Tuleb suveks oma panus anda - Doonoriks!
Moderaator: Moded
Tuleb suveks oma panus anda - Doonoriks!
Elan ise sellise kriteeriumi järgi - Nagu sina teistele, nõnda teised sinule!
Seega homme lähen hüppan Tartus Maarjamõisast läbi ning teen panuse andes oma 0-positiivset verd. Suvi ju ikkagi tulemas ning kõike võib juhtuda..
Väike üleskutse kõigile...

-
- Tsikkel: XLV 750R, CRF 300L
- Tänatud: 49 korda
Mõned teevad seda kuus korda aastas, ilma erilise kärata. Tsiklistil peaks vereloovutus nagu enesest mõistetav olema, kui tervis lubab loomulikult.
Ida-Euroopa 2007, Ida-Euroopa 2008, Kesk-Aasia 2009, Kesk-Aasia 2010, Norra - Kaucasus 2011, Kaug-Ida - Mongolia 2012, Russkii Sever 2015, Pamir Highway 2016, Ukraina Karpaadid 2017, Koola poolsaar 2018, Volga jõgi 2019, Soome TET 2020, Skandinaavia 2021, Norra-Rootsi 2022, Läti TET 2023, Rootsi 2024
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 698 korda
- Tänatud: 458 korda
Niipalju, kui mina olen pidanud erinevatel med kursustel käima, olen ikka kuulnud hr. ja pr. doktorite käest, et nii tihedalt anda pole soovitav.
Organismil on omadus harjuda igatsugu asjadega, ka aadri laskmisega.
Aga ükskord koidab päev, kuna teie verd enam ei soovita aga tootmine käib täie hooga!
Ebaregulaarselt 2-3 korda aastas on OK
Käin isegi paar korda aastas šokolaadiga maiustamas ja tasuta kohvi joomas
edu
-
- Tsikkel: MotoGuzzi
- Kontakt:
Laurenzzo kirjutas:Mul on organidoonori kaart tehtud aga see on suusõnaline leping....võin selle iga kell puruks rebida.....aga praegu olen nõus peale surma oma organeid jagama
Terv LAuri
Ei ei, ära puruks rebi ja säästa maksa. Ja verd võiks anda küll aga see kes minu verd saab peab arvestama pohmelliga.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 698 korda
- Tänatud: 458 korda
Tips kirjutas:Laurenzzo kirjutas:Mul on organidoonori kaart tehtud aga see on suusõnaline leping....võin selle iga kell puruks rebida.....aga praegu olen nõus peale surma oma organeid jagama
Terv LAuri
Ei ei, ära puruks rebi ja säästa maksa. Ja verd võiks anda küll aga see kes minu verd saab peab arvestama pohmelliga.
Nali naljaks aga vampiiripealik ütles, et tegelikult poleks vahet, sest enamus veresaajatest on ise "koomas"
Edu
Hmm Tartus saab 6 korda aastas anda? MInd eelmine aasta saadeti minema kui vaatasid,et 5 korda täis. Tallinna mail siis.
Aga muidu ise ka regulaarne vere loovutaja:) 0 Rh+
Edit: niih see aasta esimene veri ka lastud. Ehk just jõudsin koju verekeskusest:)
// Endised: GasGas FSE450 ; Honda XL600V "Transalp" aka Tuuli ; Dnepr MT10-36 aka Milvi ; Sherco SEF-R 300
-
- Tsikkel: R6 00.a
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Ise käin ka regulaarselt verd andmas. Just 6 korda aastas ei tule kokku, kuid asi seegi. Doonorikaardile märgitakse mingi kuupäev kui uuesti tulla. Eks ma selle järgi käin.
ja soontes voolab 0Rh +
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
bash kirjutas:sepp kirjutas:Tublid!
Ja kes verd ei julge anda,aga tahab ka ikka mingi doonor olla,siis see võix vähemalt spermadoonoriks minnaLoodad, et siis on suurem tõenäosus, et tsiklist sünnib, kui vastav vana seda loovutab
?
