telefoni kõne sõidu ajal...

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Space
Tsikkel: GSR600
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Space »

Olen kasutanud 2 aastat Nokia bluetooth handsfreed BH-800, mis senini kõige väiksem turul saadavatest. Hind küll krõbe (1700.-), aga lõpuks toimib peale kahte garantiikorras väljavahetamist (kõned katkesid ja ragisesid). Eelmisesse odavasse ja mürarikkasse Nolanisse mahtus ta ideaalselt ära, aga praeguselt Schuberti C2-lt pidin kõrva juurest peno ära lõikama, et HF-le ruumi jääks. C2 tuli selleks opertsiooniks ikka päris lahti võtta.
Huvitav on see, et helinat kõrvas ei kuule, aga automaatvastuvõtupiiks piisavalt tugev ja erilise kõrgusega, et saada aru, kui kõne ühendatud. Kuuldvus on väga hea (heli põhjas) ja üldiselt saab esmase kõnevajaduse ka sõidul ära lahendada, aga pikema jutu korral tasub jääda seisma, siis mugavam ka teisel. Peamine on ikka see, et kõnele vastatakse, mitte selle ideaalne kvaliteet.
Kunagi on Pärnusse sõites HF maha jäänud ja kohale jõudes oli 11 vastamata kõnet :( Väga vastik on kõigile tagasi helistama hakata :x
Häälvalimine ei toimi, sest kiivris hakkab hääl kõmisema ja telefon ei suuda eristada häälikuid.
Telefoni N80 olen pannud paagikotti, kaardikile alla. Siis lihtsam vajadusel välja helistada.
Rohkem ilusaid ilmasid!
Kasutaja avatar

Andres
Tsikkel: kxf

Lugemata postitus Postitas Andres »

Kasutan ka tavalist Bluetooth HF-i linnas ajab asja väga hästi ära, kui juba seisma jääd ja edasi räägid, kiiver peas, siis vaadatakse loomulikult nagu lolli. Kiiver käib pähe ja ära muidugi karjudes, sukk leevendab vähe asja. Maanteel saab ainult öelda, et hel.pärast tagasi
Kasutaja avatar

Bullrider
Tsikkel: Super Tenere, WR250, cr450f
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Bullrider »

Kasutan tsiklinavi TOMTOM Rider II ga kaasas olnud Cardo Rider´t. http://www.cardowireless.co.uk/scala_rider/index.php
See bloothooth toimib nii eraldi subjektina kui ka naviga käsikäes - navi pealt saab suht edukalt sõidu ajal ise kõne võtta. Kõnekvaliteet testitud korduvalt ka kiirteel kuskil 120+ juures väidavad helistajad, et kuulevad mind ideaalselt ja vaid väike sahin on taustaks. Julgen soovitada ja ise ka täiesti rahul, lõpuks ometi.
Kasutaja avatar

Artemide
Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R

Lugemata postitus Postitas Artemide »

klapiga telefonid on jube head, poole sõidu pealt vatad aga taskust välja, lükkad klapi lahti ja kenasti mahub kiivri vahele. Nüüd teine telefon ja peab iga kord seisma jääma kui keegi helistab :(

s3rza

Lugemata postitus Postitas s3rza »

Mul on olemas klapid kiivri jaoks, need saab ühendada sidesüsteemiga.
Aga huvitav kas sellised klpid ja mikker tahavad palju voolu?
Mõte siis selline, et "lõhuks" hansfree ära ja ühendaks selle pistiku osa klappidega hoopis. :P
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

s3rza kirjutas:
Mul on olemas klapid kiivri jaoks, need saab ühendada sidesüsteemiga.
Aga huvitav kas sellised klpid ja mikker tahavad palju voolu?
Mõte siis selline, et "lõhuks" hansfree ära ja ühendaks selle pistiku osa klappidega hoopis. :P
Ära siis lõhkumisega liiga hoogu mine vaid jäta HF-le need mõned elektroonikakomponendid alles, mille järgi telefonile HF mudel teada antakse. Telefoni HF ei ole üldjuhul ainult mikrofon ja valjukas...

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!

Teema algataja
motoneeger

Lugemata postitus Postitas motoneeger »

Kui klappidega ja juhtmetega jahmerdada ei viitsi siis soovitan Nolani N-com bluetoothi. Võib vabalt lobiseda suhtsuurel kiirusel. ise proovinud umbes 160 km/h pealt ja mingit probleemi polnud. Lisaks pole vaja juhtmetega mässata.

isandpauk
Kaupmees
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas isandpauk »

Mul on ka õhuke klapiga telefon, mida olen vahel kiivri vahele susanud, kuid suurema osa ajast kasutan ikkagi Cardo Rider Teamset-i. Kasutan hetkel seda üsna tugeva müraga Nolan N100-s. Saan rääkida kaassõitjaga täiesti normaalselt kiirusel 120-130kmh üle selle tekib kaasõitja kiivris (jälle nolan krt.) nii tugev tuulemüra, et ta ei kuule üleüldse midagi. Samas mobiiliga saan rääkida vabalt ka kiiremal sõidul, kuna asun tuuleklaasile lähemal. Klapid on mul paigutatud voodri sisse nii, et ei pea kiivri pähepanekul/äravõtmisel karjuma ;)
Juhtmeid ka kuskil ei ripu.

