Hälvik-autojuhid
-
Teema algataja
Esiteks ma ei öelnud, et see katet tapab, ma ütlesin, et see ei ole eriti odav lõbu ja uus kate kestab kauem kui pindamine. Ning see, mida inglismaal tehakse on ikka kordades korralikum töö.Raigo kirjutas:Ja see ,et pindamine tapab tee katet,siis dude sa eksid ikka täiega. BTW pinnatakse ka mujal maailmas (Inglismaal jne)
Nimelt kasutatakse seal üllatus-üllatus, kivikeste teekatte sisse surumiseks teerulli ja alla pannakse korralik bituumenikiht, mitte ei puistata kivikesi lihtsalt teele laiali ja ei oodata millal autod need asfalti sisse või teelt ära sõidavad, nagu meil. Niipea kui bituumen on hangunud, pühitakse tee lahtistest kivikestest puhtaks, mitte ei jäeta "ragulkamoona" mitmeks kuuks teele vedelema. Kogu protsessi nimetatakse "Surface dressing".
Sorry, aga olles näinud mis moodi tegutsevad teedeehitajad arenenud euroopa riikides ei arva ma meie "meistritest" tõesti midagi. Töömehed võivad ju tublid olla, kuid kui ikka juhtimine on vale ja süsteem on mäda, siis ei saa ju tee ääres tegelikku tööd tegev mees korralikku tulemust saavutadagi.
Aga, kui siin juba ehitajad sõna võtsid, siis äkki selgitate "lollidele".
1. Miks on Merivälja tee rekonstrueerimine veninud juba peaaegu aasta? Mida kuradit seal nii palju teha on? Saksamaal remonditakse 50km kiirtee lõik kahe nädalaga.
2. Miks ei ole Merivälja teel näha mitte ühtegi teemasinat? Täna sõitsin kaks korda sealt läbi, ei olnud näha ei haljastajaid (kelle pärast need märgid pidid olema) ega tee ehitajaid. Millest selline venitamine? Mida kuradit ehitajad ootavad? Sügist ja vihma?
3. Miks on asfalteerimata lühike 50m lõik vahetult peale Randvere tee ristmikku ja seda juba mitu kuud. Kas pikka aega üles freesitud pinna peal sõitmine ei lõhu teie arvates tee muldkeha? Äkki selgitate miks ei lõhu, minu talupojamõistus küll tõrgub seda uskumast.
Ning lõpetuseks: Mille kuradi pärast oli vaja puistata eelmisel suvel Õismäel teele kohati 2cm paksune vihmaga ülilibe lahtine graniitkillustiku kiht. Kas bituumen sai otsa, millega seda fikseerida?
Selle sama lahtise graniitkillustiku tõttu kukkus kaks suve tagasi üks mu sõber, kellele Rahumäe teele Energia tänavalt auto ette keeras. Selle pasa peal on väga lihtne blokki pidurdada ka suhteliselt väikesel kiirusel.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.