Zid-i forsseerimise plaan.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters
Tsikkel: Suzuky GSX600F

Zid-i forsseerimise plaan.

Lugemata postitus Postitas blackpanters »

Ma ei leidnud sellist teemat, tegin 2 päeva otsimistööd aga ei leidnud palju materjali.(kas olen mina loll või ei olnud)
Igastahest.
On plaan teha zidile silindri puurimine jms. Et teda nagu täielikult forsseerida.
Mis selleks tegema peab?
Mina näen asja nii(pange midagi juurde): Silindri suuremaks puurimine, uus kolb rõngad, väljalaske akende suurendamine. Karpa düüside suurendamine(äkki uus karpa? mille oma sobiks?). Nii sumpa on mul juba krossika oma ei tohiks mingit moodi piirata. Ehk ka tugevam keps.

Ütleme et olen algaja sellel alal. leidsin foorumist selle info mis ma ka siia kokku kirjutasin, olen ma asjast õigesti aru saand?:D
Muidugi tuleb lasta teha asja proffidel mitte põlve otsas:D.

Mõtle enne kui keerad.

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

huvitav, kust kohast sa 2 päeva otsisid, et midagi vajalikku ei leidnud. järelikult valest kohast. mopeedimootorite forsseerimise kohta ikkagi mingit materjali leidub. isegi biker foorumis. googelda ja leiad mujalt ka midagi. näiteks võrrivõidusõidu lehelt saad ka põhitõdesid teada.
tegelt oled sa juba ise enamike vajalikest forsseerimisvõtetest ette lugenud. jääb veel väntvõll teha ja surveastet ka tõsta. viil kätte ja edu sulle uue mootori otsinguteks. :lol: sest igasugune mootori võimsuse tõstmine vähendab tunduvalt selle iga.
ja loll sa pole, sest laseksid selle töö teha proffidel. sest kui ise enne pole teinud, rikud mingi korraliku tulemuse saavutamiseks mitu mootorit . aga eks harjutamine teeb meistriks.

rallitaja

Re: Zid-i forsseerimise plaan.

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

blackpanters kirjutas:

Nii sumpa on mul juba krossika oma ei tohiks mingit moodi piirata.

Aga oled sa kindel, et see krossiratas oli kahetaktiline ja samade mootori parameetritega? Oled sa kindel, et mingi suvalise krossika sumps muudav just selle mootori võimsamaks?

Kahetaktiliste mootorite summutid ei ole universaalsed. Igal mootoril on oma. Kõige parem saab, kui lased teha täpselt enda mootori järgi resopaunaga summuti. Tuntud ka nime "sportsummuti" all. Võrrivõidusõitjad ei topi ka oma võrrile mingit suvalist sumpat alla.

Muidu alguses sulle vast resonaatorist, suuremast timmitud karpast ja viilitud silindrist piisaks. Mida rohkem sa oma mopeedi mootorit forsseerid, seda vähem saad sellega sõita.

- - - -
Tsikkel: GSX750F Rull
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas - - - - »

pm suht sama mis siin http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=13204 lingil leiad kehtib ka sinu Zidi kohta.

veel natuke võrri tuuningut http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... a330cbf04e

ja siin saad näha palju läheb aega ja vaeva ühe korralikult moditud VÕRRI ehitamiseks http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=16218 .

Need kiirelt leitud..võid ise ju julgesti vaadata www.automoto.ee

Edu!

Teen arograafmaalinguid Tallinnas. Kui huvi, anna teada. :bsmile:
viewtopic.php?f=14&t=63168&p=794583#p794583
Kristo
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Mix kirjutas:

Otsi venekeelsest internetist või ajakirjadest "Moto" Vladimir Voitenko artikleid. Ta on varem päris palju kirjutanud Zidi 2T mootori forsseerimisest. Selles samas "Motos" on aeg-ajalt ilmunud teisigi artikleid Zidide putitamisest. Igati korras ja tehaseseades Zid sõidab nii-samagi 60-65 km/h. Kui sul vähem läheb, siis oled kas ise ülekaaluline või pole ratas piisavalt korras. Karburaator valesti reguleeritud, õhufilter sodine või liiga õline, leegitoru või summuti nõest/pigist umbes... mis iganes.
Üldiselt kehtivad 2T zidi forsseerimise kohta täpseld samad jutud mis suvalise teise kahetaktilise mootori kohtagi. Leia suvaline tuuninguõpik, tee omale põhimõtted selgeks ja tegutse.
-

Ja teema, kust ma selle võtsin, oli pealkirjaga "Tahaks zidile tuningut teha" ... huvitav, miks sa pidid uue ja analoogse pealkirjaga tegema, selle asemel, et vana teemat jätkata?

Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

Seee zid ple mul mõeldud enam selleks et ise sõita.
Ma tahaks saada sellega kogemust ja ka äkki tõstab selline asi ta hinda.

Ja see sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] oli tal juba siis küljes kui mina ta ostsin:P

Mõtle enne kui keerad.
Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

No mis sa mulised, mis sa arvad et neid õpikuid on igal pool varnast võtta w..
Ma otsisin siit foorumist 2 päeva ja ei leidnud korralikke teemasid. Igal pool oli teema mingiks muuks asjaks pööratud lõpuks.

Mõtle enne kui keerad.

- - - -

ja ka äkki tõstab selline asi ta hinda

Masina OMAHINDA tõstab ta kindlasti :lol: .Kui sul plaan see tulevikus kasumiga või sama hinnaga maha müüa siis see on küll suhteliselt lootusetu juhtum :wink: .Oma lõbuks võid küll seda teha...saad asjad praktikas läbi teha .

Kristo
Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

blackpanters kirjutas:

No mis sa mulised....

Ma saaks aidata, aga... sellise suhtumise- ja suhtlemise juures mul puudub selleks igasugune huvi ja vajadus... :evil:
Internet on piiritu, otsingumootorid on meil võrdselt käes. Samuti on pea otsas ja näpud terved - lase käia!

Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

ÄRge õiendage licalt et miks sa uue teema tegid.
ma ei leidnud teistest teemadest seda mis otsisin

Mõtle enne kui keerad.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Asi on rohkem selles, et kui ka üheski olemasolevas teemas sa oma küsimusele vastust ei leidnud, siis oleks saanud küsimuse ikkagi postitada juba olemasolevasse teemasse, mitte teha uue. Ei ole vaja, et foorumis oleks kümneid ühesuguseid teemasid, igal mehel oma.

Igasuguste vastamistega on aga nii, et momendil on asi rohkem sinu isikus - ei ole sul eriti midagi loota niikaua, kui sa ise foorumis põhiliselt läbu tekitad ja ülbitsed, inimesi v**u saadad, mulisemises süüdistad ja kasutad sõnu kujul "licalt", "w" jne.

Õnneks ei ole inimeste mälu väga pikk ja ehk muutub ka suhtumine sinusse, kui sa ise muutud. See teema tundub selleks igatahes päris hea algus olevat.

Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

:D:D
sa räägid naq mu vanaema, aga no eks ma võtan kuulda midagi:D

Aga kui mia kirjutan vanasse teemasse on jälle jama. Siis sõimatakse selle pärast et kirjutan liiga vanadesse teemadesse.
Aga see selleks..

Mõtle enne kui keerad.
Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

Ootan siiani arukaid vastuseid. :P

Mõtle enne kui keerad.

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

sa oled piisavalt arukaid vastuseid saanud ja ei saagi enam aru , mida sa õieti veel tahad. oma esimese postituses teatasid puhtas eesti keeles, et laseksid selle töö teha proffidel, aga mitte ise, põlve otsas tehes. ei saagi nagu aru, mida sa nende teadmistega peale hakkad. ja üleüldse võiksid veidi madalamat profiili hoida. pole vajadust kohe praalima hakata.

Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

Tegelikult tahaksin teada kuidas neid asju kodus "põlve otsas " teha saab
Silindri puurimist nagu ei tee, aga lihtsamaid asju

Mitu mm umbes silindrikaanest maha lihvitakse ja kuidas

Mõtle enne kui keerad.

