Kas 85cc või 125cc krossikas?
-
- Tänatud: 27 korda
Tere!Julgeks ka oma arvamuse kirjutada.Nimelt olin veel u 1.5a tagasi samas seisus,et motikatest ei teadnud suurt miskit(ega praegugi veel ei tea...kuigi nats on krossi juba harrastatud)ning sai soetatud 125cm3 masin-algul ktm ja siis kawasaki.Vaata asjadele reaalselt otsa ja arvesta nii oma sõidukogemust kui ka rahakoti suurust.....kuid igal juhul soovitan alguseks 125cm3-mitte suuremat.2-taktilise hooldus on odavam ja lihtsam ning sõiduomadustelt ei jää ta alla suurematele,vahe on vaid selles,et väiksema masinaga on sul rajal nats rohkem tööd nt käikude vahetamine ja masina nö pöördes hoidmisega.Nt ma ise...harjusin oma 2-T/125cm3 nii ära,sõit oli kiire st ka suurematele eriti jalgu ei jäänud,hüpped olid vahest isegi pikemad kui suurematel masinatel-meestel..samas hüpped on vaid üks element rajal ja pole suur näitaja,sest ikka maas olles liigutakse kõige kiiremini.Nüüd aga oman 250cm3/4-T ja pean tunnistama,et pea-aegu nagu algaja jälle.Masin käitub totaalselt teisiti...1:käivitamine on problemaatilisem(eriti soojalt...2-t läks esimesest vända löögist...4t mitte)2:hooldus on teihedam ja kulukam ning keerulisem(kui ise pole spets)3:jah,ei pea vahetama nii tihti käike...samas käigud on pikemad ja kiiremad..vajab harjumist.4:hüpped...kui varem st väikese masinaga olin nö sinasõber hüpetel...siis suurem käitub täiesti erinevalt(minul käitub...ei väidagi et teistel e kogenumatel)st kas viskab nn küünlasse või kukub esirattale või on lihtsalt hüpe lühike(vahe on selles,et võrriga lähed gaasiga hüppele peale ja lendu...siis 4t gaasiga hüppesse minek on probleem.
Selle pika jutu kokkuvõtteks:harjutamine teeb meistriks,alustuseks on 125cm3 piisav ja masinat ostes võta spets kaasa ja kui veab võib ka 20000 eest saada sõidukorras pilli(mina sain nii ktm,i kui kawa)...nii,et EDU ja krossis pole muud kui harjuta-harjuta-harjuta.Muide õpetussõnu saad ka siit eelnevast teemast"algaja krossiharrastaja küsib nõu"
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.