Millist ketti valida?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Millist ketti valida?
Päris arhviivi ei sukeldunud aga viimase aasta jooksul ei olnud midagi asjaliku postitatud. 125cc(22kw) bikele oleks keti vaja, olen näinud mitmete erinevate firmade toodangut ja ka erinevaid hinnaklasse, aga ei oska nende vahel valida. Vaja oleks siis vist O ring ketti kuna otsingust leidsin infot, et x ring pole sajakahekümneviiesele vajalik. Ja kui vajalik on ikkagi hammakate vahetus kui nad korras on? Igatahes palun soovitage mulle mis ketil oleks parim hinna/kvaliteedi suhe.
-
KIBU
- Tsikkel: 701Enduro, FS450, Te250
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 80 korda
mina olen arvamusel et 22 kw on selline võimsus millega peaks hakkama saama iga kett! meenutused vanast jawa iz i aegadest ütlevad et kett pigem kulus läbi mitte ei venind oluliselt. ehk siis võta pigem odavam kett kallimad paremad mõeldud taluma suuremaid võimsusi. ja kui hammakad kulund pole siis mis neis ikka vahetada!?
ketti ostes soovitan tähelepanu pöörata lisaks lüli sammule (pikkusele) ka keti laiusele et kindlalt hammakale peale läheks.
Re: Millist ketti valida?
3m kirjutas:Päris arhviivi ei sukeldunud.......
Aga sukeldu siis, pole ju keeruline otsingut kasutada.
Üks näide :
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... di&t=13107
-
Freaksmart
- Tänatud: 5 korda
See 125ccm ketilugu oli ka hiljuti arutelu all. Tegu ei olnud küll 22kW rattaga vaid vist tiba lahjemaga ja sel puhul soovitas keegi üleüldse ilma tihenditeta ketti. Igasugu rõngad pidavat viima omaga kaasa ka mõned kilovatid... Samas tihenditega asi kestab kauem, nii et mõtlemisainet on.
Leidsin selle teema üles ka : http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... tt&t=31854
-
Bubba
..
Seda kindlasti, et 125 ccm puhul aitab võimsust säästa ilma igasuguste tihendideta kett. Ma ostsin eelmine aasta oma DR 125-le( 9 kw) Kloostrimetsa motopoest ilma tihendideta keti. Võrreldes vana ketiga liikus sutsu paremini küll, kuigi vahe oli väga vähe märgatav. See on siiski suhteliselt enda otsustada, kas valid sutsu suurema võimsuse kao ja pika eluaea või vastupidi ![]()
Aga mida arvata Tšehhi firmast CZ Chains? On mõtet võrrelda teiste keti tootjatega nagu D.I.D ja Regina või mitte?
Vaadates Motomaania artiklit võiks arvata et peaksid olema üpris head ketid hinna-kvaliteedi suhtelt?!
Tšehhi firma CZ Chains ja mootorrattatootja BMW sõlmisid omavahel lepingu, mille kohaselt saab CZ-st saksa firma ainus mootori- ja veokettide tarnija.
CZ’i kette hakatakse kasutama kõigis BMW boksermootorites, samuti veoketina BMW mudelil GS 650.
Juba varem on CZ olnud ainutarnijaks sellistele tootjatele nagu Husqvarna, KTM, Gas Gas ja Beta.
-
mx77
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
KTM on küll minu teada kasutanud viimasel ajal Regina ketti, CZ-i oma ei ole küll peal näinud.
CZ-i kohta võin võrdluse tuua. Minu KTM 450 SX-il oli eelmine hooaeg peal Cz-ti X-rõngas kett. Hooaja lõpuks täiesti veninud/kulunud. See hooaeg panin peale AFAM-i X-rõngas keti (ja veel mitte kõige kangema), täna veel nagu uus. Ratas sama, sama hooldus, sõitja sama.
