Grupisõit

Kasutaja avatar

Pikk
Mode
Postitusi: 1366
Liitunud: 09 Mär 2004, 10:03

Lugemata postitus Postitas Pikk »

Grupis sõitmiseks mõned näpunäited:

1. Reeglina moodustavad grupi ratturid, kelle kogunemiseks on teatav põhjus ja sõiduks eesmärk.

2. Esmalt valitakse grupi juht, tavaliselt kõige kogenum, kes tunneb teed, oskab kaarti lugeda ja on igas mõttes teistele heaks eeskujuks.

3. Pannakse paika kujund, kuidas sõidetakse (malelaud, teineteise taga, kõrvuti) siinkohal soovitav kasutatda malelaua kujundit, mis on kõige ohutum ja ka kõige ilusam vaadata. Malelaua kujundit kasutades peame aga silmas pidama paari momenti, mille vastu ei tohiks eksida:
a) esmane ja ka kõige olulisem, sõites malelaua kujundis ei tohi keegi kellegi kõrvale sõita, eessõitja kasutab kogu tee laiust enda äranägemise järgi, möödasõidud, ohtudest möödumine, pöörded jne.
b) eessõitja vastutab tagasõitja eest- ta peab peeglist jälgima tagumist ratturit vältimaks olukorda, kus taga on midagi juhtunud, käemärgid on edastatud kuid kolonni keskel tekib tõrge ja pool grupist sõidab edasi.

4. Lepitakse kokku sõidu marsruut, peatused ja käemärgid mida peavad kõik grupis sõitjad ALATI dubleerima (oht teel, keegi kolonni lõpust kadunud, pöörded, ok jne.) Käemärgid on meie liikluses veel suht tundmatu teema aga neid kasutama õppides mõistate, kui vajalikud nad on.

5. Probleem millega sageli maadeldakse on kiirus, et keegi ei hakkaks eespool kihutama või teistele vastuvõetamatult aeglaselt cruisima lepitakse kokku min. ja max kiirused mida ei ületata. See on väga tõhus vahend grupi koos hoidmiseks.

6. Grupis liikudes üks rattur teisest kunagi mööda ei sõida

7. Möödudes teel liiklevast aeglasemast liiklusvahendist sõidame mööda ühtlase kiirusega kuni möödumise manöövri lõpuni, olles vastassuunas kiirust ei vähenda, alati näita suunda

Kui kõik teineteisega arvestavad ei ole oluline kus keegi asetseb võimsamad rattad ees või taga, tähtsaim on kultuurne liiklemine
Pikivahed, üldine ratta tehniline seisukord, korralik varustus jne. See kõik on väga oluline turvaliseks ja meeldivaks sõiduks.

terv,


Kes mett teeb, see mett sööb!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”