Positiivne kogemus motopolitseiga
Moderaator: Moded
Re: Positiivne kogemus motopolitseiga
kolp kirjutas:mul veel selline küsimus et millised õigused on minul ja ka politseil kui nad mulle kohapeal protokolli ei kirjutanudf põhjendades seda sellega et neil kiire. kutsusid nad mind ise politseisse aga mitte ühtegi kirjalikku paberit ei vormistatud ega allkirjastatud. ma ise mõtlesin et kui neil seda kiirus ületamist videos ei ole siis pole neil ju mingit tõendus materjali et mulle traffi teha
Kui kohapeal ei fikseeritud rikkumist, siis tagantjärele ei saa küll enam midagi teha!!! Samuti peab kohapeal vormistama protokolli kiirusemõõte seadme kasutamise kohta, kus märgitakse konkreetselt, kus, mis kell ja mis ilmastikutingimustes kiirus mõõdeti, milline oli tulemus ja mis aparaati kasutati. Samuti peab olema aparaadi kohta sertifikaat ette näidata, kus kirjas, et asi taadeldud ja kõik ok! Kuna sulle mitte midagi ei vormistatud, siis sul vedas ja tagantjärele enam sellise rikkumise puhul midagi vormistada ei saa!! Vedas seekord, ei muud kui võta aga õppust edaspidiseks, enam ei pruugi nii "hästi" minna!
no jah seda küll aga nad koha peal vaatasid kohe mu nime järgi ja kui ma laupäevaks politseisse ei ilmund siis nad helistasid juba ise mulle pühapäeval et kuna oleks mul võimalus sealt läbi minna sai siis neile vastatud et mul ei olegi aega et tihe töö graafik sellepeale nad vastasid et tulevad ise mu töö juurest läbi ja nüüd siis ootan neid ja proovin vastu vaielda aga kui neil asi videos on kas siis nad saavad mulle selle trahvi teha
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
Video järgi ei saa nad tõestada, et sina lenksus olid(sama asi miks kiirusekaameraid veel ei kasutata:))
Eks oleneb sinu närvidest ja sellest mil määral nende survele vastu jaksad panna.
See "tuleme ise sinu töö juurest läbi" on IMHO lihtsalt hirmutamistaktika. Usun, et nad tahavad su panna puhtsüdamlikku ülestunnistust kirjutama, et "kergemat karistust" saada.
Eks siin on muidugi see oht, et varsti oskad une pealt ette lugeda, mis peab sisalduma autoapteegis ja millal tulekustuti aegumiskuupäev on.
kolp kirjutas:tsiklil neid asju pole aga eks siis hakkavad kummi mustrit mõõtma
see oligi selline kujundlik lause. Nagu näha, said aru, mida silmas pidasin.
tsiklil neid asju pole aga eks siis hakkavad kummi mustrit mõõtma
-
Teema algataja
Politseil on kaks aastat aega Sind välja kutsuda ja asi ära vormistada. See, et kohapeal ei vormistatud ning osakonda kutsuti ei tähenda seda, et nüüd oled puhas poiss ja protokolli ei tule. Väärteo aegumisaeg on KAKS AASTAT!
Seega on Sul nüüd nati aega välja mõelda mida Sa sinna menetlusaluse isiku ülekuulamise protokolli kirjutad.
Ja selle osakonda mitteilmumisega ei soovita mängida, mõned korrad kutsutakse ja Sa kohale ei ilmu, siis võid suht kindel olla, et järgmisel korral ei pruugi Sa sinna mitte vabatahtlikult enam sattuda.
