Käte(rutska) soojendus
Re: Käte(rutska) soojendus
Raigo kirjutas:Tere!
Täna oma ratast uurides leidsin rutskadelt kirja DAYTONA All Season Grip.Hakkasin rutskat lähemalt uurima ja leidsin kaks juhet rutska küljest,mis olid aga nii lähedalt maha lõigatud ,et algul polnud aru saadagi.Kiskusin lenksu otsast punni maha ja sain rutska kätte,sõbraga nüsisime noaga natuke käepidet ja saime juhtmed külge tinutada.Panime juhtmed akule ja ennäe imet rutskad läksid soojaks ja isegi kuumaks.Seega tekkis küsimus,mida ma peaksin elektrisüsteemile vahele panema,et rutskad liiga kuumaks ei läheks?.Kust kohast vool võtta ?Ja mida veel tuleb külge panna ,et asi töötaks laitmatult.
Olen mõnda aega üritanud selgusele jõuda mis loom on "rutska". Pole aru saanud miks teda just Bikeri foorumis nii massiliselt leidub (kuigi üritan mõista aga aru päriselt ikka ei saa).
Mõtlesin, et äkki leidub teda mujalgi. Otsisin rutskat tükk aega Balti Jaama turult ja Säästumarketist. Tulemusteta.
Siis rääkisin ühe vanema põlvkonna mootorratturiga. Tema teadis mainida, et vanasti selle asja nimi (see mida seal Bikeri foorumis noored poisid parema sõna puudumisel "rutskaks" nimetavad) hoopis käepide oli.
A.Palu Mootorratturi õpik-käsiraamatus (aastast 1957) kasutatakse sõna "käepide" täiesti häbenemata, tsiteerin: "Karburaatori segusiibri avamine ja sulgemine toimub trossi abil, mis pannakse liikuma rooli parempoolse käepideme pööramisega".
Igaks juhuks lisan siis siia paar näidet kuidas kasutada sõna "käepide": "KÄEPIDET lähemalt uurides selgus see ja see", "mida ma peaksin elektrisüsteemile vahele panema, et KÄEPIDE liiga kuumaks ei läheks", "Panime juhtmed akule ja ennäe imet KÄEPIDEMED läksid soojaks".
Kõlab korrektselt ja on hästi mõistetav. Loodetavasti oli sellest postitusest antud teemas abi kuna asjadest õigete nimedega rääkimine aitab meil probleemi paremini tuvastada, sellest aru saada ning samas ka selgitusi jagada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.