Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
-
Gaspar
andryy kirjutas:mõmm kirjutas:andryy kirjutas:Simso kirjutas:Väidetavalt on Tartus reedel õnnetusse sattunud mootorrattur nüüdseks meie seast lahkunud, keegi teab seda täpsemalt kommenteerida?
Simo sa miine metsa oma kuulujuttuga.
Mees on intensiivravi osakonnnas ja tema seisund on stabiilselt s***,viibib narkoosi all veel mõned päevad,võitleb elu eest...
Loodame paremale...Jah, tänagi kuuldu põhjal on olukord kehvake ja kahjuks pidi jalalabadega päris pahasti olema.
Lappiti küll kokku aga ei tea kui hästi
Tal siis varustust polnud peal?Või olid saapad liiga lahjad?
Selline lugu siis täna minuga.
Kella 20.paiku sõitsin rahulikult Viljandi linnas Riia mnt.-l.Liiklus hõre.Kiirus miski 45 kanti.Ja siis äkki täie pasaga keegi oma Nissan Sunnyga Säästuka teeotsast mulle piraki küljelt sisse. Tsikli viskas kohe risti , kuid mingi ime läbi suutsin püsti jääda...jalgade ja ma ei tea ,mis kehaosade abil
Mootor suri välja ja nii ma sinna siis ripakile jäin...esimene pilk alla...mahlad veel masinas,käiguhoob paigas,omal jalg küljes.Pilk taha...tükke maha ei jäänud...nagu visiiri üles tõstsin ja tsiklit tugijalale panema hakkasin nii pani auto minema. Ja ikka korraliku gaasiga. Traaaa...Õnneks läks tsikkel esimesest turtsatusest käima ja hakkasin Nissanit siis taga ajama.
Kätte sain ta alles Reinu tee lõpus ja ka siis jäi ainult seetõttu seisma , et sai talle julmalt ette keeratud.
Roolis oli miski tädi, kes kiunus, et teil pole ju midagi viga ja tsikliga maha te ei kukkunud.Traaaa...Nu neid lahedaid mõttevälgatusi oli veel...oleks ta vaid mees olnud oleks..khmm-khmm...irwww..koos minuga saanud röntgenis istuda.Nu järgnev nagu ikka...politsei ja kiirabi ja hunnik pabereid...
Rattal esmasel vaatlusel sabakondli kinnitused katki,vasak sumpapütt kriibitud,tagaistuja jalatugi väändunud veidi sissepoole, tuletorud keevitustest lahti.
Endal vasak jalg muljutud ja põrutatud.Halvimast päästis normaalne varustus.Siinkohal kummardus dragbike.ee meestele ja Sidi saapatehasele ja sellele f...ing tädile selline asi
väga kurvaks teeb mu meele suhtumine ratturitesse, ei teagi kas julgen enam ringi sõita!! Kahju aga iga päev näen kuidas autojuhid täiega vihkavad rattureid, kui sõidad linnas 50-60km/h siis autojuhid täiega sõidavad sabas ja kui võimalus siis kohe mööda!! Kunagi kihutas minust mööda must Bmw ja tagaaknast karjus kiilakas pea " Õpi sõitma värdjas"
![]()
Aga minule keeras eile esimese generatsiooni polo ette. lähenes mulle paremalt. alguses jäi polo ilusti seisma , nagu annaks teed . ja siis järsku andis lihtsalt talda ja ees ta mul oligi.kõik käis nii kähku et ei jõudnud reageeridagi. põmm. väike õhulend üle auto ja teretulemast asfalt. õnneks ei olnud kiirused väga suured. ise enam vähem terve. sinikad siin seal aga kondid terved.
oskab keegi öelda mis edasi saab ? mina ei olnud süüdi .pol käis kohal tegi vanale selgeks et parklast välja sõites ei ole kohe mitte tal peatee, nagu ta alguses väitis.
tahaks ikka ratta korda saada aga kust otsast seda asja ajama saan hakata . kes hindab rattale tekitatud kahju ja kus on arvestatavad remondikohad. ?
-
Credo
-
taux
- Tsikkel: VTX 1800
- Tänatud: 1 kord
Kui need järellood ei lõppeks mingi kokkuleppemenetlusega ja ca 1. 15 a tingimisi. Juhtuda võib kõigil aga peaks olema vaks vahet,kas juhtub hooletusest,tähelepanematusest või siis igasuguseid reegleid eirates ja ülbitsedes.Laupäeval Tallinnas liigeldes nägin jõe ja narva mnt ristmikul kuidas tuunitud mersu pani ülbelt vastassuunas ja jumala punasega üle ristmiku.Ime,et laksu ei tulnud. Hiljem järvel pani jeep punasega üle risti.Ja lõppeks Kadriorus läks napilt,et bemm oleks mulle küljelt sisse keeranud.
