Jumal kaitseb täna lolle... ja mind.

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Jumal kaitseb täna lolle... ja mind.

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Kuna pean hetkel sõitma Tallinnasse tööle Raplast, ja teedevalitsuse konspiratiiv-tiim on otsustanud kõik Raplast Tallinnasse kulgevad teed ülesse kaevata, olin sunnitud ajanappuses kulgema mööda enda jaoks tundmatut, kuid see eest väga hästi säilinud, marsruuti: Rapla-Kodila-Hageri-Aespa-Saku-Tallinn.
Tegemist oli varahommikuga ja töölehilinemise keissiga, seega näitas spidokas nii mõneski kohas ilusaid kolmekohalisi numbreid. Marsruudi kiituseks peab ära mainima väga vähese liikluse, mis oli sisuliselt olematu ja sellest ka see rulli keeramise julgus.
Jumala sõrm lollide (s.t. minu) kaitsel tuli mängu peale Aespa asulat suunaga Kasemetsa rdtj. poole. Et sealkohal oli tekkinud juba väike kogus liiklejaid autojuhtide näol, sai kohe peale Aespat neist mööda pürstitud ja kuna viisakas tsiklimees ei jää kunagi autojuhile jalgu, jätkasin saavutatud kiirusega + kergelt tõusvas joones. Mingil hetkel hakkas hommiku-ähmane silm seletama ohtlikule kurvile viitavat liiklusmärki, mis lubas, et tee jaguneb kahes suunas ohtlikult. Üks, paremale keerav suund, ületab seal raudteed ja teine, vasakule pöörav jätkab raudteega paralleelselt. Noh! Sellel hetkel kiirelt olukorda hinnates jõudis minu tursaaju järeldusele, et see liiklusmärk on nüüd küll sinna ikka selle paremale poole pöörava tee tõttu pandud, sest vasakule pöörav, ja minule vajalik, teeots kaugemale kiigates justkui ei teinudki kurvi. Seega otsustasin jätkata endises tempos, ca. 120 km/h. Viimasel hetkel aga jõudis kohale, või jõudis silm märgata, et selle koha peal, kus mina vasakpöörde pidanuks tegema, oli teetööde konspiratiiv-tiim otsustanud istutada ohutussaare!!! Ehk siis oleksin ilmselt tegema vähemalt 90 kraadise pöörde vasakule ja seda juba ca. 50-60m pärast. Kuna ratas kaalub kah kenakese kilo (Valkyrie 330kg + mina 115kg) jõudis sellel hetkel korraga lausa matemaatilisi raskevõrrandeid lahendada suutev aju kiirelt järeldusele, et ei... ei vasakule ega paremale... Ainult pidureid, niipalju kui julgust. Loomulikult läks sõit otse! Ja vana hää TaivaIsa pani mulle sinna ette ca.30-50 cm järsku langust (nigu teeperved ikka, noh) ja ilusa lageda kruusa platsi.
Siinkohal ei julge ennustada lennukaugust, sest sült tegeles kupli all juba järgmiste ohufaktorite hindamisega, aga ega teda nüüd röögatult palju polnud. Püsti jäin! Järgmiseks sai selgeks, et ega seda platsikest nüüd väga pikalt kah polnud (homme lähen vaatan üle), igastahes pidurdamiseks poleks piisanud. Ja nüüd tuli jällegi vana hia TaivaIsa ja voolis mulle tagasi teepääle jõudmiseks vasakule poole kena lauge ca. 30-50 cm tõusva teeperve. Nuuh! Eks see kiirus kuskile sinna 70-80 km/h kanti jäi, kui ma säält servast tõusvas joones tulin. Igastahes vana Sõber sai murdsekundite jooksul juba teist korda rattad maast lahti. Püsti jäin!

Et siis säärane õnnestumine täna hommikul.
Rõõmuga kuulaks teistegi pajatusi, millal vana hää lollide kaitsja End Teilegi on ilmutanud. Vahelduseks kõigele mustale ja murelikule, millist lehest on teinekord liiga palju lugeda.