suurem võimalus ikka see,kui see,et mingite pagarite paljunemisest loodax bikerit
-
- Kontakt:
Nõuded doonorile:
Tule doonoriks, kui oled:
• terve, puhanud ja söönud
• kehakaaluga üle 50 kg
• 18-60 aastane
• Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis üle 1 aasta
Sa ei sobi doonoriks, kui oled:
• nakatunud HI-viirusega või arvad, et võid olla HI-viiruse kandja
• põdenud või nakatunud hepatiiti ehk viiruslikku kollatõppe või arvad, et oled hepatiidiviiruse kandja
• kasutanud nõelaga süstitavaid uimasteid
• omanud või omad rohkearvuliselt seksuaalpartnereid sh raha eest
• mees, kes on olnud seksuaalvahekorras teise mehega
• olnud seksuaalvahekorras eelpool mainitud nakkusohtlikku riskigruppi kuuluva inimesega
Ajutiselt ei sobi Sa doonoriks kui:
• põed hetkel mõnda haigust
• tarvitad ravimeid (v.a. vitamiinid, toidulisandid ja rasestumisvastased vahendid)
Miks ma selle siia kirjutan,on see,et mõned aastad tagasi ei sobinud veel doonoriks krooniliste haiguste põdejad nagu mina ja alkoholiga oli ka enne vere loovutust ca nädalaks hambad.
Nüüd asi palju parem ses mõttes.Ja kuna endalegi tuli see üllatusena siis hakkan kohe uurima kus ma saaks verd anda.
Hea tüüp: 0 Rh.Pos.
• oled tarvitanud vereloovutusele eelneval päeval alkoholi
oomik.
minul oli pikemat aega hirm vereandmise ees. hea vabandus oli liiga väike kaal . kuni seegi vabandus kadus. ja siis oli ka sada häda, miks minna ei saanud (kaugel, ajad ei sobi jnejnejne). kuni doonoritelk tuli nö ukse ette
. sellest ajast peale olen doonoriks käinud paar korda aastas ikka. oleme teinud ka WIMAga ühiskäiku
. paar korda on mind tagasi saadetud (madal hemo). ja praegu on ka mingi aastane paus nüüd sees kuni jälle saan minna. aga eks ma ikka lähen
ahjaa, minu tõukeks üldse doonoriks hakkamise kohta oli kunagi telkus jooksnud doonorireklaam, kus osales üks tsiklimees. tean, et tal oli endal olnud mingi suurem õnnetus, aga mis täpsemalt on teadmata.
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Tort kirjutas:Pole käinud ja ei lähe ka, absoluutselt nõelu ei salli. Ära ei sure ega minesta, aga väga ebameeldiv minu jaoks. Tublid on need, kes käivad!
Mina kirjutan kahetsusega ka samasugust kirja - Ära ei sure, kuid erinevalt, minestan küll.On juba mitu erinevat katsetust olnud ja iga kord on pilt eest ära lennanud.Lugupidamine neile, kes saavad seda teha.Mina kahjuks ei saa
Ise olen käinud ligi 10 aastat suht järjekindlalt doonoriks. Enamasti on igav, tuim toiming, aga vahest saab ikka nalja kah. Paar korda oli lõbus, kui miskid praktikandid olid tööl. Ma ei saanudki aru, mis nad valesti tegid, aga mõlemal juhtumil lahmas verd ikka sorinal põrandale, väga lõbus oli siis pabistavat praktikanti jälgida. A kahjuks jah enamasti tuleb leppida lihtsalt meeldiva teadmisega, et olen yhiskonnale ise midagi vastu andnud.
-
- Tsikkel: Yamaha SZR660
- Kontakt:
Heameelega teeks ise ka selle teene ühiskonnale ja annaks pikese panuse, aga minu armastus tätoveerimise vastu on mu aastaks sellelt vereimejate paraadilt eemaldanud...ja aastat "puhas" olemisest ei saa veel kõneleda..viimasest korrast alles nädal möödas ja see pole lõplik....
Enne sai ikka päris palju käidud, ma väärtuslik ka oma veregrupi poolest.. 0 on tore number...kõik vereimejad on sabad rõngas...
Born to Be (D)EVIL...
Kurjusekehastus...
SZR 660
-
Ma olen doonorlusest vähe teist moodi aru saanud - pigem näen seda nö küüned enda poole variandis. See, et sa vere loovutamisega kellelegi head teed on lihtsalt tore boonus asja juures - oled hero ja maailmaparandaja . 2-3 korda aastas käia "verd laskamas" on ikka enese tervisele kõige parem - pikaajaliste meditsiiniliste uuringutega tõestatud. Eriti meestel. Asi selles et vere loovutamisega sunnid oma keha veidi kiiremini uut ja puhast verd looma. Puhtas veres pole nii palju igasugu saasta kui vanas veres mille tõttu ladestub veresoontesse jne organitesse vähem igasugu soolasid jm mittevajalikku. Tervislikku toitumine on muiduga kõige võti jälle. Süda põksub veidi kauem, endal hea olla jne. Naistega pidava asi vähe lihtsam olema, loodus on neil selle asja suuresti juba ära korraldanud.
Loomulikult on doonorlusega nii nagu iga asjaga - pole mõtet üle pingutada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.