Ühissõidukirajal sõitmisest → Re: Re:
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Re: Re:
rzz kirjutas:Primo kirjutas:§97. Enne pööret peab juht aegsasti suunduma sõidutee pärisuunavööndi vastava ääre lähedale. Nõue ei kehti sõitmisel ringliiklusega ristmikule ja pöörde korral, mida vastav liikluskorraldusvahend lubab teha ka mujalt.
Primo kirjutas:Ma võin seal ka kilomeeter sõita, tingimusel, et selle kilomeetri jooksul ei tule ühtegi teist kõrvaltänavat või muud pööretvõimaldavat kohta...
Ei ole sellist tingimust. See Songissepa fantaasia kvartali kohta ei ole paraku kellegi poolt kirjalikult dokumenteeritud. Antud juhul lähtutakse üldisest liiklusturvalisusest - Sa reastud ümber selliselt, et sa ei sega teisi ning saad õnnelikult oma manöövri sooritada. Kristiine ristmikut näiteks tuues võid sa seaduse järgi Mooni peatuses bussirajale reastuda selleks, et Kristiine keskuse juures olevasse Statoili sõita. Paralleeli sarnase kaitsliku sõiduviisi kohta võid tuua sõidukiiruse valimise juurest - vastavalt oma võimetele aga alla maksimaalse lubatud sõidukiiruse arvestades ilmastiku- ja teeolusid.
Mis see Songissepp siia puutub?Mina kirjutasin konkreetse paragrahvi välja.
Seleta palun mulle lahti: kui palju on palju, kui vähe on vähe, kui hilja on hilja ja kui varakult on aegsasti?
Ühissõidukirada võib kasutada (ja peab) selleks, et sooritada parempööre.Kui aga esimene pööre on 25km kaugusel, siis ma reastun sinna aegsasti.
Ja nüüd, mis on see õige hetk? 2 meetrit enne pööret, 50 meetrit, 600 meetrit või 14 kilomeetrit?Mitte ükski neist.Õige vastus on ikkagi - aegsasti - meie toredasse seadusandluse sõnavarasse kuuluv umbmäärane ja mittemidagiütlev sõna.Ja põhjendus "Te sõitsite ühissõidukirajal liiga kaua" on ikka mõnus pullisitt.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.