Mootorratta Hands-freede osas veel niipalju infoks, et sel kevadel tuleb müüki Cardo uus mootorratturi hands-free Cardo Scala Rider Q2. Tegemist siis bluetooth seadmega, mis võimaldab üheaegset ühendust mobiili ja GPS-iga ning kuni kahe teise Q2 seadmega. GPS/mobiili sideulatus 10m, teiste Q2 seadmetega kuni 500m. lisainfi selle jublaka kohta saab http://www.vajalik.ee

Kasutaja avatar

Painteddeath
Tsikkel: Aprilia Tuono

Lugemata postitus Postitas Painteddeath »

Mis siin ikke jahuda.
Motoka variant suht ideaalne.

Ise sõidan, et pääseda helinatest.

Teema algataja
Tan121

Lugemata postitus Postitas Tan121 »

Need seadmed millest siin juttu on olnud, on kõik lahtistele kiivritele.
Endal poleks juhtme vastu midagi, aga kõrva topitavad asjad kipuvad välja kukkuma või siis põrguvalu tektiama.
Niisiis küsimus selline, et kas keegi on proovinud tavalisele mobla HF-l mikker ja valjukas ära lõigata ja panna sinna asemele pistik mille saaks ühendada selle peakomplektiga mis Biker.ee poes müügil
http://www.motopood.ee/pood/product_inf ... ts_id=1172
See võiks olla ju ideaalne lahendus odava raha eest või saan millegist valesti aru?

Tanel

Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Jutt täiesti õige, et hakkavad kõrvad valutama kui tavaline HF kõrvas. Aga ka selle juures kiri: "hanekaelaga“ (painutatav) mikrofon lahtiste kiivrite jaoks http://www.motopood.ee/pood/product_inf ... cts_id=502 kui sa just seda ikka mõtlesid. Ja ka see pole kuigi praktiline asi: veekindel PTT (Push To Talk) ülekande edastamise nupp. Sõita vaja ju mitte mingeid nuppe muljuda et saaks rääkida. Parem variant, küll kallim aga igati parem ja mugavam asi oleks see: http://www.vajalik.ee/shop.php?more=4 või siis see: http://www.vajalik.ee/shop.php?more=5 tunduvalt kallim kui 400 eek aga ma arvan et need tooted on oma hinda väärt ja "sinihamba" puhul ei ole mingeid juhtmeid rippumas.

Teema algataja
Tan121

Ma mõtlesin küll seda sama linki mille mina saatsin.
Idee nimelt selles et push to talk nuppu ei tahagi kasutada, et lihtsalt asendaksin tavalise telefoni HF kuulari ja mikri cobra omaga.
Ghosti poolt pakutavad BT HF seadmed muidugi asjalikumad. Samas olen kohanud probleeme näiteks Nokia mobla (ei mäleta numbrit) ja mingit suvalist BT HF'i vahel, et need lihtsalt ei tööta omavahel, lahendust ei tulnudki, pidin HF tagasi viima. Seega alati tasub enne ostmist proovida, kas ikka kontreetse moblaga see seade töötab või mitte.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ise kasutan Scala riderit ja Inks kasutab Scala Rider FM varianti. Mõlemad töötavad väga hästi, alla selle ei tahaks enam proovida.

Teema algataja
Tan121

Piipz kas oled proovinud ka mobla raadiot või mobla playerit sinna seadmesse lasta. Näiteks juhtmega HFiga raadio töötab aga BT HFiga telefon ei lubagi raadiot avada.

Kasutaja avatar

motoratsutaja

Tan121 kirjutas:

Piipz kas oled proovinud ka mobla raadiot või mobla playerit sinna seadmesse lasta. Näiteks juhtmega HFiga raadio töötab aga BT HFiga telefon ei lubagi raadiot avada.

BT HF ei lase jah kuna raadio nõuab peakomplekti ! Siis juba tuleks see osta: http://www.vajalik.ee/shop.php?more=5 selle raadio olemas.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

ma enda omaga ei ole proovinud, inksul on see FM ning saab raadiot küll kuulata.