8)
ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

baltroon,
sa oled vist vabatahtlik või isegi elukutseline sulesepp!

igatahes bro essee!

mina oleks suutnud midagi taolist;
oli kiire, kimasin, olid mõned autod, tee keeras sinna ja siis tänna, teel lõpp, oli plats, tsikkel tegi hips-hops-sinka-vonka, sain jälle teepeale, ei kukkunud, olen kodus, joon kohvi/õlli, kaitseinglid olid need

loodan, et sa ei viitsi mu lolluse peale solvuda :lol:
Kasutaja avatar

Teema algataja
baltroon
Kontakt:

Nagu Agu Sihvka juba varajases nooruses teadis, et kõik täpselt ära rääkida, tuleb alusatada algusest...

Rõõm oleks siiski teada, et ma pole ainuke, kellel hästi vahest läheb.

8)
Kasutaja avatar

ziim911

Lugemata postitus Postitas ziim911 »

sõidan igapäev seda teed. ise autoga 80kmh saab suht napilt se kurv läbitud, talvel tunduvalt aeglasemalt on mõnelgi korra külje ette visanud.
Kui õige trajektoori valid, saad aru et se kurv polegi nii järsk. 8)
Suzuki Kingquad 700 - >Suzuki gsx-r 600 K5 - > BMW G650GS -11

Elessar

Lugemata postitus Postitas Elessar »

speedvana kirjutas:
baltroon,
sa oled vist vabatahtlik või isegi elukutseline sulesepp!

igatahes bro essee!

mina oleks suutnud midagi taolist;
oli kiire, kimasin, olid mõned autod, tee keeras sinna ja siis tänna, teel lõpp, oli plats, tsikkel tegi hips-hops-sinka-vonka, sain jälle teepeale, ei kukkunud, olen kodus, joon kohvi/õlli, kaitseinglid olid need

loodan, et sa ei viitsi mu lolluse peale solvuda :lol:
Jutt kiire ja konkreetne 8)
Kasutaja avatar

Teema algataja
baltroon
Kontakt:

ziim911, kas Sa pead silmas õige trajektoori all kurvi läbimist teiseltpoolt ohutussaart???

8)
Viimati muutis baltroon, 30 Juul 2007, 15:35, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

ziim911

Lugemata postitus Postitas ziim911 »

baltroon kirjutas:
ziim911, kas Sa pead silmas õige trajektoori all kurvi läbimist teiseltpoolt ohutussaart?

8)

ei, kui teiselt poolt läbida on trajektoor veel järsem, plus seal on helkurpostid ka jalus.
Suzuki Kingquad 700 - >Suzuki gsx-r 600 K5 - > BMW G650GS -11
Kasutaja avatar

Teema algataja
baltroon
Kontakt:

Eile näiteks kulgesin õhtul peale kainenemist Viljandi Folgilt Raplasse. Ja peale Türi läbimist otsustasin, et valin endale metsade läbimiseks `jänese`. Selleks osutus Range Rover, mis kruiisis mingi ca. 110-120 vahel. Just nõks enne Käru läbimist sain siis teada, et olin jällegi teinud õige arvestuse. Nimelt jooksis sellele suurele massina kolakale metsast kits ette. Rover jõudis pidurdada, mina kah ja kits sai vaid kerge müksu, mis kiirendas teda minult jalust kaduma. Peale Käru läbimist oli Roveri kiirus mõneks ajaks 90 ligi. Ja jällegi kergelt pidurit, ning nägin kraavis passivaid põdra mullikaid. Kusjuures minu signaalitsemise peale ei liigutatud mitte ühtegi närvi.
Seekord läks jälle õnneks. Ei taha mitte mõeldagi, mis oleks juhtunud, kui too kits mulle oleks jalgu tulnud. Isegi spekuleerida ei taha.

8)
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR

Lugemata postitus Postitas speedvana »

baltroon,
kui juhtub kunagi,et peaks sinuga ühine marsruut tekkima siis sokutaks ennast sappa, tiirutab kaitseingleid sul hulgim peakohal, et siis oleks ise ka natuke tiivaalla võetud :roll:

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

Kitsede ja muude loomadega on mulgi vedanud. Vastutulev auto sai kitsele pihta, kits paiskus minu ees sõitva auto alla ja sealt minu esirattast napilt mõõda. Kui kõik olime seisma jäänud ja ma vastutuleva auto vigastusi nägin siis võttis jalad ikka nii nõrgaks. Sekundite ja meetrite küsimus ja ma ei teagi kas ma oleks veel sealt tõusnud kui see kits mulle ette oleks juhtunud. Pime aeg toob siiani sõiduhirmu ja sobivusel leian mõne eessõitva auto kelle sappa võtta.
Kasutaja avatar

