Artiklisari algaja tsikliõppest

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
marku

Artiklisari algaja tsikliõppest

Lugemata postitus Postitas marku »

Kuna A-kati tegemine tundub nagu terve hunnik emotsioone ja ma tulen igast tunnist, pea laiali otsas, sest "JÄLLE midagi vinget juhtus!", siis otsustasin oma muljed ka tiba pikemalt ja avalikumalt kirja panna.

Asukoht? Sekretar.ee portaal
Millal? Iga nädala kolmapäev
Kui kaua? Seni, kuni ma load kätte saan =)
Esimene artikkel? http://sekretar.ee/?id=19484

Kasutaja avatar

Medic

Lugemata postitus Postitas Medic »

Täitsa mõnus oli lugeda, hästi kirjutatud!

Mis puudutab varustust, siis eks siin ole kindlasti erinevaid seisukohti kuid algajale on üldjoontes "korralik varustus ennem" soovitus suht kindlapeale minek.
Ise ostsin siiski tsikkli enne & korralik varustus tuli üsna peagi juurde. Ilma varustusetta on aga algaja lihtsalt üliettevaatlik(kaitsetu tunne) & õnnetuse sattumine üldjoontes üsnagi väike(on muidugi igasuguseid).
Mulle andis varustus üsna palju kindlust & kukkumisi tuli eelmise suvega päris mitu korda ette(olen natuke sellise piire katsuva iseloomuga).

Igatahes edu lubade tegemisel!

Life is a fatal condition.

Teema algataja
marku

Kasutaja avatar

marxius
Tsikkel: Suzuki GSX-R600

Lugemata postitus Postitas marxius »

Hästi kirjutad.

Endal ka sama asi käsil hetkel ja just Selge's. Seega eriti mõnus lugeda.

Ka 600'ne on ratas.
Kasutaja avatar

lynxitar
Tsikkel: Honda VT600C Shadow

Lugemata postitus Postitas lynxitar »

Lahe lugeda :D Mul oli aasta tagasi samas koolis õppimine ja enamvähem samad tunded valdasid mind toona. Eriti hästi on meeles esimene platsisõidutund- olin ettevalmistunud, et noh tutvumine rattaga (mitte sõitmine) on selle tunni teema ja kui siis rattaks osutus kooli kõige "kõrgem ja paksem" ratas ja Alo ütles, et sellega tuleb kohe sõitma hakata siis võttis ikka kõhedaks küll. Küsisin igaksjuhuks üle, et kas tõesti sellega ja sain vastuse, et kas ma näen siin mõnda teist ratast mis oleks nii vaba, et sellega sõita saaks. Oleksin tahtnud oma esimesi ponnistusi teha kuskil omaette, mitte sellise vaatajaskonna ees: seal oli igatsorti autosõiduõpetajaid oma õpilastega parasjagu platsil ja neil oli päris huvitav jälgida kuidas ma koos rattaga kohe Alole selga vajusin ja siis sõitma hakates ta mu kõrval nii igaks juhuks veel 10-15 minutit sammus, olles valmis mind kohe kinni püüdma :lol: Tagantjärgi on see naljakas aga siis oli asi naljast kaugel. Usun, et meil on kõigil oma stoori elu esimese iseseisva tsiklisõidu kohta.
Aga julge pealehakkamine on pool võitu, teine pool tuleb juba harjutades.

