Hälvik- Mootorratturid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Bladyhell
Tsikkel: K1200S

Lugemata postitus Postitas Bladyhell »

baltroon kirjutas:
Bladyhell kirjutas:
baltroon kirjutas:

Reguleerigem ikkagi metsloomade arvukust vastavate jahimeetmetega, mitte aga road-killeritena!

8)

Juhtus sul midagi või oled kirglik jahimees?

Nii üht kui teist.

Eelmise aasta lõpus suutsin vältida folgilt tulles just eessõitja (Range Rover) taha varjudes kitsele otsasõitu ja mõned aastad varem suutis kass! mul ühel sõbral esiratta alt ära joosta.

Samas hulgun palju metsas ja niitudel ning sõidan tihti mööda Eestit ringi ning näen mis loomade populatsiooniga toimunud on. Arvan, et nii mõnigi teine tähelepanelikum foorumlane on märganud teeäärsetel põldudel kasvõi kitsede rohkustki.

8)

Täna hommikul võttis kuskil minut enne mind sõitnud peugeot enne Kükita grilli ühe kitse maha. Seega silmad lahti jah!

K1200S

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Mitte et ma tige oleks, aga kui tahate midagi head kampaaniaga teha, siis tuleks ka enda käitumises üht teist muuta. See kaugtulega sõit päevasel ajal ei tee muud, kui mõistmise asemel tõstab autojuhtide viha. No kuramus, pimestab. Teisi rattaid nägin ka täna, ja väga kaugelt, aga keegi peab ikka silmevahele keevitama.

Kasutaja avatar

creativ
Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
Tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas creativ »

Mis iganes on tegelik põhjus (jookusaeg, maha võetud metsad või krt teab mis) võib täheldada kitsede arvukuse kasvu tõesti. Ja kusjuures liiguvad nad karjade kaupa. Rahulikult, keset päeva longivad maaanteeservas põllul. Autodest ei tee väljagi. 5 minuti jooksul õnnestus näha tallinn tartu maantee vahetus läheduses kümmekond isendit.
Loomade käitumine on oluliselt muutunud kui mööda kimavad autod üldsegi enam ei hirmuta.

Ära usu hülge möla! Anna aeruga!

LC8 Adventure, LC4 620, 640, 660, Suzuki DR350
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

jussuf kirjutas:

Kevadel on peale jooksuaja ka muid põhjusi liikumiseks. Jutud populatsioonide plahvatuslikust suurenemisest talvel on ikkagi jama.

ma lisaksin siia siiski ka ühe mitte nii utreeritud näite. Käesolev talv oli praktiliselt ilma lumeta. Seetõttu jäi jahimeestel väga palju sigu laskmata. Kuna pehmel samblal on kõigil hea liikuda, siis langes ka oluliselt vähem kitsi kiskjate saagiks. Toitu jagus küllaga, seetõttu olid ka paaritumistingimused head. Seega on sellel kevadel tõesti rohkem loomi liikvel kui me muidu harjunud oleme nägema. Kinnisvaraarendajatega loomade liikumist seostada võib ainult siis kui oma uhiuue maja hoovis mõnd looma seismas näed. Teede ületamine ei ole sellega kuidagi seotud.

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

Rein kirjutas:

Mitte et ma tige oleks, aga kui tahate midagi head kampaaniaga teha, siis tuleks ka enda käitumises üht teist muuta. See kaugtulega sõit päevasel ajal ei tee muud, kui mõistmise asemel tõstab autojuhtide viha. No kuramus, pimestab. Teisi rattaid nägin ka täna, ja väga kaugelt, aga keegi peab ikka silmevahele keevitama.

Kui maanteel sõites jääb päike minu seljataha, panen raudselt kaugtulega. Minu solvumine vastutulevalt autolt pihtasaamise korral on kordades suurem, kui selsamal autojuhil minu märkamisel silmi kissitama sundides.
vilosius@hälvik

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818

YxPriit

Lugemata postitus Postitas YxPriit »

Rein kirjutas:

Ma sõidan ka täistuledega just sel põhjusel.

