load

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

õige märkus scryth. aga kõige pealt oleks siiski vaja autokooli minna, et need gaasid ja pidurid ja asjad selgeks saaksid. tundide vahel lisaks sõbra rattaga kuskil kinnisel platsil harjutada pole paha mõte. aga mitte seda, et enne õpi selgeks, kui kooli üldse lähed. samas linnaliiklust ma omal käel küll ei soovita harjutada... võib raske olla, aga õpetaja käe all seda teha on ikka ohutum, kui omal initsiatiivil.
Vahest sõidan ja teen asju.

Teema algataja
XT125X

Lugemata postitus Postitas XT125X »

Cheehad kirjutas:
lugesin et käike ei tohi alla lappida ilma vahesidurita
On see tõsi? :shock:

Teema algataja
Cheehad

Lugemata postitus Postitas Cheehad »

XT125X kirjutas:
Cheehad kirjutas:
lugesin et käike ei tohi alla lappida ilma vahesidurita
On see tõsi? :shock:
Ma ei tea kas see just raudreegel on, aga kuskil räägiti küll sellest. Et soovitatav on sidurit vahele lasta ?!?!
Targemad oskavad rääkida :P
Ja kas keegi Kuressaares on lube teinud. Kui on siis võiksite nati rääkida :P
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

oot, ei saa aru...milles see küsimus siis hetkel seisneb? et kas peab käikude vahetamiseks sidurit kasutama? see on tõesti imestamisväärne jah... või on juttu vaheGAASIST?

või olen mina loll?
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Vabandan lugejate ees, et vana asja uuesti üles võtan, aga oma õigust peab ju taga ajama...
tytarlaps kirjutas:
Karupoisile:
Hinnakiri kehtib alates 01.09.2005 a. ning kursuste sisse on arvestatud 16 tundi med. koolitust (hind sisaldab käibemaksu)
Eksamisõidu auto on kooli poolt ja selle kasutamise eest eraldi maksma ei pea. Samuti on koolieksamid tasuta. Riigilõiv tuleb tasuda vastavalt seadusele õpilasel endal riiklikule eksamile pääsemiseks.

Kategooriad Teooria (EEK) Sõit (sõidutund/EEK) Kokku (EEK) Märkused
A (A1) _____ 600 _______ 270 _____________ 3500 20 õppesõidukorda + ARK eksam, 40 õppetundi teooriat
A (25+) ____ 600 _______ 350 _____________ 4300 20 õppesõidukorda + ARK eksam, 40 õppetundi teooriat
Tartus on ikka vähe odavam kui Tallinnas ... samas maidea millisest linnast antud teema algataja pärit on :roll:
suure paduvihmaga küll, kuid üleminekueksam tehtud nagu nalja
nüüd täis-A olemas ja muudkui sõitma
Sa siiski ajasid paar asjakest sassi. :)
Hinnakirjas on ju selgelt, et ARK eksamid ja 40 tundi teooriat (nagu algaja juht võtma peab), on lisatasuga.. :wink:
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

piret kirjutas:
oot, ei saa aru...milles see küsimus siis hetkel seisneb? et kas peab käikude vahetamiseks sidurit kasutama? see on tõesti imestamisväärne jah... või on juttu vaheGAASIST?

või olen mina loll?
Ta peab silmas ilmselt seda teemat:
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... ht=#145251

Küsimus siis mitte käiguvahetusest ilma sidurita, vaid minnes ntx neljandalt esimesele, kas iga käigu kohta peab ka korraks siduri ühendama.
kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema

Teema algataja
henri150

Lugemata postitus Postitas henri150 »

kui juba lubadest juttu on siis ma ei hakka uut teemat tegema... 1 kysimus on et kas Zid pilot 4t mopeedilubadest piisab? ja kui ei siis mis lube vaja on ja kui vana nendeks peab olema.... ärge vihastage kui nati loll kysimus on :oops:
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

henri150 kirjutas:
kui juba lubadest juttu on siis ma ei hakka uut teemat tegema... 1 kysimus on et kas Zid pilot 4t mopeedilubadest piisab? ja kui ei siis mis lube vaja on ja kui vana nendeks peab olema.... ärge vihastage kui nati loll kysimus on :oops:
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... ad&t=12409

Teema algataja
henri150

ark-s on mingi selline jutt et tippkiirus ei tohi ületada 45 kmh zid ju ületab :roll: kas siis a katekooria lube vaja või mis lube vaja on :?:

Teema algataja
KUMM

Lugemata postitus Postitas KUMM »

henri150 kirjutas:
ark-s on mingi selline jutt et tippkiirus ei tohi ületada 45 kmh zid ju ületab :roll: kas siis a katekooria lube vaja või mis lube vaja on :?:
Mopeed on see mille mootori kubatuur ei ületa 50 kuupsentimeetrit ja kiirus ei ole suure mui 50 km/h. Kui mingi näitaja nendest on suurem siis ei ole see enam mopeed ja siis tulen teha juba mootorratta juhiload ehk A1 load ja peale selle tuleb võtta mopeed arvele ja teha ülevaatus ja kindlustus.