- - - -

ma võin sulle kohe öelda et ise sa seda küll ära tegema hakka...rikud silindri lihtsalt ära.Olen kuulnud et osadel motikatel võeti lihtsalt silindripea ja silindri vaheline tihend ära...palju sellisest tegevusest kasu on ei oska öelda :roll: .Ka ei tea mis pärast kompressonist alles jääb kui silindel laseb läbi nagu sõel.Proovi esmalt mootor KORRALIKULT korda teha.Siis tee endale selgeks kas tahad kiirust või kiirendust.Vastavalt sellele vaheta veohammakas välja ja kui sellest väheks jääb ja raha palju on siis hakka põhjalikumalt tuunima.

Jõudu tööle! :wink:

Kristo
Kasutaja avatar

zid50cc

Lugemata postitus Postitas zid50cc »

Seoses selle zidi "tuunimisega" v6in oma kogemusest paar asja r22kida. lasin oma zidi silindrit puurida 60cc sest silinder oli juba 7 aasat vana ja tahtsin ka masinale v6imu ja kiirust juurde.koos sellega ostsin veel kolv ja uued r6ngad.j6udu tuli masinale k6vasti juurde hakkas kohe noka lendu vedama.kiiruse suhtes paranes ka asi 5km/h.aga seda karburaatori dyyside asja ma ei soovitaks sul ise teha sest ma arvasin ka et mis see ikka 2ra ei ole ja puurisin dyysi suuremaks ja arvasin et kui ma n6ela asendit liigutan saan asja paika,kuid tulemuseks oli see et pidin poole gaasiga s6itma sest p6hja keerates hakkas masin peaaegu v2lja surema sest sai liiga palju bensiini k2tte. siis ma hakkasin dyysi motopoodidest taga otsimas aga tulutult ja siis ma parandasin ta ise 2ra nii et panin n88pn6ela auku ja sulatasin tina peale ja p2rast v6tsin n6ela v2lja ja viilisin tasaseks ja sain korda 8) ja yldiselt ma v6in 8elda et sellisel ilgel tuuningul ei ole m6tet saad ainult parandada p2rast ja et zidile yldse mingit "tuuningut" teha pead enamus juppe ise tegema sest zidile puuduvad igasugused tuuningjupid :P aga kui tahad midagi veel kysida zidi kohta siis v6in sulle oma msni anda :wink:

4 võrri 45cc - zid pilot 50cc - Aprilia rx50

Supermoto_1337

Zid

Lugemata postitus Postitas Supermoto_1337 »

Minul oli ka suurem zidi forsreerimine. Ise ma ei ehitanud, lasin ehitada ühel profil, kes tegi head tööd. Jõudu tuli juurde palju ja tippkiirus võis olla saja ringes, aga ta kippus liiga tihti kokku jooksma. Umbes iga 1000 km tagant ja igakorraga sai silindrit natukene juurde puuritud ja suurem kolb. Lõpuks tüütas see ära ja nüüd tuleb suurem silinder, millel on seinad paksemad ja ei paisu kuumenedes nii kergesti. Loodame et jääb kestma. See, kes ehitas, tegi ise "sportsumpa" pani uue karburaatori, ja uue kolvi. Silindrit nagu mainisin puuriti ja tehti lisaaknad. Ainuke miinus oli pidev kokkujooksmine, aga vähemalt oli võimu palju ja kõik lääne mopeedid jäid seljataha. :D

Kasutaja avatar

3m
Tänatud: 1 kord

Re: Zid

Lugemata postitus Postitas 3m »

Supermoto_1337 kirjutas:

Minul oli ka suurem zidi forsreerimine. Ise ma ei ehitanud, lasin ehitada ühel profil, kes tegi head tööd. Jõudu tuli juurde palju ja tippkiirus võis olla saja ringes, aga ta kippus liiga tihti kokku jooksma. Umbes iga 1000 km tagant ja igakorraga sai silindrit natukene juurde puuritud ja suurem kolb. Lõpuks tüütas see ära ja nüüd tuleb suurem silinder, millel on seinad paksemad ja ei paisu kuumenedes nii kergesti. Loodame et jääb kestma. See, kes ehitas, tegi ise "sportsumpa" pani uue karburaatori, ja uue kolvi. Silindrit nagu mainisin puuriti ja tehti lisaaknad. Ainuke miinus oli pidev kokkujooksmine, aga vähemalt oli võimu palju ja kõik lääne mopeedid jäid seljataha. :D

Kui sul kolb samast materjalist jääb ja tuleb uus vähem paisuv silinder siis hakkab ta just sul veel lihtsamini kinni jooksma.

