Kanna varustust!!!

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

kris. kirjutas:
Nahk võib küll libisemise vastu paremat kaitset anda, aga nahkriietel (v.a. spetskombed) puuduvad enamasti kaitsmed :shock: . Seepärast avariisse ma satuks pigem kaitsmetega tekstiilriietuses kui et nahkades.

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
mis planeedil sa siis elad?

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Hardy

Lugemata postitus Postitas Hardy »

Nahk võib küll libisemise vastu paremat kaitset anda, aga nahkriietel (v.a. spetskombed) puuduvad enamasti kaitsmed . Seepärast avariisse ma satuks pigem kaitsmetega tekstiilriietuses kui et nahkades.

terv
kris.
kas sa mõtlesid seda tõsiselt või tegid sa nalja selle kohta?
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

No nii, vastukajasid nagu muda 8) .
Enamusele vist ei meeldinud väide, et nahkriided on ilma kaitsmeteta? Well, kataloogid kataloogideks aga enamus kroomirahvast sõidab tagidega, mis küll korralikust ja paksust veisenahast tehtud (mitte Hobby-Hally tagid :lol: ) ja head libisemise vastu, kuid kaitsmetest pole need undki näinud.
Kui aga ei meeldinud väide, et ma eelistaks kukkuda pigem kaitsmetega kui ilma, siis .. no nii see on 8) .

terv
kris.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

kris. kirjutas:
Well, kataloogid kataloogideks

Külasta Motomarketit! ;)
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

kris.

spinna kirjutas:
kris. kirjutas:
Well, kataloogid kataloogideks

Külasta Motomarketit! ;)
Aitähh, just tulin sealt :-).

terv
kris.
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

Kris., ma ei üldistaks selle asjaga et enamus customi mehi lasevad cool looking tagiga ringi, millel puuduvad kaitsmed. hoopis pean seda tunnistama, et viimasel ajal olen märganud tendentsi et kroomi rahvas hakkab järjest enam panustama kaitsmetega tagi peale. '
Isiklikult kannan AINULT kaitsmetega tagi. Stiil stiiliks, juppeks teel vedeleda pole stiilne
Linnavahel vahel harva paugutan küll jalas teksa, aga tagi osas on alati seljas küünranuki, õla ja selja kaitsmetega tagi. olgu või 40 kraadi päikse käes.
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

kris.

Ka paljud tootjad on alles viimasel ajal hakanud customi nahkriietesse kaitsmeid paigutama. Kuigi tihtipeale kujutavad need endast sentimeetripaksust, tihendatud porolooni riba :evil: .

terv
Kris.
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

kris. kirjutas:
Ka paljud tootjad on alles viimasel ajal hakanud customi nahkriietesse kaitsmeid paigutama. Kuigi tihtipeale kujutavad need endast sentimeetripaksust, tihendatud porolooni riba :evil: .

terv
Kris.
Viimase kukkumise kogemusega oskan öelda, et isegi sellest poroloonist oli kasu.
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

kui nüüd veits OT´d kah ajada, siis ma ei saa siiamaani aru, mis värk selle nn klassikalise bikeri tagiga on.
Üritustel on ikka sigalahe vaadata, muidu on kõik tõsised kroomihundid ja iga üks ajab oma rattal erilisust taga, kes ehitab ise, kes laseb ehitada, kes keerab ühe või teise jupi oma rattale külge, et naabri omast erineks jne jne ja siis kui omanike vaadata, siis on nagu krdi suitsupääsukesed traadil rivis, nagu oleks ühiskülastus rätsepa juurde olnud, sama lõige, sama must värv.
Kris kle, oskad sa seletada seda fenomeni?
Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

kris.

