Varustus kohustuslikuks

uzzike

Lugemata postitus Postitas uzzike »

Siis veel selline küsimus - kas motoriietus peab olema mõlemal - nii seljakotil kui juhil?
Kuigi ma ise olen vist ainult 2 korda ümber oma kvartali vastava riietuseta sõitnud, siis ikkagi mind ajavad alati närvi kõiksugused lisapiirangud. Eriti veel antud juhtumil - kus vastava riietuse puudumisel saab viga ainult juht ise (kaassõitja korral küll ka tema), ning kolmandatele osapooltele mingit lisakahju motoriietuse puudumisega ei põhjustata. Siis milleks tõesti ülereguleerida??
Kui tahaksin hakata suvel auto asemel mootorrattaga tööl käima, kuid päev otsa motoriietes kontoris higistamine ei tuleks kuidagi kõne alla. Seega sellise seaduse korral jääks mul ära võimalus mootorrattaga tööl käia :(.

Ma ei saa sellest eestlaste hirmsast reguleerimislembusest aru - võiksime ju seadustada ka selle, et enne sööki tuleb käsi pesta ja kui ei pese siis vot lajatame sulle kolme kuupalga ulatuses trahvi selga. Põhjus ju reguleerimiseks olemas - pesemata kätel võib olla hulgaliselt pisikuid ja mis söömisel võivad organismi sattuda ja siis jääb inimene haigeks ja tuleb teda maksumaksja rahaga ravida jne jne.

Ja teine eestlaste häda on selles, et meile meeldib karistada. Ma usun, et palju meeldivam toime oleks vastavatel sotsiaalkampaaniatel kui seadusesse kirjutatud karistustel. See, et enamus meist prügi maha ei loobi ei tulene ju mitte sellest, et me kardaksime rahatrahvi vaid sellest, et nii pole ilus teha/reostame loodust/kole on (igaüks võib siin oma rida jätkata oma põhjustega). Karistamine (seda ju sisuliselt plaanitav muudatus tähendab - anname uue võimaluse trahvimiseks) on alati tagajärgedega tegelemine.

Olge nüüd mõistlikud loomulikult ei taha keegi meist ise ennast vigastada ja kel vähegi mõistust peas kasutab kaitsevarustust niigi. Ja no kui jumal ei ole mõistust andnud, et ise end ohtude eest kaitsta - siis kehtib vanasõna, et loll pea on kätele ja jalgadele nuhtluseks.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”