Tekib tunne jah,et sõitma minek on nagu rindele minek Kurat sõidetakse nagu arvutimängus.
-
marti252
- Tsikkel: used to be Blackbird
Üks 40-50 aastane vennike parkis vastassuuna vööndi pool ja kui ma Baltijaama turu juures pelgulinna poole sõitsin, hakkas sealt välja keerama. Loomulikult ta ei näe ju autode rivi tagant sittagi ja sõitis nurgaga mulle ette, sest ma liikusin ka suht seisvate autode kõrval, sest see koht seal 3-s rivis liiklemiseks on ikka suht kitsas. Hea et kiirus oli mingi 40 ja seisma sain, muidu oleks ilusa õhulennu teinud üle kapoti nurga. Ja siis kui ma teda kätemärkidega sõimasin nats aega, siis oli tal veel jultumust näidata, et liigu juba ometi. Oleks mul märkan mootoratturit kleps kaasas olnud siis oleks talle selle plaksuga lähinägemisulatusse keeranud ![]()
VWman kirjutas:13reede kirjutas:Roolis oli miski tädi, kes kiunus, et teil pole ju midagi viga ja tsikliga maha te ei kukkunud.Traaaa...
Krt, ma oleks sellisele pannud kiivriga pikki pead ja kaks korda .. siis oleks hakkanud alles sugu vaatama.
Mis POL ütles sündmuskohalt lahkumise kohta ?
Pol rõhus kusjuures sellele, et leppige omavahel kokku...umbes nii, et kuna verd ja tatti näha pole ning muidu peab tema liiklusõnnetuse materjale tegema jne...
Aga põhimõtteliselt on sellele tädile seda menetlust vaja...saab ehk silmad lahti ja mõni elu tulevikus päästetud.
Meeste puhul on lihtne..neile on mul alati 2 kondoomi...üks pangu pähe , et kõik näeksid milline m.nn seal sees on ja teine tõmmaku omale otsa , et selliseid juurde ei tuleks...naistele ei oska midagi soovitada...
-
mart211
matcho kirjutas:Aga minule keeras eile esimese generatsiooni polo ette. lähenes mulle paremalt. alguses jäi polo ilusti seisma , nagu annaks teed . ja siis järsku andis lihtsalt talda ja ees ta mul oligi.kõik käis nii kähku et ei jõudnud reageeridagi. põmm. väike õhulend üle auto ja teretulemast asfalt. õnneks ei olnud kiirused väga suured. ise enam vähem terve. sinikad siin seal aga kondid terved.
oskab keegi öelda mis edasi saab ? mina ei olnud süüdi .pol käis kohal tegi vanale selgeks et parklast välja sõites ei ole kohe mitte tal peatee, nagu ta alguses väitis.
tahaks ikka ratta korda saada aga kust otsast seda asja ajama saan hakata . kes hindab rattale tekitatud kahju ja kus on arvestatavad remondikohad. ?
Oi seda on küll nüüd kurb kuulda. Soovin sulle ja su rattale kiiret paranemist!
Eile põrkasid Tallinnas kokku sõiduauto ja alaealise juhitud mootorratast.
Eile kella 19.14 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Mustamäe tee 80 maja juures, kus sõiduauto Opel Zafira, mida juhtis 53-aastane Alexander, hakkas sooritama teisest reast tagasipööret ja sõitis ette kolmandas reas liikuvale mootorrattale, mida juhtis 15-aastane noormees.
Liiklusõnnetuse tagajärjel sai vigastada mootorrattur
Sai siis eile Aravetel külg maha pandud ilusit, põhjustena võib lugeda - vähene sõidukogemus ja kehv trajektoori valik kurvis, mis lõppes siis sellega, et ratas libisest alt ära. Peale rikutud ratta külje, väikse mõlgi puusal ja keskmise kolksu peaga vastu maad lõppes kõik tundub et õnnelikult.
Aga küs, kiivriga sai küll korra vastu maad põrgatud, aga kiivril aint täkked, kes nüüd ütleks kas kiivri omadustes üldse midagi võis muutuda, ma ise küll väga kahtlen aga no mine tea, äkki keegi oskab öelda?
