Lahe seltskond mootorratastel või mootorrattaklubi

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Ok, hoian oma teatavad mõtted siis vähemalt nädala jagu kupli all kinni.

Aga sulle palve - kas sa saaksid esitada, PALUN, siia nimekirja erinevatest klubi vormidest/liikidest koos definitsioonidega, mida EMÜ tunnistab.

Ja kas EMÜ on väljaspool Eesti piire samuti EMÜ (Eesti Mootorratturite Ümarlaud)?

Hetkel on EMCA'ga olukord, kus nimeks on Eesti Mootorrattaklubide Ühendus, aga lühendina kasutavad nad ainult EMCA't.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

harimal kirjutas:

Aga sulle palve - kas sa saaksid esitada, PALUN, siia nimekirja erinevatest klubi vormidest/liikidest koos definitsioonidega, mida EMÜ tunnistab.

Ja kas EMÜ on väljaspool Eesti piire samuti EMÜ (Eesti Mootorratturite Ümarlaud)?

1. Jah, selle nimekirja saab lahti kirjutada. Aga mitte siia teemasse, vaid siis kui selleks eraldi foorumiosa avalikuks tehakse.

2. Esiteks, Eesti Mootorratturide Ümarlaud kui selline võib saada sügisel uue nime. Teiseks, täpsusta palun küsimust - mis seal välismaal siis sellist on, et EMÜ-d olemas ei tohiks olla?

harimal

Küsimuse 2. osas toon võimaliku näite.

EMÜ esindaja on Lätis ja suhtleb sealse tsikliklubide assotsiatsiooni liikmega. Kumba allolevatest lausetest ta pigem kasutab?

Hello, I'm Mr. X from "Eesti Mootorratturite Ümarlaud", could you please let me use your "raal", so I could download a "tüürel" for my "rüperaali üldtunnustatud mitmiktarberuumi värat"?

Hello, I'm Mr. X from Estonian Motorcyclist's Union, could you lend me your computer, so I could download a USB driver for my laptop?

Sarnase olukorra tõttu tahtsin ma teada MC ja MK sarnasust või erinevust EMÜ seisukohast.

Ehk kui ma olen MK liige, siis kas lätlasele ütlen "Hi, I'm a biker from Tallinna Kimajad Mootorrattaklubi" või "Hi, I'm a biker from Tallinna Kimajad Motorcycle Club"?

Ehk kas väljamaalasele ütleme "jäääär" ja "Jüriööülestõus" või "edge of ice" ja "ancient Estonians riot that started with the beginning of Summer"?

Ma ei tea, kuidas sinuga lood on, aga vähemalt 3-4 aastat tagasi kimasin mina kehvemal juhul IGA nädal ja PAREMAL JUHUL vaid üle nädala Eesti, Läti, Rootsi vahet. Ja kui teeolud vähegi lubasid, siis tsikliga. Jupiti sai käidud ka teistes riikides.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

sa NASAle ei taha pinda käia küsimustega a la mismoodi astronaudid kosmoses nikku teevad?

saada oma küsimustelist meiliga. Ei taha seda foorumiteemat siin naeruvääristada rohkem.

Viimati muutis Pihelgas, 25 Apr 2008, 18:02, muudetud 1 kord kokku.

harimal

Pihelgas kirjutas:

sa NASAle ei taha pinda käia küsimustega a la mismoodi astronaudid kosmoses nikku teevad?

Küsisin juba. Vastus oli "Ettevaatlikult, nagu siilid" ;)

Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

wtf is he talking about???

-Tomm

Lugemata postitus Postitas -Tomm »

Kuigi Harimal'i küsimus venis vblla vähe pikale, on sellel jutul siiski oma iva sees. Kuulun ka ühte klubisse, mille 2005 moodustasime ja panime nimele lühendi MC sisse. Nüüd olen aru saanud, et seda lühendit meie tegevus välja ei kanna. Oletame, et muudame selle ümber MK-ks. Aga ma ei ole aru saanud, kuidas seda inglise keeles kasutama peaks. Kas see on siis MCC? Või siis vaatame ise, millise muu tuntud lühendiga see tegevus kõige enam kokku läheb, peaasi et MC-ks ei tõlgiks.