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

sellises autokoolis oleks tahtnud isegi käia, kus lisaks testidelahendamisele ka pärisasjast räägitakse teooriatunnis :P Ja kus õpetaja teab, kuidas tsiklil käigud käivad, ilma et peaks 10 min ratast uurima ja tunnistama, et ju sa ise pärast aru saad :D

Kasutaja avatar

mqs
Tsikkel: Husky SM610

Lugemata postitus Postitas mqs »

Ja kus õpetaja teab, kuidas tsiklil käigud käivad, ilma et peaks 10 min ratast uurima ja tunnistama, et ju sa ise pärast aru saad Very Happy

Tea kas päris nii ikka reaalselt juhtunud on... :D

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

mqs kirjutas:

Ja kus õpetaja teab, kuidas tsiklil käigud käivad, ilma et peaks 10 min ratast uurima ja tunnistama, et ju sa ise pärast aru saad Very Happy

Tea kas päris nii ikka reaalselt juhtunud on... :D

eelmine aasta minul lube tehes oli nii :P eks saarlased saa veel teemat kommentaarida :P

Kasutaja avatar

marxius

Re: Artiklisari algaja tsikliõppest

Vahepeal mõned palad veel ilmunud, lugege ja kiitke.
Minul igatahes asi liigub jõudsalt ARK'i poole...

Ka 600'ne on ratas.

Teema algataja
raku

Lugemata postitus Postitas raku »

lahe jutusari :) endal ka samas koolis hetkel A-kati tegemine käsil. 1 loeng ja 1 platsisõit seljataga ...

Teema algataja
marku

Jah, vahepeal on tõesti omajagu lugusid üles saanud. Kaugel aga ARK on... no küsige mu käest reedel, siis ma vastan =).
Praegusel hetkel tundub, et ma olen pigem igasugustel suveüritustel, kui tsiklitunnis, ja lubade tegemine venib nagu kaamli ila, aga pole hullu, eks ühel hetkel võidame me niikuinii. Seni aga:

kolmas: http://sekretar.ee/index.php?id=19615 (suhteliselt sisutühi jutt, haige olin)
neljas: http://sekretar.ee/index.php?id=19672 (pikali kukkunud tsikli tõstmisest)
viies: http://sekretar.ee/index.php?id=19688 (esimene linnasõit, vihmas)
kuues: http://sekretar.ee/index.php?id=19710 (grupisõit vihmas)

Teema algataja
kristiin

Lugemata postitus Postitas kristiin »

Päris hea lugemine ,jah.. Inimesed vaatavad tööl imelikult, kui ma siin üksi naeran ja "tööd" teen.
Kui ma eelnevalt arvasin, et autokoolis olin mina ikka eriti möku, siis nüüd see arvamus muutus. :D
Esiteks.. ei olnud mul spets teooriatunde, tegin A ja B kati koos, seega olid teooriad üsnagi mootorratajutuvabad. Turvavarustusest, liiklusõnnetustest jms ei räägitud ei A'd ega O'd.
Teiseks.. oli mu esimene sõiduõpetaja üsna kade inimene. Ta ei jaganud oma teadmisi üldse nagu.. Enamuse pidin ise välja nuputama.. Esimesel platsitunnil oligi raskusi kohaltminekuga :D
Lisaks oli ta üsna hoolimatu. Autokooli turvavarustust sain kanda kokku vist äkki mingi 3 sõitu. Need ka pärast seda, kui tal keegi oli ilma kaitsmeteta torbiku otsa sõitnud ja käna pannud.
Ja mul oli juba platsipeal raske ratas jalgevahel (bike tüüpi)...
Siiski, siiski.. Suure rattaga ei kukkunad ma mitte kordagi ümber. Teises autokoolis palju väiksema rattaga (cruiser) korra pärast kaht öövahetust ja 120minutist sõitu suurest väsimusest lihtsalt vajusin seistes ümber. Mis oli ka väga naljakas kogemus :D..
Alguses oli veidi kõhe jah 90ga ja rohkem sõita, aga kui hirmu enam polnud, siis sai mõnikord kogemata ka linnas kiirust ületatud.

Muidu aitäh neile, kes viitsivad enda kogemusi ja muljeid kirja panna ning neid teistega jagada.

Kasutaja avatar

marxius

6.08 teooria - ok.
13.09 sõit - ok.

Minul siis see etapp läbitud

Ka 600'ne on ratas.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”