Lahe seltskond mootorratastel või mootorrattaklubi

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

harimal
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas harimal »

Ain, hea, et sa selle enese tutvustamise pointi selgelt ja põhjendusega välja tõid.
Ma pole küll ennast tutvustanud ja ausalt öeldes, mul pole end ka millegagi eriti tutvustada, aga postituste alla panin just käesoleva teema järel isiklikud kontaktandmed juhuks kui keegi peaks ennast minu sõnadest puudutatuna tundma. Kui keegi arvab, et ütlesin midagi liiast, saab suvalisel hetkel mobiili kätte võtta ja vähemalt telefonitsi rääkida. Aadress on mul ka siin foorumis mitmes kohas välja toodud, seega viitsijad saaksid ühe otsingu järel mulle ka uksele koputada.

Aga teema jätkuks.. Leht, kust EMCA hetkel osa tekste on tõlkinud, sisaldas paari lõiku, mis minu isikliku arvamuse kohaselt meie käesolevas ajas ja kultuurikontekstis natukese küsitavad on. Jällegi - ise saan oma vastused Aarelt kätte, aga teistele mõtlemiseks ja viitsimise korral teema arutamiseks.

Esimese alloleva lõigu kohta minu isiklik arvamus - Eesti on nii turvaline ja tsiviliseeritud riik, et siin ei peaks küll ühegi klubi liige end kunagi "ebaturvalisest piirkonnast" leidma.

MC: Never let a Patchholder walk off alone in an unsecured area. If he/she is going out to their car, bike, or even just out to get some fresh air, go with them. Watch their back at all times.
RC: Never let someone go off alone without someone keeping an eye on them, especially in this day and time.

Järgmise lõigu osas on mõte vist ka natukese ajale jalgu jäänud. Kui omal ajal oli "võõra sule" kandmine ehk vägagi inetu, siis nüüd on nii mõnelgi EMCA klubil lausa internetist saadaval "SUPPORT" riietus.

MC: Learn what different parts of our patch represent and what the different color combination of yours and other clubs represent.
RC: A RC patch should never be referred to as colors. RCs should NEVER wear any kind of location banner with their patch and NEVER wear any kind of support patch for any other MC. RC patches are usually bought – not earned.

Jällegi - tegemist minu isikliku arvamusega, igasugused muud arvamused antud teema jätkuks minu arvates vägagi teretulnud.

Paar lehte varem olnud RC lühendi kohta. Tõlge on Riding Club. Mida keegi selle all mõtleb, pole minu öelda.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897

harimal

Veel üks mõte - EMCA algteksti lehel on korduvalt välja käidud väide "RC patches are usually bought – not earned."

Pole mina veel kohanud üheski vormis ühtegi tsikliliitu Eestis, kuhu saaks ligi astuda, öelda "Hei, näe, 500 või kasvõi 10 000, võta mind liikmeks ja hakkame sõbraks".

Ei!

Pole sellist asja näinud ja vaevalt, et ka näen. Kõik liidud, ühendused ja kambad vaatavad vastavad tegelased üle ja kui enamik seltskonnast või seltskonna arvamusliidrid arvavad, et isik midagi väärt on, võetakse kampa. Mõni võetakse kampa pärast üht jõmistamist, teine võib "teeneid" aastate viisi teha ja ikka ei võeta omaks.

Kui keegi vaidleb vastu, siis palun näiteid konkreetsetest liikmelisuse "ostuvõimalusega" klubidest.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

harimal kirjutas:

Veel üks mõte - EMCA algteksti lehel on korduvalt välja käidud väide "RC patches are usually bought – not earned."

Pole mina veel kohanud üheski vormis ühtegi tsikliliitu Eestis, kuhu saaks ligi astuda, öelda "Hei, näe, 500 või kasvõi 10 000, võta mind liikmeks ja hakkame sõbraks".

Ei!