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

MK on selline kodune väljend motoklubile. Eestis kasutavad seda ka paljud spordiklubid. Kui ikka väljapoole sõita tahate (kasvõi Läti, Leedu) siis sõiduklubi võiks olla MCC. Kui teil klubisse kuuluvad ühte marki rattad võite kaaluda ka RC.

Võtke klubiesindajatega osa sügisesest Ümarlauast, seal võiks asja täpsemalt arutada.

Kasutaja avatar

numan
Tsikkel: Drag Star
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

no näedsa, sain ka targemaks. siiani arvasin et RC on sõiduklubi (riding club) nüüd avastasin et ühebrandi klubi hoopis... nujahh.. mcc siis mcc ja kui kord logod seljas ja kasvame päris klubiks siis kraapime ühe c maha.
edu

Tsiklimees on tsiklimehele sõber
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Mul läheb juhe kokku (lol)

1) Miks te arvate et astronaudid üleüldse geid on?
2) Harimal: kas sa tööl ja kodus tegeled tõesti koguaeg sületipuraalidega, lauatipu raalidega, võtmeparrastega, vedela kristalli eksponeerijatega jne?

Miks peab otsest tõlget nüüd äkki valikuliselt kasutama hakkama? Kui sul on oma MK siis tõlgi ta teise keelde ikka sisu järgi. Maailmas on erinevates keeltes väga palju väljendeid mida ei saagi tõlkida otsetõlkes just selle pärast, et väljendil on oma väljakujunenud sisu/taust. Mul on tulnud palju kokku puutuda tehnilise tõlkega merenduse vallast. Asi nägi välja nii, et tõlkebüroo tõlkis mingist keelest eesti keelde ja mina tõlkisin eesti keelest eesti keelde. Ausõna. Ja ma olin naerust kõveras laua all. Äärmiselt lõbus töö.
Teema ongi ju selle kohta, et aru saada, et MC ei ole päris see mis me mõtlesime ja praegune embleemivirvarr on sõna otses mõttes TEIBITUUNING. Kui sa tahad lätis valjuhäälselt kuulutada, et su GS500 kukkus kolm korda rohkem edasi käima peale seda, kui sa talle lasid Hayabusa nimega teibid peale kleepida, siis ega keegi ju kätt ette ei pane. Jutt käibki sellest et oleme asjast tiba valesti aru saanud ja omale kinnisideeks võtnud. Sama lugu on ju meil nõuka ajast tulnud inimeste seas väljenditga näiteks "kemppi keevitus", soomlastel oli selliseks terminiks CRC, kuna see neil esimesena aerosoolpakendiga turule tuli, ja seega aerosoolpakend selle omale terminiks. Minulgi paluti sealmaal kunagi Würthi roostesurma see-err-see ulatada.... Kentsakas eks?
Aga jah, nimekiri oleks muidugi abiks asi.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

Kri$o$
Tsikkel: rod ja pooleli xs

Lugemata postitus Postitas Kri$o$ »

palju kisa vähe villa. 7 lehekülge kohati mehhiko seebiks kiskuvat vestlust.
ühelt poolt foorumisse postitatud teksti põhjal vähemalt kolmekordse poliitharidusülikooli läbi teinud harimali küsimused ja teiselt poolt pihelga kidakeelne jutt.
aga asja kogu olemus on selles, et emca avaldas oma deklaratsiooni, seletused jäid kahjuks lisamata. tavaline eesti mees ei ole millegagi nõus kui talle ilusasti puust ette ei tehta ja punaseks ei värvita.
usun, et tommi küsimus ja pihelga vastus on täpselt selline seletus, mida see deklaratsioon vajaks. paar erinevat näidet juurde ja asi oleks ehk lahendatud.
peace.

Sex is like a card game, if you don't have a good partner, then you better have a good hand ...
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

Krisos, seda eesmärki täidab ka EMCA otsus vaadata teema läbi 01.05 toimuval koosolekul, ning esitada vastus peale seda. Kuna EMCA eest ma vastata ei saa, siis sellest ka nn. kidakeelsus.