Soultrain kirjutas:
... kui omanike vaadata, siis on nagu krdi suitsupääsukesed traadil rivis, nagu oleks ühiskülastus rätsepa juurde olnud, sama lõige, sama must värv.
Kris kle, oskad sa seletada seda fenomeni?
Ega eriti ei oska ...
Must värv ja narmad/paelad on ilmselt lihtsalt traditsioon. No ja kujutad sa ette karvased baikerid, kes näeks välja nagu oleks nad transvestiitide showst välja astunud? Ratta ehtimine on teine teema 8) .

terv
kris.
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Ehh pole see ratta ehtimine midagi teine teema, vanasti meerika maal (sealt see stiil pärit ikka on) üritasid ka ratturid igaüks omaette stiili ajada, ühiseid jooni oli loomulikult, aga igaüks üritas miskit erinevat sõbrast. Eestisse paraku on jõudnud see rataste ehtimise ja eriliseks muutmise komme, aga kõik muu on ilmselt ookeani taha jäänud.
Ei saa öelda, et asi võimaluste taha jääks.
Mina olen vähemalt sellest: sama lõikega "klubist" prii, ega kavatse sinna kunagi ka astuda.
Loud pipes save lives!!!

Sinine vilkur
Tsikkel: Kawasaki VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas Sinine vilkur »

Soultrain-väga lahe tähelepanek. Sõidan ka kroomiga, aga pole kunagi aru saanud sellest musta ihalusest. Stiilne võib välja näha ka muudes värvides kui mustas, näiteks klassikalises Harrika võidusõidustiilis- must, oranz, valge.
Ma ei taha isegi omada musta autot. Ükskord me läheme niikuinii üleni mustas ja mustas autos, elus on aga ka muid värve! Ja natuke liigselt pingutatud mulje jääb, kui vastu tuleb mees mustal rattal, üleni mustas nahas, must kiiver. Meie liikluse omapära arvestades ei näe küll mõtet stiilipuhtuse pärast üleni mustas selle viimase musta auto poole kiirustada.
Ei viitsi väga sageli sõna võtta. Eelistan näost-näkku, mitte näoraamatut.
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

lisaks, et soojade ilmade jaoks võib ka selle firma toodangut piiluda - http://www.clover.it/src/main.asp?page= ... =1&idp=117 - tagil ilusti kaitsmed sees ja sooja ilmaga ääretult mugav
või näiteks selline mudel - http://www.clover.it/src/main.asp?page= ... =1&idp=117
http://www.greenmoto.ee
If the MTS1200 engine is not enough for you then I dont know what else to say. Nothing combines the handling, power, versatility & comfort of MTS 1200ST.
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Teate, minu arvamus on see, et need tükkidekskistud inimestega pildid ei ole absoluutselt õpetlikud - ma võin siia samuti toppida pilte, kus on tükid taga nuga, laskerelvade, autode, lennukite, rongide, helikopterite kasutuse tagajärjel.Isegi jalgsi.Kas see tähendab, et ma peaksin enne igat võileiva tegemist alguses tund aega elu üle järgi mõtlema ja filosofeerima "kas olla või mitte olla"?Ma arvan, et jätan selle vahele ja sõidan rattaga edasi nii, nagu olen sõitnud eelnevalt ning ei mõtle 24/7 higistades voodis, et kas nüüd homme äkki kukun.Varustust kannan vastavalt ilmale või distantsile - kui on mõõdukas ilm või pikk maa sõita, siis ikka tõmban püksid/jope selga.Kui aga on aga väljas triljon kraadi sooja ning sõita vaja vahetult peale tööd kesklinna, siis ma NÕRGALT ei viitsi omale neid saapaid-pükse-jopesid selga ajada ning pärast kohale jõudes haiseda, nagu mõrvseen gaasikambrist.Jah, olen siuke jobi, kes sõidab teksades ning lihtsas biker.ee vestis.Jah, ma tean, kuidas on kukkuda kiivris moluga piki asfaldit.Jah, ma tean, kuidas hetk enne seda sõita vastu jalgratturit.Jah, ma tean, mis tunne on ilma kaitsmeteta sõidupükstes põlvedega mööda asfaldit 100km/h käia.Siiamaani oskan/suudan käia.Ma ei vaidle absoluutselt sellele vastu, et varustus leevendab kukkumise tagajärgi.Aga siiski elu on üldse üks suur risk ning kui kogu oma elu pühendada ainult selle riski maandamisele, siis ei jäägi seda elu enam järgi, mida saaks elada ja nautida.Ikka kõige rohkem surrakse oma voodis ning võileib kukub ikka võiga määritud poolega põrandale.Sõitke linnas silmad lahti ning võimalusel kandke ikka varustust ning midagi hullu ei juhtu :)