Pole sellist asja näinud ja vaevalt, et ka näen. Kõik liidud, ühendused ja kambad vaatavad vastavad tegelased üle ja kui enamik seltskonnast või seltskonna arvamusliidrid arvavad, et isik midagi väärt on, võetakse kampa. Mõni võetakse kampa pärast üht jõmistamist, teine võib "teeneid" aastate viisi teha ja ikka ei võeta omaks.

Kui keegi vaidleb vastu, siis palun näiteid konkreetsetest liikmelisuse "ostuvõimalusega" klubidest.

seda ostu asja saab käsitleda ka teisiti - lähevad kuus meest poodi, ostavad rattad, varustuse, mõtlevad klubile nime ja hakkavad sõitma. Uuele tulijale öeldakse lihtsalt tere tulemast. Kerge face-control ja kogu lugu.

Sina uuri nüüd edasi, milles väljendub värvide välja teenimine.

Aga ära siia referaati tee. :wink:

motomeez

39 ja emca

Lugemata postitus Postitas motomeez »

vabandan, kui kedagi solvasin. Rääkisin mõtlematult. Sain selle eest ka omad vitsad. Vabandan veelkord.

Andres

Kasutaja avatar

redhott
Tsikkel: yamaha xj600s

Lugemata postitus Postitas redhott »

Viisakas noorisand vähemalt motomeez, tore vaadata kui keegi ka vabandab tänapäeval.

Räme pervert ja sekspiltidega hangeldaja.
Yamaha XJ600S

ninamees

Lugemata postitus Postitas ninamees »

Kui me aastal 1999 lõime saaremaal klubi Ösel MC,ei teadnud nendest reeglitest tuhkagi.See,et keegi kes kaheksa aastat tagasi jällegi tsiklist sittagi ei teadnud ja nüüd ärkas,ei pane meid nime muutma.Tõlgendame seda õnnetut MC-id kui Music Club....Kui tsikliga sõidan,siis minul heliseb küll südames muusika.

Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

ninamees kirjutas:

Kui me aastal 1999 lõime saaremaal klubi Ösel MC,ei teadnud nendest reeglitest tuhkagi.See,et keegi kes kaheksa aastat tagasi jällegi tsiklist sittagi ei teadnud ja nüüd ärkas,ei pane meid nime muutma.Tõlgendame seda õnnetut MC-id kui Music Club....Kui tsikliga sõidan,siis minul heliseb küll südames muusika.

No ma ei téa, kas Horvaatialt saab midagi, aga minult küll 12 punkti sellele postitusele teema kokkuvõtteks. :D

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

Puhtalt isiklik arvamus, aga enamus siin teemas "lärmajaid" ei kuulu (ilmselt)ühessegi MCsse ega muusse klubisse, seega mis kuradi vahet seal teie jaoks on, kas on olemas EMCA või ei ole?
(vabandan ette nende inimeste ees kes kuuluvad ja kellele see teema otseselt varba peale astub)

Loud pipes save lives!!!
Kasutaja avatar

saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Lugemata postitus Postitas saqu »

Soultrain kirjutas:

Puhtalt isiklik arvamus, aga enamus siin teemas "lärmajaid" ei kuulu (ilmselt)ühessegi MCsse ega muusse klubisse, seega mis kuradi vahet seal teie jaoks on, kas on olemas EMCA või ei ole?
(vabandan ette nende inimeste ees kes kuuluvad ja kellele see teema otseselt varba peale astub)

Ma ei tea, kas krossimeeste motoklubi on ka MC tähenduses, aga kõik litsentsiga krossimehed kuuluvad kuskile klubisse, kuna litsents on sel puhul kaks või kolm korda odavam (ei mäleta täpselt, saab uurida msport.ee kodukalt). Usun, et neil küll on suht savi sellest teemast, aga kuhu neid siis peaks liigitama :?: Või ongi motokrossi lühend suurest respectist MC (Motocross) asemel MX :?: :D

SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

haldjas
Tsikkel: honda/suzuki
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas haldjas »

Suzumen kirjutas:

Ainuke, mida tuleb nagu seeni pärast vihma on uusi kasutajaid sellises teemas nagu MC. Teemas, mis puudutab rohkem vanasid motohunte. Ehk oleksite viisakad ja tutvustaksite ennast. Minul isiklikult tekkis küsimus, KAS mõnel jätkuks julgust Isa Mellaga silmitsi seistes sama korrata :roll:

Olen uus kasutaja, pole vana motohunt, aga meil jus sõnavabandus....ütlen,mis mõtlen.Isa Mellaga võin silmitsi seista küll,aga tead-ta on minust lühem,ma pean siis kükitama ,et talle silmitsi sama öelda,mis ütlesin :P :twisted:

Aga tegelikult kõrvalvaataja pilguga on minu arvamus teemast:

fundamentalist = isik, kes paistab silma vaadete jäikuse ja kitsuse poolest; mõistab endale sobivaid ja vastuvõetavaid termineid täht-tähelt ja peab seda ainuõigeks; näeb maailma must-valgelt. Esineb kõigis eluvaldkondades-ka motomeeste seas, vähe sellest - ka erinevates virtuaalfoorumites.

Vastandiks isik, kes tunneb ja tunnetab terminoloogiat sügavuti ja laiuti, näeb sõnade ja rituaalide taga nende tähendust, omab kogemust, küpsust ja kriitilist meelt. Olles küll oma usus kindel, suudab ta leida sellele ühisjooni ka teiste tõekspidamistes ning neid sallida ja tunnustada.

Ma kardan, et te kõik siplete kuskil nende kahe vahepeal.

Kasutaja avatar

elbid_
Tsikkel: Ducati Monster 696

Re: EMCA

Lugemata postitus Postitas elbid_ »

kardaan3 kirjutas:

EMCA kodukaga tutvunud, soovitaks Emakal kõigepealt üle vaadata oma read, enne kui teistele ettekirjutisi tullakse tegema...viitaks sellisele olematule niiöelda MC-le nagu väidetavalt on MC Tallinn- mida kuradit, ei miskit infot, ei logo jne..kõik muidu ilus..logod reas ja siis miskine MC Tallinn..kas ka teistele ei tundu see asi vigane olevat!!!
Pole reaalselt mehi kohanud, ega kah virtuaalselt nagu tänapäeval kombeks, nii et mõtlemisainet teile suur ja võimas EMCA, kes te olla tahate!!!
Reaalsus on vähe teine, mis siin virtuaalmaailmas jahute, kas pole õigus???
oodates samalaadseid teemaarutlusi???

Kuule mees, MC Tallinn ei ole olematu. Ma näen neid mehi aastaringselt oma rõdult. Ukse peal on logo. Ees seisavad siklid, paar korda ka olen näind ka Hummereid. Tahtsin vahepeal juttu puhuma minna, aga ei tea, ju ei julenud ikka. Ma rohkem selline tagasihoidlik. Pole minu asi öelda, et kes ja kus, aga seda tean küll, et eksistentsiga neil probleeme ei ole. :)

Some kind of Monster.
Kasutaja avatar

haldjas
Kontakt:

kardaan3 kirjutas:

..
Aga kui minna http://www.neti.ee/cgi-bin/teema/MEELEL ... bid/Autod/
Seal mitu klubi, millel järgi sõna UUS
Klubide arv kasvab ikka nagu seeni pärast vihma.
Mõtlemisainet

Kaks UUt moto´klubi on tõesti mitu, matemaatikaga vähemalt asi korras.Seeni kasvab metsas vihmaga rohkem kui kaks...bioloogia lonkab...hm,mõtlemisainet...Et EMCA nagu peaks mõtlema ,kas kaks seent metsas on palju või vähe?
Mina lugeisn sealt rohkem välja :wink: Ja vaffa on jälle midagi uut teada saada :)

Vääramatu usk viib sihile....tsikkel viib sihtpunkti.
Kasutaja avatar

haldjas
Kontakt:

Suzumen kirjutas:
haldjas kirjutas:

Ma kardan, et te kõik siplete kuskil nende kahe vahepeal.

Eks vaidlustes selgubki tõde. Olen vastastiku lugupidava argumenteeritud vaidluse poolt..