Väga tahaks, et teema jääks konstruktiivseks ja väldiksime mõttetut möla. Veelkord: esitage antud teema kohta küsimusi, EMCA esindaja vastab neile kindlasti.

intz
Tsikkel: V POWAA

Lugemata postitus Postitas intz »

Paistab, et EMCA-l saab palju tööd ees olema: http://www.rate.ee/show.php?id=4601671 :D (bikerlase signatuurist leitud)

Sattusin guugeldades lehele, kust EMCA tõlked pärit on. Hetkel küll maas, aga webarchive abil saab sisu kätte küll: klikk. Paari viimase versiooni peale peaks kõik leheküljed olemas olema. Seal siis tundus vähemalt esmapilgul olevat rohkem ja ka muud sorti huvitavat infot kui EMCA lehel ning wikipedias. Näiteks "General Info of Interest" -- kuidas meedik peaks ümber käima 1%eri vesti/värvidega :)

P.S. Ei fänna MC-sid, vaid niisama enese harimise mõttes ja uudishimust uurin.

Kasutaja avatar

spinna

Kuram, kohati läheb asi seal tekstis ikka arukusest kaarega mööda nagu nelipühilase vereülekanne.

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

ehh, ootame nüüd EMCA selgituse ära ja siis, kui vaja, jätkame pasundamist. IMHO on kõik need lehetäied vaidlust tingitud sellest, et enamus meist ei jaga ööd ega mütsi teemast, ja mina nende hulgas.

Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

Mul oleks vahemärkusena väike üleskutse Klubidele:
Kui Te ei kuulu EMCAsse,ega plaani ka selle liikmeks saada,kui Te ei täida nõudeid,mis on igal pool maailmas samad MC´dele,siis palun eemaldage see MC rokker seljalt...te ise ei kaota sellest suurt midagi,küll aga võidab see kulutuur ja kogu MC olemus. Pole vaja jätta kellegile muljet et meil on 1,5 miljonit elaniku kellest pooled kuuluvad erinevatesse MC´desse.
Keegi ei ole ju keelanud ajada oma rida ja oma asja, aga seda võiks siiski teha ilma sümboolikata,mille kandmiseks tegelikult õigust ei ole...AUSTUST JA LUGUPIDAMIST nende klubide suhtes,kes on MC rokkeri väärilised!

NB: ei ole EMCA liige ja kunagine MC rokker seljalt on eemaldatud EMCA loomisest saadik

Parimat

Loud pipes save lives!!!

J a n n o
Tsikkel: YamahaXT, DneprMT16
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas J a n n o »

spinna kirjutas:

nelipühilase vereülekanne.

mis see on? äkki räägid lähemalt

Riga 13-Mini mopeed-... pikk vahe... -Kawasaki VN-Suzuki Intruder M1800R,Dnepr,Ural - Honda Varadero xl1000v - diisel Ural,Dnepr MT16, IZ Jupiter'68,YamahaXT660R

mike1

ilus ilm

Lugemata postitus Postitas mike1 »

mis te plärate siin. Minge sõitma MotomMehed. Kuidas te suudate sellise ilmaga siin istuda

motomeez

Küsimus

Lugemata postitus Postitas motomeez »

Lugesin siin seda foorumit kõikide lehekülgede ulatuses ja tekkis vajadus endale konto teha. Kas tohib paar küsimust selle teema kohta. Saan aru täiesti EMCA mõttest ja MC olemusest. Keegi peab seda loomaaeda vaos hoidma ja ausalt - ega need pole veel motomehed, kes Statoili tanklas oma plastikutega kummi venitavad. Nii, nüüd küsimused.

1. Kes tegelikult on need EMCA? Kes neid valis - ise valisid. Teiste käest ei küsitud, järelikult on nad omaette nii õelda klubi, kuhu mingi punt klubisid kuulub. Ajagu siis oma asja. Miks nad teiste tegevust juhtida püüavad, olgu omaette. Keegi pole palunud. Pole olnud ju mingeid valimisi....Lihtsalt keegi kuulutas välja, et mina olen nüüd Tsaar. Olgu

2. MC väljateenimisest. Mis on motoklubi esimene reegel. Mootorratta omamine ja sellega ka palju sõitmine. Mina imestan aga kuidas näiteks saab olla teie põhimõtetele tuginedes MC ja ka EMCA liige selline klubi nagu MC39, kelle presidenti pole ma elus tsikli otsas kokkutulekutel näinud. Auto on tal ilus aga, kus on motikas.

