Töötab ja ei tööta (iz jupiter)
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Killa
Teema algataja
Töötab ja ei tööta (iz jupiter)
Kas keegi saax nende probladega aidata? (Ma olen proovinud küünalde vahetust ja ka kontaktide liigutamist.)
Ja mis olukorras ta üldse on?Kui on siuke et tuul puhul silindrist vilinal läbi siis pole kergest reggulist kasu.
-
Killa
Teema algataja
-
gixxser
Teema algataja
-
koi
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Ma olen vana jupiteri konn ja julgen väita, et see kipub lõhnama lisaõhu järele, mida su pill imeb kas simmeri vahelt otse karterisse, või kehvasti kohale sobitunud sisselaske kollektori ja silindri vahelt . Kui oled hiljuti võtnud maha silindrid, siis see viimane viga tõenäoliselt ongi.
Olen sellest juba varem paar korda kirjutanud, kuidas seda viga vältida - enam ei viitsi. Kui otsid, siis ehk leiad veel ise kusagilt eelmise aasta teemadest üles.
Aga jõudu korrastamisel!
-
Killa
Teema algataja
Tere. Kollektorit paigaldades kahepütilisele on väike nipp - silindri kinnitus poldid peab lahti keerama, kuna need võivad olla pisut pööratud asendis, ja kollektor jääb püttide kerineva tasapinna tõttu pinge alla ja jääb ebatihedaks või murdub nagu sul on juhtunud. Siis - silindri poldid lõdvaks, kollektor külge ja nõrgalt vastu keerata, pinguta silindrid, pinguta kollektor. Teisiti see asi ei õnnestu. Jõudu!
Aga kui ma silindreid peale uuesti panin, siis küll tundus, et nad ei saa liikuda, kuna need poldid olid nii täpsed ja tihedad. Aga mul oli ka ükskord kollektoril poldi juurest tükk väljas, aga sain uue kollektori. Silindrid peaksid ka korralikult kinni olema, ma pingutasin nad mõlemad ühtlaselt.
-
koi
Sõber KILLa, kahjuks ma eikuule, mis häält su jupiter teeb, aga üks pütt kaob tagant ära tavaliselt just lisaõhu pärast. Muidugi võib viga olla veel mitmes kohas, ngu kontaktid, madalpinge juhtmed, kõrgepinge juhe, süütepool, piip, küünal....
Tee üks katse.
Löö pill käima, anna veidi pöördeid juurde ja vajuta ujutus nupulenii, et karpast hakkab bensu tilkuma, aga mitte nii pikalt, et mootor ära kustuks. Kui nüüd ujutades teine pütt ka lööma hakkab (häälest ju kohe kuulda), saab ta ikkagi kusagilt lisaõhku. Kui vaikiv pütt elumärke ei anna, on viga ilmselt elektri ahelas.
Eks pead ikka edasi tuhnima, kus sa ikka pääsed!
-
koi
Leotati ja puhastati sumps ära ja loom ärkas ellu ja hakkas otsa tõstma. Kas su jupil pole äkki ka sumps õli ja muud nõge silmini täis?
Sõge jutt küll, aga see ka elust võetud.
-
koi
Sõge jutt mõtlen sellepärast, et siis peaks olema umbes üks sumps, kuna üks pütt ei tööta . Nii ma sain murest aru. Muidugi on võimalus, et just üks pütt on tootnud pikka aega õlist tahma. Kui on bensu segatud mingit suvalist vene neljataktilise mootori õli, on tahmamine päris intensiivne. Kogu sumpsi sõel on nagu vana hangunud rasva täis. Vanematel IZ-i sumpsidel sai sõela päris lihtsalt seest kätte. Jupiter tegi siis väga võigast häält , aga imelikul kombel astus hästi edasi ka veel.
-
hannes56
- Tsikkel: Yamaha Xc125tYamhxc125.Ižjup5
- Kontakt:
Vana teema,aga uut ei hakanud ka tegema. Nimelt täna otsustasin teha tiiru Iž jupiter 5 ja see asi oli seisnud umbes uus aastast peale, aga siis ka käis tühikäigul. sõitnud ei ole see pill umbes 3.a. Nimelt restaoreerisin tsiklit ja täna sai kõik nii korda,et saab esimese sõidu teha. tühikäigul esimesel käivitusel käis kõik väga hästi, ning käis umbes 5min kohapeal. siis jätsin seisma,et teha veel siduritrossile timmimist ja eemaldasin kaane. uuesti käimapannes oli kohe kuidagi mootor imelik. sõitma minnes hakkas tossama jubedalt, kuid pärast 1km kadus toss ära, ja siis hakkas sõidusuunas vaadates parem silinder nöökima ja paukuma. millest tal võis see tulla, kui ennem kohapeal töötades ja natuke gaasiandes oli kõik Ok? pikk ja keeruline sai. kellegil mõtteid?
-
hannes56
- Kontakt:
99% usun,et ei saanud käigukastist õli peale, laager ok ja simmer ka.. ise kahtlustan küünla juhtmeid. kuna ma jätsin need vanad.:S pole praegu ühtegi poodi vms ka lähedal. ise varustan ennast põlvast turu juures olevast tsiklipoest. sinna ainult 130km. peab toas istuma ja mõtlema, mis viga oli. aga vahest viskas muidu 2 pütti ilusti järgi ja töötas.
-
merilo1
Teema algataja
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
koi kirjutas:No ja üks sõge mõte tuli veel pähe. Tuttav uljaspea sai soomest kasutatud kahetaktilise mopi. Algul kimas päris uljalt, aga siis hakkas isalt suuremat pilli lunima, kuna naabripoisi delta tegi talle pähe. Küll timmiti ja uuriti, aga tõesti enam ei liikunud. Sattusin tegevuspaika ja imestasin, et maru vaikselt mootor töötab. Sumpsist tuli tossu sama palju, kui sigaretist, vaikse vinena.