Teema algataja
henri150

aitäh :roll:

bezdomn6i
Tsikkel: SR500
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas bezdomn6i »

KUMM kirjutas:
Mopeed on see mille mootori kubatuur ei ületa 50 kuupsentimeetrit ja kiirus ei ole suure mui 50 km/h. ...
nuh seadust lugedes on ikka 45 km/h see piir, mida masin tootjaseades ületada ei tohi...

Teema algataja
KUMM

Lugemata postitus Postitas KUMM »

bezdomn6i kirjutas:
KUMM kirjutas:
Mopeed on see mille mootori kubatuur ei ületa 50 kuupsentimeetrit ja kiirus ei ole suure mui 50 km/h. ...
nuh seadust lugedes on ikka 45 km/h see piir, mida masin tootjaseades ületada ei tohi...
Vabandust kui vale infi andsin, sest pole viimasel ajal seadustega kursis aga mõned aastad tagasi oli veel nii.
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

Ärge mind ära kägitsage, et veelkord seda vana teemat näpin.
Ise olen just selle ees, et pean A1 load tegema aga siiani ei saa sellest autokooli süsteemist aru. Kas asi on nii ,et valin sobiva autokooli, siis esimesed tunnid on teooria tunnid, kus räägitakse põhiasju. Seejärel minnakse autokooli territooriumile mootorrattaga sõittu harjutama, kui tuleb piisavalt hästi välja seejärel minnakse linna sõitma? on mul õigus.
Samas ma küsiks, et mis autokoole te soovitaksite mustamäe piirkonnas, mis on kvaliteetsed?
Kasutaja avatar

Kännu
Tsikkel: Honda Shadow 750

Lugemata postitus Postitas Kännu »

Nii see asi käib jah, enne linna ei lasta kui plats selge, sest õpetaja ei saa sekkuda kui häda käes ja pead ise hakkama saama igas olukorras. Kui B lube pole on teooriat ikka päris paras ports, 40 tundi. Eks see sõltu vast koolist kas lastakse enne sõitu kui teooria läbi või mitte aga 2.5 kuud on keskmine aeg millega A1 load ära saad teha. Kui head kooli tahad, võta ARKi leht lahti ja uuri statistikat milliste koolide õpilased saavad esimesel korral eksami tehtud ja milliste omad mitte eks see ka midagi näita. Soovitada ilmselt raske, sest enamikel piirdub kogemus ainult ühe kooliga ja pole võrdlusmomenti mis parem või halvem on.
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

Aitähh. Sain kõigile küsimustele vastused.

taros

Lugemata postitus Postitas taros »

Tartus on olemas kool(Viva Liiklus) kus maksab kursus 3500kr, et saab ka odavamalt kui 5-6kilo.
Viimati muutis taros, 08 Mai 2007, 18:24, muudetud 1 kord kokku.
Jawa 354´64
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

btw... arvake ära kes sai täna a kati tehtud :mrgreen:
Kasutaja avatar

pacaan
Tsikkel: ZX12R turbo
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas pacaan »

sepp kirjutas:
õnnitlused, värske motorrattur :lol:
8,64 @ 1/4 - Kawasaki ZX12R turbo
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
Kasutaja avatar

Kännu
Tsikkel: Honda Shadow 750

Lugemata postitus Postitas Kännu »

taros kirjutas:
Tartus on olemas kool(Viva Liiklus) kus maksab kursus 3500kr, et saab ka odavamalt kui 5-6kilo.
Kursus küll aga + 500.- esmaabikoolitus + 1140.- riigilõiv + arstitõend (vist) 100.- + vajadusel lisasõidud.
Ikka tuleb 5-6K ära ja sellega peaks siiski arvestama, hinnad suurt ei erine kooliti +/- 500.- või isegi vähem tuleb vahe. Ilmselt on tähtsamaid argumente kui hind kooli valikul. (Viva kohta ei oska head ega halba kosta, kokkupuude puudub).
Viimati muutis Kännu, 08 Mai 2007, 23:32, muudetud 1 kord kokku.

matcho
Tsikkel: hetkel rattatu

Lugemata postitus Postitas matcho »

ma sain täna alles teoorja tehtud ... 31 mai on sõit ...
Kasutaja avatar

sepp

pacaan kirjutas:
sepp kirjutas:
õnnitlused, värske motorrattur :lol:
tänud :mrgreen:

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Vahi! Kas tõesti lindpriist sai aus linnakodanik :lol: Nüüd võime uuesti rääkida joonele panemisest - ennem oleks muidu süüks pandud, et kallutasin lubadeta isiku mootorsõidukit juhtima ja kiirust ületama (togi)
Kasutaja avatar

sepp

Tarts kirjutas:
Vahi! Kas tõesti lindpriist sai aus linnakodanik :lol: Nüüd võime uuesti rääkida joonele panemisest - ennem oleks muidu süüks pandud, et kallutasin lubadeta isiku mootorsõidukit juhtima ja kiirust ületama (togi)
laupäeval haapsalus paneme :P
Kasutaja avatar