Nõus, aint et...hm kuda seda nüüd öeldagi.... lõppjäreldus on ikka teil see, et tõde kui absoluutset kõigi jaoks polegi olemas, on igaühe enda tõde.
Aga vaielge aga, lihtsalt mulle ei meeldinud kui kedagi alusetult solvati.

Mulle igatahes see EMCA kodukas meeldis, meeldisid arusaamad ja põhimõtted.Loodetavasti sain ma asjadest õieti aru.
kena vaidlemist siis Teile, ärge laskuge "padjaklubi"tasandile ja argumenteerige ning kinnitage oma sõnu faktidega nagu meestele kohane.Ratsionalism pidi ju Teie pärusmaa olema, las emotsioonid jäävad naistele :)

Vääramatu usk viib sihile....tsikkel viib sihtpunkti.
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

saqu kirjutas:
Soultrain kirjutas:

Ma ei tea, kas krossimeeste motoklubi on ka MC tähenduses, aga kõik litsentsiga krossimehed kuuluvad kuskile klubisse, kuna litsents on sel puhul kaks või kolm korda odavam (ei mäleta täpselt, saab uurida msport.ee kodukalt). Usun, et neil küll on suht savi sellest teemast, aga kuhu neid siis peaks liigitama :?: Või ongi motokrossi lühend suurest respectist MC (Motocross) asemel MX :?: :D

Saqu sa oled siiani vähe kirkama kriidi mulje jätnud. Täheühendit MC võivad kasutada kõik kes tahavad. Kuid meie räägime sellest mida motomaailmas MC tähendab, ning kuidas seda sümboolikat vestidel kantakse. EMCA lehel on selgelt kirjas mismoodi värvi seljal asetsevad. Vaevalt sul ühelgi krossisõitjal need nii on. Ma ei räägi siin MC39 poistest vabal ajal :)

Kasutaja avatar

anticrist
Kontakt:

Re: Küsimus

Lugemata postitus Postitas anticrist »

õrrr! minus ärkas kohe emalõvi.Kuule meez,kus sa lugesid,et , MC esimene reegel on mootorratta omamine? palun viidet
....Viite saab raamatust, ainult liikmetele! on on, esimene asi on ratas ja veel kubatuur ning mark on ära määratud :)
ja veel, puuris (autos) värve ei kanta.
a, las ta jääb :wink:

kaks ratast on ikka kaks ratast!
http://backyard.pri.ee

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

No aga pandagugi siis see piir sellesama kahetähelise lühendi tasandile. MC on asi mis käib EMCA ja muu bla-bla alla. MK ja kena eestikeelne sõna motoKlubi on aga no nii üldmõiste, kui üldse olla saab. See lugu kisub siin vägisi lihtsalt vaidluseks (l*tsid mehed, need Vargamäe omad, heh...).
Ma TÕESTI püüan asja vaadata kõrvaltvaataja pilguga, sest ei kuulu isegi mitte klubisse ega mõtlegi näidata end kellegina, kes ma pole. Põhimõtteline T.Ü.R.A. niisiis.
Aga paar asja, mida vaidlejad võiks siiski tähele panna:
1: Millegi kehtestaja peab esitama volitused, et tal selleks õigus on, ja need volitused on a) jõud, b) autoriteedi või autoriteetse organisatsiooni antud volitused c) üldtunnustatud ja ise väljateenitud autoriteet, ehk siis TAVA (see siis pikim aga kindlaim tee). Sellest möödavaatamine on lühinägelik ja seletused piki ning risti ja ka kõige lollimatele on möödapääsmatud. Arvestage, et kui enamus on asja aktseptinud, tõrjub seltskond kiusliku jätkaja ise välja. Praegu on segast ikkagi niivõrd palju, kusjuures ka nende hulgas, kes väidavad end kõike teadvat, et ma küll hoiduks postulaate kehtestamast.
Mis silma paistab, on ka see, et suure osa kommentaatorite jaoks polegi praegu küsimus selles, kas on MC või MK või mis iganes. SEE neid eriti ei huvita ju. Küsimus, mille ümber tegelikult kõik jahuvad ja mida suurem osa avalikult välja öelda ei julge, kartes verbaalselt vastu hambaid saada, on ju järgmine: Kes on EMCA, et tuleb kehtestama reegleid kõigile tsiklistidele? On mul õigus? (ma loodan, et nüüd ei saa mina mõnelt sultanilt siidinööri oma mulje väljaütlemise eest). Vastus sellele on EMCA enda käes ja hea vastus lõpetaks ka kogu jahumise.
Siiski,
NB! Pihelga välja öeldud kuupäev, mil midagi otsustatakse on igati aktsepteeritav, et peatada sõnasõda siin seniks, kuni see austet kogu avalduse teeb. Äkki ootaks nüüd mõistlike inimestena, kuivõrd see kisma siin, vastupidiselt mu vahepealsele lootusele, on ikkagi piinlikuks ja inetuks läinud?