Leotati ja puhastati sumps ära ja loom ärkas ellu ja hakkas otsa tõstma. Kas su jupil pole äkki ka sumps õli ja muud nõge silmini täis?
Sõge jutt küll, aga see ka elust võetud.
Selle peale tuli meelde, kuidas ma ostetud Jawal lahti harutasin ja üle kontrollisin
Nimelt summuti oli treitud metallilaaste täis
Niiet kontrollige sumpsi ![]()
-
koi
Tere.
Kui see anomaalia tuli sinu jutu järgi peale siduri timmimist, kus võtsid ka kaane maha, siis võisid kaanega koksata vastu kontakte, või selle juhtmeid, või toksasid ühed kontaktid paigast ära?? Arusaamatu on see, miks sidurit regullides kaane ära võtad? Sealt alt sidurit ju regullida ei saa.
Kui süütemängu poolsel mootori kaanel on ka väikene kaan, siis selle kinnituspoltide vale pikkus sõidab ka kusagile kontaktidesse(kuskilt on mälu soppi jäänud).
-
merilo1
Teema algataja
Sakslane tegi BMW, venelane viksis maha ja tegi Urali, Urali pealt tegi M-i
Sakslane tegi Porsche, venelane viksis maha ja tegi ZAZ-i
Itaallane tegi fiati, venelane tegi VAZ-i ja volga
Ameerkilane tegi Jeep-i, venelane sai UAZ-iga hakkama
Aga vot IZ Jupiteri mõtles venelane ise välja, sest see pole kunagi korralikult töötanud.
-
harrastaja
Oma kogemuste najal väidan, et nõukogude-aegsetel ratastel on selline omamoodi "DUH" sees, et kui nad ei taha sõita siis nad ei sõida ka. Läheb aga mõni aeg mööda ja ilma mitte midagi tegemata tuleb rattal "parem tuju".
Kaasaegse kapitalistliku toodanguga nii psühholoog õnneks olema ei pea ![]()
KX250F '14
-
hannes56
- Kontakt:
koi kirjutas:Tere.
Kui see anomaalia tuli sinu jutu järgi peale siduri timmimist, kus võtsid ka kaane maha, siis võisid kaanega koksata vastu kontakte, või selle juhtmeid, või toksasid ühed kontaktid paigast ära?? Arusaamatu on see, miks sidurit regullides kaane ära võtad? Sealt alt sidurit ju regullida ei saa.
Kui süütemängu poolsel mootori kaanel on ka väikene kaan, siis selle kinnituspoltide vale pikkus sõidab ka kusagile kontaktidesse(kuskilt on mälu soppi jäänud).
siduritross läheb sinna kaane alla, ja tõesti sul oli õigus eile õhtul panin õpikud kõik eemale ja garaaši. Pärast väikest piibli lugemist ja kontaktide elu uurimist sain tsikli käima väga ilusti. mõlemal silindril oli väheke paigast ära, paremal rohkem sellepärast see tegi ka kõige hullemat. Kontrollisin ka uuesti sees olevat õlihulka ja sealt pole midagi kadunud ja nüüd pole ka uuesti suitsema hakanud.. vb oli see mingi sete, mis oli silindritesse kogunenud ja suuremate pööretega hakkas kuidagi välja põlema vms.
-
hannes56
- Kontakt:
Nüüd olen mõnda aega sõitnud, ning nagu arvata ka jälle probleeme. Üks päev tahtis isa kohalikku poodi minna tsikliga, aga ennem seda kontrollis asju jne. Avastas,et mootoris õli vähe, ning ta pani mingit , kui ei eksi siguli õli sinna. Ning nüüd 2 nädalat pärast seda on 3 ja 4 kiirendades sidur libiseb. kiirendades viskab tuurid üless ja siis kiirendab ja kui gaasi kogust vähendada , siis on nagu automaat kastil,et viskab käigu kõrgemaks ja pöörded lähevad alla. kas siduri vahetus või pesu?
Ziguli õli ei tee Jupkale küll midagi. Kasutasin ise oma Planetadel sama õli.
Võib proovida siduri pesemist ja õli asendamist. Samuti kontrolli, et õli liiga paks poleks. Paksu õli korral annab viga mootori soojenedes natukene järele. Vedelama õli puhul viga enamasti kaob, kui sidurikettad just omadega peetis pole. Kui siduri läbipesemisel ja õige õli sissepanekul viga ei kao, siis tuleb ilmselt juba midagi välja vahetada - ilmselt siduri friktsioonkettad.
Esimese asjana aga proovi siduri reguleerkruvi/siduritrossi järgilasmist. Ehk on üks neist kahest veidi liiga pingul. Sidurilingi vabakäigu puudumine annab eriti jõhkralt tunda, võib libiseda juba 1. käiguga.
Kui Põltsamaal elad ja hätta jääd, siis võin abigi pakkuda, kuigi Jupiteriga mul erilisi kogemusi pole. Olen rohkem Planetadele spetsialiseerunud.
-
hannes56
- Kontakt:
Tuleb see õli vahetus ette võtta.. Planetal käib õli valamine vist peal? aga Jupiteril see vastu siduripoolsest küljekaanest. suht ebameeldiv tegevus. Muidu, isa lisas õli, kuid ei vahetanud, seal sees on ka mingi iidamast aadamast asi ka veel sees. Enne nädalavahetust nüüd vabat õhtut ei tule,et korralikult asja teha, aga eks see tegu tuleb ette võtta. Aitüma:)
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.