Kui kirub, järelikult märkas.

Ja üleüldse, mis komme see otse tuledesse vaatamine on? Äkki vaataks otse päikesesse ka ja ütleks, et nii halb nii halb.

Kasutaja avatar

-PitBull-

Lugemata postitus Postitas -PitBull- »

Mulle vilgutasid osad autojuhid ka lähitulede peale, kui kaugtuledega sõitsin, siis ainult üks vilgutamine käiski koguaeg. Ennast hakkas juba ära tüütama.

Pilt

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004

YxPriit

Lugemata postitus Postitas YxPriit »

-PitBull- kirjutas:

Mulle vilgutasid osad autojuhid ka lähitulede peale, kui kaugtuledega sõitsin, siis ainult üks vilgutamine käiski koguaeg. Ennast hakkas juba ära tüütama.

Minule vilgutati vaid siis kui politsei ees kiirust mõõtis. Võibolla vajavad tuled reguleerimist?

Kasutaja avatar

-PitBull-

Minule vilgutati vaid siis kui politsei ees kiirust mõõtis. Võibolla vajavad tuled reguleerimist?

Vot see oligi jama, et vahel oli politsei väljas, aga no aru ei saanud, et kas vilgutati tulede või politsei pärast.

Pilt

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Mind autoroolis häirib kõvasti, kui keegi isegi päeval täistuledega vastu sõidab. No pimestab. Sestap mina ei sõida tsikliga täistuledega. Püüan hakkama saada ikka selle arvestusega, et olengi natuke nähtamatu ja seega vaatan ise rohkem ette ning ei usalda liialt kaasliiklejaid. Päris hästi ellu jäänud.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

-PitBull-

Tsikkelröövel kirjutas:

Mind autoroolis häirib kõvasti, kui keegi isegi päeval täistuledega vastu sõidab. No pimestab. Sestap mina ei sõida tsikliga täistuledega. Püüan hakkama saada ikka selle arvestusega, et olengi natuke nähtamatu ja seega vaatan ise rohkem ette ning ei usalda liialt kaasliiklejaid. Päris hästi ellu jäänud.

Tegelt häirib küll jah, ei olegi vaja otse tuledesse vaadata, aga ikka häirib päris palju.

Pilt

Kasutaja avatar

scryth

Lugemata postitus Postitas scryth »

-PitBull- kirjutas:

Sul lähitule puhul ainult ühes koopas tuli põles? Äkki anti märku, et "teine pirn" läbi?

kus viga näed laita, seal mine ja hakka mölisema
Kasutaja avatar

-PitBull-

scryth kirjutas:
-PitBull- kirjutas:

Sul lähitule puhul ainult ühes koopas tuli põles? Äkki anti märku, et "teine pirn" läbi?

Ei, ratas oli 2005a R1 ja mõlemad põlesid. Aga olen tähele pannud, et neil lähituled kõigil põlevad kuidagi nagu heledamalt või no hakkavad rohkem silma kuidagi.

Pilt

Rein
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Ei vaatagi otse tuledesse, vaata, kui lai on tulevihu ulatus. Mingil momendil saad lihtsalt piki silmi ära. Ja kui sina lähed näiteks vasakkurvi, ja ratas tuleb vastu, siis saad otse vastu nägemist. Lihtsalt seda, et tehke ikka oma kampaaniaid, et ratturitega arvestatakse, ja siis tõmmake kampaaniale teise asjaga vesi peale. Tutvusringkond on mul päris lai, ja juba paljud tulevad küsima, et mis neil ratturitel viga on, või ongi ainult uutel ratastel tulelülitil üks asend. Lihtsalt ajage ikka rahvas endapeale tigedaks.

