leidsin õnneks ka neid käigivahetusvõlle.

Hmm... Täitsa minu mõtte järgi on tehtud. Aga vaata kui sa sinna seda auku puurid ja mingi traadi paned, siis kui suur võib see vahe seal maksimaalselt olla traadi ja korpuse vahel. Mõtlen just seda, et kui ta sealt õhku saab kas siis see lisaõhk karpas ei hakka ise midagi korraldama seal? Noh see on ju selge, et õhukindlalt seda teha ei anna.
Kasutaja avatar

randmevääne2

agent007 kirjutas:
randmevääne2 kirjutas:
agent007 kirjutas:

Hmm... Täitsa minu mõtte järgi on tehtud. Aga vaata kui sa sinna seda auku puurid ja mingi traadi paned, siis kui suur võib see vahe seal maksimaalselt olla traadi ja korpuse vahel. Mõtlen just seda, et kui ta sealt õhku saab kas siis see lisaõhk karpas ei hakka ise midagi korraldama seal? Noh see on ju selge, et õhukindlalt seda teha ei anna.
ise mõtlesin sama,aga mitte õhu vaid mustuse ja tolmu pärast.õhk on seal nii või teisiti sees -vaakumit ju pole ja samas on ujukikambris toru mille kaudu üleliigne bensiin välja jookseb kui kamber silmini täis saab.seega on vaba õhu juurdepääs originaalis ka olemas. ei tohiks midagi mõjuda see lisapilu
Kasutaja avatar

agent007

randmevääne2 kirjutas:
agent007 kirjutas:
randmevääne2 kirjutas:
agent007 kirjutas:

ise mõtlesin sama,aga mitte õhu vaid mustuse ja tolmu pärast.õhk on seal nii või teisiti sees -vaakumit ju pole ja samas on ujukikambris toru mille kaudu üleliigne bensiin välja jookseb kui kamber silmini täis saab.seega on vaba õhu juurdepääs originaalis ka olemas. ei tohiks midagi mõjuda see lisapilu
Okei tähh väga kasuliku info eest. Eks ma ehitan endale ka selle värgenduse ära! ;)

DioX

Niih suured tänud piltide eest !! Ehitasin siis eile sama asja ka endale ja täitsa norm tuli välja ning sain Jawa laksust tööle !!! Aga kahjuks töötab ainult üks vasak silinder siis vaatasin süüte asja uuesti ja selline küsimus, et kui mootor töötab kas peab tekkima säde vasara ja alasi vahel ? sest mul seal ühel tekkib säde teisel ei tee midagi !!
Kasutaja avatar

randmevääne2

DioX kirjutas:
Niih suured tänud piltide eest !! Ehitasin siis eile sama asja ka endale ja täitsa norm tuli välja ning sain Jawa laksust tööle !!! Aga kahjuks töötab ainult üks vasak silinder siis vaatasin süüte asja uuesti ja selline küsimus, et kui mootor töötab kas peab tekkima säde vasara ja alasi vahel ? sest mul seal ühel tekkib säde teisel ei tee midagi !!
et jutt vist nendest süütekontaktidest.seal ei tohi sädet olla,puhasta kontaktid ära.on ka suht loogiline tegelt et kui säde kuskil mujal on siis ta küünlas kindlasti puudub.kunagi jamasin vana jawaga ,aga tuli välja et kondekas oli läbi. :roll:

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Siiski siiski, väike säde on alati kontaktide vahel. Kui seal üldse sädet ei ole, siis on kontaktid väga mustad või viga madalpingeahelas.

zod
Tänanud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas zod »

DioX kirjutas:
Aga kahjuks töötab ainult üks vasak silinder siis vaatasin süüte asja uuesti ja selline küsimus, et kui mootor töötab kas peab tekkima säde vasara ja alasi vahel ? sest mul seal ühel tekkib säde teisel ei tee midagi !!
säde kontaktide vahel viitab tõesti perses kondekale. Kumb sädeleb? parema või vasaku silindri oma?
Oli vist sedasi et ülemine on vasakpoolne ning alumine parempoolne.

DioX

Sädeleb siis alumine kontakt ! Ülemises pole üldse sädet nii kontaktide vahel kui ka küünlas !!! Kas siis need süüte kontaktid ei tohi sädeleda ? Minu arust just peaks sädelema !! Kuna see kontakt kus sädeleb on on vasakpoolse silidri oma ja seal on säde olemas ja töötab täesti !!!
Kasutaja avatar

randmevääne2

DioX kirjutas:
Sädeleb siis alumine kontakt ! Ülemises pole üldse sädet nii kontaktide vahel kui ka küünlas !!! Kas siis need süüte kontaktid ei tohi sädeleda ? Minu arust just peaks sädelema !! Kuna see kontakt kus sädeleb on on vasakpoolse silidri oma ja seal on säde olemas ja töötab täesti !!!
üldjuhul ei tohiks sädeleda(PS: väike s. on seal alati) aga kui mootor käib normaalselt siis pole probleemi.kui ikka teisele poole midagi ei tule siis tasub kinlasti hakata juhtme haaval otsima.vaatad kuhu tuleb vool,kuhu mitte.nii otse ei oska öelda kus viga on.kui vaja võta el.skeem ette ja tee asi endale täiesti selgeks.

DioX

Rahvas ma siin 1 lehekülg tagasi küsisin selle kontakti vaba süsteemi kohta ! Et selline küs kas on mingit vahet nedel 2 väljundiga süütepoolidel ? Nt venemaal pannakse GAZ 3110 pool aga meil Eestis ei leidu sellist ,et siin saaks siis osta mõne Yamaha,suzuki, kawasaki süütepooli aga muutub kah midagi selles suhtes ,et kas hakkab töötama süsteem ka nende sport mootorratast süütepooliga ?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”