Erki

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

esimene asi on ratas ja veel kubatuur ning mark on ära määratud :?
Esimene reegel, et peab olema ratas, on küll jah esmane. Aga kas kõik, kes kasutavad MC Lühendit on nüüd rattad reglementeerinud margi järgi, selles küll ei saa päris kindel olla :?:

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Lisaks siis ka enne "maagilist kuupäeva" ühe omapoolse mõttekäigu antud teemase. Nii mõnelgi korral on meid, st. eesti mootorrattureid süüdistatud oma nina ette vaatamises ning maailma asjadest mitte aru saamises. Kuna Road Spiritil on sõprusklubi Norras, julgeksin ma veidi kaasa piiksuda kuidas seal maal mc-teemast aru saadakse. Ja olles nüüd lugenud nii EMCA poolt pakutavat kui ka muid materjale, tundub mulle ka Eesti jaoks selline lähenemine ainuõige.
Elik mille üle siis vaidlus käib? MC tähekombinatsiooni üle? Et kui kasutad klubi nimes sellist kombinatsiooni, peab klubi logo koosnema rokkeritest ja pead jälgima MC-reeglistikku?
Mujal saadakse MC-temast ka nii aru, et n.ö. registreeritud kaubamärk on ruudu sees olev MC-tähekombinatsioon, mis on ülejäänud logost paremal pool eraldi välja toodud, ning logo on kujundatud nii nagu näidatud siin (link EMCA lehele). Selliste "värvide" kandjatele laienevad automaatselt ka vastavad reeglid ja kohustused. Eestis on seda tüüpi klubide vaieldamatuks eestkõnelejaks EMCA.
Ülejäänud seltskond kasutab MC tähekombinatsiooni oma parima äranägemise järgi, kuid nii et see mingilgi viisil ei meenutaks eelpool kirjeldatud kujundust. Vastasel korral võib arusaadavatel põhjustel probleeme tekkida.
Siin siis ka stiilinäide Norramaalt.
Pilt
Ärgu minust valesti aru saadagu - ma olen kahe käega motomaastiku ja klubinduse korrastamise poolt. Kuid miks me seejuures tahame olla rohkem "ameeriklased" kui seda on ameeriklased ise? Ka sealt maalt võiks tuua rohkesti analoogseid logode stiilinäiteid, kuida kuna mul ühegi sealse klubiga otsest kokkupuudet ei ole, ei hakka suvalist internetist leitud pilti siinkohal näiteks tooma.
Ehk siis kokkuvõteks - MC tähekombinatsioon ei ole minuarvates kellegi oma ning ainuüksi nende kahe alfabeedis leiduva märgi koos eksisteerimine ei näita veel klubi määratlust. Oluline on see, kuidas neid kahte märki kantakse ja millise terviku nad koos logoga moodustavad.

PS: Põhimõttelistel klubinduse vastastel paluks antud teemas mitte kommenteerida - nautige oma vabadust ja sõltumatust ka selles osas, mis puudutab oma arvamuse enda teada jätmises :evil: .