Ma võin oletada muidugi et Bikeworldi uue gondli [Motobot: õige on "gondli"] hind teeb rohkem haiget kui see kukkumine ![]()
theres' a child in all of us, mine just likes to go fast
-
ishijupp
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Üldiselt soovitatakse peale iga kolakat kiiver välja vahetada.
Ja vot sellised memmed on liikvel
:
http://www.epl.ee/artikkel/431640
ishijupp kirjutas:Ja vot sellised memmed on liikvel
:
http://www.epl.ee/artikkel/431640
Lühikese aja jooksul juba teine selline juhtum, kus memm laseb või üritab jalga lasta.
Pagan, hakka või kurjategija peatamiseks relva kaasas kandma .
Ma ei saa aru kust tuleb selline värdjas suhtumine kaasliiklejatesse. Sõidetakse otsa ning siis põgenetakse. Sellega keeratakse nii endale kui teistele topelt "taha" - rattur peab hakkama kedagi taga ajama, lisaks sellele, et niigi füüsiliselt ja materjaalselt kahju saadud ning autojuht eelduste kohaselt peaks saama kordades suurema "trahvi".
Omaltpoolt aga tänan mehi viljandi - tartu lõigul, kes kord väga abivalmid olid, kui oma ratta ise sääsevõssa / kraavi lennutada suutsin
Üks pakkus isegi ratta mittekäivitumise korral võimalust haagisega ratas ära transportida. Õnneks ei juhtunud aga rohkemat midagi, kui väike ehmatus ning kriimustatud nahkpüksid - .. sumpal ka vaid üks pisike kriim juures.
Aga hämmastav oli näha, kuidas mitu autot kinni pidas ja mitmekesi tuldi abi pakkuma. Minu jaoks 100% meeldiv kukkumine
) peale selle kukkumise osa muidugi. Ootasin rohkem, et kõik kihutavad mööda ja vahivad lollide nägudega autost, kuidas ma ratast kraavist sikutan.
CTR kirjutas:Aga küs, kiivriga sai küll korra vastu maad põrgatud, aga kiivril aint täkked, kes nüüd ütleks kas kiivri omadustes üldse midagi võis muutuda, ma ise küll väga kahtlen aga no mine tea, äkki keegi oskab öelda?
Väljaspoolt ei peagi midagi viga olema kiivril.. jama on selles, et löögijõudu absorbeeriv sisekiht on pärast matsu kaotanud suure osa oma nn vetruvusest. Lihtsustatult, kiivri sisemine kiht on nagu mullikile: korra töötab, aga kui mullid on juba katki läinud, siis on kasutu.
Ärge seda kiivri kolksu üle ka tähtsustage, kui kiiver kukkus maha, väikeselt kõrguselt, siis on seal väga väike tõenäosus läbivale mõrale.
Ja sel juhul pole kiivri sees olnud keha (pead), mis oleks deformeerinud absorbeerivat kihti (penot), seega pole kohe mõtet tormata ostma uut kiivrit. Kui oled kukkunud ja saanud ikka tõsise laksu vastu pead, siis ilmselt tasuks kiiver väljavahetada, kuna lööki absorbeerivale kihile (peno) on sooritatud deformatsioon. Samale kohale lööki saades, ei ole kiivri kaitseomadused enam samad. Iga väikse kõksu (loe käest mahapudenemise, väikse kukkumise korral, kui kiivril on vaid aimatavad kriimud jne) järel kiivri vahetuse soovitus on kiivritootja lobitöö, mida võib muidugi ka järgida, kellele soovi on.
Loomulikult on igaühel vaba voli ise otsustada, kuidas käituda. ![]()
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
-
M2
- Tsikkel: CB1000R
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
saqu kirjutas:Ärge seda kiivri kolksu üle ka tähtsustage, kui kiiver kukkus maha, väikeselt kõrguselt, siis on seal väga väike tõenäosus läbivale mõrale.
Ja sel juhul pole kiivri sees olnud keha (pead), mis oleks deformeerinud absorbeerivat kihti (penot), seega pole kohe mõtet tormata ostma uut kiivrit. Kui oled kukkunud ja saanud ikka tõsise laksu vastu pead, siis ilmselt tasuks kiiver väljavahetada, kuna lööki absorbeerivale kihile (peno) on sooritatud deformatsioon. Samale kohale lööki saades, ei ole kiivri kaitseomadused enam samad. Iga väikse kõksu (loe käest mahapudenemise, väikse kukkumise korral, kui kiivril on vaid aimatavad kriimud jne) järel kiivri vahetuse soovitus on kiivritootja lobitöö, mida võib muidugi ka järgida, kellele soovi on.Loomulikult on igaühel vaba voli ise otsustada, kuidas käituda.
