Eksamisõit Põlvas

intz
Tsikkel: V POWAA
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas intz »

Trebla kirjutas:

Kas keegi Võrus on eksamisõitu teinud, millised seal tõmmekad on?

Tegin sügisel Võrus. "Tõmmekaid" nagu ei... olegi eriti. Olen nii A B kui C1 eksamisõidud Võrus teinud ja no ei tule ühtegi spetsiaalselt Võruga seotud kohta meelde, mis võiks võõrale keeruline olla. Eeldusel, et ühesuunalisi tead :p. Folgi ajal tuleb ühesuunalistel ikka rahvast vastu :D

Võrus on siis 4 ühesuunalist tänavat, mis moodustavad sellise ühesuunalise ringi või õigemini ristküliku (Kreutzwaldi -> Paju -> Jüri -> Tartu -> Kreutz jälle). Kõik need tänavad on siis vaid osaliselt ühesuunalised, ainult sellesse ristkülikusse kuuluva jupi jagu. Teedeatlastes peaks suunad ilusti peale märgitud olema. Ahjaa, see märkus ka, et neil oli plaanis need kahesuunaliseks muuta lähitulevikus, ma ei tea kas nad on juba asjaga algust teinud või mitte.

Rohkem ühesuunalisi tänavaid ei tohiks olla (v.a. Katariina tn, kuna seal on mingi puuderiba suundade vahel). Ühtegi 5 harulist ristmikku ei tohiks olla, ühtegi foori pole, ühtegi ringteed pole.
Muidugi võivad õuealalt lasta läbi sõita, aga ühtegi varjatud/ootamatut õueala ei tohiks olla, kõik peaks suht ilmselged ja kenasti märgiga tähistatud olema.
Üks paremakäe reegli ala on näiteks Soo peal võlsi tee, kreutzu tänava ja raudtee vahel asuv eramajade piirkond.

Ülekäiguradasid on minu maitse jaoks ülearu palju, aga see on vist mu isiklik probleem. Üks mida vist(?) tavalisest vähem märgatakse on Räpina mnt-Jüri ristis, läheb üle Jüri.

Aga eksamist nii palju, et minu teada ainuke Võru A-kati eksaminaator on kohaiku ARK-i juht, suht sõbralik vunts. Õuealadele/paremakäereegli kohtadesse ei viinud, raudtee poole ka mitte. Mõned tiirud kesklinnakandis ja siis väike maanteesõit ja kõik. Minu juures kiitis eriti teel paiknemist (seega v-o on tal migni spetsfetish sellega, v-o mitte).

Igaljuhul nägi mu eksam välja selline (ARK-i tsikliga tegin, GS500):
Plats. 8 (kastis, mitte ringidel, lihtsam :)), slaalom, estakaat, ring, jalakäijakiirusel sõit. Ühesõnaga kõik harjutused, mis seal võimalikud.
Linnasõit. Sellest ma suurt ei mäleta, aga ma arvan, et võis olla näiteks selline: ARK -> Räpina mnt -> Olevi -> Piiri -> Lille -> Niidu -> Kreutzwaldi -> Paju -> Jüri -> Vabaduse -> Lembitu -> Tartu -> Kreutzwaldi -> Koidula -> Jüri -> Antsla mnt -> Ringtee -> Tartu -> Vilja -> Räpina mnt -> ARK.

Tõenäoliselt oli kesklinnas veel mignit tiirutamist, v-o mitte, ei mäleta, aga umbes siuke see sõit oli. Igaljuhul soovitan enne väikse tiiru teha Võru peal, läbi sõita ristirästi, kaua aega ei tohiks võtta ja siis ei tohiks küll mitte mingit probleemi tekkida eksamil.

EDIT:
ahjaa, Kreutzwaldi tänaval Soo kooli ees (üsna raudtee läheduses) on 40-märk. Oli vähemalt veel mõned aastad tagasi.

Viimati muutis intz, 14 Mai 2008, 17:09, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”