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

harimal

Kris, ma võtan sõna juhtimaks paarile võimalikule probleemitekitajale sinu tekstis. Ma pole üheski vormis ühegi organisatsiooni või seltsingu vastane seni kuni nad järgivad asukohariigi seaduseid. Igasugune ühiskondlik initsiatiivikus ja ettevõtlikkus on minu isikliku arusaama järgi väga teretulnud nähtus.

Asjast:

Mujal saadakse MC-temast nii aru, et n.ö. registreeritud kaubamärk on ruudu sees olev MC-tähekombinatsioon
Ehk siis kokkuvõteks - MC tähekombinatsioon ei ole minuarvates kellegi oma

MC on Eestis registreeritud kaubamärk ning seega paraku ka kellegi omandus. Seni kuni seda ei kasuta mõni ehitusmaterjale tootev ettevõte, ei tohiks sellega probleeme tekkida (kaubamärgi omaniku esindaja sõnad).

Ülejäänud seltskond kasutab MC tähekombinatsiooni oma parima äranägemise järgi, kuid nii et see mingilgi viisil ei meenutaks eelpool kirjeldatud kujundust. Vastasel korral võib arusaadavatel põhjustel probleeme tekkida.

Nii palju, kui mina olen reaalseid pretsedente märganud HA varal Poolas ja Austraalias, siis värvid ja logod probleeme ei tekita, käitumine tekitab. Näited võin tuua ES teel.

Kui keegi siiski omab ebaterveid mõtteid antud teemal, soovitan tal enne nende täideviimist lugeda paragrahve 118-124.

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12937917

Kasutaja avatar

kris.

Nonii sõbrake, Sind ma just silma pidasingi :lol: .
Aga kuna sa meil juba nii osav linkide viskaja oled, äkki otsid meile välja ka MC kaubamärgi kirjelduse.
Ja veelkord minu lemmikküsimus - kuidas on karistusseadustiku vägivallategusid puudutav osa seotud antud teemaga 8) .

terv
kris.

ElCato
Tsikkel: VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas ElCato »

Registreeritud MC:
http://www2.epa.ee/Patent/mark.nsf/vwSe ... ment&Eesti

Mis ei tohiks tähendada, et seda muul kujul kasutada ei tohi, eriti arvestades seda, et sinna midagi lisades saab ka kaubamärgina registreerida:
http://www2.epa.ee/Patent/mark.nsf/Sear ... Form&Seq=1

Julgen pakkuda, et siin on väike vahe, kas asja kasutatakse lühendina või kaubamärgina.

Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

kris. kirjutas:

PS: Põhimõttelistel klubinduse vastastel paluks antud teemas mitte kommenteerida - nautige oma vabadust ja sõltumatust ka selles osas, mis puudutab oma arvamuse enda teada jätmises :evil: .

terv
kris.

Puusse paned! Ega siin selliseid vastalisi pole nagu olnudki. Pigem ikka sellised, kes klubisse ei kuulu, kuna ei saa või ei taha kohustusi kanda.
Ma saan ikka õigesti aru, et klubi ei ole mitte ainult saamakoht vaid peab ikka ise ka teiste heaks askeldama ja üldise hüve ette oma panuse andma ? ;)

Suzuki GSX 750 Inazuma
Kasutaja avatar

kris.

spinna kirjutas:

Ega siin selliseid vastalisi pole nagu olnudki.

Loeme me ikka sama teemat ... :D .

terv
kris.

Kasutaja avatar

ojamees

Lugemata postitus Postitas ojamees »

Internet on ikka üks imeline asi! :shock:
Kui vanasti tehti asjad käsitsi , silm-silma vastu selgeks, siis nüüd saavad ka need sõna võtta kes vanasti ainult tappa ja taha said!
Kui teil on midagi MC39 kohta öelda tulge kolmapäeviti Äksi ja saame asjad selgeks.
Kui on EMCA või mistahes märkide kohta küsimusi helistage KÕUTSILE, ta on kommunismis karastanud mees kellele meeldib rääkida, ma usun et saate temaga kokkuleppele kus ja kuna.
Sõbralik soovitus:
ÄRGE ISTUGE PÄEVAL ARVUTITE TAGA VAID SÕITKE, VAADAKE MILLISED ILMAD ON!!!