Absorbeeriva kihi "tervist" on võimalik kontrollida. Kus ja kes seda teeb? - Ei tea (rahakoti huvides tasub ehk välja uurida
).
http://www.animalistika.ee
-
argoa
- Tsikkel: V-Strom
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 1 kord
Ka Moto Poker'il oli Kanepist väljasõidul laks. Ilmselt hall tsikkel sõitis Kanepist väljasõidul Võru poolt tulnud autole ette, aga eks seal oli ka nägijaid vast. Igatahes oli tsiklil parem "külg" sees ja auto paremal kraavis. Igatahes paranemist!
iksjott kirjutas:Ka Moto Poker'il oli Kanepist väljasõidul laks. Ilmselt hall tsikkel sõitis Kanepist väljasõidul Võru poolt tulnud autole ette, aga eks seal oli ka nägijaid vast. Igatahes oli tsiklil parem "külg" sees ja auto paremal kraavis. Igatahes paranemist!
Kutt ei näinud autot, kuna mingid põõsad olid ees ning ta samal ajal jälgis oma tagumist grupikaaslast. Õnnetusse sattunud mootorrattur sõitis autole ette, sai löögi küljepeale s.t jalg jäi auto ja mootorratta vahele.Mootorrattur lendas vastu auto esiklaasi ning seejärel õhulennuga üle auto katuse asfaltile. Mootorratturil on peapõrutus ja sääreluu lahtine murd. Mootorratturile andis esmaabi üks meie grupi liikmetest, keda me grupiga Kiirusmäel järgi ootasime. Võib-olla räägib ta foorumis täpsemalt.
Edukat paranemist ![]()
Panthera kirjutas:iksjott kirjutas:Mootorratturile andis esmaabi üks meie grupi liikmetest, keda me grupiga Kiirusmäel järgi ootasime. Võib-olla räägib ta foorumis täpsemalt.
Edukat paranemist
Mina see olin ja juhtusin kõike pealt nägema. Tal oli teine tsiklimees kaaslane ka, nad möödusid minust enne Kanepit ja kuna uitasin tasakesi üksi oma pundile järgi, sõitsin neil järel kerge pikivahega kuni selle Tartu-Võru mnt ristini.
Paistis, et meestel vist tekkis kahtlus, kummale poole minna ja üks neist sõitis hästi aeglaselt risti peale välja suunaga vasakule Tartu poole. Ta samas nagu ei vaadanud ka täpselt tol hetkel paremale, vaid vasakule ja taha oma kaaslast, kes jäi vahetult enne ristmikku seisma.
Seal on Võru poolt tee ülesmäge ja kiirus 100km/h, sealt tulijaid märkabki vaid siis, kui nad mäenuki ületavad. Kuigi tuttav ristmik, tuli see auto mullegi ootamatult, kui olin veel 20m ristist. Samas minu vaadet varjas veel võsa, mis paremal tee ääres.
Auto lasi kolm törtsu signaali ja sekundi pärast toimus jõhker vaatepilt. Auto lõpetas kraavis ja tsikkel teiselpool teed, tsiklimees tee keskel telgjoonel. Auto kiirus oli kokkupõrke hetkel veel üsna suur.
Eks ma seal asjatasin jah, ratturi kaaslane helistas hädaabisse ja mul sai autoreisijatele (meesjuht, 3 naist ja u. 1-aastane laps) pilk peale visatud, ainult juhil paistsid pisemad kriimud olema. Kõik autoreisijad olid shokis ja sõimasid mind a'la "vaadake mida te teete, kas te saate aru ka, kuidas te sõidate" Ja rattur, kes vahepeal obadusest ja oimetusest toibus, ronis oiates ise teelt ära kraavi. Tal paraku nii hästi ei läind, lahtine sääreluumurd saapa sees, mida sai kergelt tohterdatud. Lisaks ilmne peatrauma+shokk, sest mäletas minu juttu kõige rohkem 2 min. Kiiver päästis ta elu kindlasti. Võimalik, et sai ka muid vigastusi, mida tol hetkel ei tundnud, edasi jäi kiirabi hoolde, kes saabus minu hinnangul u. 10 minutiga.
Igaljuhul sooviks siinkohal kannatanule palju õnne sünnipäevaks ning kõike parimat ja edukat paranemist. Ja kindlasti ettevaatlikust tulevikus ![]()