Hälvik- Mootorratturid
AzA kirjutas:VTR: see tooks uue ärisuuna kohe, A mehed hakkaks rattaid ostma, mingi 500.- eest võib ju teha poodi/ARK'i tiiru mis?
Natuke jabur küll, aga mitte päris ajuvaba. Mitte, et ma ise piirangute poolt oleks, aga lubadeta sõitjad käivad pinda küll.
Kui tahta, saaks põhimõtteliselt leiutada küll mõned konksud, mis piiraks suvalise "A mehe" abikätt 500 eek eest. Isegi väga lihtsalt. Näiteks: sõiduk registreeritakse ostja nimele, kellel peab vastava kategooria juhiluba olema.
Palju sa ikka suvalisi vendi leiad, kes sellega nõus on? Lubadeta "päris" omanik paneb matsu ja abimehe koefitsent tõuseb :). Praeguse seaduse järgi võib ju isegi trahvi saada, kui lased teadlikult juhiloata mehe oma ratta lenksu. Või ma eksin?
Ja kui registreeritud omanik ütleb, et tema ei andnud ja teadnud asjast midagi, siis järelikult tüüp ju varastas ratta. Igatepidi on mehed pasa sees :>. Mina küll 500 eeku eest sellist jama endale ei tahaks :)
Ehk siis lükake seadusesse "sõiduki omanikul peab vastava kategooria juhtimisõigus olema" ja go go go go! Muidugi tekivad siin igasugu erandjuhud (kui luba käest võetakse või kehtivus lõpeb, ega siis ei hakka ju sõidukit kellegi teise nimele registreerima vms), aga iseenesest hetkel ma väga hullu midagi ses mõttes ei näegi.
EDIT:
Nojah, kurat, see jura muidugi on, et kui lubade tegemise ajal juba tahad tsiklit osta, et ntks platsil harjutada või lubade kättesaamise ajaks... siis ei saakski :(. Nojah, kõike head ei saa :/. Ise eelistan vist pigem preagust olukorda (ostaks ka ratta ära enne lube, kui ainult raha oleks :D), ei saa neil idiootidest lubadeta sõitjatel tavainimeste elu päris perse ka lasta keerata.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.