Kasutaja avatar

motoratsutaja

Piipz kirjutas:

ma enda omaga ei ole proovinud, inksul on see FM ning saab raadiot küll kuulata.

Minumeelest ei saa, telefon nõuab peakomplekti raadio kuulamiseks, eeldan et telefon kasutab seda peakomplekti juhet ka raadioantennina.

Kasutaja avatar

Inks
Tsikkel: Suzuki GSX1300R Hayabusa

Lugemata postitus Postitas Inks »

Raadio on peakomplekti sees, mitte telefoni sees. Automaatselt lülitab ümber telefonile, kui keegi helistab... :lol:

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Tan121 kirjutas:

Piipz kas oled proovinud ... mobla playerit sinna seadmesse lasta.

Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

Mina ladusin kogu kraami (autocom, mp3, saatja ja telefon) istme alla, porolooni sisse lõigatud pesadesse <a href="http://www.motolist.ee/liikmed/image.ph ... 24">nii</a>, ja et tehnika igast suunast kaitstud oleks, katsin kinni <a href="http://www.motolist.ee/liikmed/image.ph ... 25">nii</a>

Dubleeritud kaarti ei ole veel teinud, tülika kaardi telefonist-telefoni ümberlaadimise lahendasin istme alusesse telefoni installeeritud kõnekaardiga, kuhu kõik sissetulevad kõned ümber suunan.

Peakomplekt väljutab stereoheli, meie teedel lubatud kiiruste juures pole kunagi kuulmise/rääkimisega probleeme olunud (helitugevus autocomist reguleeritav). Ka suurematel kiirustel toimib imeliselt.

Muusika mängib hetkeni, kuni kõne sisse tuleb, paar helinat annavad kõnest märku. Vastab automaatselt. Kõne lõppedes taastub muusika.
Saatjatega sama lugu, kui keegi eetris, vaigistab muusika, side lõppedes kõik endine.

On vaid kaks miinust: sissetulevaid kõnesid ei saa vältida (lahendatav välise displei/juhtpaneeli lisamisega). Ise ei saa välja helistada- lahendatav samuti välise juhtpaneeliga või taskus oleva telefoniga. Soovitud isikule vastamata kõne ja lootus, et ta tagasi helistab - testitud ja töötab, kuigi pisut tülikas.
Kahe aasta jooksul pole tõrkeid olnud, seega julgen soovitada.

Kes mett teeb, see mett sööb!

isandpauk
Kaupmees

Cardo bluetooth sideseadmeid saab taas proovida/testida, saadaval ka uute Q2 seadmete näidised, mis pidavat sobima ka kasutamiseks mitmel rattal sõitmiseks - side kaugus lagedal kuni 500m. Kuna ise sõidan ainult ühel mootorrattal korraga, siis ei ole saanud seda distantsi asja proovida, juhi ja kaasõitja vahel on kõik igati ok.
Sai siin vastu kevadet tehtud ka üks sõit Rootsi ning Norrasse ning avanes võimalus testida Cardo sidejublakaid vastu ekstreemsemaid olusid. Scala Rider Teamset pidas laadimata vastu 1000km sõidule kolme päeva jooksul, temperatuuridele alla -10 ning kohati erit tigedale vihmale. Sõidetud sai mööda väiksemaid teid ning side oli praktiliselt kogu aja püsti. Akudesse jäi veel piisavalt särtsu, et 1 päev ootereziimis tiksuda.
Scala Rider Q2 pidas laadimata vastu 2,5 päeva sarnastes oludes, distants 800km. Lühem kestvus ilmselt tingitud raadiosaatja suuremast väljundvõimsusest, kuid igal juhul väga hea pidamine kui arvestada, et suvisel ajal on päevasõidud tunduvalt suuremad.

Proovimiseks saab siis küsida:

• Cardo Scala Rider - 1 inimese mobiili hands-free
  • Cardo Scala Rider FM - 1 inimese mobiili hands-free + FM raadio
  • Cardo Scala Rider Teamset - 2 inimese intercom kuni 10m + juhil mobiili hands-free
  • Cardo Scala Rider Q2 - 1 inimese mobiili hands-free + FM raadio, mis võimaldab sidet kuni kahe teise Q2 seadmega. Hetkel vastavalt ka 3 jublakat proovimiseks olemas.

Prooviajaks 24h, võimalik rohkemgi, kui teisi soovijaid pole.
Huvi korral võtke ühendust numbril 5 1 1 4 2 3 8

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

ei moblast mussi ei saa scala riderisse lasta.
ma ei tea, kuidas zumo550-ga on, seal on mp3 mängija, vist saab sellekaudu.

mis scala riderisse puutub, siis müraeemaldus toimib nii hästi, et linnakiirusel ei saa teine pool aru, kas ma seisan paigal, või sõidan. isegi lahtise kiivriga olen saanud normaalselt sõiduajal rääkida.

isandpauk
Kaupmees

Piipz kirjutas:

mis scala riderisse puutub, siis müraeemaldus toimib nii hästi, et linnakiirusel ei saa teine pool aru, kas ma seisan paigal, või sõidan. isegi lahtise kiivriga olen saanud normaalselt sõiduajal rääkida.

