ATV — metsas tuleohtlik
Moderaator: Moded
ATV — metsas tuleohtlik
Eesti ekspressis selline lugu. Loodame, et see ei too kaasa kõikide mootorsõidukite süüdistamist ja hilisemaid kitsendusi.
http://www.ekspress.ee/2008/07/03/varia ... tuleohtlik
ON: Husqvarna TE 610IE
OLI: Honda XRV "Africa Twin", Husqvarna SM 570R
Re: ATV — metsas tuleohtlik
Kuiva ja tuleohtlikku metsa ei maksaks minna ükskõik mis sisepõlemismootoriga asjaga. Mis seal vahet on mis tähtedest sõiduki nimi koosneb. Selles suhtes on päästemeestel küll õigus, et ei karu ega sokk oska tikku tõmmata.
Ma olen täiesti kindel, et va väga üksikud juhused, ei ole mitte ükski metsatulekahju ka inimeste poolt meelega süüdatud ja enamusel juhtudel süütaja ise ei teagi ning ei saagi teadma, et just tema tegevusest õnnetus aset leidis.
-
- Tänatud: 4 korda
Minu arvates on tsikkel isegi ohtlikum kui ATV, sest ATV leegitoru paistis suht peidus oelvat ja see ei puutu mitte kunagi maha. Külili kukkunud tsikli leegitoru puutub aga küll.
"Tuleoht peitub tihendis, mis on mootori ja lenksu vahel," paneb mulle veel kord südamele Mihkel. Ilmselt on nende tihenditega meie riigis halvad lood, sest juunikuus oli Eestis 360 metsa- ja maastikutulekahju.
selline oli artikli lõpus järeldus
Ma kahtlen leegitorust süttimise teemas sügavalt. Kui, siis pigem mingi säde või sumpsi paukumise ajal vales kohas ringi lennelnud samblakübe vms. Kõige suurema tõenäosusega hoopis vahepeal peetud suitsupaus vms. Pudenenud tuhk, ikkagi mitte NII hästi kustutatud koni, tikuots, misiganes.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 439 korda
- Kontakt:
Huvitav, kas peaks metsas liiklevatel sõidukitel tegemas sädemepüüduri ( eng. spark arrestor) sumpsi otsas kohustuslikuks nii nagu USA-s on.
Samas seal kus turvast ja kanarbikku leidub sõita nagu ei võigi ju väga..
Suurem osa sellest on looduskaitse ala, ja vaevalt, et tühjal metsateel, kus sõita põhimõtteliselt võiks, midagi süüdata annab.
Tehke video parem, kuidas "Teie, enda *************** nimelise tsikliga lõkke üles tegite"
Ainult siis muudan enda arvamust
matti kirjutas:Tehke video parem, kuidas "Teie, enda *************** nimelise tsikliga lõkke üles tegite"
Ainult siis muudan enda arvamust
Minu ratta leegitorudelt on suitsumehed kenasti tuld saanud. Saavad nemad tuld, saab ka lõkke üles. On ka juhtunud olukordi, kus leegitorude vahele kinnijäänud sodi (lehed, kõrred, muda) on kenasti tossama saadud. Mad teab sellest rääkida Need siiski harvad olukorrad ja eelkõige tekkinud sügavas mudas sombates, kus pärast istmeni ratas muda täis. Märg muda ja kuiv ning süttiv mets aga üldjuhul kokku ei käi. Mis puutub sädemepüüdjatesse, siis see võib olla vajalik avatud sumpade puhul. Minu Husqvarnal KAT vahel ja sealt ei tule ühtegi sädet läbi.
Tõsi on siiski see, et 99,9% õnnetustest on inimeste endi lohakus.
ON: Husqvarna TE 610IE
OLI: Honda XRV "Africa Twin", Husqvarna SM 570R
"... ATVga seistakse kuivas kõrges heinas või kanarbikus, mis vabalt mootoriruumi ulatub. Näiteks kui kamp metsa all ATV-sõidu nautijaid matkatrajektoori seadmiseks suitsupausi teeb." Kui see kamp seal kõrges heinas suitsetab, siis on ta ka ilma ATV-ta tuleohtlik...
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
mella kirjutas:"Tuleoht peitub tihendis, mis on mootori ja lenksu vahel," paneb mulle veel kord südamele Mihkel. Ilmselt on nende tihenditega meie riigis halvad lood, sest juunikuus oli Eestis 360 metsa- ja maastikutulekahju.
selline oli artikli lõpus järeldus
Ja täiesti õige ja loogiline järeldus. Et miski palakahju otseselt tehnikast alguse saab on imeväike, pigem hooletusest saavad need alguse ja selles on sel mehel õigus. Sama mehega oli mul kokkupuude paari aasta taguse metsatulekahju ajal, Järvi järvede taga. Metskond palus mul oma tehnikaga appi tulla, et tule levikut tõkestada. Sai päev otsa staabi juures kohal passitud ja oodatud, et päästeamet asjale rakendust leiaks aga selle peata kanakarja tegemisi vaadates jäi mulje, et tegemist oli pigem päästeameti suvepäevadega. Ainuke, kes asjast miskit jagas ja huvi tundis oligi see sama Mihkel, kes oli sellest mitmepäevasest organiseerimatusest silmnähtavalt juba väsind ja oli näha, et ega kõrged päästeameti võllid ju mingi metsamehe soovitusi küll kuulama ei hakka. Ja muide, kohale taritud päästeameti ATV oli päev otsa tihedas kasutuses - võllid tegid sellega, pea terve päeva, järve ääres lõbusõitu Väike vahe tuli sisse ainult ajal, kui kogu seltskond läks vahepeal, 5 km eemale maha tulnud, piirivalve helikopterit uudistama...
piloot, lugesid ka või kommenteerid lambist? Ekspressi viimane lõik annab arvata, et kõik metsatulekahjud on tekkinud hooletutest JUHTIDEST.
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
mella kirjutas:piloot, lugesid ka või kommenteerid lambist? Ekspressi viimane lõik annab arvata, et kõik metsatulekahjud on tekkinud hooletutest JUHTIDEST.
Ja isegi lugesin, kuigi jah, minu viimasest kommentaarist võis välja lugeda, et olin hoopis leheneegriga ühisel arvamusel . Ekspressi viimane lõik on leheneegri oma aju saavutus, mille aluseks on võetud Schasmini arvamus, et mille või kelle tegevuses peitub TULEOHT.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.