Aprilia Rs 125 '01-> Aprilia Rs 125 '04-> Z750-> FZ1S-> Tiger 800XC
Kasutaja avatar

zid50cc

Jõudu tuli juurde palju ja tippkiirus võis olla saja ringes,

:shock:
Sellised ulmelist kiirust sa vene zidist ei pigista iial v2lja heal juhul suure tuunimise peale max 85 8)

Kasutaja avatar

mart63
Tsikkel: KZ550, MT-03 660, SZR660
Tänanud: 66 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas mart63 »

Oleneb kui palju ta juurde puuris lõppudelõpuks?

Supermoto_1337

kolb tuleb igaljuhul mingi krossika oma ja kiirusest rääkides siis niipalju et spido jõudis selle takistuseni, mis asub kuskil 5 km/h juures (st hakkas teist ringi tegema). Sõber sõitis ap-ga kõrval 80+ga ja zid läks ilusti mööda, kui pöörded kõrgele ajasin. Hääl oli metsik kui tuurid kõrgele lasin.

Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

Kust ja kuidas ma leian sinna sellise kolvi mis sobib puuritud silindrile?
Lähen poodi silinder kaenlas, ja otsin licalt sobiva w?
Või otsin sobiva kolvi ja lasen kolvi järgi puurida silindrit?

Mõtle enne kui keerad.
Kasutaja avatar

zid50cc

asi on v2ga lihtne. l2hed lihtsalt silinder kaenlas poodi ja ytled et tahad silindrit puurida ja kysid siis sellele ka vastavat kolvi. mina n2iteks lasin omale 60-seks puurida ja see t2henas kolvi l2bim66duga 4,3 ehk siis esialgsest 1cm suuremat. max mis on soovitatav ja m6tekas oleks 65 rohkem poleks m6tet sest asi kiiluks siis kinni ja mootor hakkab lagunema.seda ma ka kindlalt ei tea kas yldse 65-se jaoks sobivat kolvi on 8)

Kasutaja avatar

zid50cc

Supermoto_1337 kirjutas:

kolb tuleb igaljuhul mingi krossika oma ja kiirusest rääkides siis niipalju et spido jõudis selle takistuseni, mis asub kuskil 5 km/h juures (st hakkas teist ringi tegema). Sõber sõitis ap-ga kõrval 80+ga ja zid läks ilusti mööda, kui pöörded kõrgele ajasin. Hääl oli metsik kui tuurid kõrgele lasin.

no yksasi on see palju n2itab originaal spido ja hoopis teine on tegelik kiirus.

Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

Aga, kas väntvõlli ja kepsu peab ka vahetama kui mootorit puurid?
Kas zidi omad liiga nõrgad ple?

Mõtle enne kui keerad.
Kasutaja avatar

zid50cc

k6ik oleneb j2lle sellest kui suureks sa tahad seda silindrit puurida v6i kui suure tahad peale osta. kui 60-se 65-se siis ei ole vaja midagi teha saab h2sti hakkama aga suurema puhul v6ib kolv raskeks j22da ja tekivad probleemid :)

Kasutaja avatar

Teema algataja
blackpanters

Aga kas te ei tea et kas tartus, brauermoto poes ka tehakse silindri puurimist?
Ja äkki teate ka hinda?

Mõtle enne kui keerad.
Kasutaja avatar

zid50cc

eestis 50cc silindritele puurimist ei teostata sest puuduvad vastvad masinad ja mehed, silinder pannakse cargo peale ja saadetakse l2tti puurimisele:D mina tehin suvel puurimise ja l2bi kloostrimetsa motopoe makma l2ks puurimine 500eeki ja +siis cargo raha :)

Supermoto_1337

ma tegin ka läbi kloostrimetsa motopoe:D

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”