Tegelikult on ju teil ikka endal kah asi natuke mäda ja asi selgeks tegemata. Aga olge meheks. Tallinnas näeme volbriööl.

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

Tere Motomeez ja väga tore, et foorumiga liitusid :bsmile:

Üks palve, palun esitle ennast või pane kasvõi mingid kontaktandmed. Et siin asi päris anonüümseks ei jääks.

Kindlasti saad oma küsimustele vastused.

Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

kris. kirjutas:
saqu kirjutas:

Ja selle uudise seotus meie antud teemaga oleks milline?

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Iseloomustada igakülgselt MC tegevusi.
Kas see küsimus oli ajendatud soovist ironiseerida või on IQ probleem :?:

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

spinna

J a n n o kirjutas:
spinna kirjutas:

nelipühilase vereülekanne.

mis see on? äkki räägid lähemalt

Ajasn sassi need usukategooriad ja sellega seonduvad. See vereülekande probleem usulistel põhjustel on hoopis jehoova tunnistajatel.
http://www.elu24.ee/?id=5366 Jälle hea võimalus silmaringi laiendada. Eestiski on vist mingeid sarnaseid juhtumeid olnud.

Mototeemas oli seal eelpool viidatud netilehtedel kah midagi sarnast kirjas: lugupeetud vend surgu pigem vigastustesse, kuid parameedikud ei tohi mingil juhul embleemi rikkudes tagi seljast ära lõigata. Muidu tuleb "või muidu.." :roll:

Suzuki GSX 750 Inazuma

mike1

Hr. Pihelgas

Lugemata postitus Postitas mike1 »

Hr. Pihelgas! Mul on kahju Sinust kohe. Pane see asi lukku ja lähme õue, sõitma. Ja päris kahju teist kõigist, kes siin arvutis istuvad. Pärnus näeme, seal pidi ju ka palju vastuseid saama. Mina hakkan Äksi minema. Nii, nüüd kõik minema siit arvutite tagant. Ratsud ootavad, Tegelt kah. Soovitan see siin nüüd lõpetada.

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Kuna põhiline vaidlus on nüüdseks taandunud MC või mitte MC teemale ja sellele, mida siis kasutada, kui MC mõõtu välja ei anna, siis lisaksin siia ühe "revolutsioonilise" mõtte: Jätta see MCC, MK või mis iganes siis üldse ära! :shock: Ma olen mõnel suurel rahvusvahelisel kokkutulekul käinud ja peab mainima, et ega neid MCC või RC rockeriga veste seal küll ei märka. Küll on aga rohkelt veste, kus ülemine rocker on klubi nimi, keskel embleem (värvid, sümboolika) ja alumisel rockeril riik või väiksem koht. Ja kõik.

Kui sa sõidad selle vestiga/tagiga tsikliga või käid motokokkutulekutel või rock kontserditel, siis on raske uskuda, et keegi seda vaatamata "MC" rockeri puudumisele allveeorienteerumise või kirimale klubiks peaks...

Julge. Ja nüüd ratta selga! +16 juba Kakumäel!

Kasutaja avatar

haldjas
Tsikkel: honda/suzuki
Kontakt:

Re: Küsimus

Lugemata postitus Postitas haldjas »

motomeez kirjutas:
  1. MC väljateenimisest. Mis on motoklubi esimene reegel. Mootorratta omamine ja sellega ka palju sõitmine. Mina imestan aga kuidas näiteks saab olla teie põhimõtetele tuginedes MC ja ka EMCA liige selline klubi nagu MC39, kelle presidenti pole ma elus tsikli otsas kokkutulekutel näinud. Auto on tal ilus aga, kus on motikas.

Tegelikult on ju teil ikka endal kah asi natuke mäda ja asi selgeks tegemata. Aga olge meheks. Tallinnas näeme volbriööl.

