Mis oleks norm kompressioon 2 taktilise tsikli kohta?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
NewCustomer
Tsikkel: Oli Aprilia RS 125

Mis oleks norm kompressioon 2 taktilise tsikli kohta?

Lugemata postitus Postitas NewCustomer »

Aitäh!

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

9,5 kuni 11 bar

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

kuna margist ja mudelist juttu pole, siis ma laiendaksin selle vahemiku 5,5-14

Teema algataja
NewCustomer

mx77 kirjutas:

9,5 kuni 11 bar

Mudeliks Aprilia rs 125
Täna sai mõõdetud päris mitu korda, parimaks tulemuseks sain 9 bari. Kas see mõjutaks masina töötamist. Näiteks: saan masina tööle, töötab mingi 2 minutit ja sureb välja. Ja enam tööle ei saa.

Kasutaja avatar

Kalapea
Tsikkel: Mõni Ducati
Tänatud: 94 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kalapea »

Kindlasti pole viga kompressioonis. Karburaator on praegusel juhul probleem!

Teema algataja
NewCustomer

Karpa on mitu korda õhuga läbi lastud, samuti ka düüsid. Ise ma välistaksin karpa.

Karpa ja silindri vahel on sisselasketoru ja musta värvi klapp metall raamiga. Kas see klapp ei tohi üldse õhku imedes midagi läbi lasta?
Klapp on põhimõtteliselt silindri sees.

Eks sai täpsemalt kirjeldatud, loodan et saate aru :wink:

Viimati muutis NewCustomer, 19 Mär 2008, 21:21, muudetud 6 korda kokku.

oioi

aa

Lugemata postitus Postitas oioi »

Väljalasketoru karbussipoolne ots ??? :lol:

Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

kas sul on sellel klappil astmed või trossiga reguleeritav? igaljuhul peab klapp käivitamisel olema kinni, siis kui mootor on nati soojem siis umbes poole peale lahti teha ja siis kui mootor on täitsa soe siis klapp täitesti lahti teha! :wink:

Teema algataja
NewCustomer

margus014 kirjutas:

kas sul on sellel klappil astmed või trossiga reguleeritav? igaljuhul peab klapp käivitamisel olema kinni, siis kui mootor on nati soojem siis umbes poole peale lahti teha ja siis kui mootor on täitsa soe siis klapp täitesti lahti teha! :wink:

Aga kui võtan klappi maha ja sealt otsast imedes tohib õhku tulla natukene või mitte üldsegi? Mul natukene tuleb, kui väga kõvasti imeda.

Viimati muutis NewCustomer, 20 Mär 2008, 12:36, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

taimo_80
Tsikkel: Honda TL1000R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas taimo_80 »

karburaatori ja karteri vahel on sisselaske klapp, mis peab ainult ühte pidi töötama (karteris tekkib vaaku ja imeb kütet peale, samas kui karteris tekkib ülerõhk, siis ei tohi läbi lasta.). teisaldaseks on väljalaske juures teine klapp, mille nimeks on power valve/ rc valve, selle töö põhimõte on see, et kõrgematel pööretel teeb väljalaske ava suuremaks, et kütuse voolud paremini voolaks. See klapp töötab hoopis nii, et kuni 3000 pöördeni on klapp lahti, siis läheb kinni ja 7500 rpm-i juures läheb uuesti lahti. Mootori soojusega pole seal midagi pistmist.

margus014
TeadePostitatud: K mär 19, 2008 22:10 Teema: [Note]
kas sul on sellel klappil astmed või trossiga reguleeritav? igaljuhul peab klapp käivitamisel olema kinni, siis kui mootor on nati soojem siis umbes poole peale lahti teha ja siis kui mootor on täitsa soe siis klapp täitesti lahti teha!

Teema algataja
NewCustomer

taimo_80 kirjutas:

karburaatori ja karteri vahel on sisselaske klapp, mis peab ainult ühte pidi töötama (karteris tekkib vaaku ja imeb kütet peale, samas kui karteris tekkib ülerõhk, siis ei tohi läbi lasta.). teisaldaseks on väljalaske juures teine klapp, mille nimeks on power valve/ rc valve, selle töö põhimõte on see, et kõrgematel pööretel teeb väljalaske ava suuremaks, et kütuse voolud paremini voolaks. See klapp töötab hoopis nii, et kuni 3000 pöördeni on klapp lahti, siis läheb kinni ja 7500 rpm-i juures läheb uuesti lahti. Mootori soojusega pole seal midagi pistmist.

margus014
TeadePostitatud: K mär 19, 2008 22:10 Teema: [Note]
kas sul on sellel klappil astmed või trossiga reguleeritav? igaljuhul peab klapp käivitamisel olema kinni, siis kui mootor on nati soojem siis umbes poole peale lahti teha ja siis kui mootor on täitsa soe siis klapp täitesti lahti teha!

See Power valve väljalaskeklapp töötab ilusti. Kui sisselaskeklapp laseb natukenegi läbi, mõjutab see kohe palju mootori tööd ja tuleb sellega midagi ette võtta?

Kasutaja avatar

taimo_80
Kontakt:

natuke laseb ta ikka läbi, kuna mingit hermeetilist tihendit seal ju pole ;) aga mis on sinu detailne probleem??

Teema algataja
NewCustomer

taimo_80 kirjutas:

natuke laseb ta ikka läbi, kuna mingit hermeetilist tihendit seal ju pole ;) aga mis on sinu detailne probleem??