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Oli täna äärmiselt meeldiv kokkupuude politseiga. Tõsi, mitte küll motopolitseiga, aga ikkagi. Nimelt tegin täna õhtul autoga koju tulles väikese apsaka ja pöörasin Balti jaama poolt tulles Mööblimaja poole enne, kui lisasektsioonis süttis roheline nool. Lihtsalt teine auto hakkas kõrvalt otse Tõnismäe poole liikuma ja ma olin oma mõtetes ja andsin ka gaasi. Kohe kui olin ära pööranud ja järgmises fooris punast tuld nägin, sain aru, et midagi läks valesti. Ja lisaks punasele tulele nägin ka kollast vesti ja saua... Peale viisakat enese esitlemist küsis konstaabel (tema nimi oli vist hr. Mäkker) lube ja auto dokumente. Neid üle andes küsisin, et kas pöörasin vist liiga vara? Mida ta siis ka kinnitas. Ja siis järgnes midagi, mis siiani tuju üleval hoiab. Vaadates dokumendid üle, ütles politseinik, et kuna te ise ka oma veast aru saite, siis teeme seekord hoiatuse!!! Ja soovitas järgmine kord tähelepanelikum olla ning soovis head teed! Vot nii! Tundub, et ON ka Eesti Politseis neid töötajaid, kes tõepoolest midagi paremaks tahavad muuta, mitte ainult karistada. Igal juhul müts maha selle politseiniku ees.
Julge
-
- Tsikkel: Honda CBR1000 repsol
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Raul777 kirjutas:Politseil on kaks aastat aega Sind välja kutsuda ja asi ära vormistada. See, et kohapeal ei vormistatud ning osakonda kutsuti ei tähenda seda, et nüüd oled puhas poiss ja protokolli ei tule. Väärteo aegumisaeg on KAKS AASTAT!
Seega on Sul nüüd nati aega välja mõelda mida Sa sinna menetlusaluse isiku ülekuulamise protokolli kirjutad.
Ja selle osakonda mitteilmumisega ei soovita mängida, mõned korrad kutsutakse ja Sa kohale ei ilmu, siis võid suht kindel olla, et järgmisel korral ei pruugi Sa sinna mitte vabatahtlikult enam sattuda.
Mul juhtus kaudselt sama asi.
Loodan, et ei saa liigset kriitikat- oli 17a ja jäin Tallinn-Tartu mnt kiirusega vahele. Politseinik tegi mulle kohapeal kiirmenetluse. Järgmine hommik võttis minuga ühendust sama politseinik ja ütles, et vaja juurde üks allkiri ja tuleb ise kohale, kuhu vaja. Kuna endal koolis samal ajal eksamid, ei viitsinud tegeleda sellega, lükkasin asja edasi/ei võtnud tel vastu/muud vabandused. Lõpuks hakkas politsei mind ähvardama ja andsin asja juristile edasi. Lõpuks tuli välja see, et rikkumine ei vormistatud korrektselt (alla 18a. ei tohi teha kiirmenetlust) ja trahv ei kehtinud. Mina pääsesin trahvist ja hr. politsei sai karistada (kuigi seda ma ei soovinud ega taotlend).
Julge kirjutas:harimal kirjutas:Lootsin minagi tsikli osas load aastaid puhtana hoida, aga ilus tuulevaikne Eesti ilm ning Peterburi tee alguses olev 110 märk panid nati liiga kenasti sõitu nautima.
Enne Viitnat tuli üks tubli poiss Austria politsei stiilis keset teed, ning mina, arvates, et mul on maksimum ehk kuni 20 km/h ületust, võtsin rõõmsalt tee äärde. Kohapeal kadus rõõm kui tina tuhka - looduse nautimisega olin silmast lasnud 90 ala märgi ning kiiruseületus tuli 47 +-5.
Teadjamad inimesed arvasid, et kuna varasem register puhas, siis ehk jäetakse load alles ja trahv tuleb sinna 6000 tuuri. Krt, just kavatsesin BikeWorldi ale raames uue tekstiilvarustuse osta..Ise oli tegelane tubli, rahulik ja konstruktiivne, tee ääres ootas tal kellade ja viledega Blackbird, Stalker II tuuleklaasi taga.
Kahjuks pean sind kurvastama - üle 40 km/h ületamine jätab ka täiesti puhta ajaloo puhul kohe kuuks lubadeta.
Vabandan ette, et pole see teema aga ma vaidleks vastu sellele ,et load võetakse ära.