Mõni nokia mobiil toetab muusika mängimist üle sinihamba headseti profiili. Loomulikult on asi mono, kuna profiil muud ei võimalda.

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

olen suht edukalt kasutanud sellist komplekti:
HTC P3300 PDA tüüpi pihuarvuti/telefon (8900.-). Omab GPS seadet, MP3 ja FM raadiot.
lisavidinana olen kasutanud Sony/Ericson BlueTooth jublakat sisseehitatud mikriga (ca 790.-) kuhu saab ühendada ükskõik mis klapid. Klapid olen enda jaoks kõige paremad leidnud KOSS (ca 350.-)millel ülihea mürasummutus ja samas parim heli ka suurel kiirusel. Nimelt on tegemist suht unikaalsete kõrvatropitüüpi klappidega mida tuleb enne kõrva panekut mudida. Samas on superhea kõrvaspüsimisega mida ma ühegi teise klapi kohta öelda ei saa...Seega säilib hea muusikakvaliteet üliolulise bassiga mis suuremal kiirusel kipub teiste klappidega täiesti kaduma.
samuti mängib kogu kupatus head STEREOT mida iga telefon vist välja ei anna. (sellest on viimases Tehnika Maailmas juttu)
See mikriga sonieriksoni BT jublakas on nii väike et saan selle kas kiivri rihma vahele või krae külge sättida. Nats nokitsemist ja saaks ka (suletud)kiivri siseküljele kinnitada.
Et tegemist BT seadmega siis võib telefon ise olla kas taskus või paagikotis kui vaja navigeerida nt.

Kokkuvõtteks saab korraga kasutada GPS-i, telefoni (automaatne HF vastuvõtu asendis) ja kas FM-i või MP3-e.
odav see lõbu muidugi ei ole... :cry:

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350

-Tomm

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

creativ kirjutas:

See mikriga sonieriksoni BT jublakas on nii väike et saan selle kas kiivri rihma vahele või krae külge sättida. Nats nokitsemist ja saaks ka (suletud)kiivri siseküljele kinnitada.

Millise toitega see sony vidin on ja kaua ta aktiivses kasutuses (näiteks mp3 kuulates) laadimata töötab.

Kasutaja avatar

creativ

-Tomm kirjutas:
creativ kirjutas:

Millise toitega see sony vidin on ja kaua ta aktiivses kasutuses (näiteks mp3 kuulates) laadimata töötab.

Sisseehitatud akuga. Ei ole saanud proovida kui pikalt ühe korraga vastu peab. Sügisel soetasin ja pole ju ilma, et teha pikemat otsa. tund kaks küll. teine küssa ka telefoni aku ju. Ja oleneb kui kõvasti kuulad mussi ja sõltub mis parameetritega on klapid. Arvan et kui ainult telefoni või GPS käskluste jaoks kasutada siis ikka kõvasti kauem kui üks-kaks päeva. ooterežiimis tarbimine väike ju.

Viimati muutis creativ, 25 Veebr 2008, 19:49, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar

andre460
Tsikkel: BMW R1200GS

Lugemata postitus Postitas andre460 »

Piipz kirjutas:

Tere! Saab ikka küll, kui moblal ,,sinihammas,, olemas. Muidugi kvaliteet ei
ole kõige parem aga kui teha suuremad failid, mitte väga kokkupakkida siis
on suht talutav. :lol:

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

oot, siis kui sul on otse ühendatud või? mul tuleb ju läbi tom-tomi

Kasutaja avatar

- ÖÖ -
Tsikkel: Drag Star XVS 1100

Lugemata postitus Postitas - ÖÖ - »

mina installisin kiivrisse sellised kõrvaklapid
http://www.jabra.com/Sites/Jabra/NA-US/ ... T620s.aspx
nupud tõin välja, hetkel töö veel pooleli.

ex kasutamise käigus selgub kas on ka hää

Ööd on siin mustad !!!
Kasutaja avatar

creativ

- ÖÖ - kirjutas:

mina installisin kiivrisse sellised kõrvaklapid
http://www.jabra.com/Sites/Jabra/NA-US/ ... T620s.aspx
nupud tõin välja, hetkel töö veel pooleli.

ex kasutamise käigus selgub kas on ka hää

uurin ja uurin toodet aga aru ei saa kus see mikker asub?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”