Räägi, kuidas ma saan teada, kas sisselaske klapp on korras või mitte.

Probleem siis selline:
Tsikkel algus töötab ( ilusti, saan ilusti tuuritada), umbes 1 min hiljem, lihtsalt sureb välja ja enam tööle ei saa. Karbuss on ilusti surveõhuga läbi lastud ja ka düüsid. Bensiin jõuab ilusti karbussi ja lisaõhku ei tundu saavat kuskilt. Kompressiooni sai ka mõõdetud 9 bari. Topkaga saab tööle korraks, ja siis sureb välja.Kui tsikkel umbes päev seisnud, järgmine päev üritan uuesti kuidagi tööle panna, siis algul läheb isegi ilma topkata.

Kasutaja avatar

hellcruiser

Lugemata postitus Postitas hellcruiser »

Mul oli enamvähem sama viga. Läks käima, natuke käis ja siis suri välja. Mul tõmbas küünla ka märjaks, sellepärast ta käima enam ei läinudki.

Minu lahendus oli, et karbuss umbes. Lihtsalt õhuga sa seda puhtaks ei saa. Kasuta carb. cleanerit, et ka väiksemad kanalid puhtaks saada.

A-team builds, Chuck Norris destroys, McGuyver repairs.
I dont crash, I stop with style.
4 strokes are like seeds....every fruit has them.

Teema algataja
NewCustomer

Ise ma välistaks karbussi, kuna seda on vähemalt 2x suruõhuga läbi lastud ja pesuainega puhtaks pestud.

Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Lugemata postitus Postitas Karupoeg puhh »

hellcruiser kirjutas:

Mul oli enamvähem sama viga. Läks käima, natuke käis ja siis suri välja. Mul tõmbas küünla ka märjaks, sellepärast ta käima enam ei läinudki.

Minu lahendus oli, et karbuss umbes. Lihtsalt õhuga sa seda puhtaks ei saa. Kasuta carb. cleanerit, et ka väiksemad kanalid puhtaks saada.

Kui küünal märg siis vaevalt, et karbuss umbes. Kui karbuss oleks umbes jääks segu lahjaks, mitte rikkaks(et küünal märg on).

Kontrolli tooreklapi süsteem karbussist üle. Võimalik, et see ei liigu kuna ei ole korralikult paigaldatud. Ja vaata küünalt...kas on märg?

Kasutaja avatar

Sadness
Tsikkel: Mutt
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Sadness »

NewCustomer kirjutas:

Mul natukene tuleb, kui väga kõvasti imeda.

Vabandust offtopicu ja rikutuse taseme pärast, aga minu meelest on see hea tsitaat. :)

----
Voshod 3M "Freyja"~Jawa 638 "Punane Needus"~Iž Planeta 5 "Sarvik"~ Kawasaki EN500 Vulcan "Etna"~(Yamaha XTZ Super Ténéré "Rühkija")~Suzuki LS650 Savage "Putukas"~Mutt Mushman "Krants"

Teema algataja
NewCustomer

Sadness kirjutas:
NewCustomer kirjutas:

Mul natukene tuleb, kui väga kõvasti imeda.

Vabandust offtopicu ja rikutuse taseme pärast, aga minu meelest on see hea tsitaat. :)

Juhtub :D Kui eelmist lauset mitte arvestada, siis saab naerda jah :D Ise ma ei saanud arugi :D:D:D:D

Probleem siiani sama:
Oleks vaja teada, kuidas ma saan teada, kas sisselaske klapp on korras või mitte.

Probleem siis selline:
Tsikkel algus töötab ( ilusti, saan ilusti tuuritada), umbes 1 min hiljem, lihtsalt sureb välja ja enam tööle ei saa. Karbuss on ilusti surveõhuga läbi lastud ja ka düüsid. Bensiin jõuab ilusti karbussi ja lisaõhku ei tundu saavat kuskilt. Kompressiooni sai ka mõõdetud 9 bari. Topkaga saab tööle korraks, ja siis sureb välja.Kui tsikkel umbes päev seisnud, järgmine päev üritan uuesti kuidagi tööle panna, siis algul läheb isegi ilma topkata.

Kasutaja avatar

taimo_80
Kontakt:

kui sul sisselaske klapp ei töötaks, siis ta puhuks sul karburaatorist tagasi. Palju sul paagis pensiini on?? Ehk on sul paagis nii vähe pensiini, et ei jõua peale voolata (tuttaval oli see probleem). Teiseks kontrolli tõesti oma toore süsteem üle, kuna need kipuvad selliste ilmadega kinni jääma (minul jäi). Kontrolli oma küünal üle, kas ta läheb märjaks, kui välja sureb??

nalla1

Lugemata postitus Postitas nalla1 »

ehk ei olegi midagi väga keerulist. alusta küünla vahetusest.

Teema algataja
NewCustomer

Küünalt mitu korda vahetatud, bensiini saab küll peale. Ise kahtlustan praegu karbussis nõela, arvan et see ei pea ja laseb koguaeg benal peale voolata ja tõmbab täis. Ujuki taset sai alandatud, aga ei aidanud. Küünal märg.

Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

mul oli sama probleem rolleril--topka töötas ära ja edasi ei muffigi,
aitas see kui pena ära vahetasin--see oli kuidagi kehvaks läinud talvega,
või palju õli sees--siis kohe käis kui siidi

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”