Tuleb suveks oma panus anda - Doonoriks!
Moderaator: Moded
jah, tervisele pidi see ka kasulik olema. Aga mingil juhul ei maksa kuulda võtta verekeskuse arstide juttu, et mehed võivad käia 2 kuu taant verd andmas. Nuh, võib muidugi, aga tervisele ei ole see kasulik. Mulle on kaks erinevat arsti rääkinud, et kord-kaks aastas on maksimum.
A meditsiinilisest seisukohast on yks lisaboonus veel vereandmisel see, et su veri testitakse korralikult läbi ja võidakse avastada mõni terviseprobleem, millest sul endal aimugi ei ole. See ei tähenda muidugi, et doonorlust võiks kasutada tasuta aidsitesti tegemiseks peale mingeid kahtlaseid seiklusi, aga väike lisakindlustunne on ikke, kui tead, et su veri on korras.
Alles eelmine nädal andsin Üldiselt püüan iga 3 kuu tagant käia, aga kahjuks pole hemoglobiinitase alati piisavalt kõrge olnud, üldiselt on alati seal miinimumi lähedal olnud. Aga noh, annan endast ikka parima
Ma olen tähele pannud, et huvitaval kombel on tavaliselt need just mehed, kes kangesti kahvatuks muutuvad kui nõelad lagedale tuuakse
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 14 korda
- Tänatud: 25 korda
Minu puhul on tavaliselt õde see kes näost kahvatuks läheb - no ei anna poiss verd kätte, surgi palju tahad . Sooned kõik ilusasti peidus ja kogu lugu. Ainust koht kus minul veri kätte saadakse on käe pealt ehk siis peopesa vastaspoolelt ... seal nõeltega surkimine ei ole enam eriti meeldiv tegevus ... samuti nagu pärast sinise käega ringi käimine. Aga kes ütles et kerge peab olema
.
terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
-
- Tsikkel: Mutt
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 7 korda
Hondarebel kirjutas:AB(IV) Rh- vot selline olen,punases passis oli punane veregrupitempel ka.
Peeter aka Hondarebel
1% eestlastest ja kuuldavasti ka üldse Maa kodanikest, nagu ka siinkirjutaja. Loodan, et kui ma mingil põhjusel külje maha panen nii, et ülekannet tarvis läheb, on Hondarebel just oma pool liitert loovutanud.
Aga mis puutub kartusesse... mina kardan ilgelt. Aga umbes korras aastas ikka võtan kätte ja käin Maarjamõisas ära. Vahin sihikindlalt nõelast vasakule ja mõtlen betoonivalamise, poliitika vms suvalise teema peale. Ja pärast on kuramuse hea tunne. Minestanud siiamaani pole õnneks. A ega palju pole puudu tulnud ka.
Kui tavaliselt minu üks kord aastas satub suvele, siis sedakorda ilmselt võtan kätte ja käin märtsis ära tiiru. Just a. biker.ee üleskutse mõjul, b. kuna kevadest läheb sõiduks ja ei või iial teada...
Pool liitert, mida mul ilmtingimata hädasti vaja pole, võib päästa mitu elu.
Respect korrapärastele doonoritele.
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"
käisin ka paar aastakest tagasi verd loovutamas. peale viimast korda oli 3 päeva s**t olla, teadjamad inimesed oskasid rääkida, et ju ei ole doonorlus siis minu jaoks... et organismile ei sobi.
muidu ei olnud hullu midagi, loovutaks siiamaani, kuid õnneks ei ole minu veri defitsiit: A Rh-. kuid vajadusel pigistaksin siiski tilgad välja.
Re: Tuleb suveks oma panus anda - Doonoriks!
Noh, tore, et siin rahva hulgas vereloovutamine üsna populaarne on. Ise olen ka nüüd 3...4 aastat vereimejate juures külas käinud. Mulle mõjub hästi, just vaimses mõttes. Teada, et ehk millalgi kellelgi kusagil on minu tegevusest kasu.
Kas olete mõelnud, miks näiteks mungad ja teised usujüngrid üha palvetavad ja aastate kaupa oma pühasid tekste uurivad? Tõenäoliselt jääb nende tegevusest kusagile ka jälg, mulli meie ümber . Aga sellele mõeldakse ka ilmselt alles siis, kui endal kriis käes.