2 nädalat tagasi sain otsuse kätte: +58 kiirus, puhas leht all ning trahv 7800.-
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
toopakk kirjutas:Kahjuks pean sind kurvastama - üle 40 km/h ületamine jätab ka täiesti puhta ajaloo puhul kohe kuuks lubadeta.
Vabandan ette, et pole see teema aga ma vaidleks vastu sellele ,et load võetakse ära.
2 nädalat tagasi sain otsuse kätte: +58 kiirus, puhas leht all ning trahv 7800.-
Sel juhul võtan sõnad tagasi. Mul lihtsalt viimase paari kuu jooksul 5-6 sõbral esimese rikkumisega üle 40 km/h ületamisel kaaned läinud...
Raul777 kirjutas:Politseil on kaks aastat aega Sind välja kutsuda ja asi ära vormistada. See, et kohapeal ei vormistatud ning osakonda kutsuti ei tähenda seda, et nüüd oled puhas poiss ja protokolli ei tule. Väärteo aegumisaeg on KAKS AASTAT!
No kiiruseületamistega asi päris nii küll ei käi, et kuskil keegi mõõtis mu kiirust ja kutsub nüüd välja aasta pärast, et need paberid ära vormistada!
-
Teema algataja
pyramiid kirjutas:No kiiruseületamistega asi päris nii küll ei käi, et kuskil keegi mõõtis mu kiirust ja kutsub nüüd välja aasta pärast, et need paberid ära vormistada!
Hetkel me räägime ju konkreetsest juhtumist ja seal kutsuti isik osakonda, patrullil võib selliseks tegevuseks olla 101 põhjust alates mõnest vahepeal saadud kiiremast väljakutsest kuni selleni, et pole hetkel mõnda menetluse alustamiseks vajalikku paberit kaasas. Oluline on see, et rikkumise tõendamiseks on olemas tunnistaja, antud juhul siis üks politseiametnikest ja sellest piisab, et menetlust alustada ka hiljem. Kui menetlust ei saaks hiljem alustada, siis ehk selgitad kuidas karistatakse neid tegelasi kes jäävad vahele kiirusemõõtekaameratele? Sellel juhul läheb ju ka tavaliselt rikkumisest kuni isiku tuvastamise, tema väljakutsumise ja ostuse tegemisega üksjagu aega. Minu esimene kommentaar oli seotud sellega, et ei jagataks foorumikaaslastele ekslikku informatsiooni selle kohta, et kui kohe protokolli ei tehtud, siis seda hiljem enam teha ei saagi, sellepärast viitangi sellele, et väärteo aegumistähtaeg on kaks aastat.
Raul777 kirjutas:Hetkel me räägime ju konkreetsest juhtumist ja seal kutsuti isik osakonda, patrullil võib selliseks tegevuseks olla 101 põhjust alates mõnest vahepeal saadud kiiremast väljakutsest kuni selleni, et pole hetkel mõnda menetluse alustamiseks vajalikku paberit kaasas. Oluline on see, et rikkumise tõendamiseks on olemas tunnistaja, antud juhul siis üks politseiametnikest ja sellest piisab, et menetlust alustada ka hiljem. Kui menetlust ei saaks hiljem alustada, siis ehk selgitad kuidas karistatakse neid tegelasi kes jäävad vahele kiirusemõõtekaameratele? Sellel juhul läheb ju ka tavaliselt rikkumisest kuni isiku tuvastamise, tema väljakutsumise ja ostuse tegemisega üksjagu aega. Minu esimene kommentaar oli seotud sellega, et ei jagataks foorumikaaslastele ekslikku informatsiooni selle kohta, et kui kohe protokolli ei tehtud, siis seda hiljem enam teha ei saagi, sellepärast viitangi sellele, et väärteo aegumistähtaeg on kaks aastat.