Musid-kallid ja kõik muu armas veel,
Primo
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

S.S.D.D.

Lugemata postitus Postitas S.S.D.D. »

Kannan alati varustus ja kiivrit, sõltumatu ilmast ja soojakraadidest. Võlusõnaks on kvaliteetvarustus ja kahed riidied, nii sooja kui ka jahendama ilma jaoks.
Täna Saaremaa praamilt tulles avanes nukker vaatepilt kus ees sõitval jaapani pisemal kroomil oleval meesterahval ja tema tütrel oli turva- ja ka vihmavarustusega ikka tõsiselt nigel seis. Miks üldse niimoodi sõitma minna kui õiget varustust pole, arusaadav, et nädalavahetuse alguses oli ok ilm ja pühapäeval kukkus kallama aga no pagan.. kui ikka ratta jõuab osta siis osta ka varustus. Ning oma last last/ naist või keda iganes tassida kaasa mingi suva riietusega vihmase LIBEDA ilmaga, tekitas veits murelikke mõtteid...

Ise kasutan Alpinestari, Lindstrands`i ja BMW toodangut riiete/kaitsete osas ja Alpinestari, BMW soovitan kahel käel. Nii korralikult hingavat osaliselt perforeeritud suvist nahktagi nagu hetkel kasutuses olev Alpinestar ei arvanud isegi tehtavat 8)
Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...

s3rza

Lugemata postitus Postitas s3rza »

Juhtus siis endalgi pisike õnnetust.
Oli vaja sõita miskine 500m ja mõtlesin just, et ei hakka varustust selga ajama, tõmbasin ainult põlve elastikud pükste alla, kilejope peale ja kiiver pähe. Asfalt oli ilmselt tolmune ja kurvis kadus esiratas alt ära. Kiirus võis kuskil 30km/h olla. Nüüd põlv lohisemisest marraskil ja parema käe väike näpp on sama suur kui pöial, jäi vist kuskile vahele ja sai väänata.
Kiivri visiir on tugevalt kriimustunud vasakult küljelt.
Oma lollus/lohakus maksab kätte.
Kui sõidad, kanna varustust!
Kasutaja avatar

capten

Lugemata postitus Postitas capten »

s3rza kirjutas:
Juhtus siis endalgi pisike õnnetust.
Oli vaja sõita miskine 500m ja mõtlesin just, et ei hakka varustust selga ajama, tõmbasin ainult põlve elastikud pükste alla, kilejope peale ja kiiver pähe. Asfalt oli ilmselt tolmune ja kurvis kadus esiratas alt ära. Kiirus võis kuskil 30km/h olla. Nüüd põlv lohisemisest marraskil ja parema käe väike näpp on sama suur kui pöial, jäi vist kuskile vahele ja sai väänata.
Kiivri visiir on tugevalt kriimustunud vasakult küljelt.
Oma lollus/lohakus maksab kätte.
Kui sõidad, kanna varustust!
Möhhhhhhh???
Krt seda peab oskama! :shock:
Äkki oli lahtine killustik, liiv, kruus? Tolm???! Sellisel juhul ei aita varustus kah, müü ratas nii kiiresti kui saad ja hakka marke koguma :? :?
Üksik on nõrk...
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Pole siin osata vaja midagi, hunnikuga bad luck´i ja ongi olemas! Kui mälu mind ei peta, siis Wayne Rainey kaotas kunagi oma pisikese sõrme kukkumiselt 8kmh, vist oli midagi sarnast, googeldada ei viitsi praegu.

