Lisakaugtuledest mootorrattal: kontrollarv ikkagi 75
Said täiesti õigesti aru. Eesti on praegu sellises seisus, kus A2 kategooriat välja ei antagi, vaid selle asemel antakse alates 18 eluaastast A kategooria eritingimusega 105 "Mootorratas mootori võimsusega kuni 25 kW või erivõimsusega kuni 0,16 kW/kg." (vana piirang 4), mis on AINULT Eestis kehtiv kood. Ehk siis, ülejäänud euroopa jaoks antakse meil juhtidele täis A-kategooria juhtimisõigus 18 eluaasta täitumisel, mis on täpselt 2 aastat varem, kui direktiiv ette näeb. Reaalset kasu sellest Eestis sees muidugi ei ole.Primo kirjutas:Et siis millal Eesti sellele 35kW 25kW'i asemel nõudele üle läheb?
Või ma sain millestki valesti aru?EU's juba terve aasta kehtib, me ka EU's.
Samuti on Eestis praegu norm, mis lubab nö piiranguteta A kategooria anda inimesele, kellel on suvalise teise kategooria juhiload (st mitte esmased). Enamikele tähendab see 20 eluaastat -- 18 B-kat load, 2 aastat esmast, eksole. EU direktiivi alusel oleks nõutav aga 2 aastat konkreetselt A2-te või 24 eluaastat.
Need kaks olid põhilised punktid, mille tõttu ma arvasin, et Mella ei taha vastust teada

On täiesti selge, et praegune olukord on vastuolus eurodirektiivis toodud ühtsuse ja läbipaistvuse printsiibiga. Samas ei ole vähemalt minu andmetel selles suhtes mingit liikumist lähiajal oodata. Vähemalt liiklusseaduse uues redaktsioonis seda ei ole ja mootorsõiduki juhi juhtimisõiguse andmise ja eksamineerimise korra uuendamisest pole ka midagi kuulda olnud
P.S. Ma ei ole päris veendunud selles, et eesti eritingimust ei saaks välismaal vajadusel kontrollida ja/või eesti kodanikule selle eest trahvi teha. Küll aga olen ma veendunud, et mitte ükski EU politseinik ei oma vähimatki aimu sellest, misasi on eritingimus 105. Vanal juhiloal oli 25kw välja kirjutatud, uuel versioonil enam ei ole.
P.P.S Jube offtopicuks läheb...
Aivar
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.