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
KTM-i küljes pole küll CZ ketti kohanud. Seal Regina kett ja Esjot ketirattad ikka olnud. MZ kasutas CZ toodangut ja paljud meie krossimehed kasutavad ka aga põhjus on pigem hinnas. Vahetusvälba statistikat ei kipu keegi vist eriti tegema. Vahest kaalutakse paarikümmet krooni ostul aga ei arvestata toote kvaliteetija eluiga. Nii ongi algselt odavalt saadud kuluosa kasutades kokkuvõttes tugevalt peale makstud. Ei vihja millelegi, soovitan vaid enne odava ostmist pikemalt kaaluda. Mitmed kodanikud on hakanud näiteks ostma üsna kallist DID-i kergejooksulist rõngasketti ERV3 krossikasutuseks. Tegu on ketiga, mis kasutusel rinka peal ja krossis/enduros suuremakubatuurilistel. Keti maksumus on 2450 krooni aga vastupidavus võrreldes DID ERT või DID VM seeriaga kordades ja oluliselt parem. Samas on enimmüüdud DID-i krossikett ikka 520ERT, mis eelmainitud ERV3-st 2,5 korda odavam.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Minu 50 endurol on czeti kett .... 300 maksis ja kestab täiesti normaalselt, iseasi on muidugi see kui palju ma sellega seal krossitamas käin aga metsas ikka
ja survepesuriga ka igast asja tehtud
aga muidugi see on 50ccm
ja mina puutun veel eda firmat kui ketti vaja ... sõbral ka 125ccm endurol kestab see
aga muidugi krosseritel on suuremad jõud taga ja sõidupinnas teine
Sai vähe uuritud hindasi ja hetkel on sellised pakkumised:
D.I.D. (o-rõngas) 1000.-
EK (o-rõngas) 900.-
Tsubaki?? (tihenditeta) vist alates 800.-..tundub nats mõttetu
CZ (tihendideta) 430.-
Hetkel peal D.I.D. kett millel peal kiri 5200..oskab keegi öelda kas see on o-rõngas? Kui peal olev o-rõngas siis keti vahetus võimsuse kadu ei tohiks tekitada. Et siis kas võtta tihenditeta mis kulub kiiremini, takistus on väiksem ja on 2,5x odavam, või korralik kett mis on kallim, takistus suurem aga peab kõvasti paremini vastu ![]()
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
5200 seal kindasti kohe kirjas ei ole. On 520 ja siis mingid tähed. DID tähistuses on kas VM, VM2, ZVM jne. Kui on tehases originaalina peale pandud DID kett, siis võib tähekombinatsioon olla ka miskit veidi erinevat. Ja hinnavahe ei ole võrreldavatel asjadel 2,5x. Kui võrdled DID-i rõngasteta ja rõngastega ketti siis on hinnavahe u 1,2 - 1,3 korda. Sina aega võrdled DID-i CZ-ga, mida ei saa võrrelda. Sama oleks võrrelda Mersu maasturit Kia väikeaetoga ja leida, et hinnavahe on kordades ja röögatu! Mõned postid tagasi sai ju lahatud seda, kas osta odavam või kallim. Ise pead ikka otsustama. Lisan vaid seda, et ilma rõngasteta keti vahetad ära käsitsi. DID-i rõngasketi pead kindlasti kokku pressima kas neetija või pitskruviga. On väga täpselt tehtud, et ei avaneks mingil juhul ja et lukulüli oleks omadustelt analoogne kõikide teiste lülidega. Äkki see argument aitab sul valida...
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Naised saunas rääkisid, et kloostrimetsa motopoes pidi "520 dakari"kett väga hästi vastu pidama, kuuldavasti isegi lausa imehästi , samuti kui hinnapakkumise tegin siis öeldi mingusugune 380krooni
, ja raudpolt kindel, et järgmise keti ostan just sealt
, ega nimepärast ikkagi ei osta sellist tähtsat asja. . .
even if you win, you're still retarded.
-
Jumbu
- Tsikkel: Gas Gas, HD rott
- Tänatud: 2 korda
Re: Millist ketti valida?
3m kirjutas:Ja kui vajalik on ikkagi hammakate vahetus kui nad korras on?
sellel ketil rõngast ei ole ja kett vaheta koos hammasratastega.
yammu kirjutas:Naised saunas rääkisid, et kloostrimetsa motopoes pidi "520 dakari"kett väga hästi vastu pidama, kuuldavasti isegi lausa imehästi , samuti kui hinnapakkumise tegin siis öeldi mingusugune 380krooni
, ja raudpolt kindel, et järgmise keti ostan just sealt
, ega nimepärast ikkagi ei osta sellist tähtsat asja. . .
Mingit erilist dakari ketti seal pole, see on ikkagi cz toodang, millega 1 eestlane 2005 aastal dakaril sõitis. Igal juhul minu valik on cz-i peal pidama jäänud, eks siis näeb kaua see 400 eegune kett vastu peab.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.