Pealegi kõige rohkem igasugu sarnast jama juhtubki just sellistel väikestel otstel, -pikematel sõitudel on ju rohkem geari seljas ja tagajärjed kas väiksemad või sootuks hullemad.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

capten kirjutas:
Möhhhhhhh???
Krt seda peab oskama! :shock:
Äkki oli lahtine killustik, liiv, kruus? Tolm???! Sellisel juhul ei aita varustus kah, müü ratas nii kiiresti kui saad ja hakka marke koguma :? :?
Sul pole lihtsalt kordagi mitu bad lucky üksteise otsa sattunud veel. Selleks ei pea tõesti mingi spetsialist olema.

Alwayslate
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Alwayslate »

Soultrain kirjutas:
viimasel ajal olen märganud tendentsi et kroomi rahvas hakkab järjest enam panustama kaitsmetega tagi peale. '
Ma isiklikult ostsin sinisalo kaitsmesärgi oma lemmiktagi alla mis mind ka ühe korra suuremast jamast päästnud on.
Samas selle sama õnnetuse kohta võin iipalju öelda et oleks mul teksad jalas olnud ja siis ka kindlasti põlve ja säärekaitsmed oleks mu kossid tunduvalt tervemaks jäänud kui evo sõidupükstega.Madal saabas<->pükste põlvekaitse oli ikka vahelt puru.Aga nuh see oli nii friik õnnetus ka et...
Nüüd kui bike-iga sõidan siis 99% ajast on ikka nahk kombe seljas.
Ja see 1% on siis ilma kaitsmeteta Polo firma sõidutagi,sinisalo kaitsmesärk seal all,teksad,pikad Heldi touringsaapad ja sinisalo pikad põlve säärekaitsmed.
Kiiver,kindad ka muidugi.
Liiga palju on kaotada.
Minsk->Jawa->Yamahaxj600n->Yamaha dragstar 650->Suzuki TL1000S->SV 1000 S-> TL1000R
Kasutaja avatar

Teema algataja
pez
Tsikkel: Yamaha R1, KTM 530 EXC

Re: kas?

Lugemata postitus Postitas pez »

IvarSiim kirjutas:
Kas keegi pani ette sulle või küljelt?
Mis siis endal jalas olid?
Tõsine asi tegelt jah.
siim

Endal olid jalas tossud. Parem jalg sai sellise paugu et toss lendas jalast minema.
Ja auto tuli külje pealt 80-nega sisse! Pean ennast õnnelikuks et jalg alles jäi!!!
Kasutaja avatar

arx805
Tsikkel: Suzuki Hayabusa `08
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas arx805 »

Kahju, et täna hommikul ei omanud autos fotoaparaati, sest vaatepilt oli vaatamist väärt.
Kena naisterahvas valge dragstari (võin eksida, sest kroomid näevad pea ühesugused välja), naisel seljas valge pükskostüüm. Meeldivalt laia dekolteega pluus kostüümijaki all. Käekott üle õla ja paljaste varvaste otsas suvised kontsaga rihmikud. Vot oli stiilne vaatepilt 8)
Ainus mis ma mõtlesin et vaesed varbad, kui peaks veits valesti miskit minema :roll:

Alwayslate
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Alwayslate »

Äkki oli see dragstar beeshikas?
Kui sinna kanti siis äkki tegu minu vana dräguga :D
Sellega peaks üks sama stiili neiu sõitma küll.
Minsk->Jawa->Yamahaxj600n->Yamaha dragstar 650->Suzuki TL1000S->SV 1000 S-> TL1000R
Kasutaja avatar

Divikas
Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
Tänatud: 49 korda

Lugemata postitus Postitas Divikas »

..........ja varsti on internetis omad kodumaised klipid sarjast "Õnnetused mootorratturitega". Murdunud lõualuud, mahanühitud peopesad, kõrbenud kintsud jne. Huvitav, mis kosmeetikaga need tibid ennast pärast matsu jälle korda seavad.
Ja muidugi need vennad, kes shortsides ja t-särgis nii Tartus kui mujal paugutavad. Üks sellistes pani mööda Ravila tänavat, talvest veel valge "broilerikints" välkumas, särk tuulest kuklas ja 30-ne kroonised lääpas tossud jalas. Ratas oli mingi puna-valgekirju täisgondel. Tõsine tegija vend.
http://motoreisid-motoreisid.blogspot.com/
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
Kasutaja avatar

S.S.D.D.

