R1 versus R6

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

R6 vs R1

Mu eelnev pikk eepos läks eemaldamisele, kuna sealt võis välja lugeda seaduserikkumiste propageerimist.

Üritan teha lühiversiooni korralikule liiklejale.

R6 vs R1 ratta puhul peaks omanik mõtlema, millist sõidustiili ta rohkem naudib, sellest tulenevalt saab valida ka ratta vastavalt tolle käitumisele.

R6 on pisike, tohutu hea manööverdusvõimega ratas, millega on ülimalt nauditav harrastada igasuguset vigursõitu, kardiradadel kallutada ning niisama nautida kaherattalisel asjal liikumist nii, et jõud sõiduriistast üle käib ning asi mõistuse piires kontrolli all. Kui suurema ratta pealt R6 peale minna, siis tekib illusioon, et sõiduoskused on tohutult palju paranenud, sest ratas on väga kergesti juhitav/kallutatav/manööverdatav/kontrollitav.

On inimesi, kes teevad vigureid ka GoldWing seljas, aga see selleks.
Ma sõidan nt kardirajal 1100 Blackbirdiga, aga see ei ole võrreldav 600cc ratta manööerdusvõimetega ning käitumise, nobedusega.

R1 on R6 suurem, paksem, uimasem vend. Ka temaga on võimalik kallutada, kurve võtta ja kõike muud taolist, aga oma massi ning suuruse tõttu teeb ta kõike seda aeglasemalt ning vajab rohkem jõudu ning võimlemist ratta seljas, et sellega hakkama saada.
R1 eelis R6 ees on see, et võid käiguvahetuse osas juba linnaliikluses laisem olla ning ei pea nii palju gaasirutskat tõmbama, et edasi liikuda.
Samuti on R1 korral suurem tõenäosus, et kardad ratast sõna otseses mõttes kauem kui 600cc ratast. Gaasirutska võrdluseks sobib nt Fiat Punto vs Mazda 8. Esimese puhul saad rahulikult liigelda, teise puhul pead tiba harjuma, et liiga ulja gaasiandmisega ratast külili ei tõmba või seina ei sõida. Väike harjutamine lahendab olukorra tglt mõne minutiga.

Kokkuvõtteks:
R6 on ratas, millega saab kompida tsentrifugaaljõudude ning gravitatsiooni piire, võtta väga kitsaid kurve nauditavalt kiiresti, kallutada end kurvi uskumatu kergusega ning üldse tunda, et ratas on väike ning mugav abivahend selleks, et sa saaksid väga kergesti liikuda jalakäiast kiiremini uskumatuid trajektoore harrastades.
Kui sa tahad ratast, millega saad nautida täielikult kaherattalise manööverdusvõimalusi, siis on R6 õige valik.

R1 on ratas, mis pole pooltki nii kergesti käsitletav kui tema väikevend, küll aga on boonuseks see, et käike tuleb harvem vahetada ning gaasirutska käsi ei pea nii palju millimeetreid ringikujuliselt liikuma.
Kui sa tahad kaherattalist, mille tehniliste parameetrite tõttu saab kohvikute ees teistelt isastelt heakskiidumõmina osaliseks, millega on lihtsalt mõnus liigelda vajades vähemat tõmblemist ratta seljas, siis on R1 sinu ratas.
Küll aga ei saa sa temaga läbi mahtuda, kallutada ning kurvi võtta sealt ning sellisel moel, kus ja kuidas su sõbrad-tuttavad 600cc ratastega liiguvad.

Mõtted minu ja sõbra peast:

• Mina minnes sõbra R6 selga - krt kui kergesti juhitav ning nauditav ratas. Pagan, sellega oleks äge kardirajal end proovile panna. Ratta seljas linnas tiiru tehes, avastasin end tegevat manöövreid, mida ma liitrise ratta seljas kohe kindlasti ei suudaks järgi teha. Ratas oli nii hästi kontrollitav, et kõik need "uskumatud" manöövrid tulid automaatselt välja.
    Häiris mõte "miks ma pean kogu aeg nii tihti käike vahetama ning seda gaasirutskat nii palju liigutama" - mu enda ratas liikus korralikult juba 3-5 mm rutska trajektoori muutes.

• Sõber suvalise minu ratta seljas - täitsa pis, kui võimas ratas, fk, pidin ma endale selle 600cc junni võtma. K**t, kus on minek.

Endal on mul seni kõik isiklikud rattad 900-1400cc olnud, aga kaalun tulevikus päris tõsiselt harrastusspordi jaoks 600cc ratta muretsemist.
Enne pean maha müüma ühe kolmest olemasolevast suuremast isendist.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”