Teema algataja
baltroon
Kontakt:

Tundub siiani parim mõte olevat pimedas metsa vaheliseks sõiduks. Mingi aeg olen ka üksi sõites signaalitsemist kasutanud aga eilne näitas, et vähemalt noortele loomadele see ei mõju.
Kusjuures üldse tundus eilane päev teedel kuidagi loomaohtlik. Võhma juures oli üks kassi-jurkin tulnud oma sõbra laipa uudistama ja pages viimasel sekundil ning Keava juures tahtis mingi koera-jurkin mulle pimedas kurvis ratastesse tuisata. Tunne oli selline, et kui ikka pohmell, siis koos kõigi raskendavate faktoritega (crash)

8)
Kasutaja avatar

WR

Lugemata postitus Postitas WR »

Kord ööhämaruses oma SuperMoto tsikliga kuskil 90-100km/h kulgedes nägin silmanurgast miskit lendavat ja samal hetkel tundsin tutakat vastu lenksu parempoolset käepidet...hiljem valguse käes oli kenasti näha kuidas miski linnuline oli mind ramminud ja oma suled käekaitsme vahele jätnud...seekord oli kõvasti õnne, et tsiklil olid käekaitsmed, ei ole raske arvata mis eebel parema sõrme all on ja mis käekaitsme puudumise korral oleks võinud juhtuda ;)
SM
Kasutaja avatar

Hotrod
Tsikkel: vs750 chopper

Lugemata postitus Postitas Hotrod »

Jah, tuleb meelde küll see ohutussaar seal, teise või kolmanda ringiga saab selle koha jah - valides parema trajektoori, mugavalt läbida..seda kruusapaltsi ei ole ma märganud seal "otse" loodan et ei lähe vaja seda, aga hea et see seal siis on sedasi..

Aga teema jätkuks räägin siis: tegemist siis taas tööle minemisega.. kenasti olin juba peaaegu töökohal, jäi veel sõita 100m otse ja siis paremale parklasse..tänava lõpus aga autoremonditöökoda, kuhu hakkas sisenema üks vana lada. Kuna seal tänavaotsas ka autosid pestakse, oli see veidi liivane või nii.. Sain hoo kärmelt üles, kuidagi liiga kärmelt.. kuskil 60ni arvan, nüüd vaja pidurdada, aga see liiv tahtis tagaratta külje suunas ära viia hirmsasti..see kiire jõnks pärast pidurite vabastamist jättis küll tsikli otseks, kuid võttis oma 10 m pidurdusteekonnast, aga siis olingi ma juba tänava lõpus..ülejäänu toimus ehk 2 sekundi jooksul.. jõudin sinna töökotta tahtmatult ennem ladat, kuigi ta oli juba ninaga töökoja ukse vahelt tõstuki vahele manööverdamas. Siis oli minu kord sealt välja manööverdada, mis oli palju keerulisem kui sinna sisse pääseda - kogu protsess võttis aega alla 30 sekundi, töökoja omanikud ei jõudnud reageerida veel, samuti ka papi kes istus ladas..
Aga - ärgem tegeleme lollustega. nüüd tean et seal tänavanurgas on salakaval liivatolm, ning läbin alati selle koha eeskujulikult
Real Hot Rods don't leak oil.
They mark their territory.
Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650

Lugemata postitus Postitas ulmo »

Neid väikesi asju juhtub vist kõigiga pidevalt, samas teemaalgataja tõelist kaitseinglite meisteresinemist ei juhtu just sageli.

Nädalake tagasi Läänemaal Virtsu-Lihula kandis headel kruusateedel koos "seljakotiga" sõites juhtus kaks korda, et kurv osutus liiga järsuks ja pidurdusteekonnast ei piisanud kiiruse maha saamiseks, et neid kurve läbida. Mõlemal korral sõitsin otse, küll mitte palju teelt välja, aga paar-kolm meetrit siiski. Üksi oleks pidama saanud, kuid seljakott lisas pidurdusteekonda ja lihtsalt ei julgenud esipidurit tugevamini rakendada.
Kasutaja avatar

miilits
Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž

Jumal kaitseb täna ...