No vähemalt poolteist aastat tagasi kui ise ametis olin ei olnud sellised case´id vettpidavad! Kui ikka kohapeal ei vormistanud mitte ühtegi dokumenti - ei kiirusemõõteseadme kasutamise protokolli, ei menetlusaluse isiku ülekuulamise protokolli ega muud seesugust, siis tagantjärele ei saanud enam midagi teha! Isik lihtsalt eitas kõike ja kus siis selliseid enam leiad, kes tagantjärgi süü omaks võtab.. Ega vaidlustamisel lähtub kohus ikka süütegu tõendavatest materjalidest ja kui ühelgi dokumendil isiku allkirja ei ole, samuti puudub video või muu tõestav materjal, siis võib ju väita, et isik seal kohas ei viibinudki sel hetkel. Nii võib ju suvaliselt hakata kõigile vorpima mingeid süüdistusmaterjale või kuidas..? Iseasi on muidugi inimese enda südametunnistusega ja kuivõrd süüdi või ka mitte ta end parasjagu tunneb, see on juba tema enda otsustada. Aga meelerahu huvides soovitan pöörduda juristi poole ja asi läbi arutada! Võib olla on tehnika ja meetodid politseis praeguseks juba moodsamaks läinud võrreldes pooleteiseaasta taguse ajaga.
Raul777 kirjutas:Kui menetlust ei saaks hiljem alustada, siis ehk selgitad kuidas karistatakse neid tegelasi kes jäävad vahele kiirusemõõtekaameratele?
Kiirusemõõtekaamerad salvestavada Sinu kiiruse, sõiduki numbri ja parimal juhul ka näolapi, mille kohaselt on politseil piisav tõendusmaterjal Sinu süüdi mõistmiseks.
Raul777 kirjutas:Hetkel me räägime ju konkreetsest juhtumist ja seal kutsuti isik osakonda, patrullil võib selliseks tegevuseks olla 101 põhjust alates mõnest vahepeal saadud kiiremast väljakutsest kuni selleni, et pole hetkel mõnda menetluse alustamiseks vajalikku paberit kaasas. Oluline on see, et rikkumise tõendamiseks on olemas tunnistaja, antud juhul siis üks politseiametnikest ja sellest piisab, et menetlust alustada ka hiljem.
Kas sinu arust istub see liikluspolitsei patrull (kes Sind kinni pidas ja soovitas tulla politseijaoskonda) ka seal politseijaoskonnas??? Miskipärast ei usu seda. Ja isegi kui on/oleks nii, siis kui süüdistatav sinna kuu aja pärast kohale ronib, kas tõesti arvad, et politseiametnikud mäletavad täpset aega, kohta kus rikkumine toime pandi ning palju sa kiirust ületasid
Isiklikult käituksin sedasi (kui mingit paberit pole ja ka videos pole) läheksin kohale alles siis, kui tuleb ametlik kutse(tähitud kiri). Ja siis leiaks 2 tunnistajat (suvalised tuttavad) ning väidaksin, et mina sel kellaajal olin hoopis teises linnas, kodus, tööl jms.
Alati on ka selline võimalus, et peale tunnistajate etteastet mängitakse kogu kambale ette heliga videopilt sellest hetkest kui sündmuskohal käis juba vestlus. Kui see peaks juhtuma, siis tagajärg on loomulikult "no mercy". Tont seda teab.
Aitäh modele, kes mu posti ära kustutas aga siiani ma ei saa aru kuidas eelnev arutelu postituse teemaga haakub. Selle asemel, et ainult minu post ära kustutada oleks võinud kogu arutelu ju kuskile sobivamasse teemasse tõsta. Tahtsin lugeda, et eestis leidub ka toredaid politseinike aga...
Valetunnistuste andmine on minu teada päris karmilt karistatav. Päris kindlasti pole mõtet kahte tuttavat õrnale jääle saata, et äkki veab välja.
-
- Kontakt:
Kas on nüüd minu vanad silmad puht pimedaks jäänud,või oli täna üks Saksa riigipead eskortinud motopolitseinikest naisterahvas?
Kui oli siis äärmiselt positiivne
-
Teema algataja
Alwayslate kirjutas:Kas on nüüd minu vanad silmad puht pimedaks jäänud,või oli täna üks Saksa riigipead eskortinud motopolitseinikest naisterahvas?