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

Minu laias tutvusringkonnas sai eelmise aasta juulis tuttav tsiklist maanteel surma, sest auto keeras talle peateele ette, kuna lihtsalt ei näinud teda..

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818

Rein
Kontakt:

Mis nüüd teha, hakkame siis õnnetusi üles lugema või. Mul sai sõber ja naabripoiss surma autoga sõites, kuna kõrvalteelt sõitis ette teine auto. Hakkame siis kõik autodega ka kaugtuledega sõitma. Vahet pole, kui politseile lihtsalt maksma hakatakse, siis jõudu vaidlemises.

Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650

Lugemata postitus Postitas ulmo »

Tsikkelröövel kirjutas:

Täpselt sama siin. Ja kui tsikkel autole vastu täistuledega tuleb, tõmban ka autol täistuled peale, et ta aru saaks kui vastik on kaugtule silma laskmine.
Käisin eile metsvaheteedel sõitmas, kahjuks ükski loom ei jooksnud üle tee. Valin just sellised õhtused sõiduajad, et näeks kedagi. Kõige toredam vaatepilt on olnud metssiga koos rodu põrsastega üle tee minemas. :)

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Täistuled on head. Sõidan nii päeval kui ööl täistuledega. Siiani kedagi pole seganud - pole vastu vilgutatud kordagi. Võimalik, et asi on ka ratta margis kinni. Ju siis uuematel on erksamad prozektorid ees.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

Rein
Kontakt:

On jah ilmselt, enda vanal FJ il pole küll vahet, kummad põlevad, ei päeval, ega öösel. Jätsin rattal tuled põlema, ja läksin eemalt vaatama. ainuke vahe oli see, et pooltulega oli tuli ülevalt poolt ähmasem, kaugtulega oli terve ruut valge. Ei pimestanud, aga pimedas sõita ka ei näinud. Aga uutel on jah juba lähituled piisavalt eredad. Ilmselt on ikka nii, et kes juba pimedas oma ratta kaugtulega nii enam vähem rahul on, see ikka päeval juba ka pimestab. Sõitsime grupiga üks kord, vastutulev auto vilgutas, lasin hoogu maha, politseid kusagil. Hiljem selgus, et keegi sõitis kaugtulega. Peeglist tundus küll väheke valgem see elu seal taga, aga mitte häirivalt. Paraadil vahest, on küll nii, et pea ratas keset kolonni kinni ja mine lülita ise tuli ümber. Nii hullusti lajatab peeglitest.

Kasutaja avatar

ulmo
Tsikkel: Suzuki V-Strom 650

Lugemata postitus Postitas ulmo »

Rein kirjutas:

ainuke vahe oli see, et pooltulega oli tuli ülevalt poolt ähmasem, kaugtulega oli terve ruut valge.

Pooltuli peaks ikka ülevalt heledam olema ja alt tuhmim. Pooltuli on ju nii ehitatud, et hõõgniit paiskab oma kiirguse vaid reflektori ülemise poole vastu, see omakorda alla vastu teed. Täistule puhul mingit suunapiirangut pole.
Mul on see häda, et kahekesi sõites vilgutatakse juba pooltulede kasutamise puhul, peaks madalamaks keerama aga siis on üksi sõites liiga madal. Siit siis mõte, et millal tulevad tsiklitele kõrgusreguleeringuga tuled. :)

Rein
Kontakt:

Ei mäleta jah täpselt, igatahes üks pool oli tuhm jah. Lasin kaugepeale panna ja siis läks üleni valgeks, aga pimesatama küll ei hakanud.

Kasutaja avatar

saabastegakass
Tsikkel: Ducati ST2 "Kati"

Lugemata postitus Postitas saabastegakass »

ulmo kirjutas:

Siit siis mõte, et millal tulevad tsiklitele kõrgusreguleeringuga tuled. :)

Sellised tsiklid on juba mitu aastat tootmises, kuid siis pead otsustavalt marki vahetama ;)

Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Küsige Habib`i käest, mis põhjusel ta nüüdsest tsikliga liigeldes vaid turvavarustust ja täistulesid kasutab?!

