Rohkem austust teedel!
Teemaalgatajale: Oled Sa kindel, et käitusid ise seaduspäraselt? Sõidsid Sa siiski täpselt nii nagu LE ette näeb?
Miks ma küsin? Just eile oli mul näiteks juhus Tallinna kesklinnas, kus üks mopeed kippus mul ratta kõrval sõitma. Olen küll liikluses tolerantne taburet rideritega aga pean tunnistama, et kui mul ei oleks olnud võimalust rida vahetada, siis üsna varsti ma oleks selle piniseja oma enese jalaga teelt minema lükanud. Ja mitte pinina pärast, vaid selle pärast, et ta seadis ohtu nii ennast kui ka mind.
Kui Sa aga käitud täpselt nii nagu peab, siis ühinen Oldmopedi nõuandega ja leian, et see on ainuõige - ignoreeri lambaid. Ja lisan, et kui mõni juhtidest hakkab Sind tahtlikult ohustama (rammima, välja suruma, liig väikese distantsiga sabas sõitma jne. jne), siis ei ole miskit mõistlikumat kui korraks teelt ära keerata, lasta sel lambal liiklusvooga ära minna ja sõitu jätkata või kui Sa võidelda tahad, siis paned sõiduki numbri kirja ja mõne sellise sõiduki numbri lisaks, kes sündmust pealt nägi ning teed avalduse politseile. Oma kogemusest väidan, et näiteks liig väikese distantsiga sabassõitja peletab eemale ka see, kui näituseks peatudes on distantsitu sõiduk oma põrkerauaga praktiliselt tagaratta küljes kinni, siis vajud tsipake tagasi, et ratas ja põrkeraud kokku puutuvad, paned ratta jalale, ronid maha, võtad telefoni ja justkui helistad kuhugile ning teatad sõiduki numbri. Minu senine kogemus näitab, et kuuest juhist üks laskis tumeda vilina saatel sündmuskohalt jalga, ülejäänud viis aga tulid autost välja ja vabandasid. Nende seas üks liinibussi juht. Aga veelkord - Sa pead ise käituma liikluses seaduspäraselt.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.