"SÕIDA AGA ÄRA MÖLISE"

RAIT

Tsiklimees on VABA. Reeglid on motomatkajatele!
rait@mc39.ee
5133375

EMCA

Tervitus Biker.ee foorumi mootorratutturitele!

Lugemata postitus Postitas EMCA »

Sõnavõtt MC teemadel Biker.ee foorumis vallandas paljudes pahameele ja tõi endaga kaasa rohkesti vaidlusainet. Solvangud muutusid isiklikuks ja lahmiti teemadel, millest paraku ettekujutus paljudel piiratud ja ebaselge. Kõik see ei olnud eesmärk ja EMCA ei hakka varjunime all esinevate tegelastega vaidlustesse laskuma.Samas avaldati oma arvamust ja kaitsti seisukohti jäädes korrektseks ja lugupidavaks. Oli tunda arusaamist artikli sõnumist ja asjadesse õigesti suhtumist. Paljud kommenteerijad olid endale asja selgeks teinud, olgugi et ise klubisse ei kuulutagi. Respekt neile!
Tagasisedeks meile oli hea teada, et EMCA kodulehekülg vajab täiendamist ja korrigeerimist. Kindlasti arvestame sellega ja anname parima. Jälgige EMCA kodulehte.
Samas on seal piisavalt materjali nende jaoks, kel soov luua klubi. Võimalik on alati ka isiklikult kontakti võtta ja infot küsida. Oleme alati aidanud ja teeme seda ka edaspidi. Kellegisse ei ole suhtutud halvustavalt ja mahategevalt. Kui teatakse vastupidist, siis palume fakte. EMCA kodulehest ei saa kunagi avalikku foorumit.
Ei väsi kordamast: mootorratturid, kes on otsustanud luua klubi, peavad eelkõige ise kõvasti vaeva nägema, et saavutada respekt oma klubile. MC tähise vestile õmblemine ei tee klubist veel MC-d.
Hetkel on paljudel klubidel käsil enesemääratlemisprotsess. Korrastatakse ja korrigeeritakse logosid ja värve. Enamus neist on saanud asjakohast nõu ja abi EMCA-st.
Siinkohal natuke infot EMCA kohta. EMCA on Eestis tegutsevate MC-de poolt loodud vabatahtlik ühendus, kuhu on õigustatud kuuluma kõik Eestis tegutsevad MC-d. EMCA –Estonian Motorcycle Club Association loodi kaks aastat tagasi viie Eestis tegutseva MC poolt. EMCA loomisele eelnes pikk arutelude periood teemadel kellele ja milleks. Oma seisukohti ja arvamust kutsuti jagama kõiki motoklubisid, kes olid end MC-na määratlenud. Peale seda korrastasid paljud klubid oma logod ja värvid ning loobusid MC tähisest. Mõned MC-d ristisid end Music Clabideks. Arutelude tulemusena pandi paika EMCA eesmärgid ja prioriteedid. Nendeks on:
*esindada vajadusel Eestis tegutsevate MC-de huve, suheldes riiklike ja teiste asutustega
* koordineerida ja ajastada MC-de poolt Eestis korraldatavaid üritusi
* informeerida mootorratta klubisisd ja tõsta nende teadlikkust MC-de olemusest
* pakkuda igakülgset tuge EMCA liikmetele
* EMCA-l ei ole majandustegevuslikke ambitsioone
*EMCA-l puudub liikmemaks
* EMCA säilitab oma sõltumatuse lubamata ennast materiaalselt toetada
* EMCA on apoliitiline ühendus.
EMCA respekteerib Läti ja Leedu MC-de ühendusi ja omab nendepoolset respekti.
Käesoleva kirjutisega loeb EMCA antud teema lõppenuks ja ei pea vajalikuks läbi foorumi väitlusi pidada.

Suletud

Mine “Vaba teema”