Maa peale tagasi tulles aga meenutan kõigile: hemoglobiini piisava taseme hoidmiseks alkoholis tasub järgida joodiku tervishoiu esimest postulaati: toitu tervislikult .
Käin ka ära
Nüüd peaks eelmisest korrast nii palju möödas ikka olema .
Hea anda verd .... sest on juhtumeid kui ise vajanud
Ja mõnu tunne on ka pärast .
Soovitan käia õhtul muidu hakkab päeva toimetusi segama
Omal ajal, kui sai veel koolis tudeeritud, sai käidud põhjusel, et sel päeval anti vaba päev ja kui mingi nõme töö oli tulemas, siis tõmbasime ikka pundiga verd loovutama. Toona sai veel valida, kas võtad väikse nänni või raha (mis ei olnud muidugi mingi suur summa).
Mäletan, kooliajal kui kord andmas käisin, sai kohe samal õhtul sauna mindud ja no võite ise arvata, mis sai - panin peale leiliruumist väljumist külma duši all pildi tasku nagu naksti. Noor ja loll, mis teha!
Praegu käin ka, vahel helistamise peale, vahel meenub endalegi. Tuleb kuskil paar korda aastas, tihedamini ei pea eriti õigeks!
Mina käin keskmiselt 3-4x aastas verd andmas. Hetkel väike paus, kuna ravimite võtmine pooleli.
Mõned märksõnad: solidaarsus, karma...
Ma pole ka võimeline verd loovutama. Mul vickab juba siis pildi tasku kui õrnalt näppu lõikan
mnjahhhh....käisin siis minagi (endiselt 0Rh-) ja üritasin anda püha ürituse jaoks (mõned tilgad - need sai antud) verd ja minu suureks üllatuseks ei kõlba ma aasta jooksul seepärast doonoriks, et olen käinud aasta jooksul sellistes kohtades mis mingi nimekirja järgi on malaariaohtlikud piirkonnad ja oligi puuks...
Sai ka siis suvel uuesti algust tehtud, peale aastast vahet(tätoveerimine), muidu käin ikka nii 5-6 korda aastas. Ja seda juba viimased seitse aastat.
räägitakse, et veri mul 0rH-
Veoteenus: Eraldi üldjuhul ei teosta auto iseärasuste poolest, aga vajadusel 10t
Tõstevõime kuni 15t ning noole pikkus kuni 42m.
53420969
-
- Tsikkel: Yamaha Xc125tYamhxc125.Ižjup5
- Kontakt:
Käisin ka ära. tädikesed olid toredad ja humoorikad:P sai nalja ja verd antud:P see oli siis minul esimene kord käia andmas.
See tundus kõige teemakohasem teema olevat, et kui vana peab olema et verd anda, 18? pole veel ise täis, kuid vere suhtes kitsi pole.
CasparT3 kirjutas:See tundus kõige teemakohasem teema olevat, et kui vana peab olema et verd anda, 18? pole veel ise täis, kuid vere suhtes kitsi pole.
18 jah, alaealisi kahjuks ei võeta. Igasugu teste pead ka läbima, et saada doonoriks.
Mitte testid, vaid on siuke küsimustik, kus JAH ja EI vastused. Seal siis põetud haiguste ja suguvõsas ilmnenud haiguste suhtes küsitud, samuti kas ei ole viimase aast jooksul teatud riikides reisinud, teinud tattood jne. Kas käinud opil, võtad mingeid medikamente, rasedused... Naistel muidugi keelatud verd anda ka päevade ajal..
Ja siis enne vere loovutamist võetakse näpu otsast proov, kontrollitakse veresuhkrut, vesteldakse, vaadatake üle sinu poolt täidetud küsimustik. Kui kõik ok, liigud järgmisse ruumi, kus suure süstla ja voolikutega tädid juba sind ootamas!
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Ma olen ka juba üle küme aasta doonor. Esimese vereloovutamise tahtsin teha Rakvere väliteatris Dracula etendusel, aga siis põlati mõned kuud nooreks
Edaspidi läks juba suhteliselt stabiilselt ca 5x aastas, nii nagu lubatud oli. Viimastel aastatel on harvemaks jäänud, kuna vahel harva käivad kodulinnas neiukesed oma nõeltega ja pahatihti mulle need ajad ei sobi või avastan alles siis kui nad juba lahkunud on
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.