õrrr! minus ärkas kohe emalõvi.Kuule meez,kus sa lugesid,et , MC esimene reegel on mootorratta omamine? palun viidet.Ma lugesin kogu selle EMCA lehe läbi huvi pärast,aga ei näinud...nägin hoopis seda,et ..tsiteerin... Klubiringkondades liikudes tuleb alati arvestada käitumise kuldse reegliga: kui sina pead lugu teistest, peetakse lugu ka sinust. Kui käitud lugupidamatult siis koheldakse sind samaga. jms jutt.Ei sõnagi tsikli omamisest. Kui sa ei tea MC39 midagi ,siis algatuseks loe viimast motomaaniat ja tsikleid on seal klubis rohkem kui sinu kuuri all.....Mina pole selle klubi liige,aga minu poeg sõidab rinkat selle ( õigemini siis äksi motolkubi alias mc39 )klubi all ja tean kui lugupidavalt ja mõnusalt seal koheldakse ka mitte klubiliikmeid (ma mõtlen siis seda konkreetset MC-d)

Kasutaja avatar

spinna

reede õhtu....juubel.........rahu.......saaremaa viin :) let's walk down and f*ck them all..... :twisted:
EDIT: laupäeva õhtu, a mis vahet......

Suzuki GSX 750 Inazuma

kardaan3

EMCA

Lugemata postitus Postitas kardaan3 »

EMCA kodukaga tutvunud, soovitaks Emakal kõigepealt üle vaadata oma read, enne kui teistele ettekirjutisi tullakse tegema...viitaks sellisele olematule niiöelda MC-le nagu väidetavalt on MC Tallinn- mida kuradit, ei miskit infot, ei logo jne..kõik muidu ilus..logod reas ja siis miskine MC Tallinn..kas ka teistele ei tundu see asi vigane olevat!!!
Pole reaalselt mehi kohanud, ega kah virtuaalselt nagu tänapäeval kombeks, nii et mõtlemisainet teile suur ja võimas EMCA, kes te olla tahate!!!
Reaalsus on vähe teine, mis siin virtuaalmaailmas jahute, kas pole õigus???
oodates samalaadseid teemaarutlusi???

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

Re: EMCA

kardaan3 kirjutas:

EMCA kodukaga tutvunud, soovitaks Emakal kõigepealt üle vaadata oma read, enne kui teistele ettekirjutisi tullakse tegema...viitaks sellisele olematule niiöelda MC-le nagu väidetavalt on MC Tallinn- mida kuradit, ei miskit infot, ei logo jne..kõik muidu ilus..logod reas ja siis miskine MC Tallinn..kas ka teistele ei tundu see asi vigane olevat!!!
Pole reaalselt mehi kohanud, ega kah virtuaalselt nagu tänapäeval kombeks, nii et mõtlemisainet teile suur ja võimas EMCA, kes te olla tahate!!!
Reaalsus on vähe teine, mis siin virtuaalmaailmas jahute, kas pole õigus???
oodates samalaadseid teemaarutlusi???

kardaan3, ehk oled kah viisakas ja tutvustad ennast. Muidu jääbki mulje, et suur jama majas, kui suvalised võllid juuatäis peaga räuskavad.

MC Tallinn on täiesti reaalselt eksisteeriv klubi. Meiliaadress on ju infos olemas, saad küsida, et kes või mis.

kardaan3

Lugemata postitus Postitas kardaan3 »

Kes siin juuatäis peast või isiku andmetest on rääkinud!
Kui ma selle postituse siia tegin, olen ma kah olemas
Teema keerleb ümber MC-de ja EMCA, võiks sellele ka pühenduda.
Tore kui eksisteerib, selline klubi, aga fakt on see, mis kohe silma hakkab, vaadates EMCA kodulehte,et selgelt on toodud pilt kuidas peab ühe MC logo asetsema jne
tehakse tööd väidetavalt klubide ridade ja logode korrastamises..
ja mida me näeme...http://www.emca.ee/index.php?id=5
Samuti üks EMCA ülesanne on teadaolevalt uute klubide tekke kontroll..
Aga kui minna http://www.neti.ee/cgi-bin/teema/MEELEL ... bid/Autod/
Seal mitu klubi, millel järgi sõna UUS
Klubide arv kasvab ikka nagu seeni pärast vihma.
Mõtlemisainet

Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode

KES sa selline oled, et sulle neid asju seletama peab?

Suletud

Mine “Vaba teema”