Kui oli siis äärmiselt positiivne
Usu mind, Sinu silmad ei peta
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Kuna tähenärimine on mul juba kord veres, siis: Saksa riigipea on hetkel Horst Köhler, proua Merkel on valitsusjuht
-
- Tsikkel: GSR600
- Kontakt:
Ei ole küll motopolitseist, aga ametivendadest küll.
Sattusin eile Raua tn. nende huviorbiiti. Sõidan seda tänavat iga päev ja tean peast kellaajalist 30-tsooni, mis enne Vase tänava ülekäigurada. Kiirust mõõdetakse seal suht tihti. Võtsin ka seekord hoogu maha. Märkasin politseid juba vahetult enne tsoon ja siis hakkas "vana" juba ettevalmistama minu peatamist. Alustas sellega, et kuhu kiire, ma vastu, et ei kuhugi - koju sõidan, miks see kiirustamise küsimus. Tema siis, et ikka kiirus ja ütleb mulle 20+ tulemi. Ma suutsin napilt rahulikuks jääda, sest teadsin, et sellist rikkumist mul kindlasti ei olnud ja selle kiiruse sai ta vaid tsooniväliselt mõõta.
Teine läks minu pabereid kontrollima, meie jalutasime märgini ja arutasime selle mõjualast ning muudest ohtudest (lasteaed/ülekäigurada). Tagasi jõudes teatati, et kehtivaid ei ole, küll kunagi ammu kiiruseületamist. Seepeale võeti lubadus, et ma rohkem ei ületa kiirust. Ma siis lubasin, et jälgin märke ja sõidan nende järgi, nagu ma ka see kord tegin
Seepeale anti paberid tagasi
Nalja sai, kui sättisin kiivrit pähe. Nimelt lõikas üks tibi ülekäiguraja juurest üle tee. Kutt kutsus ta enda juurde, luges mõnusa huumoriga paar lauset moraali ja nad ületasid koos ülekäigurada vastavalt reeglitele. Ilus tüdruk punastas kergelt, noor politseinik muheles ja ütles talle, et see on preventatiivne meetod
Soovisin head päeva ja sõitsin edasi.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Et siis esimene positiivne kogemus, alates läinud aasta augustist?
-
Teema algataja
Minu kogemus on täna hommikul, kui Veerenni tänaval oli reid. Kontrillisid dokumente ja mul olid kahjuks load koju jäänud, teh pass ja kindlustus olid õnneks kaasas. Vaatas andmebaasist üle, et on load olemas, nägu klapib ja katekooria ka isegi. Palus niimoodi mitte väga palju tiirutada ja järgmine kord load ka kaasa. Väga tore kogemus, ei olegi rahateenimise peal väljas ja jäid väga inimlikuks. Progressi on politseis näha!
Ega see preemia asi vist kadus neil ära.Midagi olen kuulnud aga võin eksida.Eks sellepärast vähe inimlikumaks muutunud.
-
Teema algataja
Minagi olen kuulnud, et preemiatega tehti midagist. Ja nüüd nad enam nii verised ei ole.
-
- Tsikkel: KTM LC8 ADV, LC4 620, 640, 660
- Tänanud: 16 korda
dimi1974 kirjutas:Ega see preemia asi vist kadus neil ära.Midagi olen kuulnud aga võin eksida.Eks sellepärast vähe inimlikumaks muutunud.
on alles rahal võim!?!!! ni kui preemia ära võetakse muutuvad inimlikumaks? seega on politsei suhtumine kinni palgast ja preemiast!?
et tegelikult nad võivad olla küll inimlikud kui vaid ise tahavad...aga kui ei taha siis n....vad näkku. nagu lasteaed!
see ajabki marru et mittemingit stabiilsust riiklikus korrakaitses ei ole. kustpoolt tuul puhub sealtpoolt ka nende tujud. krt nagu naised päevade ajal!! (sry! õrnem sugu)
ja siis nad räägivad suuresuuga et nemad tegelevad preventsiooniga. et liiklus oleks ohutu! no sellise jutu peale kaotab ka kõige naiivsem inimene lõpuks politsei vastu usalduse. ja siis maksumaksja raha eest püütakse taas mõne aja pärast seda mainet parandada....