Lugemata postitus Postitas miilits »

Mul oleks teema algatajale küsimus, et kas ta jõudis siis ikka õigeks ajaks tööle ja kui suur võis olla ajavahe selle kiirustamise ja tavasõidu korral.
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

kuigi ise samuti kohanud teel mitmeid loomi alates pisematest (orav või nirk vms olevus, kes vahetult enne esiratast vajutas kõik 20 küünt asfaldi, tekitades nii künnivagudega sarnased vaod, kuid pääses seetõttu ja kergema ehmatusega) kuni põdrani, kellega oleksime tõenäoliselt kohtunud, kui oleksime vaid tiba varem raudtee tõkkepuu tagant sõitma hakanud.
Kuid kõikse huvitavam juhus oli kodukandi kaasvõitlejatega kesköine tsikkliretk u jaanipäeva paiku. Sõitsime kambas (u 5 ratast) ja esimene ratas oli DR800, kuskilt väikese metsatuka vahelt välja jõudes nägin, et mingi valge keravälk kadus vasakule teepervele. Pärast sihtkohas meenutas DR omanik läbielatud sündmust - mingi jänes oli lipsanud teele. Juht oli haaranud kõvemini lenksust, tõmmanud pea õlgade vahele ja oodanud kolakat või jõnksatus või-ükskõik-midagi-sarnast. Aga mis tulemata jäi oligi see kolksatus. Juht hämmastunult vaatas ringi ning kindluse mõttes heitis pilgu ka maha, et mis toimub. Suureks imestuseks avastas ta, et jänes siblib elu eest esiratta ja karterikaitse vahel. Tõenäoliselt oli see mingi sprinteritüüpi jänes ja eriti pikalt ta ei viitsinud meiega kaasa joosta. Muidugi võisid pärast jänesel olla suurest silkamisest silmad punnis peas ja ehmatusest kõht veel mitu nädalat lahti.
http://www.greenmoto.ee
If the MTS1200 engine is not enough for you then I dont know what else to say. Nothing combines the handling, power, versatility & comfort of MTS 1200ST.
Kasutaja avatar

Teema algataja
baltroon
Kontakt:

Re: Jumal kaitseb täna ...

miilits kirjutas:
Mul oleks teema algatajale küsimus, et kas ta jõudis siis ikka õigeks ajaks tööle ja kui suur võis olla ajavahe selle kiirustamise ja tavasõidu korral.
Eemm... tunnen õhus kompra haisu! :bsmile:
Vastuseks, et õigeks ajaks ikka ja täpselt paraja ajavaruga, ehk siis, see mis muidu oleks puudu jäänud, sai väikese lisarulli keeramisega ja kurvi sirgeks lõikamisega tasa tehtud. Aga sinu rahustuseks... Jah, sain aru küll, et teinekord enam nii hästi ei pruugi minna ja edaspidi olen tupli ja usaldan liiklusmärke.

8)

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Tjah... täna peale väikest regulli oma ratast proovides juhtus kah üks väike lugu... Tegin väikest kiirendust. Käsi/jalg oli kogu aeg piduril. Tee keskelt pani mingi väike eluvaimuga loomake üle ja ma ehmatasin nii, et tagumine ratas koheselt blokis oli... Toibusin just siis, kui ääre pealt külili oleksin käinud ja mõistsin, et nüüd tuleb lenksust elu eest kinni hoida ja piduripedaal vabastada. Peale pedaali vabastamist jäin püsti, peatusin. Keerasin otsa rigi ja jalutasin, ratas käe kõrval, garaazi tagasi.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ega seda tagarattaga pidurdamist ei ole vaja nii hullult karta. Läheb loha, veab külje ette - no ja siis? Iseäranis asfaldil ei juhtu halligi, lased piduri lahti ja läheb otse edasi, kui just kõikumisest end häirida ei lase ja ise üle ei reageeri.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Rumcajs

Lugemata postitus Postitas Rumcajs »

Tsikkelröövel kirjutas:
Ega seda tagarattaga pidurdamist ei ole vaja nii hullult karta. Läheb loha, veab külje ette - no ja siis? Iseäranis asfaldil ei juhtu halligi, lased piduri lahti ja läheb otse edasi, kui just kõikumisest end häirida ei lase ja ise üle ei reageeri.
Huvitav, huvitav - kunagi väga ammu kui ma tsikli esipiduri olemasolust veel midagi ei teadnud ja tagapiduri peale risti minekut lahti päästsin kasvasid mulle hoobilt tiivad. Õhulend oli päris pikk aga kuna maandusin jalgadele :shock: , siis pääsesin isegi kriimude, muhkudeta. Kaldun arvama, et suurematel kiirustel on parem külili loha panna.
Ehk mõni rinkamees kommenteerib?
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