Lugemata postitus Postitas S.S.D.D. »

Väga palju mõttetuid postitusi ei taha teha, see on vast üks selline mõttetu aga...

iseenesest on tegelikult savi kuis keegi sõidab. Kas kleidi, lühkarite või siis täiskomplekt sõiduriietuses. Inimeste oma asi, ise teavad mis ja kuis sõitma lähevad. Kui ei viitsi lugeda ja kuulata mis räägivad siis mis seal ikka teha. Oma nahk ja tervis mis mängus. Enamus õpib meist ju ikkagi läbi oma mitte teiste vigade. Irooniline või mis?

Mis aga teeb teinekord nukraks on see kui keegi taha võetakse istuma kellel absoluutselt peale munakoore midagi asjalikku seljas pole. Sellel teemal tasuks küll tuututada.
Only a Motorcyclist knows why a dog sticks his head out of the window of the car...
Kasutaja avatar

N

Lugemata postitus Postitas N »

S.S.D.D. kirjutas:
Mis aga teeb teinekord nukraks on see kui keegi taha võetakse istuma kellel absoluutselt peale munakoore midagi asjalikku seljas pole.
A proovi sa naisele selgeks teha, et sa ei tee talle tsikliga sõitu, kuna tal pole varustust. Siis oled kohe paha-paha ja magad diivanil!
Kotkapojad, TM, http://www.kotkapojad.ee
Kasutaja avatar

Divikas
Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
Tänatud: 49 korda

Lugemata postitus Postitas Divikas »

Minu poolt vaid lugupidamine neile, kes OMA tervise hinnaga teevad "puust ja punaseks", kuidas sõitta või riietuda ei tohiks. Aga point ongi selles, et tihti kannatavad ka täiesti süütud ja asjasse mitte puutuvad inimesed. Kui ikka mingi jobu näiteks lapse ülekäigu rajal alla ajab, lihtsalt sellepärast, et tal oli pohhui, ajab ikka s...ta keema küll.
http://motoreisid-motoreisid.blogspot.com/
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

S.S.D.D. kirjutas:
Inimeste oma asi, ise teavad
Tegelikult ei ole. Haigekassa raha me maksame kõik, paljud on pikkades operatsioonide või protseduuride järjekordades kuna raha, seda või toda ei ole või ei jätku. Seega võib ka iseenda elusse ja tevisesse hoolimatut suhtumist pidada meie ühise raha laristamiseks. See, et kiirabi ohtralt narkarite turgutamisele jms jamale raha kulutab, ei ole põhjendus et keegi veel mingil moel seda teha tohiks. Muidugi on elus ja ühiskonnas palju suuremaid ja olulisemaid probleeme, aga ikkagi... Vähemalt oma võimaluste piires tuleb anda parim ka kasvõi motovarustuse jms nipet näpet olmemurede osas.
Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

Suzumen kirjutas:
Vaevalt sa paha paha oled, kui sa talle ilusa roosa varustuse ostad :P
N-ul on endal roosa varustus.. :D

Inxx

Lugemata postitus Postitas Inxx »

Igatahes kiitus teema algatajale! Arvan, et kes vähegi hoolivad enda ja kaassõitja elust, leidsid siit piisavalt õpetust :wink:
Ise kannan kah täisvarustust iga ilmaga. Nahkkombe koos kaitsmetega, kiiver, saapad, kindad - väga mõnus ja turvaline :)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”