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänatud: 1 kord
Creative, nii palju, kui palju on inimesi, nii palju on ka erinevaid käitumisharjumusi.Minu senised kokkupuuted politseiga on olnud kõik asja eest ja samas on kordnikud olnud korrektsed ja proffessionaalsed.Tegeledes korrarikkujatega või lihtsalt kontrolli käigus ei saa nad igaühega sõpsi panna ja hullud klemmid olla.Põhjus on selles, et kunagi ei teada, kellega parajasti tegeletakse.Vot siiamaani on mul meeles see juhtum, mis meedias kajastati - ühel õhtul peatas maanteel üksik patrull kuskil Kuusalu kandis ühe auto, andis puhuda, tekkis näit.Politseinik palus teda oma autosse, et koostada väärteoprotokoll.Selle peale see ahv andis oma naisega politseinikule lõuga ja lõpuks võttis kordnikult ametirelva ja lasi viimasele jalga.Ahv sai 36 PÄEVA reaalset vanglakaristust.T*ra, mujal maailmas pannakse võimalusel elektritoolile/gaasikambrisse sellise teo eest.
Esimest korda kohates inimest ei tea, mis tal mõttes on ja mis ta on võimeline tegema.Sõbralikult käitudes kaob tähelepanu ja valmisolek.
Ja nüüd tekib küsimus - miks peaksidki politseinikud sõbralikult käituma?Ei peagi ja ei tohigi.Nad peavad korrektselt käituma ja olema alati kõige sitemaks valmis.
EDIT: Loomulikult on olemas ka lapsepõlves kiusatud ja muidu maailma peale vihaseid mente, kes oma valu ja kibestumist teiste peale välja valavad.Aga usun, et enamus sellistest tegelastest kaua sellel ametil ei püsi - üks kord tehakse ikka viga oma mahhinatsioonides ja vaibaleminek on kindlustatud.
Aga õnneks on vaid vähesed Räpased Mäkid.
Tsikkelröövel kirjutas:Et siis esimene positiivne kogemus, alates läinud aasta augustist?
Umbes paar nädalat tagasi peale tiirutamist läksin tanklasse et paak täita. Mõni hetk enne tanklat panin peeglist tähele et keegi mõttekaaslane sõidab järgi. Kalonkade vahel selgus et järelsõitja ei keegi muu kui motopolitsei. Järgnesid äärmise viisakusega küsimused: kuhu plaanid sõita, ega külm ei ole jne . Kuni selleni et palju see aasta juba sõitnud oled? Ei mingit huvi juhilubade, kindlustuse ülevaatuse jne kohta.
Küsimused küsitud soovis head reisi ja läinud ta oligi..
Kas polnud mitte positiivne kogemus motopolitseiga?
Imre
mis puudutab eelkirjeldatud relva äravõtmisse (nagu ka paljudesse teistesse sellistesse juhtumitesse, mida võime loetleda alates politsei formeerimisest 1991)...
siis teatud vaatevinklist on seegi selge näide ebaprofessionaalsusest.
meil saab ikkagi iga ahv suht lühikese ettevalmistuse järel võileiva vöö vahele/peale ja kannab seda igas olukorras.
kui paljud nendest aga ka tegelikult oskavad relva:
1) hoida võõrastesse kätesse sattumast;
2) vajadusel seda ka oskuslikult käsitseda.
ntx suurbritannias (mille jõustruktuuridega euroopas kõige rohkem kursis) on relvastatud vaid kuni 5% politsei koosseisust - üksnes meie mõistes kiirreageerimisüksused, märul ja eriüksused. ning sellest piisab täiesti.
tavaline lampjalgne patrull pole relva tihti palju rohkem näinud kui baaskoolitusel - ja seda ka selleks, et teaks, kuidas end kaitsta ohtude eest, kui relv on kellegi teise käes.
lisaks saab see 5% hakkama ka vajadusel vanglateenistuse abistamisega relvastatud konvoide osas (sest kogu vanglasüsteemil pole üldse ühtegi tulirelva).
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.