baltroon kirjutas:
Tundub siiani parim mõte olevat pimedas metsa vaheliseks sõiduks. Mingi aeg olen ka üksi sõites signaalitsemist kasutanud aga eilne näitas, et vähemalt noortele loomadele see ei mõju.
Kusjuures üldse tundus eilane päev teedel kuidagi loomaohtlik. Võhma juures oli üks kassi-jurkin tulnud oma sõbra laipa uudistama ja pages viimasel sekundil ning Keava juures tahtis mingi koera-jurkin mulle pimedas kurvis ratastesse tuisata. Tunne oli selline, et kui ikka pohmell, siis koos kõigi raskendavate faktoritega (crash)

8)
ON ju müüa sellised vidinad, mille kinnitad auto/tsikkli esiotsa külge ja mis loomi peletavad. Tekitavad need plastikjullad sellist heli.

polecat
Tsikkel: Yamaha XJ 600s

Lugemata postitus Postitas polecat »

minu autol kunagi olid need jubinad, aga mina küll ei saanud aru, et mingit vahet oleks olnud.
kui sul on ükskõik kus sa oled, siis ei saa sa ära eksida ;)

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Eks siis lasid nii risti, et viskas su üle ratta? Mul on küll alati otseks vedanud, peaasi, et ise kramplikult lenksust hoides ennast üle masina lendu ei saada. Üldiselt jään ikka selle juurde, et liikuv tsikkel on nii stabiilne loom, et kui teda ise mitte segada, jääb ta pigem püsti. Kujutan ette, et peale Sinu üle parda heitmist jätkas masin ise veel mõnda aega kahel rattal? Ise olen alati kasutanud ka häda korral mõlemat pidurit ja teen seda ka edaspidi kõhklematult.
Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

argo999

Lugemata postitus Postitas argo999 »

Panin minagi kunagi oma autole need "loomapeletus jullad" külge ja jäi selline tunne, et need meelitavad hoopis loomi teepeale :?

Šulik

Lugemata postitus Postitas Šulik »

argo999 kirjutas:
Panin minagi kunagi oma autole need "loomapeletus jullad" külge ja jäi selline tunne, et need meelitavad hoopis loomi teepeale :?
Vaata, kui vilistad, tuleb koer ka alati ju su juurde . Mille poolest siis metsloom peaks erinema. :D
Kasutaja avatar

Teema algataja
baltroon
Kontakt:

Pigem jätaks isegi need ´jullad´ ostmata. Muidu võib veel mingi muinasjutu ajel liiga julgeks muutuda. Ise olen nonde jubinate kohta kuulnud mõlematpidi versioone: aitab-ei aita!

8)

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Mul oli ratas kohe-kohe külili minemas, kuid peale piduri lahti laskmist võttis end otseks tagasi ja veeres veatult. Aga kõva elamuse sain küll :D
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 708 korda
Tänatud: 464 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

baltroon kirjutas:
Pigem jätaks isegi need ´jullad´ ostmata. Muidu võib veel mingi muinasjutu ajel liiga julgeks muutuda. Ise olen nonde jubinate kohta kuulnud mõlematpidi versioone: aitab-ei aita!

8)
Ma tean kindlalt keda see julla aitab:JULLADE TOOTJAID!
See ongi nende ja muidu igasuguste "lisade ja lisandite" eesma"rk-raha teenimine!

Edu
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

Sain minagi täna jumaliku kaitse osaliseks.

Pärastlõunal autoga Jälgimäe kaudu Saku peale sõites peatusin Tallinna ringtee stoppmärgi ees: pilk vasakule ja pilk paremale, sidur lahti, karjatus tagaistmelt - pidur - ning ....nina eest läks saba võngutades chopperivend mööda peateed podisedes Luige suunas.

Potentsiaalne vennatapp oleks olnud, raisk. Aga läks õnnelikult.

Ei ole süüd panna sarvraamidega päikseprillidele ega auto aknapillarile. Ise oleksin pidanud kaks korda mõlemas suunas vaatama.

Igal juhul siirad vabandused venna ees keda oma hoolimatuses ehmatasin :oops:
Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

Teema algataja
baltroon
Kontakt:

Kaitseinglite meisterklass! Hetkel vist vedas siiski chopakal paremini...

8)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”