8)

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!
Kasutaja avatar

tali
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Loodan, et asjaosaline loeb ja tunneb enast ära:

Umbes nädalapäevad tagasi keeras üks must fighter (nägin kaugelt, mistõttu ei ütle numbrit, aga oli ridamootoriga ja vabamalthingava väljalaskega asi) Sindi linnas Ringi tänaval pealelõunasel ajal keset mängivaid nukuvankritega pisikesi tüdrukuid korralikult lõõrid lahti esimese paari käiguga. Õnneks läks põnnidel seekord. Ja ma loodan, et ka järgmistel kordadel. Aga kui ühel päeval midagi juhtuma peaks, siis ma loodan, et pihtasaanud lapse isa on lähedal ja lööb SUL pea lõhki su enda kiivriga. Mõtle ka ikka, kus kiirendad, rullnokk!!!

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Kas selleks, et hakata turvavarustust kandma, peab tingimata käna panema?
Ega selle täistulegagi on sama asi. See, kes ei näinud sind pooltulega, ei oleks näinud sind ilmselt ka täistulega. Sest ta lihtsalt ei vaadanud! Sina aga põrutad sealtpeale igale kaasliiklejale täistulega silma? Vabanda, aga ma ei pea seda ikkagi õigeks.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Rein
Kontakt:

Vahet pole, küll varsti delfi kirjutab, kuidas täistuledega sõitnud mootorrattur tanklataga Oja Petsiga kohtus. :wink:

Kasutaja avatar

elbid_
Tsikkel: Ducati Monster 696

Lugemata postitus Postitas elbid_ »

Teil siin läheb teema päris eemale, aga okei, eks ma ka siis lisan siia midagi tulede kohta.
Tulin täna autoga Suurupi poolt Tabasallu ja sealse kiriku juures sõitis vastu autoderivi kust vahelt paistis ka üks täistuledega bike. Päike oli juba loojumas ja üldse teisele poole(minu selja taha). Oleks siis tema seljataga olnud, oleks praktilisemana tundunud võibolla. Tegelikult hetke häiris küll, aga sitta sellega. Võttes arvesse seda, et ise olen mootorrattur, siis ausaltöeldes kedagi sitapeaks ega värdjaks sellepärast ei pea, aga ma usun, et autojuht, kes juhuslikult ei tea mootorratastest ja ratturitest muffigi võib ikka päris närvi minna selle pärast. Mina tean, miks täistuledega sõidetakse, tema mitte. Neid võibolla häirib see rohkem.

Kui aus olla, siis kasutan ise sellist asja nagu tulede sisselülitamine või vilksatamine möödasõidul(et autojuht näeks, et ma mööduma hakkan ja mulle küljepealt sisse ei rammiks) haruharva, tõesti ainult juhtudel, kus päike tagant ja nähtavus kehv.

Arvan siiski, et ise peab topelt ette vaatama. Ühe korra enda eest ja ühe korra autojuhi eest, sest keda sa ikka usaldad, kui mitte ennast.

See oli siis minu tagasihoidlik arvamus.

Some kind of Monster.

jussuf

Lugemata postitus Postitas jussuf »



Viimati muutis jussuf, 30 Juun 2008, 22:03, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

baltroon
Tsikkel: Sõber
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas baltroon »

Jussuf, anna mulle andeks aga Sa oled lihtsalt parandamatu loll.

Tule tutvusta ennast järgmisel motokokkutulekul ja ma teen Sulle vabanduseks õlle välja aga loll oled Sa sellegipoolest

:mrgreen:

ÄRGE HAKAKE JÄLLE HALAMA!

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Teeks ehk uue teema: "Loomaaia lood..." :P

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”