417
Asukoht: Jawad ,SZR 660; YZF 600R;KTM 620 DUKE;YZF R1 ; KTM 625 sxc ,xt125x, KTM 600sixday,gsx-R600,KTM620sc

Lugemata postitus Postitas 417 »

Tarts kirjutas:
nüüd pandaks et kallutad ALGAJA juhti kihutama
Hälvik mootorratturhiir Zamundast
[17:51] <R417> ma pole pretendeerinudki aasta mootoratturi aunimetusele
Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650

Lugemata postitus Postitas ulmo »

matcho kirjutas:
ma sain täna alles teoorja tehtud ... 31 mai on sõit ...
Kas tänapäeval esineb ikka veel teoorjust?

Teema algataja
hullpill

Lugemata postitus Postitas hullpill »

Teoorjus :lol: :lol: :lol:
Endal ka tänasest ilusasti A eksam tehtud!!!!Platsisõit oli küll naljanumber(ainult kaheksa ja sõit kahe joone vahel jalakäia kiirusel),siis kohe "linna" st õismäele ringide peale.Siis veel mustaka vahel natuke ja ARKi tagasi.
Tehtud!!! :bsmile: :bsmile:
Kasutaja avatar

lynxitar
Tsikkel: Honda VT600C Shadow

Lugemata postitus Postitas lynxitar »

Rõõm teatada, et ka minul õnnestus eile eksam edukalt läbida. Tänud eksamineerija Ilmar Rongale ja muidugi sõiduõpetajatele Alole ja Tarmole Selge Autokoolist:)

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

lynxitar kirjutas:

Rõõm teatada, et ka minul õnnestus eile eksam edukalt läbida. Tänud eksamineerija Ilmar Rongale ja muidugi sõiduõpetajatele Alole ja Tarmole Selge Autokoolist:)

Ise ka hetkel Selges A sõiduõigust välja teenimas. ARK-i Ronga kohta olen Toivo, Alo ja Tarmo suust üsna ühekülgset "#¤#¤¤#¤#¤#¤¤¤**!!!!!" juttu siiani kuulnud :D. Tore kuulda, et ta kellegi vahelduseks läbi ka laseb :)

Mida ta sul platsil teha lasi ja kas hädaldas ka?

Kasutaja avatar

lynxitar
Tsikkel: Honda VT600C Shadow

Lugemata postitus Postitas lynxitar »

Selline karmi ütlemisega mees aga samas vist oleneb palju ka ta hetketujust. Kindlasti võta eksamile minekul LOAD kaasa (muidu küsitakse, kas load on ära võetud:P).
Ja tema jaoks peab kindlasti harjutama tõusult esipiduriga minekut. Platsil õpetatakse tagapiduriga rohkem. Meile ta niimoodi ütleski: Täna siis teeme sedasi, et sõidame tõusu keskele ja siis mõlemad jalad maha ja läheme esipiduriga) Mul ju see probleem, et jalad vaevu maha ulatuvad ja küsisin, et kas võin ikka toetada ühe jala rauale. Ei lubanud ja nii ma seal siis veits ebakindlalt ukerdasingi aga hakkama sain.
Veel lasi teha kaheksat kaks korda, siis põiget, slaalomit ja äkkpidurdust. Äkkpidurduse puhul ütles, et tuleb 50ga sõita ark-i seina suunas. Ma ei usu, et teist keegi sellega sinna sõita tahab aga 40ga saab üldiselt hakkama. Ma sain seda teha 3 korda enne kui rahule jäi. Esimesel korral oli kiirus liiga väike, teisel läksin veidi üle peatumisjoone ja kolmas kord siis rahuldas. Enne lubatud joont ei tohi ka pidurdama hakata, seda vaatab ta kindlalt ja laseb uuesti teha. Muud asjad tulid mul enamvähem kenasti välja.
Linnasõidu puhul peab kindlasti vaatama, et ei sõidaks põhjendamatult aeglaselt. Linnast väljas tuleb ikka 90-ga kui märk teisiti ei näita. Meeldib talle lasta kõik ringid läbi sõita: alates ränist kuni ilmatsalu ringini välja. seal vahel ju linnast väljasõit ka ja seal 70-ga sõita ning veel linnaväline ilmatsalu ring. Mina sain ka munakivitänavat ja jakobi mäe alt vasakpööret mäkke ning mäeotsas tagasipööret ning kuna olime kahekesi siis tegi ta õuealal parkimise ja minu sõit seal lõppeski.
Samas kuna mul puudus igasugune kogemus teiste eksamineerijatega siis mulle jäi küll täitsa ok mulje. Siis kui teine poiss sõitis siis isegi autos mõne naljakillu sai visatud.
Lihtsalt ei tohi eelarvamustel lasta võitu saada ning jääda ise rahulikuks ja usun, et pole hullu midagi.
Igatahes edu kõigile eksami sooritamisel :D

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”